Ozel mesajları buradan cevaplayım.
Altın guzel yurudu,saklamaya devam.
Ben olsam dolar alımını ıyı ızleyerek yaparım.
Evet,suan kredıler ucuz. Alın.
Printable View
Ozel mesajları buradan cevaplayım.
Altın guzel yurudu,saklamaya devam.
Ben olsam dolar alımını ıyı ızleyerek yaparım.
Evet,suan kredıler ucuz. Alın.
Vatandasin parasini dovize yatirdigi carsaf carsaf yaziyor her yerde.
Secimden sonra beklenen kur artisi ve olusabilecek likidite sorunu icin birkac ay once cikardiklari mevduatlara mudahale edebilme yetkisini kullanabilmeleri beni cok huylandiriyor.
-Kisisel hesaplarda doviz mevduati kisitlamasi/limiti
-zorla vadeli gibi hesaplara baglayip fon haline getirme
-zorunlu tl’ye dondurme
gibi sadece Turkiye’de olur denecek cinsten seyler gelir mi sizce basimiza?
bence bu korkularınız yersiz. bu bahsettiğinizi yapmaları ters etki eder ve Türk liramız aşırı değer kaybederek bu sefer 8-10tl de bile frenleyemezler. bahsettiğiniz sistemin sonuçları çok çok daha ağır olur.
çünkü sizin 3-5 usd niz tl çevirseniz belki 30-40 kuruş etkileyemeyecek iken, zorla çevriltmesi demek, tüm dünyada TR hakkında kara propagandanın başlamasına ve tüm yabancı paranın korkmasına kaçmasına sebep olur.
Özgür hocanın dediği gibi, paranın dini dili ırkı milliyeti yok. Riski gördü mü kaçar, kâr ve güven ortamı gördü mü koşar gelir.
O yüzden böyle yersiz kuruntular yapıp panikletmeyin kimseyi. Yiğiti severim ama bazen dehşet komplo teorileri üretebilir :)
Bilmiyorum, ben bana verilen görevi tamamladım, ömrüm buraya kadar, bundan sonrası memleketi karıştırıp savaş çıkarıp gönül rahatlığıyla ölmek derse olabilir. Ancak sanmıyorum. Yok yav o kadar da değildir diyorum tekrar :D ben bunları azıcık çözdüysem yapıştıkları koltuğu bırakmak istemezler. Bırakmak istediklerinde bu dediklerinizi yapabilirler ki zaten dönülmez yola gireriz.
5,41 duasına çıkalım artık. iniş için amma direndi be. ters tepecek bu sefer galiba :)
Vadeli TL de yatışa geçtim ben seçime bu şekilde giriceğim.
Sonuçta USD artsada bu Faize vuracak her türlü baskılamak için.
Ben Eylülden önce bir hareket beklemiyorum normal şartlar altında.
Ama burası Türkiye her an herşey olabilir.
Şimdilik vadelide takılağım ben oyumu GÜÇLÜ TÜRK LİRASINDA değerlendirip oyunu bozuyorum :D:D:D
Dolar5.450 oldu
5.400 gelir mi ?
Ben aralıkdan berı altın alıyorum,%60 ını sattım.
Sepetın tl kısmı ıcın nısandn ıtıbaren bayram var.
Dolar mutlaka artıcak ama nereden duser belırsız. Sorun,buyukler henuz almıyor.
Hayatta hesaplara el koyup, harakiri yapmazlar cunku bu sefer 7 olan dolar 15 olur.
Turkıye de hersey durur....
Bende eylülden önce hareket beklemiyorum senin gibi ama kalkıpta trump bir tweet atarsa güçlü ekonomimiz olumsuz etkilenir birde bizimkiler s400’den vazgeçmiyoruz 500 ve 600 için birlikte çalışıcaz derken amerikanında bu kadar sessiz kalması biraz ilginç geliyor.
