aynı fıkırdeyız, sen huzurun formulunu yazmışsın ama sokaktaki arkadaşıma sölediğimde haklısın bro fakat dış güçler bunu istemiyor diyip işin içinden çıkıyor.
Printable View
Niteliksiz memura, kadrolasmaya bence de hayır,
Vergi kaciranin da tepesine inmeli devlet büyük küçük demeden
Bence takılmamız gereken daha önemli şeyler var benim yaşadığım ilçe baya küçük bi yer . Merkeze yakın sayılır ama ilçe küçük yani . Arada çevre yolu falanda var tarımsal bi yer.
Belediye başkanımız passat 2.0 tdi gırtlak dolu araca biniyor.
Gittiği en önemli yer düğün ve mevlütler.
Ne gerek var ? Ufacık belediye yahu. Birde fluence var siyah özel plaka . Lan sen ufacık belediyesin..
Ver bi tane dizel boş paket siyah megane sedan. Yarı yarıya düşür maliyeti . Ne cehenneme gidiyorsa gitsin
Kaç bin tane belediye var düşunsenize her belediye aracında 100 bin lira devletin kasasında kaldıgını . Ki daha pahalı araçlara binenler var s class viano vs.
Anlaş fabrikayla oyak vs her belediyede aynı araçtan ver dizel egea megane sedan gibi
Başkanın yalakalık derecesine göre passattan s class a kadar çıkıyo.
Önce bunlar kısılmalı . Saray vs konusunu zaten konuştuk bu söylediğim araç la alakalı olarak
memur parayı içeride harcıyor ekonomiyi çeviriyor
ama senin taahhütlü köprülerini yapanlar, vergi borcunu sildiklerin vs. gidip yurt dışından mülk alıyor kendini kurtarmak için
sen ise cumhuriyetin lale devrini yaşıyorsun saraylar, makamlar, özel uçaklar vs. şatafat içerisindesin
doğru yere odaklanmak lazım bırakın memurun işçinin lacağı 3-5 lirayı
memur işçi o parayı alamazsa esnaf siftah bile yapamaz
Tmm ufak bir yer haklisin ama fluence begenmezler.
Adamlar passati begenmiyor :)
YouTube
almanya dediğimiz ülke dünya kadar işsizlik maaşı veriyor
bir çok almancı türk çalışmadan o parayla geçimini sağlıyor keza hollanda fransa da aynı şekilde
iç ekonomiyi çeviren paralar bunlar bunun sisteme bir zararı yok
dünyanın en büyük sosyal devleti almanya bu yıl 370 milyar euro dış ticaret fazlası verecek
ama almanya da 30 yıl garantili köprü ihalesi ya da merkele yeni başkanlık sarayı göremezsiniz
veya 150 bin nüfuslu şehire 2 milyon kapasiteli ve yolcu garantili hava alanı yapmazlar
sorun eğitim ile başlıyor diğerleri ile devam ediyor
kabul edelim biz artık bir orta doğu ülkesiyiz
hemde bir çok orta doğu ülkesinden gerideyiz açın oecd raporlarına bi göz atın
Eşimin maaşını sen ver o zaman abi hali hazırda ingilizce öğretmeni. Özel kolejde asgari ücrete çalıştırıyorlar,isteyen yanlış anlasın istemeyen yanlış anlamasın hizmetli görevlisiyle aynı paraya sözleşme yaptık şu anda. Bahsettiğim yerde kurumsal bir okul.
Kpss'ye girdi bakalım atanacak mı,atanamayacak mı mülakatta reis kimdir diye mi soracaklar Allah büyük. Benim sürekli vergi dairesiyle işim oluyor ve bastonla gezecek adamlar hala memur o konuda haklısınız. Emeklilik yaşını indirsinler o zaman,ya da kardeşim sen zaten emekli olmuşsun yaşın gelmiş kaldır o poponu koltuktan gencecik donanımlı insanlar otursun diyebilir. Milletin emeklilik yaşı gelip geçiyor hala çalışıyor ekmek elden su gölden.
