sivasımıza oyun oynanıyor... böyle videolarla arsaların fiyatlarını düşüremezsiniz memleketimizde...
Printable View
http://www.techturkey.com/forum/sohb...___yorumu.html
Konu hakkında bilgisi olan?
Ne yapıyorsunuz euro bey..
dolar 4.46 :beuj:
faiz açıkladı normal bence. ne kadar dayanır o meçhul
yalnız her seferındede ne kadar dayanır dıyıp bakıyoruz. dustugu noktaya cıkmadı bıdaha :)
bır sekılde tutuyolar.
gecen senede aynı sey oldu.gecen sene mayısta 3.73 lerden ki o zamanda yuksektı aldım dolar. sonra 40 lar 30 lara gerıledı herkes 4 beklıyordu. bır sene sonra anca geldı o sevıyeye..
Ben aldım ya altın 150 lere bile düşer
geçen hafta 4.45 den alma fırsatı verip nasıl 4.65 lere geldiyse şunakide benim nazarımda alım fırsatı arkadaşlar. Ne olursa olsun Dolar yine çıkacak
Yanlış hatırlamyorsam geçen ki 16.5 açıklamasından sonra 4.45'e kadar düşmüştü.Şimdide 4.46-4.47 gibi.Alınır mı ne diyorsunuz yoksa 4.40 ı görür mü ?
Dolar en son, faiz arttirimlarindan once, 16mayista gördü 4.40 altini
MB'nin kararıyla pek değişiklik olmadı.TMSF dövizlerini TL'ye çevirecekmiş.Bu ne getirir döviz adına?
Dün almadık 4.47 den şimdi 4.53
Gösterge faiz 19'lara dayanmak üzere yani para girişi yok ama Tl değerleniyor... Benim anladığım eş zamanlı olarak Döviz/Altın satışıyla Tl destekleniyor ki Faiz artırımı işe yaradı algısı verilmeye çalışılıyor.. Şayet ters teperse yolun sonu demektir.. İşe yararsa yaptıkları, sene sonuna kısaca 2019'a kalmadan yine yolun sonu..
dolar tahminleriniz nelerdir? 4.48 den aldım şu an yükselişte, satmalı mıyım daha yükselir mi?
Yükselecek ne ysaparlarsa yapsınlar yükselecek
2 bin liralık dolar aldım bakalım 4:48den
Araç satışı yaptım bugün bulana kadar dövizde tutmak mantıklı mı bu kurlardan alıp?
Yalannn inanmaaa:heyoo:
https://www.youtube.com/watch?v=_O3Lb7CWsXY
Uzaktan bir cisim yakşalıyor Türkiyeye doğru :D
bu sefer hiç bir dayanağım yok ama 66 ları kar alma fırsatı olarak görüyorum
ben bu kadar yüksek faizde seçimler olmadan kurun tekrar 90ları göreceğini düşünmüyorum
48-66 bant hareketi olabilir ama tekrar 48e inmesi için atraksiyon şart
feddenmi bizden mi gelir atraksiyon bilmiyorum
Ufak bir birikimim var ve altın almak istiyorum ama canlı yani nakit altınmı alsam yoksa bankada altın hesabı olarak mı tutsam ,bunu sorma nedenim seçim sonrası eğer bu hükümet devam ederse bankadaki altın ve döviz hesaplarını sabit kurdan bozduracağı söylentisi korkutuyor.
bu kadar faize rağmen 4.75
neye yaradı, yazık koltuk sevdasına ülkenin .... koydular.
Parite etkisi suan ki artis.
Secimden sonra kesin dusecek,kim gelirse gelsin. Ancak belirsizlik ortami ters etki yapar.
Eğer ince gelirse tepki olarak parite artış gösterecek ama sonrasında kademeli düşüş olacak. Type-r erdoğan gelirse ilk düşüş olacak fakat sonrasında yükselişe devam edecek. Ona göre yatırımlarınızı yapın.
Görüşüm; ülke her türlü krizde ve kriz daha da derinleşecek, AKP gelirse ve başımızda kalırsa 300 ile duvara vuracağız. Millet ittifakı ve İnce/Akşener ile yeni bir hikaye yazarsak 150 ile duvara vuracağız.
Bu son 3 günmü artık ? al sat yapmak için dolardan cıkmak ıcın yada dolara gomulmek ıcın?
