Imf ile 2 haftadir gorusuyoruz.
Papaz meselesinden dolayi iliskiler yumusuyor beklentisi ama gidecegi yer belli...
Printable View
Imf ile 2 haftadir gorusuyoruz.
Papaz meselesinden dolayi iliskiler yumusuyor beklentisi ama gidecegi yer belli...
Galiba birileri el altından doları sürüyor. Sırf Kılıçdaroğlu faizi arttırmada doları görelim lafını yedirmek için
Arada hatırlayıp gülüyorum.
https://youtu.be/lf0kAVZGQNc
Sie liegt in meinen Armen...
Türkiye Dünyada tarih kitaplarında ders olarak gösterilmesi gereken bir ülke.,
Mb PPK kararı sonrası uçan kuru yatıştımak için 2 gün sonra salıverdi Rahibi... :D :D Arkasından da Imf ile görüşüyoruz haberini el altından piyasaya pompaladılar...
Ama beni dinleselerdi bugün Kur 2 lira idi...
Planım şu idi ; Hatırlarsanız yıllar önce Janet Yellen Fed başkanı iken İstanbul'a toplantı için gelmişti... İşte o zaman Yellen'ı tutuklasaydık bugün Abd parasal genişlemeden çıkıp faiz artıramazdı.. Ama dinlemediler beni sakalımız yokki sözümüze itimat edilsin
Ben o söylediklerini hiç unutmuyorum., Açılımlarını, Meğri meğrilerini say say bitmez zaten bezdim artık.,
Benim ailemde 1 Şehit 1 Gazi var, En son mezarlığa ziyarete gittiğimde bir baktım ne göreyim, Mezarlığın 1. Kapısının girişi 15 Temmuz Şehitleri olmuş ve diğerleri ortada yok .. Normalde 1. Kapının girişi uzun yıllar boştu., Şehit ayrımı yapan adamlardan ne hayır gelir ki... Çanakkale Şehitlerini bilmeyen adamlar, resmi rakam 90 bin Gayri resmi gerçek rakam 250.000 ki sakat kalanlar hariç... Nufüsün 10 Milyon olduğu bir dönemde 250 bin Şehit ve sayısız yaralı... Yani Ailesinden Şehit veya Gazi olmayan kalmamış...
Biz Şuursuz bir milletiz, fazla düşünmeye gerek yok.
İMF borç para alırsa varyaaaa
öfff diyorum
sıçıp sıvama 2001+ kriz loading diyorum direk :D
Dolar için şuan alış seviyesi olur mu ? Tecrübeli abiler bu gidişe göre alış fırsatı için beklemek mi lazım yoksa 4,82-4,85 arası alınır mı ? Gerçekten kestirmek çok zor en ufak haber yükseltmeye yetiyor düşürmeye yetmiyor ne yapmak lazım bilemedim.
Dolarda alım seviyesi kimse veremez, vermemelide..
Ancak altın kural şu Dolar çıkarken değil düşerken alınır ki insanların çoğu Doları düşerken almaz ve hata yapar...
Örnek vereyim , Kur 5.1 tl üzerini görse ve birkaç gün orada kalsa 4.98'den alınır kademeli olarak... Yani zirveden en az %5-6 aşağısından alacaksınız ki değsin... Kurban bayramı öncesi kısmet olursa biz Döviz borçlarımızın %100'ünü kapatmış olacağız Allah'tan bir aksilik çıkmazsa...
Şahsi olarak da PPK'dan bir gün önce Altın aldım., Ben Dolar almıyorum Altının ihya edeceğini düşüyorum çünki .
Altin in sana vefa borcu var 1340 lardan beri :)
Abi 1340'larda almadım., 1.300 Usd altı her yer alım için bana uygun., Birde geçmiş hareketleri atlıyorsun 1.200 Usd altı alımlarım da var.,
Ben Dolara kuruş yatırmam , Defalarca söyledim Dolar ile mal alıyoruz Dolar sadece bir araç bizim için.,
Şöyle düşünün Dolarda Abd'deki enflasyon kaybı kadar değer kaybediyor, Yani Dolarda eriyor bir anlamda yıllar içerisinde., Altının çıkarma maliyeti zaten 1.150 Usd.
