http://www.tcmb.gov.tr/bilgiamackur/201808/28082018.xml
dolar euro yok
Printable View
http://www.tcmb.gov.tr/bilgiamackur/201808/28082018.xml
dolar euro yok
Eğitim sistemimiz kötü , torpil olmadan bir yerlere gelinememesi kötü daha saymakla bitmeyecek kötü şeyler var tamam kabul sadece yetenek ve geliştirme kısmında hak verdim.
Diğer yazılanlar , "yaşayabilen yaşasın başa çıkamayan ölsün kafasında" . Tam da istedikleri gibi işte :) topluma bir şekilde empoze ettiler bunu. Eğitim sisteminin kötü olmasının suçlusu halk , cezası okumamak. Kim hangi mesleğe daha yatkın, hangi yetenekleri var , hangi dallarda iyi olabilir bu insanlar , bunun da suçlusu halk cezası pespembe Türkiye'de yaşamak.
Kimse keyfinden üniversite okumuyor,her çocuğa küçüklüğünde büyüyünce ne olmak istiyorsun diye soruyorlar. Belki hiçbirinin aklında mühendis olmak, doktor olmak, öğretmen olmak yok.
Tüm bu sorunların sebebi halkmış gibi konuşuluyor ben de buna tutuluyorum. Tüm ders ve eğitim branşlarında dünyada gerideyiz, sorumlusu halk mı sadece ?
Memur alınmasın, çok okuyan var kimse okumasın, zaten işsiz insanlara maaş bağlıyordu değil mi devlet ? :)
5,90-6,10 bandında bayram öncesi dolar tavsiyesi vermiştim
orta vadede çıkış 6.60
erken bozmaya gerek yok
6,10a kadar alanların zarar etmesi çok zor
öldüm bittim dese yeni dip 6.10
daha enflasyon açıklanacak
üstüne birde merkez faiz arttırmazsa eylülü 7 üstünde bile kapatabilir
3 günden beri durmadan yukarı hareket ediyor aşağı hareket için hiç bir neden ve olumlu durum söz konusu değil gibi
tahminim 7 TL civarları yeni stabil seviye olur ama 8 TL ye doğru tırmanırsa şu ekonomik şartlarda hiç şaşırmamak gerekli
Bu işler coşku vererek video ile yeni sarayla saltanatla olmuyor.
RS yerine 1.6 LPG air alırım o zaman. Saygılar.
Ek onlemler aciklanicak.
Daha once yazdigim gibi,dovizin dususunu bekleyenler,hic bir elle tutulur gerekce olmadan bekliyorlardi. Dovizin masil dizginlendigi ortada.
Ayrica 6.60 yada 6.10 gibi seviyeler suan icin anlamsiz.
Al sat yok,sadece al var(di).
Piyasalar yerine oturmadan yapilan islemler uzer,kendinizi koruyun.
bugün açıklanan verilerde tihalat %9 azalmış
2019 2. çeyrekte beklenen resesyon 2018 son çeyrekte başlayabilir
Bu kadar karamsar olmayın , sonuçta bugün de Türkiye'de parasını verdikten sonra her şey var.
Öyle veya böyle geçilecek o teknolojilere , benim tanıdığım bildiğim sanayiciler var şu an yatırımlarını yapan veya oturup planlamasına başlayan.
Biz bile enjeksiyon makinelerine robot kolları düşünüyoruz artık.
Yani işin özü mecbur kalınarak geçilecek , çünkü gerçekten çalıştıracak insan 10 yıl sonra şu ankinden belki %50 belkide daha fazla oranda azalacak. Yeni gelen neslin halinden bu çok net görülüyor. Tüm dünyadaki trend bu , insanlar hizmet sektöründe çalışıyor , kimse ağır işlerde çalışmak istemiyor.
Avrupa şu an 5.0 ın planlarını yapıyor biz en az 50 sene geriden geliyoruz zaten.
Yeşil inşaat grubuyla ilgili bir duyumu olan var mı .
Ben Katardan villa alıcam sokağa RTE ismini verdirticem orada koloni kurucam. YTD.
bu site selçukların kurduğu site yalnız
benim ki direk komple forum sql ile kurulu tüm üyeler mesajlar filan oz admin filandı yani sen bile üyeydin :)
https://www.youtube.com/watch?v=qGA5vdCKja4
Abicim bende seni anlıyorum. Benim eşim araba boyacılığı yapıyor ya haberlere defalarca çıktı. Özel ünv mezunu olsa ne olur. Ya kadro açardı bilkentte kalabilirdi yada okuduğu dille match yapacağı yeteneklerini birleştirip özel sektöre atılım yapmalıydı. Herkes gibi öylede oldu.
