Zaten 500.000TL üstü bir para vadesiz hesabınızda 1 günden fazla dursun şubeden biri illaki arar.
Bu parayı hemen değerlendirelim güzel faiz oranlarımız var diye.
Printable View
Zaten 500.000TL üstü bir para vadesiz hesabınızda 1 günden fazla dursun şubeden biri illaki arar.
Bu parayı hemen değerlendirelim güzel faiz oranlarımız var diye.
Peki sizce daire satilip para faize yatirilirmi ?
Bosta duran bi dairem var uzun yillardir pek prim yapmadi yapacaginida ongoremiyorum
Ne yapmali ?
Faizler daha da yukarı gidecek,
Ankara'da 1 Milyon Tl'lik dairelerin kirası yerine bağlı olmakla beraber ortalama 2.500 tl
2.500 X 12 = 30.000 Tl eder --- Kabaca %19 faizde ise 190.000 Tl getiri elde edilir bir kısmı vergiden iner ... Ancak şunu da söyleyeyim faiz mi döviz mi derseniz ben olsam sene sonuna doğru Tl'de kalmazdım... Siz bilirsiniz yinede , Ben Altıncıyım ancak tabiki Altın faiz getirmez... Dolara da %4.5 - %5 verenler var sanırım... Aslında bunu yazmak bile hoş değil ama aklınızın köşesinde bulunsun.
Hiç kimse faizler bu seviyedeyken ev almayacağından ev fiyatları düşer... Piyasada faizler aşırı yükseldiği zaman ve para kıymetli oldukça sıkışan herkes Evini satarcağından arz fazlalaşır ve birde bu sebepten fiyatı düşer...
Daha Kriz yeni yeni kabulleniliyor ama asıl bunaltıcı etkisi son baharda görülür..
Ben olsam satıp 3'e bölerdim.
Dolar Euro ve Fiaz yapardım parayı.
Zaten prim yapmadığını belirtmişsiniz.
Bundan 1.5 sene önce kiraladığım evi 240.000TL ev sahibi almıştı.Karşı daire arsa sahibinden 2 ay sonra ilana koydu.275.000TL'den gelen bakan çok oldu ama kimse almadı.
Aradan 8-9 ay geçti biri 250.000TL peşin alayım demiş yok demişti.
Kiraya verdi şimdi kira alıyor ayda 1.100TL
250.000TL en para aylık 3.314TL net faiz veriyor.
YTD
200.000 liralık dairesine aylık 800 lira kira alan arkadaşıma apar topar sattırdım faiz oranlarından haberi yoktu.
Yarım yamalak aldığı kiraya artı olarak kiracının zar zor ödediği aidat ile uğraşıyordu. Şimdi 230.000 liraya 3000 liraya yakın geliri oldu
Faiz artışını önceden haber veren sn. bakan
Zeybekci: Bundan sonra birinci onceliğimiz enflasyonla mucadele - Bloomberg HT
ulkenin icinde bulundugu bu ekonomik ortamda turk parasının degeri surekli duserken, biriler paraları cukkaya indirip zenginliğine zenginlik katarken evimin değeri doğru oranda artmıyor kredi faizleri tavan yapmısken bende olsam satar parayı faize gömerim benim malımın değeri çöp olurken haram değil paramın değerlenmesini sağlamak mı haram ?
faizin nesi haram anlam veremiyorum
Ben de babama aynı şeyi söyledim. 250 bin dolar edebilen dükkan var Ankara'da Karum'da, değeri düşmediyse tabi. 500-750 bin TL diyelim ya da, şimdiki kurla 250 bin dolar etmez :)
Dükkandan 3.000 TL kira alıyor, sat dükkanı faize koysana dedim. 3 yerine 5 alırsın. Hele şu faiz oranlarıyla 6-7 bile alabilir artık herhalde.
