Yazacağım tabi , her an atabilirler ki bende kendimi savunayım... Atılsam bile arkadamdan konuşulmasından haz etmem
Printable View
Abicim yazın üzerinden cevap vereyim izninle. Yazdıklarında seninle aynı fikirde olduğumuz zamanlar olduğu gibi ayrı fikirlerde de olabiliyoruz mesela şimdiki gibi... Çoğu zaman polemik yaşamamak adına yazılara müdahil olmuyorum çünkü zaten filler tepişirken bizim burada birbirimize sarmamız bana göre dünyanın en saçma hareketi. Asıl olaya gelecek olursak evet Evren abi insanları zan altında bırakman konusunda haklı, eğer varsa öyle mesajlar alıntılayarak cevap ver ki bir kanıt olsun gereği yapılsın.
Burası bir forum ve gerçekten birilerinin fikirleriyle ters düşüp buradan atılmak korkusuyla düşüncelerinin arkasında durmayan insanlar varsa eğer bizim şu an konuştuğumuz her şey saçma başımıza gelen her şey müstehak. Evet insanların fikirleri, bakış açıları, siyasi görüşleri kolay kolay değişmez önemli olan değiştirmeye çalışmadan, zan altında bırakmadan,hakaret etmeden, konuşabilmek, tartışabilmek, anlatabilmek değil mi?
Ekonomi konusuna gelirsek benden çok daha donanımlı bilgili insanlar var burada ama okulunu okuduğum, dersini aldığım, üzerine tez hazırladığım konuda yazma ihtiyacı dahi hissetmiyorum çünkü olan biten her şey, güzel ülkemin ekonomik durumu, kötüye gidiş, sebepleri, sonuçları, izlenmesi gereken yollar noktasına virgülüne kadar yazıldı(boş konuşan iddialarını bir kanıta dayandıramayan felaket tellallarının yazıları hariç). Yani aslında okuduğun, takip ettiğin, cevap verdiğin insanları da senin seçmen gerekiyor çünkü herkese yetişemezsin, anlatamazsın veya yargılayamazsın. Bırak kim ne istiyorsa yazsın sen içinden istediğini seç abicim bütün bunlara gerek yok.
Üşenmeden okuyan herkes için biraz uzun oldu kusura bakmayın.
Yok , Bugüne kadar hiç bu kadar fazla eleştiriye mağruz kalmadım burada..
Faizciler diyorum ; Herkesi faizci ilan ettin diyor adam / daha önce sayısız kez söyledim ki ben faize karşıyım inancıma ters ama bende faiz ödüyorum Allah affetsin diye... Adam beni top çevirmekle yalancılıkla suçluyor ve mecburen gidip kanıt olarak resmi veri koyuyorum!! Ona rağmen özür dilemeye bile gerek duymuyor..
Dolar diyorum 4.88 olacak ki bu bir öngörüdür veya temenni./ Yine grafik koyuyorum doların Pik yaptığı anları Trump twittleri ile aynı tarihe denk gelen hala bana ekonomiyi anlatıyor yok üretim yok ülke kötü yönetildi sen ne anlarsın diyor.. Onun bu söylediklerini bu Topik seneler önce açıldığında yazdık buralarda.. Onun yeni öğrendiğini biz çoktan unuttuk
1-2 sayfa geride bir sevgi ibaresi göremedim. Nick bekliyorum
Ya iftira attığın ortaya çıkar ya da atmadığını göstermek için sevgi duyanları yazarsın
Terbiyesizlik etme, hak yeme, yönetime iftira atma. Bu zamana kadar yazdın, tehdit mi edildin?
Baskı dediğin üyelerin eleştirisi ise, zoruna gidiyorsa yazma. Yazdığın ortam açık bir ortam. Senin görüşünü beğenmeyen seni eleştirebilir, aksi görüş bildirebilir. Yönetimden baskı gördüysen, baskı mesajını açık olarak koy buraya.
