Bu günlerde farkettiğim en önemli şeylerden biri "insanlar paranın bir kağıt olduğunun ve baskıdan sonra anlam kazandığının farkında değiller" oldu
hani duymuşsundur "dünyanın en borçu ekonomisi abd ilk o çökecek" falan diye yok "dolar bitti artık altın rezerv para olacak rusya şunu yapacak çin bunu yapacak" falan bunlarda hikaye bu krizde çok net gördük bunu hala herkes en çok dolara güveniyo hemde çok güveniyor
kaldı ki abdnin borcu kime? kendi merkez bankasına, ödemezse ne olur? hiç bir şey

öder mi? ödemez tabiki de
benim tezim kesinlikle "kömünizmin geleceği" şeklinde değil
ben sosyalist bir insanım ama benim kafamdaki sosyalist ütopyaya ulaşmak imkansız ben daha burada mültecileri anlatamadım kimseye diğerlerini sittin sene anlatamam ama en iyisini(kendi bilgi birikimime göre) savunmaktan da vazgeçmem
benim ilk söylemek istediğim "vahşi" kapitalizmin yıkıldığı, bundan artık geri dönüşün olmayacağını düşünüyorum (süreç pat diye kesilmezse-hemen aşı bulunmazsa) geleceğini düşündüğüm sistem ise danimarka, norveç, finlandiya vs gibi nordik ülkelerindeki siyasi-kapitalist sistemin, çindeki ekonomik sistemle birlikte evrileşeceği..
bence artık insanlar daha az gereksiz harcama yapacaklar, daha çok sorgulayacaklar, daha temkinli olacaklar ve şu kriz gösterdi ki en önemli 3 önceliğimiz "1-barınma 2-beslenme 3-sağlık
İşte burada sosyalizme yakın kamulaştırmalar görebiliriz yani sermayedarlar "s*ktir git bundan para kazanamazsın" diyebiliriz
zaman gösterecek bu görüşlerim sürecin bu şekilde ilerleyeceği varsayımına dayanıyor