dün yazdığım bu sebep için gidiyorlar. yatırımcıları kaybetmemek adına güven toplamaya. Ama nafile artık. borsa min. hedef 95 idi ama 80 ler konuşuluyor şuan
Printable View
Merhaba,
Merkez Bankası tarafından artırılan faiz oranlarına paralel olarak Bankamız’daki rotatif kredilerinizin faiz oranlarında %3 artış gerçekleştirilmektedir. Konuyu bilgilerinize sunarız.
Saygılarımızla
Akbank TAŞ
Akbank'tan gelen mail. Rotatif kredilerde %3 artış geldi. Kamu bankalarında ses yok şu an.
E o zaman 6 olsaydı dolar da TL borçluları böle faiz vermeselerdi.
Sanki dolar kazanıp TL veriyoruz...
3-4 gundur dedıkodular vardı,***** tayyıp ıngıltere donusu bır kac gun ortadan kayboldu.
Ve dolar 1 haftadır hızla yukselıyor,asırı dolar talebı var,tahtakale de bıle dolar kalmadı bazı burolarda.
Bazı fareler gemı batıyor dıye,hızla dolara donuyormus. Hatta ıhracaat yapan gemılerın ıclerınde dolar kacırdıklarını ogrendım....
Allah belalarını versın bunların,destekleyen körler de haşa uyanmadıysa gram acımıyorum.
TCMB reeskont odemelerinde kuru sabitledi, Dolar/TL 4,70'in altını gordu Uzman Investing.com
Abi elindeki kozları hep kullandılar daha ne kozları kaldı?
şimşek çıkıp diyor ki merkez bankası geç kaldı faiz arttırımında, demezler mi adama ben miyim adamı tehdit edip faiz arttırmaya korkutan?
geç kalındı tabi, zamanında önünü almadın, üzülürüm üzülürüm ki şuna üzülürüm, bu doların böyle hızlı artışının etkisinin ülkeyi vurması yaklaşık 3-4 ay sürer, yani doların adı hariç hakkında hiç birşey bilmeyen kesim maalesef acısını çok geç kalınca anlayacak. artık cidden anlıyorum ki bu akp çok zeki bir parti.
erken seçim yapmak istemeleri gerçekten doğru bir kararmış onlar için. adamlar resmen neler olacağını önceden görmüş. zamanında olsa bırakın %40 - 45 leri görmeyi, %20 görseler mucize olur muş. gel de bunu o kesime anlat. adamlar 3-5 aydan önce anlamayacaklar neler döndüğünü, ki kazanırsalar zaten tekrar güç ellerine geçeceği için 4-5 seneye olanları unuturlar. fish memory.
Hedef %40'ını tatmin edip tutmak. Onların erozyonunun önüne geçmek.
Sene sonuna doğru hepten gümler ekonomi, işin kötüsü Buğday bile ithal.. Ecevit Kıbrıs'ı kaybetmemek için dik durdu ve Ambargo yedi ülke hala onu sayıklıyorlar.. Şimdi ise kendileri aynı duruma düşmek üzere.. Yaradanın adaleti böyle birşey işte.. Bir kişiye ağır bir ceza vereceği zaman önce iyice yükseltip oradan aşağı atar zalimleri...
Son satır harıka ozet olmuş,tebrikler....
Rivayet değil, finans piyasaları büyük fonlar İngiltere'den yönetilir Tl'yi bile İngiltere'den borçlanırsınız (döviz swap ihalelerine bakın).. Altınlar teminat amaçlı ve yakın zaman önce Abd'de bulunan Altınlarda Abd'den geri alındı.. Mb hergün haftalık Swap ihalesi düzenliyor diyorki 1 Milyar usd veriyorum %3 faizle ve karşılığında %17 faizle tl istiyorum.. (1 haftalığına) Aslında burda bahsi geçen Usd verilmiyor (Temimat olarak orada duruyor) sanal bir işlem gibi düşünün.. Altında bu şekilde teminat.. Problem bu döngünün aksamaması.. Bunun dışında devlet kağıtları var Hazine tahvilleri yabancı satıp kaçarken usd aldığı için usd yükseliyor ve tahvilden çıkış olduğu için tahvil faizi yükseliyor.. Şimdi hem döviz yıkıcı etki yapacak hemde artan faizler.. Yani şirketlere 2 misli yük binecek ki bunun da altından kalkamazlar... Mb ihracatçıların kullandığı kredilerin geri ödemelerini 4.2 tl'den sabitledi yani diyorki hem zarar etme hemde piyasadan döviz alarak dövizi azdırma.. Bu paralar hepimizin cebinden çıkacak, Mb'nin hedefi de 4.2 tl'ye getirmek olabilir..