Ne iftira atacağım... Eski postlarda da var aynı tepkiyi o zaman da verdim... Demekki gözünüzden kaçmış
Gökhan'da dün yazınca fetocumu değilmi bilemem ama adam doğru söylüyor diye bende koydun Elvan Aktaş'ı ki görün ne mal olduğunu diye (Gökhan'a zerre lafım yok bu arada)
Kaydımı silin lütfen... Yoksa ben sileceğim zaten
ADALET geldi kurtarılmış şehrimize çok şükür
Emeği geçen operasyon emri veren her kimse allah razı olsun
4,88 GET OUT ==> Şurdan
Gelecek ile ilgili haberler,fikirler nelerdi hepimizin ortak fikri çıkacağı,yükseleceği yönde. Hoş hafta sonu birşey olmuyor gelecekte bizi bekleyen halkbankası olayı ve ödemeler var bildiğim kadarıyla bunları doları yukarı çekecek midir ?
Merkez bankası doların tekrar 6,50++ üstüne gelmesi durumunda faizleri yükseltme şansı var mıdır ? Yoksa son mermiyi atıp artık beklemek mi kalıyor ?
dolar düşer mi haftaya acaba?
Dün işim vardı forumu takip edemedim. Üzüldüm ne tartışmalar ne tartışmalar. Yapmayın abi, burada tartışıyoruz. Dileyen dilediği bilgiyi alır kullanır
Haftaya biraz düşebilir. Ancak 4.8 hayallerine kapılmayın. Bence faizden faydalanın. Yeni yıla kadar şuan ki faiz muhtemelen dövizden daha iyi getiri verecektir Burdaki küçük yatırımcı arkadaşlara. En az rebelh kadar bu işlere hakim değilseniz dolardan birkaç ay temkinli uzak kalın.
Şuan gecelikte %28 ile aktifbank liderliği çekiyor.
Yıllık bileşik oranı yanlış hesaplamadıysam %31 oluyor.
Yıllık %0 stopaj ile %30 veren banka bulabilirmiyiz acaba,
veyahut gecelik stopajdan oluşan farkla %27 veren banka varmıdır? :)
Neredeyse beylikdüzünde çoğu bankayı ziyaret ettim ve
en baba ing turuncu işe %25 alabildim.
Pazartesi burgan bankdan 27 yi alabileceğimi düşünüyorum.
Piyasada her banka oranları güncelledi ama burgan en sona bıraktı.
Fed var Halkbankası var
Bankaların faizleri oturmaya başladı
24/28 arası net olacak gibi
İhtiyaç taşıt emlak faizleride artacak
Herkes boşver ihtiyaç taşıt emlak almayayim
Banka nasılsa güzel para akıtıyor diyecek
Vadeliye gömecek
Banka parayı satamayacak
Mb fonlamak için para basacak
Bu faiz artışı malesef ters tepecek
Benim öngörülerim bunlar
100 milyar dolar doğrudan yatırım girmedikçe
Ben doların 4,XX lere gelme ihtimali görmüyorum
Faiz konusunda acele etmeyin, bankalar fiyatlama yapıyor bu hafta içi oturur fiyatları, bir iki puan artacaktır çoğu bankada. Ben söylemiştim artacağını özür dile falan yazmıştı vectra, şimdi faizler artıyor, haberleri de çıkıyor, özür dileyelim mi ne yapalım.
Ben olsam bu aralar dikkatli olurum dolar fazla oynak, faizleri değerlendirin mutlaka
29.4 aldım ben,yazmıstım...
Gayet guzel tepkını dıke getırmıssın ama genel olarak buyuk destek verıyordun. Ne oldu 5-6 ay oncekı yazılarına.
Bak tayyıpcı olabılırsın, en dogal hakkın. Olumune de savunabılırsın,herkes saygı gostermelı. Suan kı durumumuzun tek suclusu 1 kışi. Dogal olarak da tepkılı olmamız dogal. Bıle bıle ulkemızı batırdılar,hele son 4 yıl yapılanların neredeyse hepsı “yuce divanlık”....
