var abi o 1.6 fsi motordan 1.4 tsi motora geçmek gibi bi şey, motor hacmini küçültüp turbo takacakmış ekonomiye başgan...
Printable View
Dolar kehaneti gibi son taahüt. :) http://i67.tinypic.com/rrpjki.jpg
Maşallah dolar kilosundan bile hızlı arttı. :)
Borsayı sadece dolarla olan kolerasyonu sebebiyle endex fiyatı olarak takip ediyor. Şuan ki 91000 seviyeleri uzun bir yükseliş trendinin alt bantı oluyor. Burayı aşağı kırarsa paraşütsüz düşer.
Borsanın 90binlerden 100binlere kadar çıkıp doların 4.5 seviyelerine düşürülmesi tamamen toz pembe bir ortam yaratılmaya çalışılmasıydı. Bunu daha önce belirttim.
Doların şimdiye kadar çoktan 4.8 üzerine atması gerekiyordu. Fırtına öncesi sessizlik demiştim. Ama bekleyip birden 4.75den 4.85 atmalarını beklemiyordum. Hatta önce bir 4.8 yapıp sonra 4.7lere düzeltme yapmasını bekliyordum. Tam tersini yaptı.
4.8 üzeri kapanış olursa ki olacak gibi duruyor. Dolar eski zirveyi test edebilir.
Şimdi olaki bu yabancı fon hisse satışına devam eder ve başka fonlarda eşlik ederse doların çıkışı hızlanır.
Üstüne birde bizim yerliler " eyvah dolar 5 lira olacak " diye paniğe kapılıp dolar almaya başlarsa durum çığ gibi büyür.
üstteki senaryo oluşursa ve 4.9-5 gibi müdahale gelirse ( ki umarım gelir ) 4.7lere geri çekilir. Sonra gene çıkış olur.
eğer üstteki senaryo olmazsa, 4.7lere bir geri çekilme yapıp tekrar yukarı gidebilir.
Şimdi bir çok kişi bu fiyattan dolar alınır mı diye soracak.
Al dersin , bir faiz artışı gelir veya sözlü müdahale gelir 10kuruş düşer zarar edersin bize söversin.
Alma dersin, dolar 5tl olur. Ben alacaktım senin yüzünden almadım diye gene bize söversin .
Bu nedenle herkes kendi kararını kendisi versin.
Ama şu altın kuralı unutmayın. Dolar gördüğü zirveyi hiçbir zaman unutmaz ve hiç kimseyi uzun vadede zarar ettirmez. Sadece biraz zaman kaybedersiniz.
reis el attı sakin beyler. 3 liraya düşene kadar almayın. sonra gökhan söyledi inanmadık dersiniz :D :D
Alıntı:
Cumhurbaşkanı Erdoğan dolar kuru ve faizler hakkında flaş açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Birileri bu işi tırmandırmaya çalışsa da, bunun düştüğünü göreceksiniz. Bu kadar emin konuşuyorum." dedi.
dolar mı basacak ??
dalga geçiyorum aslında ama söylediğim mümkün mantıklı düşünürsek, dolar 10 tl olunca 1 sıfır atar yine. 3 liraya çıkan tuvalet otomatikman 30 kuruşa düşerr.
sonra da eyy halkım eyy, tuvalet 1 milyondu 30 kuruşa düşürdük der :) bu cehape zihniyeti devam etse sıcamayacadınız der.
dayınında dediği gibi yerim onu ben, ısırırım :D
4,87
gece gece noldu bu yılanoğluna yine
Sabaha 9 a kadar dolar 5 olucak sanırım
Noluyor böyle gece gece ya 4.70den bozduk dün sabah doları müdahale gelir diye nerelere geldi cidden varmış herşeyde Bi kısmet demek ki.
Yabancı sermaye çıkıyor ülkeden.. Çok kötü günlere gebe..
Döviz mi at yarışı mı belli değil. :)
00:25
Dolar : 4.89
Euro : 5.71
00:35
Dolar : 4.98
Euro : 5.82
Yarın sıkıntılı olucak
4,93
ben 5.5 bekliyorum ama bu hafta değildi. tahminim 1-2 ay şaşacak galiba bu gidişle. Keşke alsaydım geçen gün teklif edilen krediyi.
az önce 5i mi gördü o noluyoz lan gece gece. sabahı bekleyeydiniz amg.
Valla bu sefer geliyo yılanoğlu
5 dakika için de nasıl bu kadar oynayabiliyor ? Ve asıl sebebi ne bu iki günde 30-40 kuruş oynamamın kabine dışında?
yabancı sermiyeyeyi seçmeni sandı :)
23 mayısta 4.9247 den almışım ,sabah müdahale gelmeden kurtulursam şu dolardan çok mutlu olcam.
Piyasa kapalıyken alış satış yapmanın bi çaresi var mı? Enpara utanmasa 3 liradan alcak.
kabine deyip gecme onumuzdeki 5 senenin yol haritasi ciziliyor. bugun cb tekrar faizi dusurecegini ima edince biraz daha artti tabi. merkez bankasi gereken faiz arttirimini yapmasin 30 kurus daha artar. gereken faiz arttirimini yapsa bile cb deliye dönecek habire faiz arttiriyorlar dolar durmuyo diyecek. merkez bankasi baskanini faiz lobiciligiyle suclarsa sasirmayin. hop merkez bankasina bi mudahele(yardimcilarini kendi atayabiliyor son khk ile) faizi indirin bi de öyle bakalim diyecek. ver elini 6tl. yapmaz demeyin 5 senedir söylüyor ikna olacagini sanmiyorum bu saatten sonra.
trilyon dolarlik fon sirketleri var. bu fonlarin düsündügü gibi düsünmeye calisin. binlerce calisaniniz var her ülkede kus ucsa haberiniz oluyor. gidip dolar ile google hissesi mi alirsiniz yoksa türk lirasi ile herhangi bi türk bankasinin hissesini mi? :)
yarin 2-3 yetkili kisiden merkez bankasi bagimsizdir ne yapacagina kendisi karar verecektir tarzi aciklamalar duyariz tansiyon biraz duser.