Orası zaten hızla değer kaybediyor, kaybedecek, çok kallavi bi müteahhit gelip orayı komple yıkıp "buraya yeni avm yabacaz" demediği sürece de bu böyle olmaya devam edecek. Ne zaman nasıl kime kiraya vereceksin de adam 3.000 TL verecek diye uğraşacaksın. Ara ara da aksatıyorlar zaten. Uğraşmaya değmez.
Faiz sömürü sistemi olduğu için Haram.. Yani insanı köleleştiren bir sistem aslında almak da Haram vermek de Haram ancak bugünkü koşullarda istemeden de olsa faiz her şekilde hayatımızın her yerinde..
Şimdi Bankaları düşünün ve onların ezilen müşterilerini düşünün adam cebinde para yok harcıyor Karttan.. Sonra astronomik rakama ulaşıyor borcu Mesela Mb'nin yaptığı Kredi kartı faizlerindeki değişiklik Bankalara göbek attırdı... Adam bir karttan nakit avans çekiyor gidiyor diğer kartın asgarisini yatırıyor ve bu borçlar ödenemez hale geliyor ve pekçok insanın yuvası yıkılıyor..
Buradaki sorun sadece Faiz değil, İslamiyet'te pekçok kural vardır , İslami kurallar gerçekten uygulansa zaten aç kalmaz ortada.,
Ülkeyi yönetenlerin düşük faiz isteme sebebi Din ile alakalı değil, 2000'li yıllar hatta daha öncesini bilenler mutlaka vardır burada ... %145 faizler olduğunda herkes evini arabasını satıp faize yatırıyordu kimse çalışmıyordu.. Hatta 10 Liraya vadeli mal alıp 9 liraya nakit satıp faize yatıranlar vardı... Kısaca faiz tüm ticareti bitirir ve sermayenin belli kimselerde toplanmasını sağlar işsizliği patlatır.. Siyasilerin korkusu İşsizliktir çünki aç adamın korkacağı hiçbirşey kalmamıştır en tehlikesi odur.
Valla bir zamanlar faizsiz bankacılık denen sistemi gözlemledim. Bir arkadaşım da bu bankalardan birinde çalışıyor.
Her ne hikmetse yatırılan para hep diğer bankaların verdiği faiz kadar artıyor her sene. Adı faizsiz ama geliri faiz/enflasyon kadar ne hikmetse.
Ben şeyi merak ediyorum. Bu sözde haramsız kazanç sağladığını düşünülen bankalarda krediler neden faizli?
Banka = faiz
Katılım bankası kendini kandırmaktan başka birşey değil.,
Hac finansmanı - Umre finansmanı var ona bile kar payı alıyor :D
Katılım bankaları parayı direk size vermiyor, diyelim birisinden mal alacaksanız faturayı ibraz ediyorsunuz parayı ona ödüyor ve sizden de Bankadaki gibi kredileri ödemenizi istiyor.. Vadesinde ödemez iseniz Ceza diye sizden para kesiyor normal Bankada ise bunun adı faiz... Kısaca kendinizi kandırmaktan başka birşey değil
bende faiz haram değildir diyen müslümanları anlamıyorum. ya inanırsın ya inanmazsın, şahsen ben islamın gerektirdiği hiç bir şeye inanmadığımdan faiz bana haram değil.
sağda solda elhamdülilah müslümanım diye bir şey de söylemiyorum. yani haram değilse bana değil.
elhamdülillah müslümanım diyen herkese faiz haramdır. he umursuyor musunuz tabi ki umursamıyorsunuz :D
tabi bu durum bana çok eğlenceli geliyor. Düşünsene ateistim desem beni aşağılayacak olan adam benden kat ve kat fazla faiz kazancı ve haram yemekte. ancak domuz yemiyor cumaya gidiyor ateisti aşağılıyor. adamsınız :D
cidden bu haline bile saygı duyuyorum bu insanların ama gerçekten seyretmesi eğlenceli muhteşem savunmalarını.
