Abi ben çeşme suyu kullanıyorum zaten de bazı arkadaşlarımız bonz kullanıyor
Printable View
bi ara illüminati vardı
rocco diye bi eleman vardı blogtan yazıyordu 2012de kıyamet kopacak masonlar bunu biliyor falan filan yazıyordu da yazıyordu
bilimsellikten akıldan uzaklaştıkça yön paranoyalara komplo teorilerine doğru gidiyor
ah illüminati ah sen hep ülkemize oyun oynuyorsun biz bu borçları almadık aslında o paraları yemedik illüminati merkez bankasını eline geçirdi reisi kandırıyorlar aslında saray maray yok tvde sizi kandırıyorlar
11 eylülü de amerika yaptı bina temelden çöküyor altına bomba yerleştirmişler izlemediniz mi?
TCMB'nin dünkü stratejik hamlesi sonrası O/N kredi faizleri %39-40 seviyesinde. Çalıştığım şirket maliyeti en uygun kredi oranları bu piyasada olduğu için Takasbank para piyasasında işlem yapıyor (burada alıcı satıcı doğrudan buluşup online ortamda poziyon alıyor). Burası böyle ise bankalar min bunun bikaç puan üzerindedir %43-45 arasında O/N fonlar o da kredi verirse, yıllıklar da çok kısa zamanda %50'nin üzerine çıkar. 90'lardaki bol faizli bol enflasyonlu günlere geri dönüyoruz, az kaldı!! Tşk Reizzzz!!!!
Reis konuşuyor hadi bakalım
güncel bankalardaki mevduat faiz oranları şuan nasıl arkadaşlar ?
bir kaç bankada düşük gördüğüm kadarıyla.
recep konuşmaya başladı ve dolar 6.12 yi geçiyor.
Şakalardan şaka beğen, bu bizi teğet geçer demiştik bu da geçecek dedi inanılır gibi değil. (RTE söylemi)
Biz sanırım marsta yaşıyoruz.
Sazı mikrofonu alan çalıyor türküyü Türkiye 'ye :)
Vakıfbankın döviz hesabınıkullanıyorum ancak makas aralığı biraz fazla gibi. Hepsi aynımıdır bu konuda yoksa bazı bankalar daha insiyatiflimi kalıyor ? Özellikle altın için soruyorum.
Reel piyasanın içinden bildiriyorum şimdi dikkat 1 tarafım beyaz yaka çalışan diğer tarafım işveren kobi sahibi.
Beyaz yaka tarafında 130+ çalışanın 100 kadar kısmı süresi belli olmamak üzere ayda 8 gün ücretsiz izine çıkarıldı. Bunun yarısı asgari ücretli.
Ve bu gün en büyük mal sattığımız firma üretilip ambarda bekleyen malların siparişini iptal etti, süresiz bir şekilde.
o 8 gün önümüzdeki ay 12 güne çıkacak belki ya da kadronun yarısı tasfiye edilecek.
İşveren tarafından yazıyorum yanımda çalışan usta benden çok kazanıyor şuan, resmen adama ben bakıyorum (helal olsun aldığı, emeğini alıyor neticede)
o kadar riske gir iş kur emek ver gün gelsin günde 16-17 saat çalış sonra bizi teğet geçiyor. Bırakın bunları artık ya yapmayın.
Konuşma özeti, 2-3 allah kitap inşallah , 2 kıta şiir oku, bu oyunu bozarız gibi özgüven tazeleyici cümleler kur, salondaki şakşakçılar alkışlasın, canlı yayınla bunu a haberden ülkede her şey günlük güneşlik olsun.
Kapatın gidelim spor gazetesi!!!
Ya vectra,yeminlen ne dondunbe ruzgar sende valla takdor ediyorum.
Mb nin bagimsizligi onaylandi falan,berat agziyla biraya yaziyorsun. Hahahahahahahah!
Tayyib tukurdugunu yalar mi? Durusum belli,mb bankasi bagimsiz,aaa faiz artirmis,valla haberim yok,neee?625 puan mi!vayy deyyuzlar mi desin...
Ahaber otesi fikirler yazıyorsun artik.
Allah askina 5 ay geriye git de,bizlere de 2-3 ise yarar fikir ver.
