ölüm kalım aciliyeti yok ise tüketici kredisi çekmemenizi tavsiye ederim... hele araba için filan çekiyorsanız hiç gerek yok...
Printable View
ölüm kalım aciliyeti yok ise tüketici kredisi çekmemenizi tavsiye ederim... hele araba için filan çekiyorsanız hiç gerek yok...
Ben bu faizlerin düşmesi olayına çok itibar edemiyorum, faizi düşürüp kredi talep edene kıl tüy sebepler yüzünden kredi vermedikten sonra, tabelada 0,98 ya da 0,30 yazmasının bir manası yok.
0,98 le sattığın parayı daha yüksek bir maliyetle elde ediyorsun, ticari açıdan bu temel fıkrası gibi oluyor, emel bakkal açar 10 a alıp 8 e satar ama sürümden kazanır gibi bir absürd lük çıkıyor ortaya.
Banka da netice de bir ticaret hane. Ayrıca kamu bankalarına bu şekilde müdahale etmek serbest piyasa ekonomisinin mantığına aykırı değil mi ?
Sen zarar yazarsın kamu bankası olarak tamam da özel sektör bankacısı bu rakamlara kredi satamaz, rekabete de aykırı. Faizin yüksekliğini savunmuyorum elbette ama mantıksız geliyor.
kaçırdığınız noktalar var, aslında 0.9 filan diye bir oran yok. özel sektörde de var bu faizler. hatta "0" faiz ile kredi var. bunların tamamı kandırmaca ve zenginin egosunu okşama oyunları. evin fiyatı 2.milyon yazmış sıfır faiz. aslında nakit alsan ev 1.5 milyon. Yani sadece faizi sen değilde satan firma ödüyormuş gibi görünse de aslında kol gibi alıcı ödüyor. şuan araç kampanyalarıda var, bilmem kaç ay 0 faiz, nakit alırsan 8bin tl indirim yapıyor :)
günaydın
kuru 5.25te bisti 91800de kapattılar
kur + açtı muhtemelen bist satıcılı açacak
daha önce de faiz kararı sonra doların hareketlerini izlemiştim 1 hafta sonra faize göre şekillenmeye başlıyor genelde
bakalım bu seferde öyle mi olacak
5,23 altına düşersek her şey değişir kur yeni bir satış dalgasına girebilir
daha önceki sayfalarda 5.40ta satalım mı diye soran arkadaş olmuştu bende 3. denemesi kırma ihtimali daha yüksek demiştim onu kıramayıp aşağı döndük 5.30u kırdık :D
ben geçen aylarda terste kalıp aylık bazda bir miktar zarar yazdım
onu çıkartacağım hırsına alıp alıp kar satışını yapmıyorum bu da kazancımı ciddi ciddi etkiliyor
illa 5.55i beklememek gerekiyordu özeleştiri olarak 5.45te bir miktar verilip aşağıdan bir daha alınabilirdi
hırs iyi bir şey değil külliyen zarar
ama şimdide düşüncem baştan söyliim(5,23 kırılmazsa tabi) eliiotun 3. dalgasına girdik bu sefer hesaba göre ilk hedef yine 5.55 :)
özet olarak orta vadeciyseniz 5.55 beklenebilir
benim gibi al-satçıysanız bir yerlerde vedalaşmak gerekiyor hemde sattıktan sonra artacağını bilerek
yoksa kar edilmiyor hammal gibi mal taşıyoruz
kar al noktalarım: 5,35-5,40-5,45-5,55
5.55e kadar kar aldığınız her malı biraz aşağısından geri yerine koymaya çalışmalısınız
aşağıda ise 5.23 stop olarak izlenebilir
Faizleri indirmek ıstıyorlar ama ellerınde degıl cunku pıyasada ki para bızım degıl.
Kamu bankalarını ve kendı guclerını hep spekule hareketler ıcın harcıyorlar,yuzlerce ornegı var.
İşlerın duzelmesı ıcın topyekun savas gerek ama hep gunu kurtardık. Bıze yok ama kendılerıne var.
Halk zaten mutsuzdu,dar gelırlıydı. Hala aynı buyuzden en azında kendılerınden bırı başta,buyuzden bellı bır kesımın oyu kemıklestı.
Yapılıcak cok sey var,buyuzden basarısız oluyoruz....