Sistemin o kadar açığı ve saçmalığı varken memur alınmaması ne demek ? Kendilerinden kıssınlar,50.000 liralık çanta taşımasınlar ,kaymakamların odası saray odası gibi olmasın vs.
Biz daha içimizde bile halkın boğazından geçecek ekmek azalsın düşüncesinde olursak,sırtımıza çöken çok olur. Zaten bu yüzden ortak bir kanıya varıpta sesimizi duyuramıyoruz.
Ben gitmiş olduğum tüm kurumlarda genç çalışanlardan çok memnunum,siyasi düşüncesi zaten yüzlerinden belli oluyor çoğunun ama hepsiyle bir şekilde anlaşabiliyorum;ama yaşlılarla anlaşamıyorum çünkü işi artık bırakmaları gerekiyor. Emekli ol huzurla yaşa ömrünün geri kalanını,karşına geliyorum klavyeden bir şeyler yazacaksın seni beklerken ömrümden ömür gidiyor.
Memur ve işçi kadroları gençleştirilmeli,ya da yaş sınırıyla ve yasalarıyla oynamaları gerekiyor.
emekli olmak güzel bir şey gibi yazıyorsunuz. emekli olanların yükü tüm çalışanlara ve işverenlere biniyor. gençlerin iş bulamama sebebi yaşlıların emekli olması değil herkesin üniversite mezunu olması. sanayide herkes çalıştıracak adam arıyor. ben kendim çalıştıracak personel bulamıyorum. iş bolluğu olduğundan değil çalışacak adam kalmadı. hepsi mühendis, öğretmen, tasarımcı vs.
Avrupa tr den daha eğitimli insan var ama gayette iş buluyolar.
Çevremde 100 insan varsa 10 tanesi okumuş kalan 90 tanesi lise orta okul vs mezunu. Ülkenin istatistikleri belli
Adam 1600 liraya akşama kadar kan ter içinde çalışmak istemediği için işçi bulamıyoruz
Şuan bizde bulamadık işçi kendim yapmaya çalışıyorum .
Neden bulamıyoruz biliyomusun tek sebeb şu 1600 lira iş veren için fazla işçi için az bi para . Yada 2000 lira diyelim . Adam bu parayla çocuk mu okutsun kira mı ödesin elektrik mi ödesin mutfak ihtiyacını mi alsın ?
Çalışıpta aç kalmaktansa bizim insanlar çalışmadan aç kalmayı tercih ediyolar.
Sen çok iyi para kazansan yada ben iyi kazansam 3 lirada maaş veririm 4 lirada . Çünkü kazancım yüksek o para koymaz. İşçide mutlu olur, mutlu olunca daha iyi çalışır daha iyi para kazandırır
Problem şu paramızın değersiz olması böyle olunca para ka-za-na-mı-yo-ruz. Olay tamamen ülke ekonomisi hocam eğitimli insanlar için gerek li iş imkanları yok çünkü ürerim yok fabrika yok .. sadece inşaat var
Yanlışım varsa düzelt lütfen sonuçta yaşca büyüksün tecrübelisin benden vs
Hayırlı işleri olsun herkezin
Para kazanmak çok zor iş
Malesef öyle
İşçi içinde iş veren içinde
Ben klonlanmak isterdim
Yapılacak çok iş var ama iş vermek isteniyorum
Sgk primi afrası tafrası
Günde 18 saat yakın çalışıyorum
Keşke klonlanabilsem mükemmel olurdu :)
maaşla hiç alakası yok bu işin. biz 45 senedir iş vereniz. ben 33 yaşındayım, 15 senedir işin içindeyim, yüksek maaşlı da işçi yok düşük maaşlı da yok. Boktan adama iyi para veriyoruz ben bu işi yapmam değerli adamım diyor , düşük maaş veriyosun bu paraya çalışılır mı diyor, kısacası Türk milleti çalışmıyor kardeşim. Herkes götünü rahata koyup haybeden para alma peşinde. Bir de işsizlik maaşı o maaşı bu maaşı yok yoksulluk yok hastalık bir sürü para dağıtıyorlar, daha kimse çalışmıyor. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi herkes mühendis - müdür - operatör bilmem ne , usta yok , kalifiye adam yok , çırak yok adam çırak olmadan ustayım ben diyor. Bu tamamen eğitim sistemiyle ve insanlara empoze edilen kültürle alakalı maalesef, çok derin mevzu , 2-3 kelimeyle konuşulacak veya çözülecek bir şey değil.