Faiz haram değildir demek inkara girer aman dikkat.. Faiz alıp vermekten beterdir bu çünki Allah'ın Kitabını inkardır bu..
Paranızı farkli bir sekilde degerlendirerek kazanc elde edebilirsiniz buda helaldir. Ancak parayi kullanmadan hicbirseye katki saglamadan baska insanlarin uzerinden haksiz kazanc saglarsaniz bu islam dinince haram oluyor. Ulke sartlarindan dolayi bende boyle yaaprim demek dusene bir tekme de ben vururum deyimiyle ayni kapıya cikiyor. Herkesin kendi tercihidir saygi duyulur ancak bu bir seylerin arkasina gizlenme durumu faizi helal kilmaz. İnce bir durum iyi arastirmak gerekli inkar etmeden.
Dolar tekrar 71lerden 66ya geriledi alım seviyesi nedir bu işle ilgilenen arkadaşlara göre yüksekten alıp terste yakalanmakta var işin ucunda çünkü.
Dolar icin erken.
Paranızı bankaya koyarak aylık faiz getirisinde karlıyım gözüyle bakmamak lazım.
Atıyorum 100.000 TL üzerinden gidelim. güncel faiz üzerinden gitsek %18 diyelim stopaj kesintisi sonrası 15.3'e düşer yani yıllık 15,3 kTL para alırsınız hiç faizini kullanmazsanız yaklaşık 7-8 yılda anapara kadar olur. Ancak ülkemizde yıllık %15 enflasyon olduğunu var sayarsak aslında paranızı değer kaybından korumuş oluyorsunuz aslında kazancınız yok.
Gelelim bu para ile gayrimenkul alımı yapsanız misal arsa/tarla yada ileriye dönük tapu alabileceğiniz 2B arazisi gibi 7-8 yıl beklendiği takdirde en kötü 3-4 katı değerlenir.
Yani banka faizini gelir olarak görmemek lazım. Ülkenin enflasyon değerlerinden paranızı koruyorsunuz o kadar.
Örnek vereyim 10 sene önce Antalya'da 1.000.000 TL ile petrol istasyonu alınabiliyordu.
Şuan o petrol istasyonu 7-8 mTL bankaya koymuş olsan paranda yaklasık 2 mTL civarı olmuştu.
Şimdi siyasinin korkusu yok, Patronların korkusu var çünkü rantı çok güzel döndürüyor taraflarına o giderse rant biterse değil aç kalmak lüx gider, dolayısıyla benzin olmuşl 193919 lira dolar vergi şu bu zaten istedikleri gibi kaçırıyorlar...adam kendinden emin.
Gösterge faiz %20'yi geçti ...
bir tanıdığım 2011 senesinde süper lotodan 1,2milyon almıştı.
o zaman bankacının ısrarıyla paranın yarısını dolar yapmıştı(700dolar)
geri kalan parasıyla 2 ev,1 yazlık aldı.üzerine tl si kaldımı bilmiyorum.
parayı yatırdığı bankada 2011,0km i20 almıştı.halen biniyor
geçen konuşuyoruz abimizle 700bin doları halen bankada duruyormuş...hesabını siz yapın :)
O zaman lotodan para çıkanların hepsi kötü durumda, bakın başına neler geldi, lotodan para çıktı hayatı zindan oldu tarzı haberler doğru değil :D
Ekonomıden sorumlu kişi ne diyor;eger dıkkatlı olursak,yumuşak iniş mumkun. Yanı işin turkçesi;şuan yere çakılacagız,bari hasarı azalralım.
Yahu,senin basında kı adam israf ekonomısı içinde,1 ay hıcbırseye karışmasa piyasalar duzelmeye baslar...
Lotodan toto'dan parayı bulup sonra batanların hepsi arap yağı bol bulunca başına kıçına süren tipler benim görüşüm.
Ondan sonrada vay ben battın beni bitirdiler.
Aga o nasıl bir eli sıkılıktır be. :)