Vatandas olarak yapmamız gereken,kendı butcemızı cok sıkı sıkıya takıp etmek.
hazine, yatırımcılardan gelen talep göz önünde bulundurularak, başlangıçta 17-21 aralık 2018 tarihleri için duyurulan euro ve dolar cinsi tahvil ihracında talep toplama döneminin 24, 25 ve 26 aralık 2018 tarihlerinde de devam etmesine karar verildiğini açıkladı. söz konusu senetler yine 28 aralık 2018 cuma günü yatırımcıların hesaplarına aktarılacak.
merkez bankası haftalık menkul kıymet istatistiklerine göre, yurt dışında yerleşik kişiler, 14 aralık haftasında net 70,3 milyon dolarlık hisse senedi, 63,2 milyon dolarlık devlet i̇ç borçlanma senedi (dibs) ve 14,2 milyon dolarlık şirket borçlanma senetleri (şbs) sattı. böylelikle, geçen hafta yurt dışında yerleşik kişilerin di̇bs stoku 18 milyar 323,7 milyon dolardan 17 milyar 849,2 milyon dolara, şbs stokları da 630,8 milyon dolardan 616,7 milyon dolara düştü.
5.40 ta saatlim mi diyen bendim :) satamadık 45 i beklerken. 40 dam kademeli çıksam olurmus. Elimde baya 5.31-5.33-5.34-5.38-5.40 dan girdiklerim kaldi. Öncelikle bunları üstünü gördüğüm an çıkarsam elden. Ama öncelikle Yapı kredideden HSBC ye geçmem menfaatime olacak. Çünkü Enparada da bir miktar var. 100.000 altına dövize vade vermesi süper. hsbc de alt limit var mi bilgisi olan var mi.
Mobil azizligi. Minnacık ekranda ezbere yazıyoruz. HSBC de makaslar az ondan geçmeme gerek yazmıştım. Başka makası az olan tavsiyesi olan varsa alabilirim
Banka makasları hakkında benim pek bilgim yok
Finansbankın bir uygulamasından bahsediyorlar ama hatırlamıyorum şimdi nedir
Banka kullanan arkadaşlar cevaplarlar daha iyi olur
Trump dayının yeni Tweete ne yapar?
5 altına iner mi?
Trump, açıklamasında, "Az önce Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile uzun ve verimli bir telefon görüşmesi yaptık. DEAŞ'ı, Suriye'deki ortak girişimimizi, bölgeden ABD askerlerinin yavaş ve oldukça koordineli şekilde geri çekilmesini ele aldık. (ABD birlikleri) Uzun yıllar sonra eve dönüyorlar." ifadelerini kullandı.
Trump ayrıca, yapılan görüşmede iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin de ele alındığını kaydederek, "Genişletilmiş ticaret konularını da konuştuk." ifadesini kullandı.
Dolar'ın bu kadar değerli olması trump'ın hoşuna gitmiyor (kendisi tüccar ticareti seven biri).
Dolar'ın düşmesi ticaretin eski haline gelmesini istiyor.Daha öncesinde bir kaç amerikan firması satışlarımız düştü diye açıklaması var (apple).
YTD
Bu konu çok tartışılır. Ne olduğunu bilemiyoruz. Fırat'ın doğusunda USA ile çarpışmamamız için bu karar alınmış olabilir, USA silahları YPG-DEAŞ vb unsurlara bırakıp çekiliyor olabilir, İsrail Netenyahu reise "düşman diktatör" diye sataştı dün. Demek ki israil pek memnun değil.
DEAŞ ile savaşmak tek bize kalmış olabilir vs vs vs.
Yakında çıkar kokusu.
Benim şahsi görüşüm Bize patriotların satması Suriye'de kalmalarından daha çok kar sağladı bu yüzdende çekilme üzerine anlaşıldı.Bir de kafama takılan asıl soru şu.Sanki akşam misafirliğne gidilecek gibi günler öncesinden gireceğiz ,yok zırhlılar sınıra sevk edildi filan pek mantıklı gelmiyor bana
Trump ın tek bir söylemi var. Hatırlatmak isterim
“ Only America , Great America”
Adam ticaret adamı çok farklı
Reyisinde dediği gibi 2019 çok farklı bir yıl olacak :)
Cekılme cıkısı stratejık.
Euro ya degıl 14 lerden dolara gecmek gerekırdı.
Euro bolgesı cıddı karısık.
Amerıka yenı bır planı ısıtıyor,ne oldugunu zamanla goruruz heralde....
Elimde bir miktar dolar ve euro var.