İşsizlik var diye esenyurt kıraç sanayi bölgesine gelsin bana 5 tane duvarında vasıflı vasıfsız işçi alınacaktır afişi olmayan fabrika göstersin söylediklerimi tek tek yutarım.
avrupa’da ihtiyaca göre eğitim kurumu açılır. mesela eğitim fakülteleri neye göre açılıyor belli bir kriteri var mı ülkemizde? devlet okullarına 5 yıl sonra şu kadar öğretmen lazım olacak biz buna maksimum %10 fazlası öğrenci alalım gibi bir değerlendirme yapılıyor mu? her ile 2 üniversite kurarak eğitim verilmiyor. oradan mezun olanlarda avrupa kalitesinde donanımla çıkmıyorlar.
bizde meslek lisesi yapacaklarına imam hatip yaptılar. O kadar camiye imam lazım çünkü. Zaten rezil haldeki eğitim sistemini toptan bitirdiler el ele verip. Yeni gelen nesil facia durumda , Neyseki teknoloji gelişiyor , endustri 4.0 a geçen firmalar bir şekilde yırtacak bu durumdan. Ama el emeği ve insan gücüyle iş yapanların vay haline.
Malesef mezun kadar her yıl iş imkanı yaratamıyoruz. Devletin kapasitesi belli. Geriye kalanları özel sektör alıyor. İşe alırken de biliyor bu kişi devlete girememiş, işe ihtiyacı var. Veriyor asgari ücreti (bakınız öğretmen örneği).
Devlet bordrolu çalışandan daha maaşı cebine girmeden vergisini veriyor. Ama serbest meslek sahipleri vergi kaçırmanın yollarını arıyor. Büyük vergi borcu takarsan devlet seni affediyor bu memlekette. Ben trafik cezamı bile vaktinde yatırıyorum, yatırmayan adamın faizi siliniyor, ana para bilmem kaç taksit yapılıyor. Bunu adalet?
Asgari ücretinde 1600-2000 TL olmasına karşıyım ben. Çünkü gelir vergisi dilimleri asgari ücretin katları olarak belirleniyor. Asgari ücret artınca ben daha çok vergi veriyorum, aldığım hizmet ise aynı. 1000 TL'den 1300 TL'ye çıkınca ben %30 fazla vergi verdim örneğin. Keza 1600 TL olunca da aynı oranda fazla vergi veriyorum. Ama esnaflardan yapabilen kaçırıyor.
Maaşımdan SSK primi kesiliyor ama özel sağlık sigortası yaptırmak zorundayım devlet imkanlarının yetersizliğinden dolayı.
Gönül ister ki maaşımdan gelir vergisi, SSK, işsizlik fonu vb kesintiler yapılmasın. Ben kendim emekliliğimi, sağlık hizmetlerimi kendim halledeyim.
BES'te %25 devlet katkısı var. Ama bu katkı payını devlet kendi değerlendiriyor ve ilk günden beri yıllık enflasyon altında artıyor. Halbuki ben değerlendirsem ne güzel olur.