Yada bu bindigin kayik her ne ise,nema varda bizde binelim,diyetini oderim,biraz birikmisim var...
Allah herkese akil fikir versin,bu zor zamanlarimizdan bizi kurtarsin. Bizi bu duruma dusuren dis gucler ic guclerden kurtarsin... Yok olmadi,ameriga miydi?
Simdi arkadaslar abiler kardesler.
Durum bu mb faiz karari.
Bundan sonrasi icin ay sonu son 3 ay yada yil sonu beklentiniz nedir?
Vectra nın yazdığını ben şu şekilde anladım "Merkez bankası bağımsızmış GİBİ algı oluşturmaya çalışıyorlar" aslında alakası olmadığını herkes biliyor dedi.
Yok bende yanlış anladıysam zaten hiç anlamamışımdır :D
Murat Abi 1 Kuruş menfaatim varsa "Namerdim" ,
Seninle fikirlerim neredeyse %80-90 örtüşüyorken sadece son zamanlarda yaşanan " Abd'nin Türkiye'ye cephe açması sonrası" ayrışmamız...
Cb konusunda yazdığımı zaten üst topikte arkadaşım özetledi... Algı vermek olay yoksa Mb'nin bağımsız olmadığını bende biliyorum ..
Artık sizlerde şunu itiraf edin, Bünyemiz zayıfken üzerine de Trump twit attıkça bizde Dolar aldık diyin.... Kimseye gram birşey söylediğim yok,
Bana burada edilen hakaretleri görüyorsunuz... Dolar yükselicek diye post atarken çok seviyordunuz ama ...
Tago ben bunu kafadan yazmadım, gündemi hiç takip etmiyorlar , dün gece Berat Albayrak " Merkez bankası bağımsızlığı ile ilgili tartışma kapanmıştır " dedi.. Neye istinaden Cb konuşmasına rağmen biz bunu yaptık dinlemeyiz gibisinden... Yahu zaten hepimiz biliyoruz neyin ne olduğunu ... İlaveten Cb tutup da damadını azarlayacak hali yok ya.. Hadi elin oğlu olsa eyvallah
Arkadaşlar yapılan şu , algı yöntemi ile halkı galeyana getirerek bünyemizin de zayıf olduğunu bildikleri için uçuk kaçık kur tahminleri ve korku salarak ülkenin tamamen batmasını sağlamak... İşte ben bu noktada yaptığım kötü analizleri bıraktım ki ülkemin batışında tuzum biberim olmasın diye.. Elbette bu hale biz getirmedik ancak ortada "Ekonomi yoluyla baskı altında olduğumuz aşikar" bunu kim red ediyorsa üstte attığım Doların pik yaptığı tarihlere baksın... Allah için doğruyu söylüyorum olay tamamen bu
Abd'de bulunan birkaç hasiyetsiz ekonomi profesörü dolar 7 tl olacak 10 tl olacak diye algı yöntemi ile halkı alanen paniğe sürüklemek yoluyla ekonomiyi tamamen çökertme girişiminde bulunuyor.. Benim yaptığım ise ters algı diyelim ancak ben gerçekleri söylüyorum.. Bir nevi elimden geldiğince bu ülkenin evladı olarak mücadale ediyorum.
peki bu oyunla kimi inandırmaya çalışıyorlar? Ben sade bir vatandaş olarak bile biliyorken Merkez Bankasının bağımsız olmadığını ( daha doğrusu düşünüyorken) Dün yapılan açıklamalara gülüp geçiyorken kimi inandırmaya çalışıyorlar?
Sermaye sahiplerinimi? Dünya ekonomisini yönetenlerimi?
Yani bizim burda konuşup ' Hadi lan ordan' dediğimiz bu senaryoyu o insanlarmı yutacak? Amaç nedir yani?
Amerika ile süt ve süt ürünleri ithalatına başlandı dün itibari ile
Artık yeni politika düşmanınla savaşma seviş politikası
Olay şu ; Seçim öncesi CB / Verin bu kardeşinize başkanlığı faizlerin dövizin nasıl düşürüldüğünü göreceksiniz demesi.. Yani aslında Halka mesaj verildi / Halk şöyle düşünecek Cb sözünde durdu ama Mb yine dinlemedi gibi.. Halk derken elbette herkes değil ama bir kesim inanacak.. Piyasalara ise bir anlamda ben karışmıyorum denildi ; bak bana rağmen Mb bildiğini okuyor gibi düşünün .. Yani ikili birşey açıkçası.. Piyasalar ile inatlaşmaya pek gelmez ve o da bunu biliyor hele ki şu zamanda.. Sene sonu döviz talebinin çok fazla olduğu bir ortamda zaten dikkat etmesi şart şaka kaldırır durumu yok..
bizim sorunumuz ödemeler sorunu
yakın vadede çok ciddi bir ödeme skalasına giriyoruz
kuru yükselten de bu dövize talep var
bu faizle bizim yeni yabancı yatırımcı bulmamız gerekiyor ki gelen gideni dengelesin kur sabit kalsın
merkez bankası en ciddi silahını ciddi bir şekilde uyguladı şimdi yabancının ne yapacağını görmek gerek
açıkçası karar sonrası tepki benim hoşuma gitmedi 625 puanın bize ilk hamlede 5.90ları göstermesi gerekirdi
birde yabancı aşısından bakın %24 faiz alacaksın ama nasıl alacaksın?
cds hala 450lerde ülke sürekli açık veriyor borç/gsmh %110ların üzerinde rezervler tükenmiş durumda ve bütün yönetim tek bir kişinin ağzına bakıyor
yani bir arkadaşınızı düşünün yıllardır babasının evini arabasını satmış yemiş içmiş gezmiş üstüne kredi çekmiş onuda harcamış hiç bir işte çalışmamış emek nedir üretim denir bilim nedir bilmiyor şimdi kredilerini ödeyecek parası yok sizden %24 faizle borç istiyor birde sağda solda havasından geçilmiyor etrafında da yalakaları var ne yapsa " helal kardeşim yakışır" diyor
tamam verelim %24 iyi para ama nasıl geri alıcaz paramızı? sorun burda bu adam bugüne kadar hep hazır yedi üstüne kredi çekti lüksüne devam etti bir şeyleri ipotek etmemiz lazım ki kendimizi garantiye alalım dimi
işte o ipotek imf
gelecek ekonomiye el koyacak vergileri arttıracak kemer sıkacak belki 30 yıllık bir ödeme planı yapacak
tabi birde arjantin olayı var onların borcu bizim neredeyse 4te1imiz ve imf borcun %40ını taahhüt etti fakat kur hala tarihi zirvelerde ve faiz %60
ekonomi bir bilimdir sizin hayal gücünüzün bir anlamı yok
eğer olsaydı ordinaryus profesör yıldız tilbenin de dediği gibi "tl basıyorsak dolarda basarız ne var yani" der çözerdik herşeyi
6.66lardan beri faizi fiyatladığımızı varsayarsak 625 bp bize sadece %8lik bir düşüş getirdi şu an 28 ağustos yani 15 gün öncesi fiyatlardan fiyatıyoruz kuru
bugün bizle aynı klasmanda olan rusya beklenti olmadığı halde önlem amaçlı 0.25 bp faiz arttırdı yani bizden 25 kat daha düşük bir artış ve ruble %0,90 değer kazandı
işte bu sizin piyasadaki güveninizdir
Sabahtan toplantılar vardı kaçırdım, şöyle bir açıklama yaparak mı yatırımcılara güven veriyorlar Vectra?
ak parti il başkanları toplantısı'nda konuşan cumhurbaşkanı erdoğan, dün faiz artışı yapan tcmb'ye dair şu açıklamalarda bulundu: 'merkez bankası sürekli gündeme getirilen faiz artırımını, üstelik oldukça yüksek bir oranla gerçekleştirdi. diyor ya 'bağımsızlık', haydi buyur bağımsızlık! şimdi bakalım bağımsızlığın neticesini göreceğiz. şu an şahsen benim sabır safhamdır ve bu sabır bir yere kadar. çünkü biz sömürü manivelalarına eyvallah edemeyiz.'
Bunu gören adam hakikaten ne düşünecek? Bu kafayla doların düşeceğine inanmak gerçekten çok naifçe geliyor bana...
Ha bir çok yerden yerel seçime kadar kastırma çabalarını duyuyoruz görüyoruz ama sonrası büyük muamma gerçekten
Bu arada Ziraat Bankası 1.85 oranla uygun KGF Kredisi ya vermeye başladı ya verecek... Esnaf arkadaşlar hızlı davransın
Sadece yerel seçim değil bence., Ekonomiyi rayına oturtmak zorundalar başka yolları yok...
Yanlış zamanda yapılan faiz indirimi faizin artmasına, doğru zamanda yapılan faiz artırımı ise faizlerin inmesine sebebiyet verir.. Dün bunu net olarak bir kere daha gördük, Piyasa zaten faizleri çoktan artırmıştı ve Mb'nin hamlesi sonrası faizler tersi istikamete düşmeye başladı CDS'ler düşmeye başladı...
Cb'nin söylediği Faiz sebep enflasyon sonuçtur tezi aslında doğru çünki üretim ekonomisi değiliz, ancak hatası faizler hönkürerek bağırarak çağırarak düşmez.. Şimdi bazı şeylerin farkına vardıklarını düşünüyorum ne bileyim Turizm bakanlığının başına Turizmci getirdiler .. Tarım bakanlığına yine o işten anlayan kişi getirdiler vs. vs.
Dünde ısrarla üretim ekonomisine geçeceğiz denildi üstüne basarak ... Kimbilir başımıza gelen bu şer hayra dönüşür ...
faizler düşmeyecek, şu anda hatırlı müşterilere %30 veren bankalar var, orta seviye bankalarda faizler 25ler civarında ve ufak ufak arttırma sinyalleri geliyor.
Ben bunu sabah çok büyük bir bankanın hazine müdürü ile toplantıdayken konuştum buna dayanarak söylüyorum, siz faizlerin düşeceğini hangi kaynaktan duydunuz neye dayanrak söylüyorsunuz?
şöyle düşün bankacısın kredi vereceksin ya da sen otomobil satıyorsun kredi kullandıracksın
para kazanana mı kredi verirsin yok sürekli zarar edip borç biriktirene mi?
ben geri ödeyeceklerini bilsem herk ikisine de veririm sıkıntı yok
ama kesinlikle aynı oranda değil birisi daha riskli(cds) onun faiz oranı daha farklı olur
ama riskli olanın ödeyeceğinden nasıl emin olacağım? birinin ona kefil olması lazım emekli babası memur kardeşi vs.. işte o kişi imf
yani yabancı sana bu faizle bile borç vermezse eğer kefil bulmak zorundasın
önümüzdeki günlerde bunu göreceğiz o yüzden yabancının tepkisi önemli
Ciğerini bilmek bu sanırım..
"merkez bankası sürekli gündeme getirilen faiz artırımını, üstelik oldukça yüksek bir oranla gerçekleştirdi. diyor ya 'bağımsızlık', haydi buyur bağımsızlık! şimdi bakalım bağımsızlığın neticesini göreceğiz. şu an şahsen benim sabır safhamdır ve bu sabır bir yere kadar."
Yine suçlu başkası, yine ihale başkasına patladı. Reis Wins!
Bir gün önce ise 400milyon USD fiyatı ile 6 ay kadar alıcı bekleyen Boeing 747-800 VIP uçağı, bir anda Katar'lılar tarafından bize hediye ediliverdi...
Böylelikle VIP filoda toplam 13 uçan kanat oldu.
Bunların içinde bir adet A330 VIP ve bir adet VIP A340 olduğunu da hatırlamak gerek. Hani A318 ve A319'ların menzili ya da kapasitesi yetmiyormuş gibi bir hava oluşmasın. Yani İHTİYAÇ YOK, İSRAF VAR.
Şimdi size hani bir şeylerin hayra dönüşme isteğinizi/öngörünüzü paylaşıyorsunuz ya; bu adamlar ise bu kadar VIP filo uçağı yetmezmiş gibi HvKK'lığından en az 1 adet A400M almadan yurtdışı ziyaretlerine çıkmıyor artık. Devlet büyüklerinin korunmasını ve gerekli önlemlerin alınmasını sonuna kadar savunan ''BEN'' bile, neden 747-800 demeden edemiyorum. El insaf!
Neydi israfı bitireceğiz, neydi üretim ekonomisine geçeceğiz.
Pekala.
Ha bir de her şey güzel olacaktı değil mi?
Bilgi için teşekkürler GSI ...
https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonom...ilsin-2626301/
Buda farklı bir bakış açısı...