Altın alarak hem faiz yememiş oluyorum hemde Mevduat faizinden çok fazla getirisi oldu bugüne kadar..
İlla Dolar alacağım faiz bana uyar diyenler için Dolar faizi %5 ... Tl'ye yatırmaktan çok daha mantıklı
ileriki dönemde faizler için öngörünüz nedir tecrübeli arkadaşlar.
458 sayfadır batıramadınız memleketi
Bi 458 sayfa daha batıramazsınız ne olsa çok kötüyüz bittik başka yorum yok
Ülke batmışda kimsenin haberi yok
Ekmek alamayacak duruma gelmeden de kimse anlayacak durumda değil
458 sayfa önce Ferrari 458 fiyatı ile şuan ki fiyatını karşılaştırsak sanırım yeterli olur farklı bir bakış açısı hamburgerden sonra
Etli Ve Kallavi Bir Şey Geliyor.......
O da değişik bir bakış açısı :)
Sakarya Akp Milletvekili daha iyi bir ona sormak gerek
O değil abd başkanı bir tweet atıyor
Ülkemizde dolar aniden 4.77 den 4.87 lere filan zıplıyor
Bu abd nasıl bir ülkedir
Bir rahip tweeti bir faiz puanı iki günde birileri güzel koydu
Oyuncağa döndürdüler hepten doları :)
Bu siteye üye olan kişilerin %80-90'ı bu ülkenin asla batmasını istemez batsa da geri çıkarız kimsenin endişesi olmasın, burnumuz sürtüyor az daha sürter ... Abd'nin Türkiye Cumhur başkanını tehdit etmesini ne hakiki Atatürkçüler ne iktidarı sevmeyen muhalifler nede aklı başında hiçkimse kabul etmez şiddetle reddeder.. Başımıza bu sebepten bir iş gelirsede herkes Cumhur başkanının yani Erdoğan'ın sonuna kadar arkasında durur ki bizim ülkemiz Abd karşıtlığının en yüksek olduğu ülkelerden birisi.. Biz arap değiliz dolayısıyla şuursuz bir millet değiliz her ne olursa olsun...
Başımıza gelmeyen kalmadı ve elbette bedelini ödüyoruz... Çok uzatmaya gerek yok gerektiğinde kenetlenmesini gerektiğinde de araya mesafe koymasını biliriz.. Bizim ülkemizde hala vatanını sonuna kadar savunacak insan sayısı azımsanamayacak kadar çok.. Abd'nin amına koyayım ilk defa açık küfür yazıyorum burada
Şunuda söyleyeyim, Yok Dolar almayın vatana ihanet etmeyin gibi söylemler salakça ve şuursuzca neden derseniz, Bizler uyanık olacağız ki elin Ecnebisine doları Altını ucuza kaptırmayacağız.. Ülkemizin ütülmesine müsade etmeyeceğiz, şimdi herkes bir düşünsün , 20 Liradan ecnebiden Halkbank hissesi alıp 3 sene elinde tutup 7 liranın altına gelen hisseyi hala elinde tutan adam mı ülkesine faydalı yoksa yabancının tuzağına düşmeden doları/hisseyi/altını ecnebinin elinden olabildiğince ucuza alan mı ülkesine hayırlı?
Abd ye eyyy abd diyerek yeneceğimizi zannetmek
Küfür etmek yada bağırmak hiçbirşeyi değiştirmeyecek
ABD ye söz geçirmek için ilk önce onunla aynı seviyede ülke olmak gerek
ABD ye tepki bile veremiyoruz. Şuan onun ürettiği telefondan yazıyorum :)
Gülüyoruz çünkü abd üretiminden geçen her markayı kullanmak zorundayız
Biz üreten bir toplum olmadıkça daha çok ahkam keserler
Bizde daha çok eyyy diye bağırırız
Yazik ediyirlar ulkeme,bilerek yapilsa anca boyke olurdu 3 senede...
