@i-vtec07 Bilgileriniz hatalı,böyle bir bitiş tarihi söz konusu değildir.
https://youtu.be/EcQUv-JxYvY
https://youtu.be/COysHkgOTes
@Günkut @Evrenoz Bu da sizin için. :)
https://youtu.be/TNM7xqSM_6Q
Printable View
@i-vtec07 Bilgileriniz hatalı,böyle bir bitiş tarihi söz konusu değildir.
https://youtu.be/EcQUv-JxYvY
https://youtu.be/COysHkgOTes
@Günkut @Evrenoz Bu da sizin için. :)
https://youtu.be/TNM7xqSM_6Q
2023 de Türkiye Cumhuriyeti
Tam bir sömürge devleti olacak
Tam dışa bağımlı ve borçlar yüzünden başka milletlerin egemenliğinde olacak
Ben ABD İsrail olur diyorum bakalım göreceğiz
Lozan antlaşmasının herhangi bir süresi yoktur.
Dalgasına mı yazdınız bilmiyorum ama;
Bor madeni zaten serbest ve çıkarılıyor sürekli kamyonlarla. Öyle kıymetli ve pahalı bir maden değil, 2023 ile falan da alakası yok. İşin içine teknolojiyi sokup işleyip satabilirseniz kıymetli olur, ki ABD bunu yapıyor. Yoksa bizim gibi deterjan falan üretirsiniz bor katkılı. Bunlar hep deterjan lobisinin oyunları. Bor'u çıkartıp en güzel beyazlatan deterjanı üretmemizi engelliyolllar.
Bayramdan sonraki döviz artışına neden müdahale edilmiyor? Benim ekonomi bilgim yok. Gündemi de tvden takip ettiğim için kaçırmış olabilirim. 6.00'dan 6,60lara gelmiş bir dolar var örnek olarak söyledim. Neyi ya da nereye çıkmasını bekliyorlar müdahale için? Bilen bir aydınlatabilir mi? teşekkürler.
Arkadaşlar lozanın herhangi bir bitiş tarihi yoktur, gizli maddesi v.s yoktur. Lozan bir nevi ülkemizin tapusu gibidir.
Sagda solda YAZILAn çizilen üzrinden konustum topa tutmayon hemen :)
@220T şimdi araştırdım biraz daha, haklıymışsınız 100 yıl diye gizli bi madde yok anlaşmada.
Anlaşmanın bi önceki postunda yazdığım maddeleri kesinlikle doğru .
Ama süre konusunda yanılmışım .
E o zaman bu 2023 'ün hiç bi anlamak yada dayanağı yok .gizli madde ler falan var demişler o zaten yalan.
Bende onu diyorum işte ne olcak acaba :D :D
https://www.youtube.com/watch?v=PmQPT34_8MA
Bende yıllar önce ya okudum ya duydum. İsmet İNÖNÜ ülkeyi 100 yıllığına kurtardık gibi bir sözü var diye bir şey söylemiş. Aslı astarı nedir bilmem sadece böyle bir şey anımsıyorum... Muhtemelen hatalı bir bilgidir yoksa Türkiye ayağa kalkardı herhalde...
6.60a geldik
Bir miktar kar realize edilip 6.45-6.40 beklenebilir
Ama 6.40ları bir daha görmeye de biliriz uzun vadecilerin riske girmesine gerek yok
Yeni pozisyon açacaklar geri çekilme beklerlerse daha sağlıklı olur
6.60 ı kırınca ilk hedef 6.90
6.90da sağlam bir direnç var bir süre oyalanabiliriz
Lozan'ın metni aşağıdadır.
http://sam.baskent.edu.tr/belge/Lozan_TR.pdf
Hangi konuda,hangi ülkelerle ve hangi siyasi şartlar altında gerçekleştiğine bağlıdır.Devletler elbette ki gizli antlaşmalar yapabilir.Buradaki husus,birçok ülke temsilcisi ve dünyanın gözü önünde gerçekleşmiş Lozan'ın,çok kıdemli araştırmacılar tarafından da teğit edildiği üzere,gizli maddesinin olmadığıdır.
Birçok antlaşmanın orijinal metnine ulaşmak mümkün.
Teyit yazacaktım yanlış oldu.
