Borsada kalkınma bankasını hisseleriniizleyen oldu mu geçen haftadan beri ??
Printable View
Borsada kalkınma bankasını hisseleriniizleyen oldu mu geçen haftadan beri ??
%800 yapmış 1 ayda mübarek!!
Programa gel, çay demle!!! Bunlar ekonomi düzelecek diye beleş piskevit dağıtımından da vaz geçecekler korkarım!!!
yakında verirler alıcıların kucağına
sonra "borsa tam bir kumar abi" derneğine yeni üye kayıtlarında patlama yaşanır
Allahını seven defansa gelsin tadında bir açıklamayı daha geride bıraktık :)
İhracat yapanlar yine yaşadı. Adam kdv iadelerini mahsuplaşmaktansa bende devlet olarak hemen nakit öderim dio. Aq lar yani ihracata yüklenicez die die. 15 milyon tl altı kredileri ben 24 aya vadelendiririm dio ama (aslında bu haber evveli gün yayınlandı), krediyi veren banka kendi şartlarını koyar istediği faizi belirleri söylemio. kabzımalları topluca sikiolar anladığım bu çünkü HAL yassaı hazırlamışlar :D Gerisi zaten biliyorsunuz hep daha iyi olucaz, tasarruf, kemer sıkıcaz vs vs bla bla bla
Serbest piyasa ekonomisi olan bir ülke'de devletin fiyatlara doğrudan müdahale ederek %10 indirim istemesi yanlış değil mi?
Sanırım istenen indirimler enflasyon'a doğrudan etki edecek kalemler ve bununla birlikte önümüzde ki ay düşük enflasyon amaçlıyorlar.
Bilen biri aydınlatsın.
Aktifbank NKolay Bono hakkında ne düşünüyorsunuz peki bu arada, biraz konu dışı olacak ama..
MTV yine %25 zamlanmasın diye yapıyorlar. Kötü düşünmeye gerek yok :)
Yok ama yıl sonuna kadar zam yok gördüm. Bakalım bu devasa bütçe açığı nerden çıkacak. Petrol'den dolayı zaten baya bütçe açığı verdik bir de üzerine doğalgaz, elektrik girdi mi rahatlarız.
Aslında işin içinde dolar, euro falan olmasa, herkesin %10 indirim yapması çok güzel olur. Ekonomi falan kalkınır düşünsene bugün sıfır 620k tl olan a5 62k tl olacak. :D
Pardon bu hesap %10 olmadı ama olsun herkes fiyatından 1 sıfır atsın falan işte ya toplarız :D
Öyle diyor da nakit kdv iadesi alma sürecinden bahseden yok, çok sancılı bir süreç nakit iade almak.
Mahsuben iade de bile git gel defalarca uğraşıyoruz vergi dairesine. Allahtan geksis raporunu uzaktan pasife aldırabiliyoruz küçük yer diye nazımız geçiyor.
Büyük şehirde ağlatırlar nakden iade de.
Şuanda teb ve enpara 181 gün mevduat için %24ten veriyor. Daha yüksek oranlı banka var mı ?
Kdv iadesini mahsup bile yapamıyoruz!
Serefsizligin onde gideni...
Vakuf halk icbc odea yüksek faiz veriyor.
şu 6.10u bi kırsak da rahatlasak
2 gündür ekmek yok piyasada
rahip baskısı var
piyasanın serbest bırakılacağı yönünde olduğu görülüyor ama ben %50-50yim
adamlar 2 gün önce mckinsey överken 1 gün sonra vatan haini ilan edebiliyorlar
adını berat albayrak sayesinde öğrendiğimiz firmanın suçlusunu ismet inönü ilan edebiliyorlar
benimde arkamda koşulsuz destek olsa bende istediğim atı koştururdum heralde
rahip baskısı dolayısıyla 6.03lere kadar çekilebilirmişiz beklentisi var bende de
ytd..
Tarkan abi ihracata tabii ki de yüklenmemiz gerekiyor. Çoook fazla miktarda hem de..
Fakat keşke öyle konuştukları gibi olsa. Her tür devlet yardımı - kosgeb - bakanlık ve vergi dairelerindeki işlemler resmen nakit çıkışını en iyi yavaşlatana madalya takıcaz felsefesiyle gidiyor. İade alan yaşadılık bir durum yok yani :)
Bence abd rahip in arkasına pek düşmüyo gerçekten isteseler çok tan alırlardı yanlışmıyım ?
forexe ilk girdiğimde 20bin usd yatıranlara anlık öneri veriyordu gcm :D
2019 watsap grubuna üyelik alımlarımız başlamıştır aylık 100 usd yıllık 100usd karşılığı önerilerimize ulaşabilrisiniz..