24 Haziran sonrası => TC = 2 harf benim için (nokta).
Haftaya güzel başladı..
Abd ile olan gerginlik var biliyorsun... Artık bu seviyeler anormal kabul edilmemeli 4.82 - 4.78 arası alım için uygun noktalar benim için... Ağustos içerisinde Kurban bayramına girmeden kalan az bir borcumuzu kapatacığ kısmetse... 5 Tl'ler artık çok yakın ve yapacak birşey yok..
Bu hafta enflasyon verisi de var,
Az önce Fitch açıklaması vardı... Türk bankalarına not indirimi getiren faktörler sürüyor diyor... Kısaca not indirimi gelebilir diyor ki anlamı " Abd ile zıtlaşırsan notun iner diyor kısaca siyasi"
Şimdi kötüyü yaşıyoruz daha kötüye gidiyoruz ... Ancak her gecenin birde sabahı vardır işte orayı kestirebilirsek asıl parayı ordan kazanırız.. Önce Devalüasyon sonra Revalüasyon .. Yani benim tahminim Tl epey bir değer kaybettikten sonra yeniden değerlenme sürecine de girecektir.. Orayı yakalarız Allah'ın izniyle
Hep ekonomik paket açıklaması beklentisi dedik. Damat sanırım hala çalışıyor bir haber bile yaptıramadı yazık.
Güzel haber almaz isek ne olur demiştik?? Artık normal kurumuz 4.70-75 idi şimdi Normal kurumuz destek sınırını gayet 4.80-85 aralığına çıkardı. Şimdı not düştü haberi alırsak rahatlıkla 5i görürüz
Gösterge faiz 20.70 olmuş ... Dikkat etmemişim , hala para çıkışı var...
"Şirketlerin coğu kanunen batık durumda" | Ekonomi Haberleri
-Spoiler-
Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Türkiye'deki şirketlerin çoğunun kanunen batık olduğunu ifade etti.
Dünya'ya konuşan Özdebir, "Türkiye ekonomisi öyle bir hale geldi ki işletmelerimizden çoğu Türk Ticaret Kanunu’na göre batık durumda. " dedi.
Özdebir, şirketlerin varlıklarından daha çok borçları olduğuna dikakt çekerek, "Hayatta kalabilmeleri için iş yapabilmeleri, bunun için de piyasanın hareketlenmesi lazım. Belki bu tedbirler 3-4 sene önce alınsaydı, faturası bu kadar ağır olmayabilirdi. Maliye politikaları ve KGF devreye sokuldu, 200 milyar liralık bir garanti karşılığında bankalarımız Merkez Bankası da biraz karşılıkları düşürerek, hem TL hem döviz anlamında daha fazla kredi vermelerini sağladı. Maliye Bakanlığı alacakların bir kısmından vazgeçti. ÖTV, KDV’yi bazı ürünlerde indirdi." dedi.
"TÜRKİYE'DE BAZI İŞLER YAPILAMAZ HALE GELDİ"
Nurettin Özdebir'in değerlendirmeleri şu ifadelerle devam etti:
"Tüketici enflasyonu yüzde 15 seviyesine geldi ama bagajımızda tüketici fiyatlarını daha yukarı taşıyabileceğimiz üretici enflasyonu var. Arada ciddi makas var ve bu öbür tarafa aktarılacak. Şu anda yaşanan talep değil, maliyet yönlü bir enflasyon. Türkiye ABD ve AB gibi tek paralı bir ekonomi değil, herkesin cebinde döviz var. Uzun süre yurt dışından fazla döviz geldi, TL değerlendi, ithal mal ucuzlayınca bunlara yönelik talep arttı ve Türkiye’de bazı işler yapılamaz hale geldi."