Tesla / Model X / 100D / Sahibinden "0" km Tesla Model X sahibinden.comda - 554615660
Bu kur ile bu araçları nasıl satacaklarına inanıyorlar anlayamıyorum
Dikkat eden var mı bilmiyorum döviz ile alakası yok ama ben 32 yaşıma kadar 30 ağustos un bu şekilde coşku ile kutlandığını görmedim. Reis e bişey oldu
Arkadaşlar 100 yılı çıkaramayan okadar çok ülke varki. Örneğin SSCB koskoca Rusya federasyonu 1930 lardan 1990 ı çıkaramadı. Yugoslavya 6 ya bölündü. Avrupada yeni küçük ülke ler kuruldu tanındı. Suriye ve ırak hatta lübnan bile bu anlaşmadan sonra oluştu :))
kim kiminle 100 yıllık anlaşma yapabilir??? Hadi yaptın. Sen 1974 de gidiosun dünyanın sana ait olmadığı yere gşrip yeni ülke oluşturuyorsun adı Kıbrıs. Nerde anlaşma?? kuzey ırakta tampon bölge oluşturuyorsun nerde anlaşma?? yok böyle bi dünya
6.60 kırıldı artık 6.90lara dayanırız yarın
Reizzz belli ki bayramda USD'ler toplamış etrafına toplatmış, 30 Ağustos'ta yeri gelmişken ona buna 2 sallarım rantıma bakarım dedi. Adam konuşuyor kur min +%5!!! spor gazetesi. Devletin başının manipülasyon yaptığı tek ülke biziz sanırım!
Bu kış çok sert geçecek belli Ağustos en ölü aydı tatil matil böyle olduysa
Biten stoklarla yeni kurla girecek stoklarla ticaret batma noktasına gelir
Eylülde gelecek haberlerde tuzu olur
İzliyoruz birşey yapamıyoruz ya muhalefet olarak daralıyoruz
Sokaktaki iktidar yanlısı hala iyiyiz diyor filan
Vallaha beynim yanıyor :)
Çok gizli maddelerde yazıyor abi:)))))
Kötü konuşmak doğru değil ama bugün 7 yi atlarsa yarın ciddi sıkıntı yaratır . 10 u geçtim 12 lere bile gidebilir
Merkez bankası Başkan yardımcısı Erkan kilimci görevinden ayrılmış. Kurda çıkıyor biseyler oluyor yine görelim bakalım neler olacak
LOZAN ANTLAŞMASININ ŞARTLARI
Fransızlarla imzalanan Ankara Anlaşması'nda çizilen sınırlar kabul edilmiştir.
Irak Sınırı: Musul üzerinde antlaşma sağlanamadığı için, bu konuda İngiltere ve Türkiye Hükûmeti kendi aralarında görüşüp anlaşacaklardı.
Türk-Yunan Sınırı: Mudanya Ateşkes Antlaşması'nda belirlenen şekliyle kabul edildi. Meriç Nehri'nin batısındaki Karaağaç istasyonu ve Bosnaköy, Yunanistan'ın Batı Anadolu'da yaptığı tahribata karşılık savaş tazminatı olarak Türkiye'ye verildi.
Adalar: Gökçeada ile Bozcaada özerk bir yönetime tabi tutulmak şartıyla (Türkiye antlaşmanın bu maddesini uygulamadı) Türkiye'de, diğer Ege Adaları İtalya'ya kaldı. İtalya'nın Türk sınırına yakın adaları silahsızlandırması kararlaştırıldı. Sevr Antlaşmasıyla Oniki Ada İtalya'ya diğer adalar Yunanistan'a bırakılmıştı. Oniki Ada ve Rodos 1945 yılında müttefiklerin eline geçti ve Nisan 1947'de resmen Yunanistan'a teslim edildi.
Türkiye-İran Sınırı: Osmanlı İmparatorluğu ile Safevî Devleti arasında 17 Mayıs 1639'da imzalanan Kasr-ı Şirin Antlaşması'na göre belirlenmiştir.
Kapitülasyonlar: Tamamı kaldırıldı.
Azınlıklar: Lozan Barış Antlaşması'nda azınlık, Müslüman olmayanlar olarak belirlenmiştir. Tüm azınlıklar Türk uyruklu kabul edildi ve hiçbir şekilde ayrıcalık tanınmayacağı belirtildi. Antlaşmanın 40. maddesinde şu hüküm yer almıştır: “Müslüman olmayan azınlıklara mensup Türk uyrukları, hem hukuk bakımından hem de uygulamada, öteki Türk uyruklarıyla aynı işlemlerden ve aynı güvencelerden yararlanacaklardır. Özellikle, giderlerini kendileri ödemek üzere, her türlü hayır kurumlarıyla, dinsel ve sosyal kurumlar, her türlü okullar ve buna benzer öğretim ve eğitim kurumları kurmak, yönetmek ve denetlemek ve buralarda kendi dillerini serbestçe kullanmak ve dinsel ayinlerini serbestçe yapma konularında eşit hakka sahip olacaklardır.”[6] Batı Trakya'daki Türklerle, İstanbul'daki Rumlar dışında, Anadolu ve Doğu Trakya'daki Rumlar ile Yunanistan'daki Türkler'in mübadele edilmeleri kararlaştırıldı.
Savaş tazminatları: İtilaf Devletleri, I. Dünya Savaşı nedeniyle istedikleri savaş tazminatlarından vazgeçtiler. Sadece Yunanistan savaş tazminatı olarak Karaağaç bölgesini verdi.