Akp lı arkadaslar,sızın ıcınde soyluyorum;ulkemız cokdan raydan cıktı ve bızım desteklemedıgımız bırı yuzunden olmasıda ayrı acı kaynagı....
Ya Zombileşme evrimini sanırım bizim türkler buldu. içme suyunamı birşey katıyorlarda hepsi böyle aynı zihniyette oluyor? Tutmuyorum değilim dese bile görüş zihniyet aynı ve kısıtlı.Hep bir saldırı altında olduğunu hissetmeler hep bir seytan işleri bozmakta vs.vs.
Uzun süredir takipteyim konuyu önceleri gidişat hakkında fikir beyan ederdi, söyledikleri çıkmayınca konuyu başka yerlere çarptırmaya başladı. iyi olmuş konumuzun özüne dönelim bari;
Bankaya para yatırmaya açıkcası çekiniyorum burgan bank gibi çok fazla duyup bilmediğim banka beni hiç cezbetmiyor.
Sizce en güvenilir banka hangisi? Yani olası kötü bir durumda en az mağdur edecek yada mağdur etmeyecek kaçıp batıp gitmeyecek gibi görünen hangisidir? Bana işbankası gibi geliyor, özel bankalar bir nevi şirket, devlet bankası desen :D diyim artık (smiley anlatmaya yeter sanırım)
İhale Lazımmmmm
Yok herhangi bir üretim strateji lazım evanjelik Lazım Rampa :) ayıkıyosun
@Omak garanti isbank gibi bankalardan korkma. Diğerlerinde de sorun olmaz ancak için rahat istiyorsan bunların verileri batma ihtimali sıfır gibi görünen bankalar.
Ancak hiç bir bankada parana birşey olmaz zaten. Bu devlet zamanında milletin milyon dolarlarını bile gerekirse fakir halkın vergilerinden aldı yine ödedi. Yani korkulacak bir durum yok. Olan her zaman bankaya para yatırmayan birikim yapamayan asgari ücretliye olur :) maalesef böyle.
Bankalara para yigilir ok ama bu paralari kime satacaklar merak konusu %30 uçuk bi oran ne kadar gidecek bakalim
Abiler bir yakınım her ay 3000 tl lik dolar, euro ve ya altına yatırım yapmayı düşünüyor. Faiz düşünmüyor kendisi paraya 1 yıl boyunca hiç dokunmayacak.
Ne önerirsiniz? Fikirlerinden dolayı kimseyi sorumlu tutma hakkım yok. Şimdiden teşekkür ederim.
adana da tonlarca altın olayı nedir yaa ??
Bızde enflasyon reel olarak 27 cıvarı,18 yalan.
Dolar euro altın sormussun,hıc bırısı,tl den devam....
Müslümannnnn Lider
Ümmetin Baş komutanı
Ama faize 625 puan arttırıyor faizleri düşürüp kaldırması gerekirken
Bu bile oy verenlerin düşünmesi gereken bir konu
İşim ekonomi boyutunu geçtim
Faiz haramdı ama şimdi haram diyenler bile banka banka geziyorlar
Çok güzel bir ülke aslında ama içinde yaşamayacaksın
Bakalım bunda vadeli tl yi kimse satacaklar:)
günaydın
20lerin üstündeyiz buralara tutunursak işimiz yaş
faiz maiz bir boka yaramadı demektir
buralara tutunurda bir kaç saat buralarda kalırsak 6.15ler alım seviyesine döner
2909u gördük
kurun gözü yukarıda hepimize geçmiş olsun
haber mi var anlık 6,48 gördü
spotta görmedi o rakamları investing veriyi nereden alıyor bilmiyorum
4.88 TL hııı hıııııı
Daha yeni başlıyoruz