CB nın son açıklamaları nasıl etki yapar (bu gün de konuştu)
Printable View
CB nın son açıklamaları nasıl etki yapar (bu gün de konuştu)
https://s1.eksiup.com/248e844d9505.jpg
16 dk ara ile kriz açıklaması
Konumuza geri dönsek mi..
Geçen hafta son birkaç gün doların ağır ama düzenli hareketini analiz etmek lazım
Bir önceki hafta bitişindeki 5,94 seviyelerinden birer birer yürüdü
Şu an 6,1x seviyelerinde sakin gibi görünüyor fakat bu sakinliklerde esasen yeni zeminini tartıyor gibi geliyor bana
Ayrıca bankalardaki işlem kotaları makas aralığı talimatları gibi argümanlar daha ne kadar sürdürülebilecek asıl sıkıntı bu
Tedbirler veya müdahaleler yapılıypr ama esas konu bunların sürdürülebilirliği
Bu sürdürülebilirlik sağlanamadığı taktirde gerilmiş sapan etkisi kaçınılmaz
Mckinsey doğru olanları söyle dedi söylediler söyleyenler kovuldu...
Ayın 22 sini bekliyorum. 350 binlik bir deneme yaptım 2 günde 9030 TL getirdi. Bu sefer 500binlik deneme yapacağım ilk alım seviyesi düşündüğüm noktada.
Bende lisedeyken online kumar sitelerine girişimi 50 TL ile yapmıştım dost tavsiyesi pişmanlıktır :d
6.20 alım yeri midir beyler ? Bugun vadenin günü doluyor.. Ne dersiniz ?
alın almayın demek büyük sorumluluk
riskinizi belirleyin 5.70lere çekilme 7lere çıkma ihtimali var
piyasada sürekli bir şey oluyor ve fiyatlanıyor
kademeli alacak olsanız bence 6.13leri bekleyin derdim(gelmeyebilirde)
kesinlikle katılıyorum her kelimesine. şahsen ben de 6.97 leri bekliyorum euroda arkasından 7.5 ları yıl sonuna görmeyi bekliyorum. dediğim gibi olur ise 38bin kar elde ederim. 2 ayda. ama işte herşey olursa dan ibaret. insanları burada sen demiştine getirtmek yanlış olur.
6.11-6.13 alım için uygun bir seviye ama 6.10un altında stop olmak kaydıyla
stop çalıştıramam vaktim yok diyenler için kademeli alım..
Dolar TL de inanılmaz satış baskısı var yoksa haftasonuna göre 6.2X görmemiz gerekirdi
yine tutuyorlar bakalım nereye kadar
Alın alın durmayın..
Buralar acayip alım yerleri.. 6.80 - 7.20'den aldıklarınızın ortalamasını düşürün :D :D :D
Ama unutmayın yüklüce bir miktarda 4.88 için para bırakın ki anca zararınız bir nebze hafifler..
harbiden patlama bekliyordum yine ters köşedeyiz.
Yarın bakan albayrak enflasyon ile mücadele planı açıklayacak ufak bir hatırlatma :)
enpara falan gibi yerlerde parasını günlük faize koyan var mı?
eğer parasını öyle değerlendiren varsa viopu öneririm
günlük net %21 faiz alırsınız paranızı da istediğiniz zaman kullanırsınız
devlet garantisinde..
bugün icbc'de hesap açılımını yaptım. internet bankacılığından da vadeli açtım %25,7 net faiz ile 32 günlük vadeliye koydum. brüt faiz %33,8 koyduğum cücük kadar paraya rağmen bu faizi vermesi güzel bence
ing günlük %23 daha mantıklı bence.