Osmanlı'nın borçları: Osmanlı borçları, Osmanlı İmparatorluğu'ndan ayrılan devletler arasında paylaştırıldı. Türkiye'ye düşen bölümün taksitlendirme ile Fransız frangı olarak ödenmesine karar verildi. Düyun-u Umumiye idare heyetinde bulunan yenik Alman İmparatorluğu ve Avusturya-Macaristan İmparatorluğu devletlerinin temsilcileri idare kurulundan çıkartılmış ve kurumun faaliyeti devam ettirilerek antlaşmayla birlikte yeni görevler verilmiştir. (Lozan Barış Antlaşması madde 45,46,47…55, 56).
Boğazlar: Boğazlar, görüşmeler boyunca üzerinde en çok tartışılan konudur. Sonunda geçici bir çözüm getirilmiştir. Buna göre askeri olmayan gemi ve uçaklar barış zamanında boğazlardan geçebilecekti. Boğazların her iki yakası askersizleştirilip, geçişi sağlamak amacıyla başkanı Türk olan uluslararası bir kurul oluşturuldu ve bu düzenlemelerin Milletler Cemiyeti'nin güvencesi altında sürdürülmesine karar verildi. Böylece Boğazlar bölgesine Türk askerlerinin girişi yasaklandı. Bu hüküm, 1936 yılında imzalanan Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile değiştirilmiştir.
Yabancı okullar: Eğitimlerine Türkiye'nin koyacağı kanunlar doğrultusunda devam etmesi kararlaştırıldı.
Patrikhaneler: Dünya Ortodokslarının dini lideri durumundaki patrikhanenin siyasi yetkilerinden arındırılarak İstanbul'da kalmasına izin verildi.
Dolar düşer ama inşaat yaparak daire satarak değil. Hyundai zamaninda bir inşaat sirketiymis, Samsung ise tarımsal ürünler satiyormuş. Zamanın bitik ekonomisi guney kore simdi dunya devlerinden. Üretmek ve dünyaya satmak zorundayız. Bakıyorum bizim buralarda herkesin bir an önce Merdecese binesi var. Bu işler ösym sinavlarinda 40 matematikten 3,9 Türkiye ortalaması ile olmuyor. Doların düşer belki ama biz goremeyiz o ayrı. Onun dışında kısa vadede dalgalanmalar olabilir ama düşmesini beklemek simdilik hayalden bir adım öteye gitmez
http://sam.baskent.edu.tr/belge/Lozan_TR.pdf
burada hepsi mevcut
Bu saatten sonra bütün dünya faiz arttırımı bekler
Artık öyle yan yoldan gidelim reisi kozdırmayalım diye bir şey kalmadı
Yan yol bizi 1 hafta idare etti yine kucağa oturduk
Bizim acil dövize ihtiyacımız var ama bu faize hiç bir yabancı yatırımcı gelmez
Kur artışını engellemek istiyorlarsa politika faizi %30a çekilmeli
Aksi takdirde bu hızla seneye yaza kadar 10ları bile aşabiliriz
Bunlar inşaat yürüsün diye bütün ülkeyi aç bıraktılar
Birilerinin vatana ihanetten yargılanacağı günleri görürüz inşallah
Faiz atmazsa 13 eylülde 8lere yürürüz
Ne yapıp edip 6.90ı kırdırmamaları lazım
Ama merkez bankası başkanı şu an benim gibi resmi tatilde ve eline kumandayı almış baksırla maç özeti izliyor kesin
Çetinkaya şu an suç işliyor sonsuza kadar bu hükümet kalmayacak elbet.
Teknık sevıye veren arkadaslarım,hatta gecılmez yada kırılmaz denen,belkı dırenc vs dedıgımız sevıyeler? Indıkatorler fibocular?
6.81 falan sanırım,olmuşu yorumlamak kolay.
Bu gıbı sisli havalarda teknık calısmaz,yarın onemlı yoksa yenı rekor tazelerız.
İşin boktan tarafı elımızde kı cash miktarı cok tutamaz pıyasayı.(katar dan gelen)
Halk olarak bırlık olup bozmustuk,bozamayan vatan haini idi,hatırladınız mı? Ama ortalama 6.5 lardan bozup ortalama 6 lardan yerıne koyan bır devlet kurulusu soylesem?
Neyse,al sat cılar sabah bozabılır ama %2-3 gordunuz mu yerıne koyun.
Faiz artırımını fınanase edıcek halımızde yok buarada,dusuk kur yuksek faız bu saatten sonra calısmaz.
6.60 idi sımdı 90 mı? :)
Anacım,sevıyelere takılmayın,ınan 5 dakıka surmez yıne.
Cuma sabah onemlı,bızımkı konusucak yıne.
Suriye de beslediğimiz ve aylık verdiğimiz askerleler artık turklirası degil,suriye parası uzerınden maas almak istıyorlarmıs ve isyan cıkarmıslar...
İşin skandal yanı ise su; 800tl 100.000 suriye parası yaparken,2 ay icinde 40.000 e dusmus!
Bu ulke savasta arkadaslar,bırakın dışguçler masalını...
Ne diyosunuz kısacılar?
Bu seviyelerden satalım mı :)