"İNŞAAT KATMA DEĞER YARATMIYOR"
Ayrıca Özdebir, inşaattak gibi imalata da destek olunmasına dikkat çekerek, "ASO olarak, inşaata yapılan desteğin, imalat sanayine de yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Üstelik, sanıldığının tam tersine, inşaat sektöründe binaları inşa ederken yaratılan katma değer de ithal girdi oranlarının artmasıyla beraber ekonomiye çok fazla bir şey kalmıyor. Her geçen gün de bu marj azalıyor. Burada para kimde varsa insanlar onların ihtiyaçlarına göre bina yaptılar, o lüks binaların satılacağı kişiler de sıkıntıya girmeye başladı. Bunların sayısı arzı karşılayamaz durumda. Fert başına düşen milli geliri 10 bin dolar olan ülkede, süper iş yapma, akıllı bina yapma, pazarın talebini aşan bir arz oluyor." dedi.
-Spoiler-
Ankara Sanayi Odası başkanı kötü tablo çiziyor.
Müsiad başkanı ise;
-Spoiler-
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada faiz artırmanın artık Türkiye'de kuru baskı altına alacak bir unsur olmadığını vurgulayarak "Kurda maksimum seviyenin 4,30 gibi olduğunu düşünüyoruz. Bunun üstü köpük oluyor. Şu anki kurun iş dünyası için ihracat açısından çok iyi bir yerde olduğunu düşünüyoruz" dedi.
Kaan, "Kuru, faizi artırmak için kullanıyorlar ama Merkez Bankası artık bunu gördü. Bundan sonra bu işlerin olmayacağını düşünüyoruz.Faiz konusunda özellikle hassasız. Birilerinin faizle piyasaya ayar vermesini doğru bulmuyoruz" dedi.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile görüşmesine değinen MÜSİAD Başkanı Kaan, "Merkez Bankası ya da dövizle ilgili açıklamaların tek elden çıkması bizim için çok önemli' dedik." ifadesini kullandı.
"Ticaret savaşlarının bize faydası olacak, çünkü daha ekonomik ve köprü pozisyonu olan yerlere yatırım yapıyorlar" ifadelerini kullanan MÜSİAD Başkanı, vergi sisteminin sadeleştirilmesi gerektiğini vurguladı "Vergi sisteminin sadeleştirilmesi gerek. İş adamı olarak bizler daha sade vergi sistemiyle hareket etmek istiyoruz" şeklinde konuştu.
-Spoiler-
Abd ile biraz daha papaz giderlerse 5.00 gelir yine
Az daha kardeş az kaldı
5.00 a :)
Damat harbi büyük adammış
İlk icraatı 5.00 olacak çindeki krediyi saymıyorum :)
Biraz önce Merkez bankası yıl sonu enflasyon tahminini %8 den %13.4 e taşıdı. Aradaki farka bak aq. öyle 1-2 puan değil bildiğin tasarladığımın 2 katı enflasyon tahmin ediyorum şuan diyor. Tabi TEFE TÜFE de aynı şekilde. Ama dolar tahmini yok hala :S
Biz şirkette herhangi bir finansal analiz veya raporda bunun yarısı kadar sapma yaşasak, genel müdürden finans uzmanına kadar topumuzu kovarlar amk. bu yavrular da devlet yönetiyor işte: enflasyona 5 de 10'a revize et, dolara 3 de 5'e revize et, bilmem neye 10 de 20'ye revize et. vay anasını arkadaş...:ofk:
Çokta şey yapmamak lazım, olur öyle ufak hatalar :)
19.6.2013
http://sendika62.org/wp-content/uplo...illik-plan.jpg
Dolar 5 liraya dogru ilerliyor hadi bakalim.
Odeabank batmış diyorlar :)