Bu arada söylemeyi unuttum, Mehmet Şimşek ile Mb başkanı İngiltereye gidiyor biliyorsunuz, oradaki Fon yöneticilerine Mb'nin 7 Haziran'da yapacağı hamleyi çıtlatırlarsa Dolar gevşeyebilir...
Bilgi muazzam bir şey. Üstteki arkadaşın anlattığı gibi televizyon da anlatan bir kişi yok. Sadece merkez bankası sabitlendi diyor 4,20 ye neye göre kime gore sebebi neydi hiç bilgi yok.
Kktc ingilizlere satılmiş burada baya bir soylenti var,sürekli ingiltereye gelip geliyor buradaki hükümet büyükleri aynı şekilde tr'de de surekli gidilip gelinmesi buna işaret olabilir mi?
Döndüğünden 2.5 gun hicbir yere cikmadi.
Hic bir yerde gorunmemesi.
Hicbiryer de gorunmemesinden sonra.
Ingiltere donusu,bakin tarihlere. Ben bosa yazmam.
Hatta son 10 gunluk doviz islemlerine bakin. Ve daha ilginc birsey soyleyim,pazartesi yani hafta basi artiricakken neden ertesi gun aksama kadar bekledin? Kimin islemleri yetismedi. Ben bu kadar vampir bir guruh gornedim. Vatan yada millet sevgisi yok bunlarda. Cok acimasizlar...
KKTC İngilizlere mi satılmış?, yok artık :D
Watsaptan yalan dolan herşeyi paylaşan fanatik cehape teyze muhabbeti yapmayın yahu.
Aynen, para birimi değişikliği konuşuldu eyvallah da... Mantıklı olana "olabilir" diyoruz. Ne kadar çok saçma sapan bilgi uçuşuyor havada ya...
evet kktc satıldı dedikoduları biraz abartı. para birimi değiştirmeyi düşünüyorlar. zaten hiç bir zaman tam anlamıyla bizim olamamış bir yeri satabilmemiz de komik olur. neyse ki ada da referandum filan yapılmıyor iyi ki. yoksa zaten biz istediğimiz kadar koruyup kollayalım canımızı feda edelim şehit olalım ama yarın öbür gün gemi batsın ilk terk edenlerden olur ada bu gemiyi.
ister kızın bana, ister sövün inanmayın hadi canım diyin. ada da bizi seven ne kadar çok ise, daha fazlası bir referandumda bizden kopmak için gözünü kırpmadan karşı oy kullanır, önce para birimi değişir yarın öbür günde başka şeyler denenir. önemli olan Türkiye'nin duruşu bu yüzden. yani adanın istekleri değil.
boş konuşmayacağımı, şehit asker oğlu olduğumu bildiğinizi umuyorum. yani bazı konular hakkında doğru bilgi alabildiğim büyüklerim var.
neyse biri bana dolar düşüyor görüyor musun yazmış. 5 lirayı gösterip 4.64e düşürmeyi başarı sanıyorlar. bende ittir lan dedim arkadaşa. nasıl bir kafası var bu yaratıkların anlamış değilim. 2002 de doların 1,5 tl olduğunu unuttu adamlar. 6 sıfır atınca kafaları yandı.
Hocam Kıbrıs'ın hali, bize yaklaşımı, durumu vs. herşey ortada zaten. Kızan haksızlık etmiş olur.
Benim de baba Kıbrıs Gazisi. O da bişeyler anlatmıştı zamanında.
