saat 7 de 6.08 olan kur piyasa açılmadan 6.01e kadar düşürüldü hacimsiz :D
bakalım gün sonu ne olacak
Printable View
saat 7 de 6.08 olan kur piyasa açılmadan 6.01e kadar düşürüldü hacimsiz :D
bakalım gün sonu ne olacak
Tartışma konusu olmasın da merak ettiğimden soruyorum; ister 200 e mal edip 500 e satsın ister 200 e mal etmek hayal 400 e mal oldu deyip 600 e satsın. Maliyetini doğru, satışını doğru gösterip aradaki gelir için vergisini ödeyen inşaat var mı gerçekten Türkiye'de ?
Kaçan sana kalıyor nasolsa bunca yıl kalanlara saysın inşaat sektörü şu günkü piyasanın zararını..
yanliz arkadaslad soyle bir tespit yaptim.acikcasi banami denk geldi bilmiyorum ama.ozel sektorde bilgisayar elektronik isi ile ilgileniyoruz.cevremizdekilerde bu isle ilgileniyor.cogu suan cok sikintidayim diyenlerin hepsi biryerde bir insaat mutahitlik isine girmis evler yapilmis satilamamis durumda.
ciddi konut isinde suan sikinti var.talep yok kimse almak istemiyor.
Konuşmasonrası bu defa düşüm demiştik düştü. Adam yarı saçmaladı yarı gerçekten karar açıkladı tabi bu defa değişim ondan. Önceki gibi "bakın burası önemli" başlıklı vaatlerde bulunmadı en azından. Şimdiiiii bindikmi yine tattirevalleye (bununda gerçek yazımını hiç bilemedim tdk ya bakmak lazım). Arkadaşlar yarın Brunson serbest bırakılırsa bu sadece serbest bırakıldığı anlamına gelmeyecek. Amerika yumuşayacak, konulan vergi engellemelerinin kalkacağı sinyalini verecek vs derken ciddi bir şekilde Yükselme trendine ara verdirir ve beklenen 5.80 leri doğurur. Ha yok adam bırakılmadı, bizim reisimizde bak kardeşim demekki adam suçlu ki bağımsız yargı adamı salmamış derse! genede devasa yükseliş olmaz belki maks 6.30-40 lar sonrası yine sakinleme olur. Çünkü adam zaten tutuklu, yani tutukluluk halinin devamı ekonomik anlamda devrim niteliği taşımaz.
Biliyorum şimdi bazı kardeşlerim "eee ne anladım açıklamadanm düşecekmi artacakmı?" diyecekte. Bizde ekonomiden anlıyoruz be kardeşim kahin değilizki :D
5.93ten 2. kadememi yaparım
11de euro bölgesi 15.30da abd açılıyor
ilk tepkiye anlam veremiyorum acaba bu para yine nerden giriyor
2.59 milyar dolar cari fazla verdik bu ay
bunun pozitif fiyatlaması yaşanıyor anladığım kadarıyla
normal şartlarda olumlu bir haber fakat bizim gibi krizdeki bir ülke için bu resesyon demek
hayırlı uğurlu olsun..
+ %6,3 enflasyon => STAGFLASYON! Yani fiyatların hem yükselmesi hem de ekonominin küçülmesi, olabilecek en kötü şey, bir yandan fakirleşiyorsun ve işsiz kalıyorsun.
o yüzden sürekli takip gerekiyor
piyasada binlerce etken var fiyatlama sürekli değişiyor
sabah ben 6.08i görürüz diyordum ama dış ticaret fazlası açıklandı
5.98den döndük
şimdi küresel genişlemelere bağlı olarak akşam yabancı piyasalar açılınca 6.08 yapabiliriz bir ihtimal
ytd..
klnma da şov başladı
inş forumdan gaza gelip alan yoktur
7-8lere düşene kadar çıkış imkanı vermeyecekler kimseye
Yazmıstım para gırıyor ve devam edecek dıye.
Papazı bırakma hadısesıne hzırlıyorlar pıyasayı. Sanırım bırakmayacaklar ama ben olsam papazıda salıp doları 5.80 nın altın acekıp sov yapardım,bakın guclu turkıye dıye.
Dunya borsaları satısta,mıllet yangın yerı bız de tl degerlenıyor,borsa stabıl. Haha!
Beyler tecrübeli arkadaşlar BES konusunda ne düşünüyorsunuz.
Son iki ayın devlet fonları - değerleniyor. Uzun vadede bakınca ortalamada - değil ama bu işi lütfen birileri açıklar mı bana.
Aylık sabit bes ödüyorum fakat bes sisteminin ilerde bir getirisi olmayacağına inanmaya başladım.
BES te kalmalı mıyım yoksa oradaki birikimimi çıkarıp mevduata mı yatırmalıyım?
Arkadaşlar şuanda en yüksek faizi hangi banka veriyor güncel olarak ?
%25 devlet katkısı var ama o fonu sen yönetemiyorsun. Dewletimiz sağ olsun enflasyon altı kazandırıyor kendi fonuna.
Ama iyi-kötü %25 kazancı alıyorsun. Hepsini cebe atmak için 56 yaş lazım ama belli yıllarda belli payını alabiliyorsun.
İraden varsa, her ay kendim kenara mutlaka para koyarım dersen, BES gereksiz. İraden yoksa kredi kartından çekildiği için zaten ödüyorsun.
Fonları da takip et, gerekiyorsa yapısını değiştir yatırımının.
dünkü borsa satışlarından sonra bugün ons altın 1200 üzerine attı kendini
borsada düzeltme devam ederse onsta 1260 üzerine hareket görebiliriz
Bence %25 katkı payı olmasa en gereksiz yatırım aracı BES, bazı şirketlerde yine BES teşviği ve ilave şirket katkısı olabilmekte, bu durumda da cazip.
