ABD niye büyük güçtür.
Bir kez daha alayınıza gider dedi :):)
Eyyyyy abdddd ne yapiyyysinnn
Doların hamına kaydı der mi yarın :)
Printable View
ABD niye büyük güçtür.
Bir kez daha alayınıza gider dedi :):)
Eyyyyy abdddd ne yapiyyysinnn
Doların hamına kaydı der mi yarın :)
Geçen haftadan beri 4.03 ten itibaren kademeli olarak 4.1, .4.2 , 4.25ten almadığım dolar , beni sürekli pişman etti ve sonunda 4.33 üstüne çıktı.
1 haftada neredeyse %10 arttı. Paramız %10 daha eridi.
İşin ilginç yanı kuru dizginlemek yerine, vergi ve ceza affı, emekli ikramiyesi vs gibi ekonomiye ek yük getirecek uygulamalarla doları iyice ateşlediler.
Üstüne doların küresel olarak güçlenmesi ve dünyada yaşanan olumsuz gelişmeler tuzu biberi oldu ve kur buralara kadar geldi.
Piyasada bir panik havası var ve pek kolay sakinleşecekmiş gibi durmuyor.
Merkez bankasının da müdahalede bulunmaması, seçime kadar (veya 7 haziran toplantısına ) kadar doların yönün dik bir şekilde yukarı olacak izlenimini veriyor bana. ytd
Siz bana rakip cikartirsaniz dolar 5 olur
Dolar daha da yükselecek mi yoksa bu seviyelerde bir süre devam eder mi ?
Merkez faızı 30 puan artırmalı....
Yakın zamanda 2.kontra gelıcek. Ama buda merhem olmayacak.
24 hazıran zeka testınden cok durustluk testi olucak. Yine %50 lere yakın oy alırsa,hayat tarzımı bastan asagıya degsıtırecegım....
5 olsa hesaplaması kolay olucak.
Artık biz hep $20 lık benzin alıyoruza döner durum :)
Fetöcü müsün? Neden TL nin değerlenmesini kaldiramiyorsun? Şimdi 1 dolar veriyorsun 4.3lira alıyorsun, 1 dolar verip 5 lira almamıza niye karşı çıkıyorsun... Ueynnnnn.
https://youtu.be/gxUeLRiEcW4
fakir daha fakir zengin daha sengin olan ülkemde dolar 4.32 olmuş ne farkeder olan orta direğe olur.
An itibariyle 4,3707 sanırım 40 yolculuğu olur gibi.
1 haftadır döviz veya altın almayı düşünüyorum fakat her seferinde daha da yükselmez sanırım diye vazgeçtim her seferinde de yanıldım.Bu seviyelerden daha da alınmaz sanırım treni kaçırdık.
Yine müdahale yaptı MB ama nafile...
Merkez Bankası, yükselişi durmayan dolara karşı bir hamle daha yaparak TL döviz depo ihale tutarının 1.25 milyar liradan 1.5 milyar dolara çıkarıldığını açıkladı.
Son dakika... Merkez Bankası'ndan yeni dolar hamlesi - Sondakika Ekonomi Haberleri
Dolar şuan 4.28 e düşmüş . Şuan dolar almak mantıklı mıdır?
Ekonomi Koordinasyon Kurulu Külliye'de toplanıyor denildi ve paldır küldür inmeye başladı...
Daha önce burada konuştuk sanırım, eğer Mb Acil PPK derse dolar paldır küldür iner... Ama düşüş kalıcı olurmu derseniz elbette olmaz bu seçimler çok karışık kuruşuk geçicek
Görünen tabloda Cb 2.turda kazanıcak ama partisi kaybedecek yani Pirüs zaferi olucak... Cb bunu kabullenmez, seçimler bir şekilde tekrarlanır ve o arada döviz faiz harlanır kimbilir belkide bilinçli olarak yapılıyordur ... Bu da bir çeşit terbiye methodu
Sizlere yazmıstım 2.kontranın gelecegını. Daha da dusecek,suan 4.29.
Hedef 4.20 ve altı.
Faız de hayırlı olsun.
Kaldı 1 kontra.....
Nasıl eglenıyormuyuz?
Bakan Ağbal "varlık barışı" acıkladı - Bloomberg HT
Aklamaya devam.....
Birileri satıp karı realize ettiler
bakalım köprüden önceki son çıkış mı bu gün
Günü kurtarırlar
Yılları değil
Azda olsa dusuler basladi gibi altinlari 178.5 civari satip sat al yapilirmi?
Yine alimlar geliyor....
Beni dürtün, kaçırmayım fırsatı.
4.31 oldu tekrar. Ne yapsalar ise yaramıyor.
" Faiz ve Dövize tedbir alınacak" dedikleri için tekrar yükselişe geçti çünki Faize tedbir almak demek Tl'nin değer kaybı demek.. Ne yardan ne serden diyorlar.. Faiz artarsa inşaatçıları, döviz artarsa enflasyonu, döviz borcu olan şirketleri vuracak.. İkisi bir arada olmuyor malesef ki faiz artarsa herkes yine ucuz dövize çullanır.. Zaten bir çıkışı yok bu işin
Dovızın artması bundan degıl,panık alıslar. Alanlar ıse buyuk oyuncular ve yabancılar....
Faiz artmaz ise Tl değer kaybeder, EKK toplanıcak denildiğinde olası faiz artırıma yol verme/artırma kararına karşı sattı büyükler ama daha sonra Hem Döviz hem Faize müdahele edeceğiz denildi Dolar tekrar yukarı döndü çünki faiz artırımının olmayacağını düşünen ecnebiler tekrar Dolar almaya başladı ve yükselişi gören hükümet sakinleştirmek için Piyasa kuralları dışına çıkmayacağız dedi ve tekrar dizginledi doları... İşin içinden çıkamıyorlar artık
Büyüklerim, piyasayı takip edenler Elvan aktaş'ı tanıyor mu ? bazı tahminleri tutuyor. Sanki piyasa onun verdiği rakamlara göre işliyor. Çok garip.
glpde 200 baz puanlık bir arttırım bekleniyor bloombergte dinledim hatta daha fazlası bile olabilir deniyor