Eskidendi eskidendi çok eskidennnnn :D
Printable View
5,50 ye kafa atacak sz kaldı..
5,39dan beri bi esneme bekliyorum ama hala gelmedi
bi yerde shorta geçeceğim ama bir türlü geçemedim..
5,46
5,47 kademe yaptım.
Duruma göre 5,48 den de kademe yaparım gidişata göre.
5,5 üstü kısada gelir mi gözüm kesmedi. Çok oynaklaştı bir anda.
wallaha yok :D
ben bu 48-49 hareketini de beklemiyordum
bakıyorum tüm analistler bişi yazmış ama hiç biri yeni değil
biri demiş cds biri demiş yerli alımı vs..
bunlar bir süredir ztn olan şeyler
mb sonrası neden bu denli alım geldi çözemedim hala bir ihtimal büyüme verisi satın alınmış olabilir onu da haftaya düşüşe geçerse anlarız
40ın üzerinde kaldığı sürece 50 ve 100 günlük ortalamaların üstünde
mb müdahale etti ama etki etmedi bile
repo ihalesiyle hocam yaklaşık 17mr piyasaya sürmüş
haberi bilmiyordum ama demekki kuru yükselten şey buymuş
tabi buradaki mevzu sizin anladığınızın tersi, piyasaya bolca tl sürülmesi ve tlnin değersizleşmesi
mb repo ihalesi açarak piyasaya likidite sağlar yani bankalara bolca nakit verir
demekki bu denli bir ihale tlnin güç kaynına neden oldu ztn ihale 2 gün önce duyurulmuş : Tcmb'den Repo İhalesi
2 günlük hareketi bu açıklıyor
vadesi de 13 mart.. hmmm..
normalde kuru düşürmek isteyen mb repo ihalesi açmaz ve bankalara "madem tl lazım elinizdeki kuru satın o zaman" mesajı verir nitekim de öyle olur
"burada al sana bolca tl ama haftaya geri alıcam" demiş oluyor
cevap için sağolun ihaleleri daha yakından takip etmek lazım demekki
1inde 4ünde ve 6sında açmış
ard arda 3 ihale biri 11 biri 20 biri 17 milyar tl
birinde 36-40
diğerinde 37-40
sonuncusunda da 42-48 hareketleri gelmiş..
şimdi ne yapıyoz alıyoz mu satıyoz mu :D
Amatör şekilde ben 5.38 seviyelerine gevşer diye tahmin ediyorum hafta içi ama en son böyle dedikten 2 gün sonra o meşhur yükseliş oldu :D
kuru buraya çıkaran bu da değil
repo ihaleleri de her hafta 3 defa çıkıyor :TCMB - İhale ile Gercekleştirilen Repo İşlemleri Verileri
ABD tarım dışı istihdam verisi 16:30 da açıklanacak. Açıklamaya yaklaştıkça dolar tırmanışa geçti sanki.
Veri yüksek çıkıp tırmanış devam eder gibi duruyor. YTD.
tdi 180 bin beklenirken 20 bin geliyor
ama saatlik kazançlar artıyor işsizlik oranı düşüyor
ee ne dicez şimdi?
Ben dun bozdum buyuk mıktar.
Asıl yukselıs bu degıl.
Ayrıca bugun Devlet bankası yonetımınde kı bır sevdıgım adamla konustum, 1nısan sonrası tl faızlerı ve pıyasa lıkıtesı cok fena olucak gıbı gorunuyor.
1 nisan sonrası dediğiniz 25 nisandaki toplantıyı mı kastediyor ?
Hizlica yazayim, aslinda @rebelh sana cok faydali bilgiker ogrendim ama aksam yazarim.
Ozeti suan mb tarafindan fonlanan ucuz para var ve %17-20 araligina satılıyor(kgf vs vs) bu musluk kapanacak 29 mart da,sonra bankalar kredi faizlerini mecbur 30 lara kadar cikaracak. Esit taksitli kredi vermeyi birakacak yada maliyetini yukseltecek.
Bankalar ilk 2 ayi buyuk zararlar kapamis durumda,kalan 9 ayda bu zararı kapatmak zorundalar. Hukumet öyle garanti vermiş.