Konu nerden nereye geldi; memur alınmasın değil benim yazım. 1 sene almasın mesela devlet ne olur nekadar tasarruf eder. Verdiğim sayılar sadece polis ve öğretmen. 2017 de 50.000 kişi ya. Bunun gümrük memuru var, temizlik işleri var, danışman var danışman karısı var. Esas kalemler ne boka danışıldığıda bilinmeyen sonsuz yaratılan devlet kadroları. Müsteşarmış, müsteşar ney abi ne?? karuısına kadar araba tahsis edilen bir kadro. Kardeş para tasarruf başlanacaksa artırılan milletvekili sayısı ve onlara hizmet etkemle görevlendirilen adı sanı belli olmayan müsteşar ve danışmanlarla olmaz. En son nokta tabiki senede 100-200 bin memur alımı
Açlık sınırında yaşayan insan sayısı azımsanmayacak kadar fazla ülkemizde, işsizlik konusunda girmiyorum bile :)
6 sene öncesine gidelim
Genc kadının yoksulluk intiharı - Son Dakika Haberler
tutma harca gitsin.
http://i.capsspot.com/s/40/10/1068526.jpg
Gerçekten para kazanmak isteyenler. BTC şu son 2-3 haftada ciddi arttı. Ancak şimdilerde düzeltmede yapacak. Zaten dolar karşılığı ile değerlendirildiği için düzeltme sonrası alanlar ciddi kazanç sağlayaccaklar. Şuan 7000 dolar, tahmini 6300dolara kadar geriler oda en acı halinle. Sonrası yıl sonuna dek her türlü 10k dolar üstü
Suriyeli Aşiretler Hukumete Destek İcin 500 Bin Dolar Bozdurdu
Teşekkürler memleketimizin kurtarıcıları aslanları
ilk direnç 58-60 bandı
beni dinlerseniz 60larda da hepsini satmayın kademeli satın
(paraya ihtiyacı olan varsa)
6,47 oldu şuan hiç dizginlenicek gibi değil yeni sabit yer buralar olabilir mi acaba ?
Hadi şimdi katar yardım etti sonra ahmet, mehmet peki ya sonra beni düşündüren kısım bu ? Şuan doların çıkmasını engelleyecek tek birşey göremiyorum ben. Faizleri nereye kadar arttırabilirler ülke olarak nereye gidiyoruz gerçekten merak ediyorum. Eskiden işe arabayla gidip gelirdim şimdi motorsiklete geçme vakti geldi galiba. Hoş en azından gidebildiğimiz bir işimiz var.
iş bu noktada kardeşim
bundan sonraki nokta en azından maaşımızı alabiliyoruz noktası
ondan sonra en azından açıkta değiliz elbet bu da geçer noktası var
umarım 3 aydır et yemiyoruz noktasına gelmeden bu iş çözülür
benim tahminim; geçen seneki alım gücüne ulaşmamız iyi politikalarla en az 7 sene sürecektir
Reis faize karşı, faizin enflasyonun sebebi olduğunu düşünüp tüm dünya'nın konuyu yanlış bilidiği konusunda ısrarlı. Faiz-enflasyon Sebep sonuç ilişkisi kurması konusunda olaya tersten bakıyor. 24 Haziran'da seçilmeden önce de zaten alenen millet benden hesap soruyor ben seçilmiş kişiyim, kimse bağımsız değildir diye ilan ve beyan etti. Bunun ışığında zaten TCMB son 2 toplantısında hiçbir faiz arttırım aksiyonu almadı, alamadı. Tahvil faizleri %30'lara dayandı, risk primi uçtu gitti, ama bir aksiyon yok. Benzer şekilde de 13 Eylül toplantısında da piyasayı memnun edecek bir artış olmayacağı görüşündeyim, asıl ondan sonra bence USD şovu Eylül sonu Ekim gibi başlayacak! Piyasa beklentisi min +%5 baz puan ki dediğim gibi bence imkansız. Haa bu arada damat önceki toplantılar öncesi 2 kere piyasada beklenti yaratıp insanları ters köşede yaptı, bence onun bile antipatisi henüz fiyatlanmadı. Özetle; bu USD düşmez ve bence bunlar halen iyi günlerimiz.
Dolar bi ara 7l'eri gördüğü için 6.47lere şimdi kimse ses etmiyor. Böyle böyle alistirdilar işte hepimizi
Gerçekten yardıma ihtiyacımız var hemde öyle böyle değil zor günler bizleri bekliyor ama bize müstehak (%52) adamların umurlarında değil ya gerçekten ya ben aptalım , yada onlar çok zekiler gerçekten görebildikleri birşey var . Burda okuduklarım ve kendi araştırmalarımı anlatıyorum konu arasında yok ya ne alakası var öyle birşey mümkün değil diyorlar. Herkez şaşırmış kendini :D