ve 11e değdik :cool:
direk link yok hocam bankanızdan viop hesabı açtıracaksınız
borsa döviz gibi bir hesap
parayı oraya atın devlet gecelik %21 net faiz veriyor paranız takasbanka duruyor ztn
mesela 100 bin lirası olupta dolar mı faiz mi karar veremiyorsunuz diyelim:
10 lot dolar alırsınız 12. ay vadeli 6700 lira teminatınız ayrılır kalan 93.300 liraya devlet faiz verir
10 lot 120 bin tllik dolara karşılık gelir kaldıraç sayesinde
ayda da 1627 lira faizden para kazanırsınız hemde paranız serbest kalır istediğiniz gün kullanıp geri yatırabilirsiniz faiz gecelik işler
diğer taraftanda paranızı sanki dolara yatırmış gibi kazanır/kaybedersiniz
+ olarak banka makasıyla falan da uğraşmazsınız dolar işlemlerinde
çünkü viopta serbest piyasa var emirler biste gidiyor siz satıyorsunuz ben alıyorum ben satıyorum başkası alıyor aracı yok direk eşleşme üzerinden işlem görürsünüz
ama libor dediğimiz hesaplama var
şu an mesela yıl sonu dolar vadesi viopta 6,3583 ten işlem görmüş normal kurdan 20-22 kuruş daha yukarıda
satarken de aynı şekilde yine o 20-22 kuruş yukarıda satarsınız
tek dez avanlatajı kurun hiç artmayacağını veya düşeceğini varsayarsak 20 kuruş yukarıdan aldığınız için 20 kuruşluk bir zarar yazabilirsiniz sabit kalması durumunda o da lot başına 200 lira yapar
hocam dolar mı faiz mi kararsız isen bu dediğimi yapabilirsin :)
kafanı karıştıran kısım muhtemelen vadeli dolar alma kısmı
viopun açılımı vadeli işlemler opsiyon piyasası
amacı işletmeler için ileri dönemlerdeki kur riskini azaltmak
bunu nasıl yapıyorlar?
adam bakıyor 12. ayda 2 milyon usd ödemesi var
ve ekonomik gidişata güvenmiyor
vioptan 2 milyon dolara karşılık dolar işlemi açar 20 kuruş daha pahalıya
şu an viopta 6.35 diyelim 1 lot 12 bin tlye denk gelir 2 milyonluk işlem için 12 milyona denk gelecek işlem açması lazım
12 milyon / 12 bin tl =1000 lotluk bir işlem gerekir
1 lotu 670 lira teminatla açabiliyorsunuz o zaman bu şirket 12 milyon(2 milyon usd) liralık borcu için 670bin lira teminat ayırarak 12. ayda kuru kendisi için 6.35e sabitlemiş olacak
kur 12. ayda 7.35 olursa ne olur? bu şirket 6.35ten aldığı için aradaki 1 lira ona 1000 lira lık bir kar sağlar her bir lot için
bu kar sayesinde borcunu 6.35kuruna göre öder..
Şimdi de başımıza sudi gazeteci olayı çıktı ve Trump yorum yapmış bakalım bir etkisi olacak mı piyasaya
Renkli isiklari yakmaya hazirmiyiz?
Aman kaldiracli islem yapmayin buaralar.
Bugun bazi bilgiler alabilirsrm yazacağım.
Ben bugün aşağı yönlü bir kırılma olmasından umutluyum. sanırım faiz halâ en iyi seçenek. şu herifi de salarlar diye düşünmeye başladım. bekleyip göreceğiz, R nin kralını yaptılar zaten. Daha fazla R hiç bir şey kaybettirmez aksine kendilerini kahraman bile ilan ederler yandaş medyada, 3-5 kuruş doları düşürüp.
günaydın
geçen hafta 6.20lere attığımızdan beri en önemli destek 6.10
6.10un altı düşüş üstü çıkış demektir
artık kelimelerime daha fazla özen göstereceğim çünkü bizim trade etmek dediğimiz ve hem alırken hem satarken para kazandığımız işlemlere, "vatan haini" damgası vurmaya çalışan muhbirler var forumda
tarih boyunca muhbirler hiç bir zaman saygı görmemiş ve adam yerine konulmamıştır, o yüzden hep birilerine yaranmaya çalışarak yaşamışlardır hayatlarını
yazık..
Elhamdulillah, Elhamdulillah
https://www.youtube.com/watch?v=_hulvBaPmwc
4.88 az kaldı faizde bekliyorum.
7.20'den 5.90'a inen = yani 1.3 tl değer kazanan tl , 5.90'dan 4.88'e kabaca "1 Tl" daha inmez imkanı yok diyorsunuz öylemi
7.20'den - 6.80'den aylar önce alıp elde tuttuğunuz Doların size maliyetini de düşünüyorsunuz değilmi? 1.3 Tl + Finansman maliyeti
vay arkadaş 5.90a inen tl değer kazandı diye yorum da gördüm ya daha da bir şey yazamayacağım...
nasıl dünyalar nasıl kafalar bunlar...
he kardeş inecek 4.88e, ben faize para koydum 4.88e inince alacağım 500 bin liralık dolar.
bilsek yakalayınca toplu aşk yapacağız zaten. bazı konuları kaçırmışsın demek ki. forumdan en az 3 kişi savcılığa çağrıldı şikayet üzerine. bunlardan biri de admin. yani bunun neresi ortaya konuşmak? senin ki iftira atmaktı vectra bey. çünkü vatan hainleri var dedin forum içinde ve kim olduğunu söylemedin. kim olduğunu bilmeden vatan haini olduğunu nasıl bildin?