Doları euro'ya taşıyacaktım. Sabah okuduğum haberlerden dolayı vazgeçtim.
Dolar da geri çekilebilir diye düşünüyorum.
Altına mı dönelim şimdi : )
Anlaşma şu
Trump seçimler var bana biraz güzellik yap
Bende senin adına güzellikler yapayim
Olay bu seçimlerden sonra bakarız demiştir
Ben böyle gördüm
abd noel tatilinde piyasalar 1 hafta stabil olur
yıl sonu bilançoları hesaplanacağı için bizde de pek bir hareket olmaz diye düşüşnüyorum
ben ufak karları cebe koyucam bu hafta sakin geçeriz
Amerika'nın Suriye den çekilmesinin olası nedenlerini Erol Mültecimler yorumlamış.
http://https://www.youtube.com/watch?v=YWSNDtlvTsY
günaydın
dün abd borsaları iyi darbe yedi
hatta yıllar sonra en büyük çöküşlerinden birini yaşadı
burada mevzu borsadan çıkan paranın nereye gideceği
abd bizim gibi değil bizde halkın çoğu yatırımını kura yapar ama abd de halkın %60ı en az bir hisse sahibi
ilk etapta altının ons fiyatında bir değişiklik görülebilir ama fedin daha 2 defa faiz arttıracağı bejklentisi yerini korurken kimsenin altında kalıcı olacağını düşünmüyorum
benim tahminim abd borsası darbe yedikçe faiz avantajından dolayı tahvillere bir talep gelebilir
bu da dolar endeksini yukarı çeker
abd borsaları 2008 den beri neredeyse düzeltme yaşamıyordu
fed bu düşüşlere düzeltme gözüyle bakıyor ve düzeltmeler sağlıklı büyümeler için önemlidir balonları engeller
tabi bu durum trumpın hoşuna hiç gitmiyor dün " ekonominin önündeki tek engel fed" diye twit attı
çünkü hisse senetlerinin kaybettirmesi trumpa da kaybettirebilir bunun farkında sonuçta kendisi ekonomik büyüme vaadiyele "daha iyi bir amerika" vaadiyle geldi
bize yansıması illaki olacaktır bu durumun ama beklenti dahilinde bir yansıma söz konusu olur..
Asgari ücret tahminleri alalım ?
2020 açıklandı
bence güzel adım
%26 zam yapılmış
hükümet de farkında halka parasını vermezsen tüketemez ve ekonomi çöker
tamamen seçimlerin sayesinde diye düşünüyorum ben, şimdi ne kullanırlar bunu. sanırsın 400 tl değil 400 euro zam yapmış gibi.
2si birden olabilir ama önümüzde seçim olmasaydı bu oranı yapmayacakları kesindi
%26ya denk getirip hep halka biraz para dağıttılar hemde "bakın istediğinizi veriyorum" mesajı verdiler
akpye kızgın bir çok akpli asgari ücretli şuan "helal olsun reise" diye geziniyordur
bununda ekmeğini yerel seçimlerde yerler
ama enflasyon faiz ve kur için negatif bir hamle oldu bu kesin
En hayran olduğum açıklama "ya dahada artsın bu birşeymi?" :D
Arkadaşlar size basitce bir işçinin maliyetini aşağıya aktarayım
2020 TL net maaş + 1000 TL sgk primi (15x26 gün=)390 TL yemek + minumum günlük 4 çay 3 kahve 200 TL + BES zorunluluğu tabandan 200 TL= 3810 TL bu daha baz. Bu adamın çıkışında çıkış parasınıda ayarlamış olman gerekiyor. Biraz büyük işletmeysen servis ücretinide karşılamakla yükümlüsün. Birde Asgari Geçim safsatası varki oldunmu bir adam için 4500 TL
VASIFSIZ ADAM ÇALIŞTIRMAK 4500 TL şuan işveren için ANLIYORMUSUNUZ :d
iyide bu hesabı öyle yaparsan tüm iş yerleri batması gerekir. adamın aldığı fazlalık 400-500 her ne ise tekrar o iş verene gidecek, 20 tl ye sattığını 25 tl ye satacak, 1600 tl iken olan ne süt ne salça ne de araba parçaları aynı fiyatta değil. sen bu kalemleri artan maliyetleri mecbur yansıtacaksın ürünlerine. halâ döviz bazında aldıkları ücret erimiş durumda.
1 yıl önce bir işçinin maliyeti kaç usd idi? şuanda kaç usd?