Asgari ücret tanımına gelirsek, “İşçilere normal bir çalışma günü karşılığı ödenen ve işçinin gıda, konut, giyim, sağlık, ulaşım ve kültür gibi zorunlu ihtiyaçlarını günün fiyatları üzerinden asgari düzeyde karşılamaya yetecek ücret” olarak yapılan tanım, Asgari Ücret Yönetmeliği'nin 4. Maddesinin (d) bendinde yer almaktadır.
işçinin gıda, konut, giyim, sağlık, ulaşım ve kültür gibi zorunlu ihtiyaçlarını diyor. Ailesinin ihtiyaçları demiyor.
Devlet memurunun da özel sektör gibi atılma korkusu olsa işler tıkır tıkır yürür devlet dairelerinde. Ama nerede, hepsi iktidarın bir şekilde tanıdığı, yakını vs.
Konu uzar gider.
Kahvehanelere kek ve çay ustası gerekecek..
Mekan başı 2 kişi..
Al sana işsizliğin yarısı ortadan kalktı..
Kitaplık sorumlusunu saymıyorum bile..
Kurtuluş Savaşı verilirken bile Maarif Kongresi'nin toplandığı günlerden,öğretmen almayarak tasarruf edilmesi gerektiği düşünülen günlere...
endüstri 4.0 için kullanılacak makineleri bu nesil mi geliştirecek. 3 liralık mal için 3 milyon euro’luk aletler alınacak yurt dışından. Türkiye 4.0’ı kaçırmayacak diyorlar. napıyoruz onu bilmiyorum. insansız üretim robotları filan geliştiriyoruzda benim mi haberim yok.
Teknolojiyi gelistirme imkanimiz ne yazikki yok. Ama Ilginctir sanayi odasi baskani vs kisiler 4.0i yakalayacagiz diye demecler veriyor 2 yildir.
4.0 icin muhendisten cok teknikere ihtiyac var benim gorusum, teknolojiyi yurtdisindan alip, kendi teknikerlerimizle uretim sureclerini robotize edecegiz muhtemelen. (Atiyorum kaynak yaparken, yurtdisindan alinan robot teknikeri izleyecek, sonra o robot ayni kaynagi defalarca yapabilir hale gelecek)
O robotlar izleyerek değil programlanarak öğreniyor çoğu, yani en çok yazılım mühendisi ihtiyacı olacak, benim tahminim yazılım mühendisliği çok farklı dallara ayrılacak gibi görünüyor. Birkaç robotik fuarına katılmışlığım var. Teknikeri izleyip öğrenen robot yapay zeka anlamına gelir ki öyle birşey henüz yok.
Ancak şu var. Makinalari sen elinle yönlendirip öğretebilirsin.
Yinede ciddi mühendis ihtiyacı var, en azından yazılım yapabilen yazılımlar çıkana kadar. Sonra onlarada ihtiyaç azalır gibi hissediyorum.
Oyle makineler var, Tesla fabrikalarinda da kullaniyor hatta. O teslanin fabrikasi demeyin asil amac o seviyeyi yakalamak zaten.
Makinelerin programlanmasi aslinda tekniker seviyesinde bir is, yazilim muhendisi; teknikerin makineyi ayarlarken kullanacagi platformu hazirlayacak kisi olacaktir. Makinenin neyi nasil yapmasini tam olarak bilen, makineye komut veren tekniker olmali. Cunku isin nasil yapilmasi gerektigini o biliyor. Bu sekilde dusunmek gerek.
Cnc operatörü mantığın doğru değişen birşey yok ama yinede dediğim gibi, devir yazılımcı devri. Senin dediğin operatör olacak.
Örneğin bende teknikerim, biraz yazılım bilgimden dolayı(Autocad solidworks v.b) mühendislerin işini yaptirsalarda onların ürettiği tasarladığı test ve hesap kitap cihazları olmasa şimdiye anca kablo çeken tesisatçı olurduk :)
Teknoloji geliştikçe mutlaka farklı iş imkanları doğacaktır ancak, kendini geliştirmeyip devlette kadrolu temizlikçi olurum hayali kuranlar zamanla işsiz kalacaklardır. Yoksa teknikere mühendise teknisyene öğretmene askere doktora kendini gelişime açık tuttukları sürece bir iş çıkacaktır.