Sayın vectra üstad. 4,88 imkansız bir rakam değil. istense 1 tl ye kadarda çekilebilir. Bunun için yapılması gereken bir liste var topu topu 1 sayfa tutacak bir liste. Peki bu listedekilerden 1 tanesi bile yapıldı mı? Hayır yapılmadı.
Sen sanki koca Türkiyenin milyar dolarlık ekonomisini forumdakilerin toplamının hacmi 3-5 m. geçmicek işlemleriyle mi batırdığını düşünüp yanıltıcı bilgiler verdin vatan hainliğine kadar konuyu götürdün anlayamıyorum açıkcası.
4.88 imkansız olmasa da sanki bugün yarın 4.88 olacakmış gibi insanları yalan gaza getirmek doğru değil. 4.88 olması için gereken verilerden 1 tane bile mantıklı bir şey sunsan kimse daş daşa almaz oturur düşünürdü. Ancak öyle bir veri yok ve sen gerçekmiş gibi halâ 4.88 değil daha aşağı çektim filan diyorsun.
bilmediğimiz ne yapıldı ülkede? 7 küsürden 6ya düşmesi mümkünde 6 dan 5e düşmesi mi değil diyorsun. kaldı ki bunu artık çakallığına yaptığını düşünmeye başladım. gayet iyi biliyorsun ki 7 küsürler 10lara kadar da dayanabilirdi eğer şu çok çok geç kalınan önlemler alınmaya başlanmasaydı, yine ayrıca şuan ki seviyede tutmak için nelerden feragat ettiğimizi, ne tavizler verdiğimizi, faizlerin resmen piyasayı durdurma seviyesinde yükseldiğini, resmen artık ülke onurumuzla bile dalga geçilmesine göz dahi yumulduğunu göremiyorsan bir şey de demiyorum. para için her şey mübah ise başarılar diliyorum.
Bu kafalar anca ona basıyor zaten, 4 TL rabbia diye taştaş geçerken nasıl bikaç içinde 7,20 TL nasıl olabilir diye düşünmeden 5,90 TL'a düştü diye davul zurna oynarlar, seni de hain ilan eder! Müthiş bir zeka!!!
31.12.2017 yani yılbaşı TCMB USD kuru 3,77 TL buraya not edelim. Başarı neye göre kime göre bilinsin.
Benim aklımın ucundan şikayet etmek geçmedi,
Ekonomi kötüydü evet ama bu hale gelmesinde Abd'nin parmağının olduğu da aşikar, bu kabul etmek bu kadar zormu?
Şu anda Döviz talebinin en yüksek olduğu aydayız, seneye ne yapacak 6.80'den 7.20'den alan kişiler? Para kolaymı kazanılıyor kaldıki Kur 7.20'ye ve üzerine fırladığında buraya grafik koydum Trump Twitleri ile aynı güne denk geliyor..
Dövizin seviyesi ekonomik durumu tam ifade etmez çünki aşırı yüksek faiz verirseniz paranızı hak ettiğinden çok daha değerleri hale getirip geleceğinizden çalarsınız ki Türkiye'nin bugün yaşadığı durum bu geçmişin faturasını ödüyor ülke.. Yada olması gerektiğinden daha az faiz verirsin paran olması gereken değerin altına iner..
Ben yanıltıcı bilgi vermedim, tahminlerimi yazmadım sadece.. İlaveten Abd Türkiye'ye aleni olarak saldırınca döviz almayın dedim hepsi bu.. Baştaki adamı severiz sevmeyiz orası ayrı ancak birgün o da hasta olucak bu dünyadan göçüp gidecek ama burası ayakta kalmak zorunda, kalamaz Araplar gibi herkes birbirisinin arkasından hançerler ise Suriye/Irak/Libya yada Yugoslavya gibi olmak çok basit..
Herkesi fetocu vatan haini ilan etmedim, eski postlarda var Abd'deki Elvan Aktaş'ı burada överek Vectra-tuner'a saldıran hakaret etmeye çalışanlar oldu.. Bir ara alıntı yapıp koyacağım zaten nasılsa sitede var..