İşte son devlet tahvili durumlarına ve raporlarına bakınca o 25 lik rakamın - değerde seyrettiği ve bu ayki bana gönderilen finansal raporlarda zarar yazdığını net görüyoruz hali hazırda bu durum 1 yıl kadar gidecek gibi duruyor ana paramın erimesini istemiyorum.
Yönetiyoruz da bizden alınan işletme harçları dünya üstünde bindeli rakamlarda iken burda %3 üzerinden kesiliyor ayrıca fon işlemlerini kendileri yaptığı için oradan da %1.5 falan kesinti yapıyor bes firmaları bu faaliyetleri için.
Oradanda gol atıyorlar işin detayına inince başka şeylerde öğrendim benim ödeme talimatım kredi kartına bağlı her ay benim kartımdan para kesiyor ve bes fonuna yatırılıyor incelediğimde bu paranın fonlara gitmeden önce 45 50 gün provizyonda bekleyip daha sonra fon hesabına aktarıldığını gördüm arada birileri bu parayı çalışıtırıyor bizim haberimiz olmada ve o çalışma neması bize yansımıyor.
Bunlar hakkındada bilgilendirirsen sevinirim gürcel amcam.
Ana paran erimez eğer takip eder, düzgün fon seçimi yaparsan.
Kredi kartı ile ödemede valör vardır. Bende de 38 gün ve bu bana verilen aylık makbuzlarda yazıyor. Sende de bir yerde yazıyordur.
Senin kesinti oranların biraz fazla gibi. Başka şirketlere sorabilirsin.
Arkadaşlar BES sizin kendi üzerinizden yapılmaması gereken bir sistem eğer kar elde etme amaçlı girecekseniz. Siz bunu 56 yaşını tamamlamak üzere olan yada tamamlamış anne ve babanız üzerinden ödeyerek yaparssanız. Ozmana devlet katkısını ilk günden itibaren hak eder şekilde alıyorsunuz. Siz öderken hak ediyor gibi gözüküyor ama her sene için ciddi oranda kesintili geri veriliyır
Kendi BES'imi döviz ve altında değerlensin şekilde yapmıştım.Umulmadık bir şekilde küçük meblağa bile iyi getiri sağladı.Paranın nasıl değerlendirileceği çok önemli.Klasik fonların getirisi çok düşük.
Hanimda 3 tane bes vardi, tekinden devam edelik dedik ikisini kapadik,2 aydir paramizi yatirmiyorlar, deli ettiler...
Bnt midir nedir, acaip zarar ettirdi bize!
Resmen paramızı kullaniyorlar.
biz maaş anlaşmalı ziraat ile çalışıyoruz ve ordan devlet katkılı bes yapıldı ,daha sonra kendimiz işletmeye başladık ufakta olsa birikim arttı
biraz önce 6.00 dan 5.95 e bir anda düştü.
Teyitsiz
Bırakılacağı konusunda anlaşmaya varıldı haberi geçildi
5.91e kadar çekildik tekrar 5.97 şuan
Bırakılırsa 73leri görürüz
93ten kademe yapacaktım ama yarın beklerim riske girmem netleşene kadar
Birazdan hükümetten "kimseyle bir anlaşma söz konusu değil burası bir hukuk devleti" minvalde bir açıklama bekliyorum
Haberi bloombergte girdi 5.91 şu an
Ama henüz teyidi yok kaldıki bizim cephenin bu söylenti karşısında sessiz kalacağını sanmıyorum
Bizim hükümeti zor durumda bırakmak için sızdırıldı olabilir baskı amaçlı
Malesef dogru....
Bizi inonu,isbankasiyla kiskirtilmasinin amaci bu.
Hatirlarsaniz 5.80 diye yazmamin sebi buydu,dip 5.50-5.60
Bence hala bırakmayacaklar ama görücez bakalım 590 altı her 10 kuruşta bir kademe giricem
Yarın Brunson'un mahkemesi var bakalım ne olacak. B*t siteleri bile b*his açmış bunun için.
Yarın bırakılmazsa birileri fena vole vuracak
Eğer birakilmazsa, büyük voleyi yine ayni zumre vuracak.
Ama birakilirsa asil tukurdugunu yalayan kişi düşünsün...
Evet iki ucu boklu deynek diyip faizde ve altında kalmayı tercih ediyorum :D
Gerici bir güne başladık,bakalım neler olacak.
Ben birakilacagini sanmiyorum
Dolar artarsa bahaneside var "Amarika nin oyunu "
E dolarin dusmesine cok meraklida degiller zaten
Tahmin sadece gorucez.
Bırakırlarsa cümleler hazır. Kandırılmışız aslında peder iyi bi kardeşimizmis derler . Alkış tutar millet, dolarda hafif gevşer. Reis kahraman olur. Adam ya adamm adammm....
rahip için şuan dışarısı güvenli değil deyip bırakmayabilirler :D
dünden beri bu açıklama gelmediğine göre bende rahipin salınacağı görüşündeyim
6.03ten mallandık dava sonrası ilk tepkiden bi kademe daha yaparım
rahip haberinin çoğunu fiyatladığımızı düşünüyorum aslında o yüzden ilk tepkinin 5.73lerden dönmesini bekliyorum
sonrası abd ile karşılıklı açıklamalara bağlı
rahipi salmazlarsa tüm verdiklerini geri alırlar 6.23e kadar çıkar kur