Benim tek dileğim ülkemizin artık yazılıma yatırım yapması. Bugün hiç bir cihaz bile üretmeden en hızlı büyüyen firmalar yazılım şirketleri. Örneğin ben olsam yurtdışına yazılım satabilecegine inanan herkesi minimum 3 yıl şartsız desteklerdim. Ancak bizde *****, muhtemelen sesli kuran yazılımı alırdı önemli teşvikleri.
Gardas basgan diye gezinen hiyarlarin 3/4 populasyonu olusturdugu yerde diyorsunuz ki otonom uretim bantlari, karanlik fabrika, endustri 4.0.
Abilerim yapmayin.
atma ziya.
senin 18 saatinin 10 saati forumda geçiyo.
seni klonlarsak forumda kimseye post atmaya fırsat vermezsin.
orjinalin kendini mükemmel sanıyo , çakmasıyla hiç uğraşılmaz.
25 yaşındayım 2 tane üniversite bitirdim. Ulaştırma ve lojistik mezunuyum ve derece ile mezun oldum, yabancı dilimde mevcut ama ben mesleğimi yapmıyorum. Mesleğimde ilerlemem kısa olacağı için ve sermayem olmadığından diplomam cebimde duruyor. Anadolu Lisesi okurken grafik ve baskı işlerine merakımdan okuldaki arkadaşlarıma fotokopi çekip sattığım dükkana zorlayarak işe başladım. Şuan meslekte 10 senem tertemiz... 3 sene bavacılıklada uğraştım ama şuan copy centerda devam ediyorum. Aile mesleğim ise ahçılık, 15 yaşında 20 kilo döner kesiyordum günde...Bakın bizim insanımız ve gençlerimiz çalışmıyor! Çalışmayı, emek vermeyi, üretmeyi, hergün birşeyler öğrenmeyi sevmiyor... 1996 ve 2005 arası nesil bitik durumda size bunu çok emin olarak söylüyorum! Heryer üniversite ve çocukların tek amacı yatarak diploma alayım derdinde. Yahu fotokopi çekecek spiral takabilecek eleman yok. Hayır birde iş küçümseme iş beğenmeme var. Ya elemanımız vardı 2400 lira maaş veriyorduk adam ben burda ileryemem burdan bişi yapamam dedi ayrıldı bekçi olacakmış, ya arkadaşım çalışsana öğrensene emek versene işi büyütelim daha çok kazanalım yada şube açalım yok abi ben bekçi olcam, emekli olur yatarım. Düşünce bu abilerim kardeşlerim, bizim memleketi siyaset falan konuşmadan önce bu mantığı, insanımızı düzeltmemiz lazım... Yigit abi gibi kendimden 3 4 tane klonlasam off off hersene ev alırım...
Uberde 12 saat
Kalan 6 saatte mining emlak oto alım satım
Bende yalan olmaz
Hatta uyumak zorunda olmasam 24 saat çalışmam gerek
Ama bünye iflas ediyor
18 saat maden ocağında çalışmıyorum orası doğruda
Arada foruma girip yazacak vakte çok şükür sahibim
2011 de ne oldu acaba merak ettim :)
Birde çiftlikbank mağdur olmadığım için suçlumu oldum?
Benim öyle saçma sapan şeylere çok para atmışlığımın olması kimseyi ilgilendirmez
Konu amacındanda çıkıyor ayrıca
Benle kişisel sorunlarını bu konuda yazman diğer arkadaşların konuyu gereksiz yerlere çekmeni okumak zorunda bırakıyor. Hak geçmesin onlara
tek tek cevap vericem.