şaka şaka 2 gündür piyasa sıkıcı forzadada şenol hocayı tartışıyor kamiller sıkıntı bastı
evi satıyorum. bankaya vadeliye atacağım kirada oturmayı planlıyorum.evimin değeri 590bin yıllık getirisi 137bin TL şuan için(artar yada düşer onu kıstas almıyorum). senelik 17bin TL sini kiraya versem 120 bin bana kalır. maaşım ve aracım durmaya devam edecek. bu faizler biraz zor düşer en azından4 sene sabreder isem 500 bin biriktirmiş olurum dokunmamak kaydıyla. ekstra harcadıklarımla beraber ortalama param 1milyon olur. faizler böyle devam ederse kiraya devam. etmezse kredi çeker ev alırım zaten o paralara. evi peşin 590 a bile bulsam geri 500 para biriktirmiş olurum. satılığa koyuyorum evi bugün itibari ile emlakçıya verdim.
teknik olarak bakacak olursak buralarda biraz takılabiliriz hatta bir miktar alım gelebilir ama beklentinin tavan olacağı cuma 12 ekimde bi miktar daha geri çekilme yaşanabilir
şu an rahip baskısı o kadar çok ki piyasa yukarı kıramadığını "yapacağınız işi sikiim" diyerek aşağı kırdı artık
tepki alımı da gelebilir ama kademeli alacaksanız 1 kademe alınır buralardan
ytd...
sizde biliyorsunuz ki 890 bin TL olan evin maliyeti max 150-200 bin TL. o kadar rakam düşmeleri normal nakte çevirmeleri şart. bizde acele yok hani olurda alan olursa diye yürüttüğüm bir fikir bu. illa o paralara gidecek diye demiyorum. ki ben zaten alt rakamları baz aldım. evin normal zamanda ederi 550-600 civarı ben 500 diyorum. olurda alırlarsa öyle yaparım mantığı beni dürttü.
valla o evi alacak adam bulursan satılır tabi.
Benim önüme sürekli ev geliyor istanbuldan yarı fiyatlarına bankaların eline düşmüş.
Kimse bu zamanda eve para bağlamaz. Adamlar yalandan haber yaptırıyor kanallara evler çok cazip millet koşa koşa gelip alıyor diye. Bir tane kapılarını çalan yok çünkü.
Aynen vallahi nasip kısmet. Olursa süper olur. Olmazsa böyle devam. Sadece deneme çekiyorum.
rahibin çoğunun fiyatlandığını düşünerek 6.03ten 1 kademe pozisyon açtım rahip öncesi gelirse 6.08lerde veririm
aşağı çekilirse ortalamamı düşürür duruma göre devam ederim ana hedefim 6.20 rahip sonrası
Bu Suudi gazeteciden Türkiye'ye bir ihale kalır mı ? Düşünceniz nedir ?
Ben pek iç açıcı görmüyorum bu olayı sanki arkasından farklı yaptırımlar gelecek özellikle Trump ve Suudi yönetim iş birliği ile..
Krizin manipülasyon olduğuna hayatta kimse inandıramaz bu olayı da milli seferberliğe dökenlere gülüyorum ama bu gazetecinin Türkiye de başına bir iş gelmesinin arkasında farklı olaylar , hesaplaşmalar olduğunu düşünüyorum.
Bana bir süre yataya bağlayacak gibi geliyor bu USDRTY ve EUR.
Arapların işincen bize birşey çıkmaz
Çıkarsada beceriksiz mit olayı çıkar
Bence mitinde haberi vardı bu olaydan dokunmadılar
Rahibi salarsa tükürük yalayacak
Millet önemsemiyor 15 dk da bir yaladığı için tükürüğünü
Dolar sene sonu 7,20/7,50 olarak öngörüyorum
Yüzde 10 indirimle dolar molar ineceğini zannedenler zavallılara
Kasım başı aralık sonuna kadar döviz yükümlülükleri olan özel sektör yüzünden
Kuru tutamayacaklar
Eğer para girmezse bir yerden
Ben imf ile gizli gizli görüşüyorlar diye düşünüyorum bakalım hayırlısı diyeceğim
Hayırlı bir haber yokk
Ytd
Sizde mütahit olsanıza. Sizin gibi birini bulsanız tanesi 220den daire bitirir, 800e satarsınız. Bırakın bu faiz falan hesaplarını. Tanesi zaten 150ye falan bitiyor, yarıdan kırar kırar daire başı 300-350 yer tertemiz para kazanır o sırada ekmek kapısı da olursunuz.
dün abd borsaları satış yedi
s&p 50 günlük ve 100 günlük ortalamaları aşağı kırdı neredeyse 200 günlüğe dayandı
dow aynı dax aynı ardından asya piyasaları açıldı onlarda satış yedi %4-6 arası hepsi düştü
dünya hisse piyasasında bir balon oluştuğu bir süredir konuşuluyordu zaten
bu hareketler bu balonun patlama başlangıcı olarak görülebilir
bugün muhtemelen bistte güzel satış yiyecek kurtuluşu yok
6.08den satarım demiştim gece gördü ama şu an tekrar 05 seviyelerindeyiz
bizde abdye göre işler biraz değişik bistten çıkan yabancı dolar alacağı için kurun bugün rahipten şundan bundan bağımsız olarak yukarı doğru tepki vereceğini düşünüyorum
bir süre her akşam dünya borsalarını takip edeceğiz gibi duruyor
http://i65.tinypic.com/a3e0is.jpg
şunu da şuraya bırakalım