Sabah işim gücüm çıkmazda işe erken geçersem genel bir yorum yapıcam ama pakete tepkileri gözlemlediğim kadarıyla bisti 82binler civarında açarız ve belki bu hafta 77 binlere yol alırız
Dolar harici diğer tüm para birimlerinde düşüş sürüyor
Sabah işim gücüm çıkmazda işe erken geçersem genel bir yorum yapıcam ama pakete tepkileri gözlemlediğim kadarıyla bisti 82binler civarında açarız ve belki bu hafta 77 binlere yol alırız
Dolar harici diğer tüm para birimlerinde düşüş sürüyor
"gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."
Dolar endeksi 101'i geçti
USA borsaları yangın yeri.
Okumadan imzalamam.....
Açıklamalardan hiç bir şey anlayan var mı?
Turizm işi ile ilgileniyoruz otellerimiz var ve otellerin kapatılması gündemde diyorlar ki kapatılmasa bile doluluk oranı %5-10 arasısizce durumlar nasıl olur? Bu duruma göre sanırım direk satış düşüneceğiz.
Dolar 6.50
Ağustos 2018 6.88'e yawaş yawaş geliyor..........
Okumadan imzalamam.....
En büyük komisyonu ETS tura ödüyoruz sahibinin kim olduğunu sanırım söylememe gerek yok en çok onun işine gelmiyordur ama biz iş odaklı otellere sahibiz turistik değil yani sektörel açılma olmadıkça fiyat düşürüp yerli turist çekebiliriz ama emin olun şu an yerli turistlerin hedef kitlemizde olanların en azından evinden veya bulundukları ilden çıkma planları olduğunu sanmıyorum
Ayrıca dünya havacılık sektörü büyük krizde THY'nin bir şekilde o biletleri satması lazım o KDV olayı bundan...
Ne işsiz kalana,ne işcıye,ne calısana,ne odeme guclugu ceken fırmaya yardım yok.
Karsılıksız yardım zaten yok.
Mart ayında odenecek muhtasar,sgk yada vergıler yokmus gıbı konustu....
Uzerıne seyehat edın dedı.
THY ye vergi indirimi geldi diye mi 85binlerde açtık![]()
Açılışta terste kaldım ama gün içi yabancı borsalar açılınca 82binleri göreceğimizi düşünüyorum
Paketin içeriği boş, varsayım olarak dünkü toplantıda fonların daha çok borsayı desteklemesi kararlaştırılmış olabilir el altından
Tüm dünya borsalarına göre çok pozitif ayrıştık ve daha biz yolun başındayız virüs konusunda
Vadelilere bakınca; kimse yükselişe inanmıyor aksine açığa satamayanlar vadelilerdeki tüm fiyat dengesini bozdular gelip burda satmaya başladılar
Ben sabahki hareketin yine bir "gel gel" olduğunu düşünüyorum
@rebelh 100milyar TL yi nereye koymuşlar araştırıp bulabildin mi![]()
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
Paketin adı o, içeriği değil
Coronaya karşı "mahmut paketi" açıklıyoruz da diyebilirlerdi ama onun reklamını yapamazlardı
Şimdi mitinglere çıkacak yüzleri kalırsa "biz 100 milyar verdik" diyecekler
Hülooo cular da "reis 100 milyar verdi daha ne yapsın" diyecekler
ama işsizlik %20 olacak(en az) ve tüm ödemeler dengesi kitlenecek, icra daireleri dosya almayacak..
Garanti de 6 ya gelirse ki grafikte biraz öyle gördüm
Saltanat kayığı gibi bineceğim
7*.*** lerde gelir sanırım
1 ay içinde bekliyorum gelecek gibi hissediyorum![]()
İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
Dr.ECU
Hükümete güvenim sıfır....Bankada TL ve doviz tutmak dahi rahatsız ediyor beni şu dönemde, paramı çekip tamamen altına geçiş yaptım mevcut durumda Şok Doktrini uygulamaya geçildi, başka bir anlam veremiyorum yaşananlara.
Bu günlerde farkettiğim en önemli şeylerden biri "insanlar paranın bir kağıt olduğunun ve baskıdan sonra anlam kazandığının farkında değiller" oldu
hani duymuşsundur "dünyanın en borçu ekonomisi abd ilk o çökecek" falan diye yok "dolar bitti artık altın rezerv para olacak rusya şunu yapacak çin bunu yapacak" falan bunlarda hikaye bu krizde çok net gördük bunu hala herkes en çok dolara güveniyo hemde çok güveniyor
kaldı ki abdnin borcu kime? kendi merkez bankasına, ödemezse ne olur? hiç bir şeyöder mi? ödemez tabiki de
benim tezim kesinlikle "kömünizmin geleceği" şeklinde değil
ben sosyalist bir insanım ama benim kafamdaki sosyalist ütopyaya ulaşmak imkansız ben daha burada mültecileri anlatamadım kimseye diğerlerini sittin sene anlatamam ama en iyisini(kendi bilgi birikimime göre) savunmaktan da vazgeçmem
benim ilk söylemek istediğim "vahşi" kapitalizmin yıkıldığı, bundan artık geri dönüşün olmayacağını düşünüyorum (süreç pat diye kesilmezse-hemen aşı bulunmazsa) geleceğini düşündüğüm sistem ise danimarka, norveç, finlandiya vs gibi nordik ülkelerindeki siyasi-kapitalist sistemin, çindeki ekonomik sistemle birlikte evrileşeceği..
bence artık insanlar daha az gereksiz harcama yapacaklar, daha çok sorgulayacaklar, daha temkinli olacaklar ve şu kriz gösterdi ki en önemli 3 önceliğimiz "1-barınma 2-beslenme 3-sağlık
İşte burada sosyalizme yakın kamulaştırmalar görebiliriz yani sermayedarlar "s*ktir git bundan para kazanamazsın" diyebiliriz
zaman gösterecek bu görüşlerim sürecin bu şekilde ilerleyeceği varsayımına dayanıyor
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)