Hareketlenme var kimse bişey yazmıyor..
32 yaşındayım, 16 yaşımdan beri lisanslı olarak ata biniyorum, veliefendide yarış atlarının idmanını yapıyorum, çok inandığım atları söylerken bile "kuponlarınızı buna göre yapın " diyemiyorum soranlara. Ekonomistler bile ekonomi ile ilgili yorum yaparken "Yatırım tavsiyesi değildir" diye ekliyor. Ne kadar iddialısın dostum, merak ettim kaynağını.
Kaynağa gerek yok bu ülkede TL' nin diğer para birimlerine karşı tutumunu tahmin etmek için ekonomist olmanıza da gerek yok.. CB osursa kur oynuyor işte böyle bir ekonomi bizimki.. Bu arada çok merak ediyorsanız 10 yıldır mesleğim gereği finans piyasalarının içindeyim. :)
Bu arada ekonomistlerin yatırım tavsiyesi değildir diye eklemesinin sebebi SPK portföy yönetim lisansları olmadığı için ve SPK nezdinde halka açık yerlerde yatırım tavsiyeleri vermesi yasak olduğu için bu ibare altında yorum yapıyorlar. Yoksa gayette yatırım tavsiyesi yaptıkları. :) Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.
Bu seviyelerden al sat yapmayin.
Tl faizi guzel. Dovizi 4.3-4.5 lardan aldiysaniz bekleyin.
Eger tayyip gelicegine inaniyorsaniz borsa dan kademeli mal toplayin. Dovizi de hemen satin.
TEB'den 100k civarı bir meblağa dün 17.5 mevduat faizi teklifi aldım.İlgilenenler için fikir olur.
Gösterge faiz 19.55 ... Devletin ödediği tahvil faizi bu, Mevduat ise 18.5 şu anda... Ticari kredi faizlerini tahmin edersiniz iyi bir işletmeniz var ise alacabileceğiniz en düşük oran %20'lere geliyor, orta halli iseniz %25 ve üzeri..
Aşırı yükselen faizler Araç satışını, Konut satışını, ticaret hayatını tamamen durduracak ki bunun da anlamı Devletin vergi gelirleri daha da azalıcak ve zaten aşıırı derecede Kaynak tüketen devlet daha da agresifleşicek ve Devletin aşırı Tl talebi faizleri daha da yukarıya çekicek..
Artık Deniz dalgaları değil Okyanus dalgaları göreceğiz, Çok birşey yazmaya da gerek yok yolun sonu Moratoryum... Gerçeklerle yüzleşildiğinde Doların kaç lira olacağını hiç kimse söyleyemez, 8 tl de olur 10 tl'de olur... Ama sonrasında bir şekilde Borç bulunacak ama Imf olur ama başka şekilde olur... Diyelim Imf ile anlaşılacak Imf diyecekki gel bakalım bu paraları nasıl ödeyeceksin bana? Emekli maaşında kesintiye gideceksin, Memur maaşında kısıntıya gideceksin hatta adam çıkartıcaksın yani kısaca ortalık mahşer yeri olur ... Ama her ne kadar dirensende eninde sonunda bir şekilde anlaşıcaksın ve o tarihte uçan kur geri gelicek ve kimisi orada tekrar dolar euro altın alıcak tekrar yükselicek tekrar düşecek...
Seçim için ise Hükümet kaybedicek ama Cb bir şekilde seçilir diye düşünüyorum, Hal böyle olunca 2. Bir seçim gerekicek ki piyasa daha da bozulacak... Diyelim yine sonuç değişmedi Hükümet 2. Defa kaybetti... İşte o zaman Kaos başlar çünki daha öncede fikrimi söyledim bırakmazlar... :)
Dolardan ziyade Altın-Euro daha mantıklı, ancak bu saatten sonra Fiziki tutmaz çok daha akıllıca olur..
Estağfurullah tabii ki ben kesin böyle olacak demiyorum görüşüm bu yönde sadece (yatırım tavsiyesi değildir :D ) . Örneklerini bu son 3-4 yılda o kadar çok gördük ki bu devletin başındakiler de fiziksel trade yapmıyorsa hiç bir şey demiyorum :) Uzun vadede evet maalesef benim görüşüm bu. Type-R tekrar başa gelip devam ederse sıkıntı büyük maalesef.