Adamlar İngiliz sömürgesi ve Rum topraklarında yaşıyor gibi yaşıyor... Halen... O zamandan kalma adetler ve Rum ada tembelliğine alışmışlar. Bir de bizden gidip "biz sizi kurtardık" muhabbeti yapınca ifrit oluyorlar. Hadi harekatı geçtim, Türkiye'den su gitmese ne yapacaklardı, bu kadar kaynak aktarılmasa ne yapacaklardı çok merak ediyorum.
Şimdi para birimi değiştireceklermiş, e buyurun değiştirin, zaten kimse de tanımıyor ki... Zaten çok büyük ihtimalle stratejik olarak burayı bırakmıyoruz, yoksa faydadan çok zararı var, geri alsalar umurumda olmaz sanıyorum. Harekatta şehit olana, bu kadar emeğe üzülürüm anca.
Dolar konusuna gelirsek, komedi çok. Adamlar neyin kafasını yaşıyor merak ediyorum cidden :) Tamam AKP'li olana da lafım yok, tercihtir saygı duyarım ama bari şu troller gibi saçmalayanlar olmasa...
Bir de ortalık karıştırmaya yarayan mal mal paylaşımlar var işte, onlar daha da beter.
- Reis uçağa dolarları doldurmuş, seçimden sonra Malezya'ya kaçacakmış (Bu aralar durmadan yükleyip boşaltıp al-sat yapıyor olmaları lazım :D) (Aslında bu geçen seçimin lafıydı, ama hala devam ediyor)
- Tahtakale'de dolar bitmiş, ülkede dolar kalmadı, Merkez Bankası elindeki tüm dolarları satmış (Tahtakale'de bürolar o sıradaki manyak oynaklık yüzünden tahtayı kapatmış, dolar bitmedi, bi döviz bürosu birine sağlam sattıysa bile bitmiş olabilir, kriz yaratacak durum yok, bi büroda kaç bin dolar olabilir) (Merkez dolar ihalesi tarihlerini, miktarları belirledi, miktarları artırdığını açıkladı, dolar da basıyorlar galiba :))
- Seçimden sonra memur maaşları ödenemeyecekmiş (Dış borcun büyük çoğunluğunun özel sektör borcu olduğunu da bilmiyorlar sanıyorum).
- Halkbank'a 49 milyar dolar ceza gelecekmiş, şubede bankoda çalışan arkadaşıma telefon gelmiş o söyledi...
Daha artırabiliriz... Bunlardan mantıklı olanları da var, eyvallah diyoruz da, durmadan hergün bi watsap grubundan böyle şeyler gelince, yuh artık diyorum.
Şahsi düşüncem yazdıklarınızda haklısınız. Bir tek bu özel şirket borcu kısmına karşı çıkıyorum. Sıkı para politikasını bırakalı çok oldu ve bütçe bozulmaya başladı. Bunu göz ardı etmemeniz gerekir. Örtülü ödenek, geçiş garantisi, orantısız bütçe dağılımı, Suriye meselesi ve cari açık kasa dengesini bozdu. Memur maaşları ödenemeyecek seviyeye gelinir mi? Sanmıyorum ama dış borç özel sektör borcudur diyip işin içinde sıyrılabileceğimiz bir durumda değiliz.
Ayrıca gece yaşanan kur hareketinde Japon yatırımcılarının yaptığı zarar kes sebebiyle olduğuna da ihtimal vermiyorsunuzdur umarım.
Hocam çok fazla finans bilgim yok ama mantıklı gelen şeyleri söyleyebiliyorum anca. Devlet kaç defa kriz yaşadı, bi şekilde, alınan tedbirlerle vs. ile çıkılabildi. Ha bunun her seferinde cezasını bu adamlar yerine halk ve özel sektör çekti. Borç kısmını şunun için söyledim, verilere bakarsak daha önceki kriz ortamlarında ithalat-ihracat dengesi vs. haricinde devletin dış borcu ve özel sektörün borcu anlamında denge değişmiş.. Yani önceden devlet deli gibi borçlanırken, şimdi özel sektör borcu daha fazla görünüyor.
