ABD’ye elini veren kolunu kaptırıyor - Dunyadan Son Haberler
Printable View
morgan stanley dün sabah thyao ve pgsus için sat emri verdi
thyao da hedef 16.50 pgsusta hedef 19.50
thyao şimdi geldi pegasus şu an 23 liradan işlem görüyor
morganı takip etmeli..
pompeonun açıklamaları sonrası ambargonun da kalkacağını fiyatlıyoruz
bakalım 5.50leri kırabilecek miyiz..
Dolar 5.5 altına düştüğünde yorum yapacağım demiştim, öngörüm yaptırım kararları kaldırıldıktan sonra dolar 5.5 altını görecektir.
Doların 5- 5.5 TL bandına geleceğini söylediğimde; aklınca benimle dalga geçenler olmuştu. Şimdi hepsini burada tek tek ifşa etmek istemiyorum, ilgilenenler dönüp geriye bakabilir. Dolar 7 TL olduğunda, 10 TL olacak diyenler bugün ise "dolar geldiği yeri unutmaz" diyor. 5 ve 5.5 bandından sonrasının ise şuanda tahmini çok zor. Dolar olması gereken yere geldikten sonra ne olacak, izlenecek politikaya göre hep birlikte göreceğiz.
YTD
Bu tempoyla giderse 4.88 bile çok yakın ihtimal :)
Çok uzun şeyler yazdım ama kime ne anlatıyorsun diye sildim.
Dolar 5 tl ye düşerse göbek atacak insanlar çıkacak diye ödüm kopuyor. Düşsün tabi ama daha çok düşsün. Cem uzan kadar istekli olun, 1 dolar 1 tl, 1 lt mazot 1 tl. Belki o zaman birşeyler değişir.
Vectra tunerin hepinize çok selamı var
İyi de beş oldu diye sevinenlere sormak lazım geçici olarak giren bu sıcak para daha nereye kadar piyasayı tutabilir sonrası ne olacak
6.44 şuan ciddi düşüş var
Anaa,karabatak ampüller ortaya cıkmus!
Sızın aklınıza,zekanıza ve goruşunuze xxxxxx!
Bu papazı vermıyoruz dıye krız cıkarttık,sonra zike zike verdık. Bu 3 ay ki tl nın deger kaybı ve fakırlıgımızın faturasını kım odeyecek?
Magdem gotun yemıyecektı,neden esıp gurledın? Magdem bırakıcaktın ekonomı ve halka bu zararı neden verdın?
Daha 6 ay once,3.80 ler zırve,aman dıkkay dıyorduk. 5.50 olunca sevınmeye baslıyorsunuz?
Sız nasıl bir cahılsınız aq,nedır bızım gunahımız sızın aptallıgınızın faturasını oduyoruz?
Krızı gorup secımı erkene almasaydı ne olurdu secimler? Durust olun lutfen....
Rahıp ıcın ajan,darbe planlayıcısı,devletımızın arkasındayız,ulkemın bırlıgını bozan amerıkalı olsa bıle karıssındayız dıye esıp gurluyordunuz,ne. Oldu?
Allah kımseyı,Sımdı yargı bagımsızlıgını deyıp tahlıyeyı savunacak kadar haysıyetsız ve serefsız yapmasın!
Sen doların değeri 4.5 düşecek oralara demiştin. Umarım haklı çıkarsın düşer orası ayrı konu. Ancak bunları yazdığında Ağustos ayı idi ve aynı ay rahibi bırakmıyorlar 6.5 olur birazdan da demiştin. Yani o ara hiç bir 4.5 olmasına sebep veri yoktu. Şimdi çıkıp desen ki şunlar şunlar olursa 4.5 olabilir. O zaman dikkate alınır yazdığın. Şimdi ben bir reçete yazsam, bunlar yapılsın dolar 2 yılda 2 liranın altına düşer desem kimse itiraz edemez ama hükümet o şeyleri yapar mı? Yapmaz. Dolayısı ile ile bir süre daha gazını alacaklar doların, sonra gene din iman sömürüsüne devam.
Ben özellikle sizin yerel seçimlerden 1 ay sonrası için varsa döviz tahmininiz almak isterim.
Dünyada bir tarafını yalamadığımız ülke kalmadı.. Geri vites yapmadığımız konu kalmadı.. Adam hala kalkıp ülkede ekonomi iyiye gidiyor yazdığı mesajı alıntılayıp ' Bakın ben demiştim' diyebiliyor.. Vallahi billahi pes..
1 farkla katılıyorum. "zike zike" değil zikile zikile verdik. Keşke edilgen değil de etken taraf olabilseydik.
Kaşıkçı olayını da düşününce araplar sıcak para mı pompalıyor acaba,
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı: Turkiye Kral Selman’a yardımcı oluyor… - Son dakika son haberler
Bunu diyen CB başdanışmanlarından biri......
Bakalım nereye kadar sürecek bahar havası.
AKPLİ KENDİNİ BİLEN DOĞRULARI SÖYLEMEYE ÇALIŞAN BİR SEÇMENİN İSYANI
YouTube
Allah akıl fikir versin...
Bakın bu konu sabit bir konu burada uzun süredir yatırımla ilgili fikir alışverişinde bulunuluyor
Ama bazen konu sidik yarıştırmaya çekiliyor
Öngörüsü olan nedenini nasılsın yazsın bizde bşrşeyler öğrenelim akıl akıldan üstündür
Ama hiç bir sebep göstermeden ben demiştim demek için uğraşıyorsanız bir değeri yok
Rahip salınmasa ve 625 BP faiz arttırımı gelmese bu noktaları göremezdik
Bunların olacağını önceden bilen varsa önümüzdeki olaylarla ilgili önsezilerinide yazsın bizde faydalanalım
Yoksa 2000 BP faiz arttırın 24 ekimde kur 3 liraya da düşer
Ama siz altını doldurmadan gelip 3 olur da deseniz 10 olur da deseniz boş
Edit sabah 6.58 Di. Euro dan bahsediyordum dolardan değil ustam. Panik yaratıyorum.