18 saat maden ocağında çalışıyorum imajı verip krallar gibide sefasını sürüyorum şeklin var benim çokta sikimde orası ayrı.
forumu pampalarınla kopyaladığın açığa çıktığında burda muhabbet ettiğin çoğu dostun baya baya kalaylıyodu seni. 2nci seni çok rahatsız etmicektir.(yukarıdaki posta binaen
çiftlikbank mağduru olup olmamanda sikimde değil. insan olarak mağdur olmanıda istemezdim ayrı konu.
bu forumda yüzlerce kişi senin yaptıklarını yapıyor zaten ama en çok dillendiren sensin.
son cümlene sonundan başlıcam. madem hakka bu kadar önem veriyosun ben her foruma girdiğimde senin bilgi paylaşıyormuş gibi yazdıklarını okumak zorunda mıyım. bu konudada yalnız olmadığımı düşünüyorum ayrıca.
seninle kişisel sorunumda yok sadece bende insanların gözümdeki yerleri post sayılarıyla birlikte yükselmiyor dolayısıyla sen seninle kişisel sorunum var sanıyosun.
2011 de forumun sql dosya açığı vardı onu gün yüzüne çıkardım. Suç mu :)
18 Saat 12 saati fiziki 18 saati zihni anlamda çalışıyor olmama inanmıyorsun. Suçlu yine ben :)
Ben sivri dilliyim başkaları gibi sessiz kalmıyorum yazıyorum diye birilerinin hoşuna gitmiyor diye suçluyum.
100.000 post sayısına ulaşana r35 gtr verecek doktor
Ondan kasıyorum
Sen ve senin gibilerle ben senelerce cevap veriyorum
Değişen hiçbirşey yok olmayacak da biliyorum
Yeni üyelerde görsün diye yazıyorum.
SON DAKİKA: Moody’s Turk bankaları icin kararını acıkladı - Ekonomiden guncel haberler
Güzel haberler devam ediyor bu arada
Benim eşim bilkent amerikan dili edebiyatı mezunu. Ayrıca 4 senelik bankacılık ve sigortacılık mezunu. Yok öyle okudım ben devlet bana iş verssin felsefesi. Gereğinden fazla okuyan var bu ülkede. Benim eşim özel tşebüste 10 yıldır dış ticaret uzmanlığı yapıyor. Öyle baasının yada benim şirketlerimde de değil. Yeteneğinle yapabilirliğinle öne çıkıyor. Siz pespembe hayallerle Türkiyem de yaşayamazsınız o halde. Bak o kanırarak yaşanır o hayat , eğer dayın yoksa. Sorarlar adama bürokrat eşin dostun yoksa neyime güvenerek öğretmenlik okudun diye. Komunizm ilemi yönetiliyoruzki, her okuduğun mesleğe devlet sana ii bulacak?? Devletin ideolojisini savunduğumdan değil. Keşke maden okuyana maden, arşiv okuyana kütüphane kursa bu devlet. Ama sen kendi ülkeni bilmeden bölüm tutturayım okuyayım dersen. Devlet hele ne *** yiceği belli olmayan Türk devleti sana napsın
Tarkan abi son zamanlarda yazdıklarını anlamakta güçlük çekiyorum. Eşinizin nerden mezun olduğu beni ilgilendirmiyor, maddi durumunuz elverişliymiş ve bilinen bir okuldan mezun çıkmışsınız. Zaten ondan sonra da bazı kapılar ister istemez açılıyor. Biz ne yapalım ölelim mi ? Mesela normal bir üniversiteyi kazanıp ingiliz dili edebiyatı okumasaydı da ne yapsaydı ne önerirdin ? Kendini geliştirmesi ve ilerletmesi konusunda diyorsan haklısın.
Ama yandaş bir rektörün "Okuyan nesil bizim işimize gelmiyor." açıklamasından farksız geliyor söylediklerin. Resmen okumayın, dayınız amcanız yok ise devlet kadrolarına bulaşmayı hayal etmeyin gibi şeyler yazıyorsun. Sen zaten yenilgiyi en baştan kabul etmişsin .