Bana gore kur yukselmek için seçimi bekliyor. O zamana kadar rutin takılıcak. Sonrasıda yavas yavas 6 ve üstünü gorucek yuksek ihtimalle. Ülke resesyonun kucagına oturmusken, Özel sektör de git gide kötüye giderken doların cıkmamasını nasıl bekliosunuz ki :). Çarşı pazar el değil baska bi yerimizi yakıyor artık. Dün bi pazarı dolanayaım dedim yeşil sivri biber 25 tl dolmalık biber 17 tl den satılıyordu. Enflasyon aldı basını gitti. Ulkenin iyi düşünülücek hiçBir tarafı yokki dolar düşsün ya da çıkmasın :)
http://www.youtube.com/watch?v=nbUtU6dphOI
YouTube
Ben bunu buraya bırakayım
:)
bu manipülasyondan başka bir şey değil videoyu da 9 dakika üzeri çekmiş ki youtubedan reklam alabilsin :)
ha 10 lira olmaz demiyorum 10 lira olacağı gibi 3 liraya da düşebilir burada piyasa yapıcı merkez bankası faiz*enflasyon*kur üçleminden en fazla 1ini o da enflasyon hariç tutabilir
yoksa seçim ekonomisi falan hikaye seçim ekonomisi parayı bir cepten alıp diğer cebe koyar bütçeye öyle bahsedildiği gibi büyük bir zararı yok
Ya şu Yutubır ekonomistlerden gına geldi salak salak başlıklar haftada 4 video...
hiç bişi olmaz. adam bildiğin para kasıyor. youtube tutturan için güzel gelir kaynağı. millet işi gücü bıraktı 24 saat video çeker oldu. hele çoluk çocuk videolar göreceksin, 5 dk dinlesen kulakların ağrır, ama çocuklar tarafından 30milyon izlenmiş böyle saçma videolar var.
Artık her alana sıçradı. kapı kolu kırıldı nasıl tamir edilir diye arama yapıyor adam. bakıyor video yok. hemen ben çekeyim tutar diyor. :D
Dünyanın düz olduğuna inanan ne kadar çok geri zekalı olduğunu ben youtube yorum bölümü sayesinde öğrendim. yani bildiğin mal dolu bir ortam.
ak ..öt kara ...öt seçimden sonra belli olacak merkez yüksek ihtimalle faiz indirecek döviz bir miktar yukarı gitmesini göz yumacaklar piyasaları rahatlatmak amacıyla ama fayda etmeyecek adamlar zaten seçimde dünya parayı harcadılar bir ülkenin işi bu kadar mı rast gitmez mi arkadaş bu kadar kötü mü yönetilir bu hale getirilir ülke diyorum ama yönetecek kapasite olmayınca böyle oluyor demek söylenecek çok söz var tabi artık bunlar için kelimeler tarifsiz kalıyor...
borsada uzun süredir yokum ama sanırım bigparada fiyatlar anlık
onun dışında forum falan işleri borsada hep sakat işler hep birelerine mal itelemek için kullanılıyor forumlar benim önerim twitter olurdu
forkshaber, ahmet mergen, meksa yatırım, zeynel balcı vs gibi kişileri/sayfaları takibe alırsan ztn önerilerde bir kaç bir şey daha çıkar
birde düşündüğün kağıdı twitterdan arat oradan da çok acayip işler çıkabiliyor
mesela jp morgan mı goldman mı biri thy yi 20,70 fiyat hedefi ile portföyüne aldı thy %5e yakın +da şuan
47 direncini yokladı, cidden şuanda yön kestirmek zor. dileğim aşağı yön olması ama 47 görürse yükselişe geçebilir diye düşünüyordum. bakalım birkaç saat sonra neler olacak.
Kısa-orta-uzun vadede BTC konusunda fikirleriniz neler ?
Dışişleri bakanlığından açıklama geldi.
PKK'ya karşı İran ile ortak operasyon bu sabah 8:00'da başladı...
Temmuz sonrasi dolar yonu hakkinda kestirimi olan var mi? Bu s400 teslimati yaklasiyor. Elden cikartamazsak abd ile olan iliskiler olumsuz yonde etkilenir ve yukari dogru hizli bir ivme olur diye dusunuyorum.
s400 olayı çok garip bir olay nato üyesi bir ülke karşı bloktan silah alamaz yani en azından karşı bloğa geçmeden silah alamaz hepsinden önce etik değil burada abdye bir diş gösterme çabası var ama alınırsa ciddi yaptırımları olur muhtemelen
onun dışında kur için mbnin faiz kararları çok etkili bir ihtimal nisanda sonrasında da büyük ihtimal haziranda faiz indirimine kesin gözüyle bakılıyor
haziranda fedden de faiz arttırımı bekleniyor yani haziran sıkıntılı bir ay tabi fiyatlamaların daha önceden gerçekleşeceğini unutmamak lazım
thy ye bak ya &8 verdi neredeyse 20.70 i bilmem ama 19 ları gösterirler thyye jpm nin önerileri hakettiği değeri görüyor genelde yarın biraz alırım olmadı
Şaşırdık mı?