Panik yaratmıyorum.
Ben yanlış okumuşum telden giriyorum özür..
Konuya dönelim:
Kaç kişi fomc tutanaklarını okudu az ewel yayınlandı
Kaç kişi gösterge faizini takip ediyor ya da cdsyi
Kaç kişi dxy yi takip ediyor
Ya da kaç kişi eurobond ihraç eden ülkelerin % kaç faizle ihraç ettiğini biliyor? Mesela abd %3 le ederken bizim daha kısa vadeyi %7.20 ile ihraç ettiğimizi biliyor?
Kaç kişi merkezin rezervlerini takip ediyor?
Yanlış anlamayın ama bunları takip etmeden kur tahmini yapamazsınız para kazanırsan da şansa kazanmış olursunuz
60 milyar doları bakalım nasıl ödeyecek bu özel sektör 2 ayda
Ben çekirdek kola ile izliyorum
Konuya bodoslama daldım ama ülkenin durumuna bakınca ben kurun 5.50 olmasına sevinirim
Buralarda kalabileceksek ne ala bence kimse şikayet etmemeli
Ama zor çok zor
Tek yolu var daha yüksek faizle borçlanırız
Buda 5 sene sonra 800-900 milyar dolar dış borç demek olur
5 sene sonra normal şartlarda kur 9 olacaksa 13-14 olmasına sebep olur
Hükümet bunu yapmaz diyen var mı?
Umarım yapmaz ama son eurobond ihracı öyle demiyor
2018 yılı son 11 aylık toplam borç ödemesi 93 milyar diyor. 60 milyarı son 2 ay mı? Doğru olmayabilir, emin misin?
Yeni donemde dış borc sorununu cozmeliyiz
Diğer yıllar azalıyor diyor haber.
Burada son 4 ay 30 milyar diyor
Dış borc odemeleri ve doviz krizi - ParaAnaliz
Son olarak
Öngörü nedir teknik nedir hadi ordan diyenlere gelsin
Kemal Ozfirat auf Twitter: "#usdtry Bazı analistler 4. dalga ucgeni oluşup yukarı kırılmasını beklese de, ucgen oluşursa alternatif olarak Eylul sonu-Ekim başı aşağı kırılması bana daha olası gelmekte. Fiziki olarak dolar almayı Ekim ortası-sonu gibi tercih ediyorum. (Arada teknikte bozulma olmazsa)… https://t.co/w0D8Aq1QcE"
piyasa kapanıyor dolar düşüyor. piyasa açılıyor sürekli aynı seyirde ilerliyor. durağan piyasaya devam
günaydın
grafik olarak bakınca tatlı tatlı düşmüşüz 6.10 aşağı kırıldıktan sonra
bildiğin simetrik düşüş olmuş
5.50ler çok güzel bir ihtimaldi ve gerçekleşti
son kademe alım için acele etmeyeceğim 5.80 ve.5.70 ve.5.66dan alımlarım var(5.80 ufak bir miktar) ortalamam 5.70 civarında
son kademe için yükseliş trendinin başlamasını bekleyeceğim gerekirse 5.82 üzerinden alırım yükseliş kesin başladı demek için 5.82yi önemli görüyorum
5 ekimden beri üst üste 9 iş günüdür düşüyor dolar tl
rsi günlükte en son geçen sene eylül ayında 30u görmüş orada seviyemiz 3.43
hatırlarsınız geçen sene de bi ara 3.97lere kadar kur yükselmiş sonra 3.43e kadar bi düzeltme gelmişti oradan sonra bir daha 3.43ü hiç görmedik
o trendin sonu 3.99da geldi
3 ekimde enflasyon açıklandı ve 4 ekimde tobo oluştu
tobo 6.09u kırdığı anda 6.23e gittik burada şimdi neden yükseldi konusu konuşuldu
enflasyonun fiyatlaması bittikten sonra rahip beklentisi fiyatlanmaya başlandı
rahip sonrası tekrar 5.97lere yükselince temkinli olunmalı kar alıyorlar yazdık murat abide yazdı
benim rahip beklentim 5.72 buraya ve bir kaç arkadaşa yazdım dün bizi 5.53e getiren şey ise pompeonun açıklamlarıydı
şimdi 9 gün sonra dolar/tl 2 iş günü ard arda yükselişle kapatırsa ne olur?
macd günlükte alıma geçer büyük ihtimalle ve yeni bir yükseliş trendine gireriz bu trend uzun süreli bir trend olur ve bir çok hedefe ulaşır zaman içerisinde
o yüzden bu haftaki kapanış ve perş cuma barları önemli..
full teknikçi biri olsaydım eğer şu an tüm göstergeler düşüşün sona erdiğini söylüyor varımı yoğumu dolara koyardım
ama içerisinde bulunduğumuz ülke koşullarını biliyorum bir çok dış etken var o yüzden önümüzdeki 2 günü takip edicem
muhtemelen yarın akşama kurun ne yapacağını kestirmiş oluruz
5.50 altında düşüş trendi devam eder o yüzden 47-48e stop koymak mantıklı
aşağıda 5.30 ve 5.23 var
bugün ve yarın akşamı görelim..
tobo nedir?