Dolar icin yorumum,tabi cikicak ama 5 nisan gunu imf ile stand by yaptim derse cakilir dolar...
Vadelide kalmak stand by dan sonrada dolar almak lazım
Burdan o mu çıkar abi
Abi bu dedikleri olursa zaten toprağın altına girmiş piyasaya fatiha okuruz.Şimdi herkez seçime odaklandı ama seçimden sonraki süreç buysa ..
İmf gelirse en azından yavaş yavaş toparlanma olur yukardaki senaryo direk felaket.Yani yüksek faiz vs. direk hayat donma noktasına gelir umarım imf girer
Mevduat degil,kredi faizleri.
Dolar düşer ama nereden döneceği onemli.
Ayrica standby oldugu zaman hersey de eli kolu baglanir,avantalar ucamaz,ihaleler durur. Kontrolsuz hicbirseyi etrafa sacamazlar...
Standby IMF demek, IMF demek yabancı yatırımcıya gelin garantörü benim demek, yabancı yatırımcı döviz demek, ülkeye döviz girişi demek dövizin bollaşması demek, dövizin bollaşması demek kurun düşmesi demek.
Ama bu düşüş için klasik "IMF'nin acı reçetesi" ise ayrı bir başlık elbette.....
Adamlar hala IMF karşıtı çok açıklama yapıyorlar. Sanırım bukadar kısa bir sürede hemen tükürdüklerini yalamazlar. Ben dolardayım, yatırımımı o yönde tasarladım.
Konudaki üstadlar kadar bilgili olmasakta dilimiz döndüğünce yazayım istedim devlet memuru önemli bir görevde olan dostumuzun bize söylediği Imf nin kesin olarak gelecegı ancak dolar kurunun 7 ve 7.50 bandına kadar çıkmasından sonra imf hamlesinin yapılacağı yönünde.Daha sonrasında zaten bildiğimiz gelişmeler Imf bize borç vermek için yalvardı.sonrasinda avrupa ülkeleri bizi kıskandığı için imf ye destek olmak amacıyla kredi kullanıyoruz sonrasinda imf başkanı sizin gibi ülkeyle çalışmaktan mutluluk duyarız der ve imzalar atılır. Sonrasında dolar düşer.
Imf zaten sıcak para getırecegı ıcın dusecek. Ayrıca pozıtıf algı yaratıcak...
Ama dedıgım gıbı,avantalar bolulemeyecek. 3.havalımanında kı buyukkkkkkk cukkalar olmayacak vs vs....
IMF bin 3 büyük talebi olacak.
1- Sağlık sektörünü özelleştir devlet desteği verme.
2- Emeklilik olayını özelleştir - emekli maaşı yükünden kurtul
3- Tohum vb. gibi ayarlamaları biz yapıcaz zaten bi m.k yetiştiremiyoruz hepten rezil olacaz.
Hakkımızda hayırlısı olsun...
Bence imf gelmicek sırf yiğitliğe *** surdurmamak için ülkeyi batırırlar asla getirmezler imf yi. En cok soyledikleri imf borçlarını kapattık onlara borç verdik değil mi zaten? İmkansız bence imfnin gelmesi
Adam sabah söylediğini, akşama yalanlıyor ve sabah alkışlayanlar akşama bu sefer ellerini nasır tutturacak kadar iki katı alkışlıyorlar.
Artık medya sağolsun C.Başkanı her hatasını etrafındakilere yıkıyorlar. Sanırsınız adam melek, etrafındakiler hep iyi niyetinden faydalanıp yanıltıyorlar.
Piyasada ciddi bir kitle seçimden sonra işler düzelecek diye son kurşununu attı.Eğer seçim sonrası süreç bu şekilde veya negatife doğru giderse çok esnaf budanır.
halktan arabasını satıp döviz yapan gördüm. Somut olarak herkes çok fena yükseleceğini 8₺ olacağını söyleyen döviz bürosu işleten tanıdığım var. Ekonomiden pek anlamam ancak bu kadar net görünüyor mu 31 mart sonrası ?Alıntı:
31 Mart'ta yapılacak yerel seçim öncesi, döviz birikimi 171 milyar dolara yükseldi. Bu rakamla beraber, döviz birikimlerinde cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldı.