Döviz kuruna yayın yasağı getirsinler. Rakamları valilik alıştıra alıştıra verir.
Printable View
Faizler düşüyor diyen arkadaşlar, hemen hemen her zaman en düşük faizi veren 1. ligden bankanın az önce gelen teklifi. 23.65... Şubeye gitsen en az 25 garanti.
Lütfen piyasalarla, parayla ilgili yorum yaparken duygusal yorumlar yapmayın, insanları yanlış yönlendirmeyin, merkez bankasının 6 puan faiz arttırımına gittiği bir haftada bankaların bireysel mevduat faizlerinde indirime gitmelerini beklemek nasıl naif bir yaklaşımdır yapmayın lütfen, hakikaten bu yorumları okuyan ve hiç bu işlerden anlamayan insanlar karar vermeye çalışıyor bari onları düşünün
Screenshot_2018-09-14-17-54-34-880_com.miui.home | tuzuner t | Flickr
Piyasa faizleri çoktan artırdı., Mb sadece adını koydu... Mb'nin yeni hamlesi faizleri sanıldığı gibi artırmayacak
Kastım bu idi...
E burda düşüyor diyorsun faizler, ama gerçek hayatta düşeceğine bankalar faiz artış pushları mailleri atıyorlar? Neye dayanarak söylüyorsun bunu diyorum ben onu kastetmedim bunu kastettim diyorsun, bence çok güzel top çeviriyorsun ama yazılı mecralarda top çevirmek zordur, söz uçuyor yazı kalıyor *****.
Ha her seferinde söylüyorum keşke piyasalar senin dediğin gibi olsa ülkemiz için çok daha iyi olacak ama ne yazık ki böyle şeylerle insanları yanlış yönlendiriyorsun
alla alla üstteki mesajda m.a.l.u.m yazmaya çalıştım ama filtreye takıldı kötü bir şey yazmadım :)
Investing'e gir bir zahmet Türkiye 10 Yıllık faizlerine bak.. Düşüşü kendi gözlerinle gör bir zahmet.. Bilmiyorsan bu işleri itham ederken araştır az.. Gösterge faiz de düşüyor 10 Yıllıklarda..
3.84 den beri dolar almiyorum Vectra! Ben uzun vade is yaparim,6.48-6.60 arasi bozup tl ye gectim mesela. Tayyip e destek mestek degil,yemisim yalanlarini sadece kisisel secim. Ne 10 u allah askina?
Don kisot gibi hayali dusman uydurup,yel degirmenlerine saldirmak ve halki yanina cekmek neyin nesi?
Kendi kazdigimiz mezara kendimiz girdik,sorumlu bulmak gerekiyordu,amerika dedik,minareyi caldik,kilifi sonradan hazirladik...
Yerken icerken kimse yok,sadece yandaslara nemalandir ama batinca ortagiz de...
Sonra amerika krizinde ayrismisiz,senin inandigin dogrular "dogru" degil.
Suan eurobond lar yerlerde,3 yilda %18 kazanc veriyir dolar bazinda ama alan yok...
Kasim ayinda gorecegim...
625 puan ile 6.15 anca gorduk. Dunyada kac ulke var,ana faizi %40 artirdigi halde basari elde edemeyen? En buyuk spekulator hukumet ve kuruluslari olduğu halde,nasil bu kadar hayasizca savunuyorsun,aklim almiyor...
Hani herseyi tl ye çeviriyoruz ya,sozlesmeler falan. Hukumet milletin ammina koyan mutehayitlerin ve avenelerin sozlesmeleri neden tl donEmiyor?
Neyse,insallah yine bizim tarafa gelirsin
Linki veriyorum, erdemli olup özür dilersin umarım..
10 YILLIK TAHVİL | IECM10Y Index | Bloomberg HT
Bugun 29.4 aldim tl faizi!
Zaten senin söylediklerine bir itirazım yokki.. Ben Akp hükümetinden nemalanmadım ama onu söylüyorum.. Zorla çumar edecekler bu gidişle benide
Bence sen bir zahmet işine geldiği gibi değil düzgün oku yazdıklarımı başından beri bireysel mevduat faizlerinden bahsediyorum ben. Sen her mesajında farklı bir şey yazıp işine gelen veriyi bulup ortaya çıkarmaya çalışıyorsun. Şu an bireysel mevduat faizleri düşüyor mu düşmüyor mu bunu yazabiliyorsan ve düşüren bankaları gösterebiliyorsan ok, ama her seferinde böyle konu çarpıtmaya çalışacaksan zaten daha fazla cevap verme gereği duymayacağım sana.
Bu forumu takip eden kaç kişi 10 yıllık devlet tahvili alarak yatırım yapıyor da gelmiş bana onu örnek gösteriyorsun, bireysel küçük yatırımcıdan bahsediyoruz burda, adam soruyor dolar 6.05 oldu bozayım mı faize mi yatırayım diye, sonra bakıyor senin mesajlara aa dolar da düşüyor faiz de düşüyor e ne yapacağız diye bakıyor insanlar. Ben bankalara bakıyorum kapıyı 23.65ten açıyorlar, 500 bin lira üstünde 27ler geliyor, 1 milyonu geç 29-30 faiz veriyorlar, böyle mi düşüyor senin dünyanda faizler?
Aslolan Devletin ödediği faizdir.. Banane ödediğin faizden, kişiden kişiye değişir faiz oranları.. Şirketler içinde öyle rasyosuna borçluluk oranına göre değişir.. Bankalar risk görüyordur kredi vermez vs veya yüksek oran talep edet
Mevduat faizlerini hergün paylaştıkları topik var..
Banka Mevduat Faizleri - Diğer Konuda Paylaşılan Oranlar - Tablo - Page 13
Boşa mevduat faizlerinin uçup gitmesini beklemeyin bu arada.. Mb artırımı size faydası olmayacak
Attığım linke ve hisse. Net diğer faiz topiklerine bakın
Faiz çoktan yükseldi zaten.. Merkez bankası faiz artıracağını ilan ettiği tarihten itibaren de hızlanmıştı.. Tarih tarih kontrol edin, birde siz düşük faizle bağlamışsınız.. Yani piyasa zaten faizleri çoktaaan yükseltmişti
Aynen öyle..Aslında zamanında müdahele edilseydi deneme yanılma metodu ile hareket edilmeseydi buralara gelmezdi bile.. Mb faiz artırdı ve direk Türkiye Cds'leri düştü, 10 Yıllık faizler düştü.. Normalde faiz artırımı kısa vade faizlerini (Gösterge faiz diyede geçer) artmasına sebebiyet verir ancak o bile düştü.. Şayet bir süre ses çıkartmaz karışmaz ise Cb faizler de kurda geri gelicek..
Excel
Sanıldığı gibi 625 Bp Mevduat faizlerine yansımayacağını ve bir süre sonra da tekrar düşüşe geçeceğini söylüyorum evet.. Devletin borçlanma faizi ise direk düştü ve devam edicek.. Bu söylediklerim olası Abd - Türkiye gerginliği veya başka bir olay olmadıkça devam edecek.. Bu ay sonu bilanço dönemi, sadece o dönemde Bankalar bilançosunu daha iyi göstermek için yüksek faizle mevduat toplayabilir ki buda rutin bir işlemdir.. Aklınızda bulunsun
Faizciler buyrun size 2. Topik, şu mübarek Cuma akşamı size kanıtlamak içn faiz topiği araştırır oldum.. Bari üşenmeden okuyun ilk sayfadan itibaren de girdiğim günaha değsin
Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)
Faizciler buyrun size 2. Topik, şu mübarek Cuma akşamı size kanıtlamak içn faiz topiği araştırır oldum.. Bari üşenmeden okuyun ilk sayfadan itibaren de girdiğim günaha değsin
Bu topic çekirdek kola ile okunmalı
Çok heyecanlı
Vectra;asıl faizci arkasında koştugun kişiler....
Konuyu takip edip yatırım için az çok bir fikir oluşuyordu faydalı oluyordu.. şimdi bambaşka yere gitti :(
Şu haysiyetsiz denilen adam, hatta fetöcülük ile itham edilen adam, 7 lira tr de ki gerçek değeridir demişti, şuan Türkiye ekonomisi balon, mutlaka patlayacak ve bu duruma üzülüyorum ama sevgili hükümetiniz daha fazla tutamaz bu balonu çünkü hiç bir gelişim çabaları yok dedi.
Hatta bu konuda adamın videosunu ilk paylaşanlardan biri de benim.
Ki o zaman da söyledim, bu adamı sever veya nefret edersiniz. Belki fetöcü dür yada değildir, ancak bu adamın dünya üzerindeki birçok ülke hakkında tutturduğu birçok tahmin var dikkatli olun dedim. 7 lira dedi ve 7yi gördü.
Bu o adamın suçu mu?
Geçmişte bu forumda Akpli biriyle tartıştım, benzin 4 lira filan iken dedim ki bak tekrar bu herife oy verirsen benzin 1 yıl içinde 5liranin üstüne çıkacak. Benzin 7 lirayı gördü mü? Bu tahminimde haklı çıkmam vatan hainliği değil öngörüydü. Ki o adam 3 liraya düşeceğini iddia ediyordu.
Şimdi ben normal sıradan bir vatandaş olarak uyarıyorum herkesi, o dolar gördüğü seviyeyi unutmayacak, Tayyip dünyayla barışmayacak, %50si bile doldurulamayan zorunlu imamhatip sayıları çoğalmaya devam edecek. Zaten sayıları çok çok az olan fen liseleri yenisi açılmadığı gibi eskileride fırsat bulundukca sayısı azaltılacak. Üretimi destekleme ayağıyla açıklanan birçok proje yine liyakatsızca peşkeş çekecek. Cgnz denilen o.c yine milletin orasına koymaya devam edecek ve bu durumdan ötürü tekrar hükümetten ödül alacak.
Bakın Başkanı seçmenizi filan sktr ettim ben. Bir CIA ajanın yazıp önünüze koyduğu referanduma evet dediğiniz gün bu ülke bitmiştir! Sistem tekrar demokratik bir sisteme dönmedikçe boşuna insanları umutlandirmayin.
2 yıl sonra insanların alım gücünün 2017 den çok daha iyi olacağını iddia eden var ise aranızda, 2 yıl sonra bu mesajımı alıntı yapsın, eğer haklıysa çıkarsın kobrasini boynuma dolarım lan.
Ben birkaç yıl sonraki dolar tahminimi yazmayacağım vatan hainliği ile suçlayabilecek vatan hainleri olduğundan ortalıkta.
Ancak emin olun o şerefsiz olduğu söylenen adamlardan daha yüksek malesef.
Neyse kalın sağlıcakla, bu konudaki son ciddi mesajımdır.
Bundan sonra bende herkesin zekasıyla daşşaq geçeceğim. O yüzden bundan sonra yapacağım hiç bir paylaşımı ciddiye alıp yt algılamayın çünkü yalan söyleyip mutlu yaşayacağım.
Ön yargılarınızı bırakıp şu videoyu izleyin lütfen.. Kanala takılmayın
https://youtu.be/j0QOizsdOC8
O çok sevdiğiniz hasiyeysiz profesörün twitter hesabı.. Arkasında F serisi 1 Dolar var Avatar
https://mobile.twitter.com/ProfElvanAktas
Arkadaşlar sözü geçen profesöre karşı sevgi bağı besleyen kim var ? Ben adını soyadını yeni öğrendim ve fotoğrafını da yeni gördüm. Kim seviyorsa söylesin site kasıyor
Burada insanları baskı altında tutuyorsunuz işinize gelmediği yorumlar gelince veya sevmediğiniz görüşlere sahip insanlar olunca forumdan atmakla vs. tehdit ediyorsunuz ki işte böyle bir zihniyete sahip olup karşınızdaki insanları da faşist oldukları için suçlamaya hakkınız yok.. Aynı sizin uyguladığınız kural gibi gücü gücü yetene..
Bu topiği pekçok insan okuyor ve benimle aynı fikirde olanlarda azımsanmayacak kadar çok ancak bir kısmı korkuyor ve bir kısmı da aman bulaşmayım bana da saldırırlar diyor...
Yahu sen ahaliyi vatan haini ilan ettin,faizci zihnıyet ılan ettın,dolar 10 lira şakşakcısı ilan ettin,ulkeyı sevmedıgımızı bıle soyledın su krızde tayyıb e karsı durduk dıye.
Tamam sen döndün,farklı bır ruzgar yakaladın gıdıyorsun,ses cıkarmıyorum ama senın gıbı dusunmeyenler de var burada...
Murat ne sana ne başkasına gram lafım yok... Lafım kime ;
1) 20-25 Yaşına yeni gelmiş, beni Çomar olmakla suçlayan konuşma adabından haberi olmayan gram tecrübesi olmayan kendini bilmezlere.. Tek tek yazamam kimisi yazdığım her posta - basıyor içeriği her ne olursa olsun ki umurumda bile değil
2) Kimisi Elvan Aktaş denen tescilli Pisliği bana savunarak (Bu sözüm Gökhan'a değil ayrıyeten) kabaca 15-20 gün / 1 ay önce üzerime gelen şahıslara ki geriye dönüp sayısız post inceleyip ifşa etmeme gerek yok kendilerini iyi biliyor
3) Elvan Aktaş twitter hesabı arkasında 1 Usd F Serisi dolar avatarı olan Abd'de yerleşik adam 7.38 Olucak derken gözleri ışıl ışıl parlıyor ki herifin hiçbir vasfı yok yok öyle profesör yok böyle profesör vs. vs. / Kaldıki bu ülkede neyin ne olduğunu ne olacağını çok iyi bilen ekonomistler / analistler var ki hiçbirisi art niyetli değilse bu şekilde yorum yapmaz.
4) Akp'ye hayatımda bir sefer 2. Dönemlerinde oy verdim ve pişman oldum onu da sayısız defa söyledim./
5) Son seçimlerde Cb adayı İnceye / Parti olarak İyi partiye oy verdim
6) Başkanlık sistemi bu ülkeyi bitirir dedim ve aynı sen ne kadar öfkeliysen bende kendi özgürlüğünü /bağımsızlığını üç kuruş menfaat için satan insanlara o kadar öfkeliyim ki eldekilerinden olacağını da söyledim.
7) Ben dönmedim, herşeyi net olarak görüyorum / Abd'deki mikrobun yaptığının tersini yapıyorum sizler de iyi biliyorsunuz ki ekonomi aynı algıdır... Aman kriz geldi dolar 15 Lira olucak faizler %100'ü bulacak şeklinde sürekli telkinde bulunulursa o ülkede hayat durur ve kriz çıkmayacak olsa bile çıkar çünki insanlar harcamayı keser hayat durur gider dolar alır.. Sonuç olarak krizi getirir...
8) Ben sadece Devletimin arkasındayım sonuna kadar... Yarın derseki insanlar aç para vereceksiniz ; vermeyen NAĞMERTTİR..
Murat abi yazacaktım... Özür dilerim bu arada