Deli gibi büyümek ruhumuzda var..
4.90 güncel
fırtına öncesi sessizlik bu daha büyük şeyler olacak
https://pbs.twimg.com/media/DTMrCpXXkAA2ZFE.jpg
Doların düşmesi benim dolar almama bağlı diyenler burada mı? Şahsen ben alsam 3.9 ları görür kesin
Abiler başımıza ne iş geliyorsa Halifemiz olmadığından , birde işler ehil kişilere verilmiyor.. Mesela şu amcayı Tarım Bakanı yapsan ülke ihya olur
https://www.youtube.com/watch?v=4PdGdtM8w0I&t=7s
https://www.youtube.com/watch?v=295dRMG_0aU
Ruhi bile Bilal'e anlatır gibi anlatmış ama başımızdakiler hala rerörerö
gece noldu bu yılanoğluna bi coştu 4.97 falan test etti şimdi düşüşlerde. @vectra-tuner
Gece bu kadar yukselmesı dogal,***** derınlık yok hacım dusuk.
Ancak cok hızlı yabancı cıkısı var,satılan hısseler bugun valor ıle dondugu ıcın dolar olup cıkıyor.
Suan cok fazla dolar talebı var ve dolar kalmayan burolar oldu.
Ee,başkanlık gelınce ekonomı ucucaktı ya,uçuyoruz işte....
Albayrak: MB bağımsızlığının spekulasyonlara konu edilmesi 'kabul edilmez - Bloomberg HT
- "Hiç olmadığı kadar etkin bir Merkez Bankası"
Merkez Bankasının, fiyat istikrarını sağlamak ve para politikasının etkinliğini belirlemek açısından önemli rol oynayan sorumlu aktör olduğunu hatırlatan Albayrak, Bankanın bağımsız bir kurum olarak, ekonominin gerçekleri ve piyasa koşulları neyi gerektiriyorsa onu yapacağını vurguladı.
Albayrak, "Merkez Bankasının bağımsızlığının ve karar alma mekanizmalarının spekülasyonlara konu edilmesi kabul edilmez." diye konuştu.
Fiyat istikrarı ve enflasyonla mücadelede özellikle yapısal kanallardaki tıkanıklıkları açarak ve politika eşgüdümünü güçlendirerek Merkez Bankasının hareket alanını genişleteceklerini vurgulayan Albayrak, "Hiç olmadığı kadar etkin bir Merkez Bankası, yeni dönem politikalarımızın temel hedefleri arasında yer alacak." ifadesini kullandı.
sunlari da suraya birakayim lazim olur;
YouTube
YouTube
B16 Gece hacim düşüyor ve aynı zamanda bizim piyasalar kapanıyor.. Gece yarısı ise Japon ablalar abiler devreye giriyor çünki onların piyasası açılıyor ve bilindiği üzere Japon ablaları Tl çok üzdü bir zamanlar sürekli Tl'ye para yatırıp iyi kazanıyorlardı..
İkincisi ; Sabaha doğru içeriden Bankalar açılmadan Döviz satışı yapılıyor kuvvetle muhtemel bu Dövizi frenlemek adına yapılan bir işlem, Bugünkü hareketleri takip edince içeriden bir kuvvetin Borsanın daha fazla düşmemesi doların dizginlenmesi için müdahalelerde bulunuyor... Haftaya bu haftaki Mb rezervleri açıklandığında çok büyük ihtimalle rezervin erimeye devam ettiğini göreceğiz.
2) Hükümet Belediye seçimlerini erkene alıcaktı ve tüm hazırlıklar bu yönde idi ve muhalefet de destek veriyordu ki bu Hükümetin işine yarayan bir tuzaktı, tıpki bir önceki genel seçimler gibi bitti gittiye gelicek ve sonrasında benzine mazota a-z ne varsa var gücü ile yükleniklerdi.. Sonra Muhalefetten uyananlar oldu ve erken seçim istemiyoruz denildi ki şimdi Hükümet köşeye sıkıştı çünki Ekonominin dayanamayacağını ve daha da kötü duruma gelmesini bekliyor muhalefet... Şimdi yerel seçimlere kadar Hükümet emekliye 1.000 liraları vermek zorunda..!! Çok tepki çekmemek zorunda ama imkansız... Şimdi yerel seçimlerde hükümet çok kötü bir sonuç alırsa işler orada iyice karışacak.. Ancak ben her zaman söylüyorum oy oranı ne olursa olsun Hükümet hep başımızda olucak sadece huzursuzluklar daha da artıcak..
3) Şimdi size link veriyorum, 10 Yıllık tahvil faizleri ... Şu anda Mısırı dahi geçmişiz ve tamamen batmış olan Arjantin'i sollayacağız az kalmış..
fatih sezer auf Twitter: "10 yıllık tahvil faizinde uzun suredir takip ettiğimiz Mısır’ı geride bırakarak dunya piyasalarında liderliğe oturmuşuz. Bizden sonra en fazla faiz getirisi olan ulkeler;
Mısır:%17,6
Uganda:%16
Nijerya:%14
Kenya:%13,1
Brezilya:%11,1
Srilanka:%10,8
Namibya:%10,6
Pakistan:%9,5… https://t.co/3vx56paI3x"
Özet olarak aynı şeyi 100 kere yazmak istemiyorum., Daha dibe yaklaşmadık bile.. Son baharda ipin kopacağını düşünüyorum