Ha ama dediğin gibi devlet bütçesi anlamında da sapıtma illa ki vardır. Adamlar zaten bugüne kadar yok Arap parası getir, yok bilmemne yatırımı yap, inşaat sat, fabrika sat, özelleştir, öyle çevirdiler, patladı... Ben de aynen bu anlamda dedim, devlet o aşamaya gelmez ama toparlamak için zorlanır. Yo kesinlikle sıyrılma anlamında demedim, üstte yazdığım gibi bunun cezasını yine küçük işletmeler çekecek, dayanabilen dayanacak, dayanamayan yok olacak maalesef bunların yüzünden.
Yok hocam Japonya falan hikaye, dış güçlerin oyunu bunlar :P :D
bugün dacia sandero 110 milyara satılıyorsa zaten çekiyoruz çekeceğimizi demektir
ne yapacaklar daciayı 200e mi satacaklar
16 yıldır halk vergileriyle yandaşları besledi
şimdi hükümet değişirse halkın bundan fazla çekeceği bir şey yok
yandaşlara akan muslukları kapatsak yeter
200 az 300 olsun. Zengin fakir belli olsun, benzin de min 10 TL olmalı.
Konut almak için şuan dövizden çıkmak mantıklı mı veya seçim sonrası aynı düzenle veya değişen düzenle ne şekilde piyasa tahminleri olabilir ?
Var mıdır 3-4 aylık bir öngörüsü olan ?
Dolar düşüyor sizce bu durum nasıl karşılanmalı? Son yapılan pompalama işe yarar mı, yoksa geçici bir düşüş müdür ?
Bu seviyeden dolara girilir mi? yoksa 7 hazirana kadar beklemek mi lazım.
orta ve uzun vade için her düşüş alım fırsatı bence
ama kısa vadede beklenebilir de karar sizin
bugünkü ingiltere ziyareti ve 7 haziran kararları önemli
bence yeni dip 4.30-4.40 arası
ytd
budun abd borsası kapalı oldugu için merkez bankasının hamlesiyle 4.50 bandına gerilesede yarın bence 4.70 bandına gene geri donucektir. tabi piyasaları anlık takip etmekte fayda var. çok güven vermiyor özellikle cumadan bu yana...
Ben şuan euro bakıyorum.
Euro'da alış hedef fiyat nedir ?
Merhabalar arkadaşlar aranızda borsa viob forex konularında tecrübeli deneyimli yorumlar bilgiler görüyorum. Bilgilerinizden istifade ederek yatirim hesabı açmak istiyorum genelde yatırımım viob veya hisse senedi üzerine olacak?tr şartlarında forex yapmak imkansız aracı kurum olarak devlet bankası veya spk lisanslı aracı kurum düşünüyorum?hangisini tavsiye edersiniz önerirsiniz?kimileri devlet bankasını tercih et diyen oldu?Bu konuda araştırma yapıyorum bilgilerinizden istifade etmek istedim yardımcı olursanız sevinirim
Suan pıyasaya sabah saatı ıtıbarıyle para soktular. Zaten borsa ya gırdı dırek.
Kaynagı belırsız doyeyım,anlayın.
Ingıltere ye gıdılme amacı farklı,acık yazamam.
Sadece sunu sorun,faız artırmadan onece kı 3 iş gununde kım ne kadar bozmus?
Ayrıca faız cıpası neden bırden serbest bırakıldı?
Neyse,bozamayın doları ev mev ıcın.
Abi İngiltere ziyaretinin yansımasını beklemeyelim mi alım için?
Sanki 7 haziran ve sonrası için bazı taahhütler verilecek gibi
Garantıler verılecek ama bu garantıler ısler daha kotuye gıtmesın rusveti....
Ben birkaç gün daha bekleyip Dolar borçlarını kapatmaya başlayacağım.. Bu faizleri kimse kaldıramaz emin olun.. Seçim sonrası ortalığın karışacağını düşündüğüm için usd borçları kapayacağız.. Şu anki faizler korkunç derecede yüksek artık gelişen ülkelerle değil batmış ülke faizleri ile kıyaslanabilir..
Bugun arac almak icin vorusana gittim 1.75 ten bahsettiler guldum :) esime gecen sene 0.80 ile almistim