5.6'dan alış emri girdm, uzun vadeli tutacağım ya da ev alma planım var.
Printable View
5.6'dan alış emri girdm, uzun vadeli tutacağım ya da ev alma planım var.
hacim yok anasını satayım günü tek taklayla geçiriyoruz
https://www.youtube.com/watch?v=Qvuz81noaN8
neyse yarın berat reis çıkar günümüze renk katar
zaten keyfi yerinde yediği omzun öcünü aldı gibi duruyor
Bu gün 5.60 gelebilir sonrası yükseliş görüyorum. YTD.
Dolar sakin. Yabancı yatırımcı damatın açıklamasından tatmin olacak mı demek acaba bu?
Bu sefer dersıne calıstı ama yıne de sorun cıkacagını dusunuyorum.
damat bile ne açıklayacağını bilmiyor nasıl duyum alsınlar?
"mart iyiydi, nisan marttan daha iyi olacak, mayıs nisandan daha iyi olacak, haziran mayıstan daha iyi olacak" falan filan..
kimse böyle gündemi olan günlerde pozisyon arttırma riskine girmez ne olacağını görür ona göre pozisyon alır yabancı bu işi kumar oynar gibi oynamıyor o bizim küçük yatırımcının özelliği
Birileri var damatı kesinlikle sevmiyor resmen konuşmasını bekliyor ne zaman ağzını açsa dolar yukarı gidiyor :)
Paketler paketler son 10 dk
Bütün paketler dün wc de micarken yazılmış gibi
bak burası çokomelli sisteminde bir değişim göremedim, konuşmanın ilk 5 dk sında.
Gelecek yıl açıklanacak programı gelecek yıl açıklayacağız demeseydi iyi gidiyordu aslında.
-Sadece 2019 yılında hayata geçirmeyi taahhüt ettiğimiz düzenlemeleri ve adımları paylaşacağız.
-Gelecek yıl atılacak adımların paylaşımı seneye yapılacak.
Yawaş yawaş, alıştıra alıştıra yapacaz diyor kendileri
trade edenler 5.77 görülürse kar alabilirler...
Baretta yine mi ya...
Bos paketlere devam. Goy goy alti bombos laf kalabaligi
Beştepe den gelen bir emir vardır.
Baretta nin bir suçu yok ilerde
Kayınpeder hakkı rahmetine kavuşur sa benide kandırdı bende sizin gibi halk çocuğuyum diyecek
Görürsünüz :)
Ekonomiyle ilgili gerekli önlemler alınmış.Ankara-Konya arası 2 radar 2 uygulama gidiş istikametinde 1 radar 1 uygulama da Konya Ankara yönünde gördüm.
Berat beyin söylediklerinden anladığım ise EYT yi çıkartmadık akıllanmadınız Kıdem tazminatlarınıza da çökelim hatta emekliliği de özelleştirelim de emeklilik sorunu ortadan kalksın 40 kez gündeme getirdik BES de kalıp kendinize yatırım yapsaydınız der çekiliriz...:)
Bu arada konuşmayı Konya da bir lokantada izliyorum herkesin yüzü gülüyor.Bence işler yolunda.korkacak birşey yok:)
ya beni yanlış anlamayın ekonomi konusunda kendisini geliştirmeye çalışan biriyim sadece ben
kaç zamandır bu işlerin içindeyim önceliğim hep okuyup öğrenmek sonra karar vermek oldu
bu kadar okuduğum öğrendiğim şeylere göre buatılan adımların hepsi halkı daha da fakirleştirmek ve geleceğini peşkeş çekmekten öte bir şey değil
ya ben ortamlarda "mekli memekli olamicaz biz o yaşa gelene kadar çoktan sistem patlar" diye afilli cümleler kuruyordum bu potansiyel var diye ama adamlar resmen uygulamaya başladılar bunu...
helal olsun ne diim bilinç oluşmadan uygulanan demokrasinin ne kadar abüsrt bir sistem olduğunu canlı cablı yaşıyoruz
BESe de kideme de cokerim. Bi zikkim de yiyemezsiniz dedi resmen.
Ulusal kredi derecelendirme şirketimi? :) Dıjj Güçlerin bizim kredi notumuzu bilerek düşük gösterdiğini nihayet farkettik.. Kendi kendimize AAA kredi notu vericez galiba :)
1-2 mesaj yukarda kamoyu yoklamasına göre fakirleşenler memnun sorun yok :)
Reform paketine, yapısal değişikliğine baksana. Hepsi çalışandan daha çok nasıl nemalanırım üzerine kurulu. Neresinde reform? Neresinde yapısal değişiklik zaten sağılan bizlerdik.
Eğer çoktan çok azdan az alınacaksa misal milyonlarca tl kazanan futbolcular neden hala net kazanıyor? Ve vergiciklerini vergilerini kulüp ödüyor? Zaten onlar da ödeyemediği için affediliyor da neyse...
Şeker fabrikalarını sattık ama sea açıyoruz diyorlar ,köşeli kasketle bi hayal ettim kendilerini :soru::soru::soru:
Neden BES iptal etmiştim 2 ay önce
Bunların birikmiş herşeyde gözleri var çünkü.
Müslümanlara bakın be yetimin fakirin üç kuruş birikmisine salça olacaklar.
Bunu gormeyen gozlere sokayim be...
Düzeltme: sera
Benim Şahsi düşüncem olan yine çalışan işçiye olacak.Kıdem taminatı yalan olur, buradan gelecek parayla ortaklarıyla kazan kazan olacakmış.Vay halimize...
Tum paket yandas mutahhit ve insaat sirketlerini kurtarma uzerine kurulu zaten. Bu dogrultuda bankalara sermaye de koyarim devletletlestiririm gerekirse bile dendi. Kamu bankalari zaten copluk oldu. Elbirligiyle memleketi sovuslemeye devam siz ne ..ok yerseniz yeyin
vergiyi tabana yaymak, lafta güzel ama icraatta yapılamayan bir uygulama.
indirim ve istisnaları azaltacağız diyorsun tamam güzel, 6 ayda bir vergi affı yapan kim ?
kurumlar vergisini %20 den %22 ye çıkaran kim.
Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu demezler mi ? Demezler.
İçi boş bir konuşma oldu yine. Vergi dilimlerini düşürürlerse eğer bordrolulara güzel bir kazık atarlar gerçekten.
Vergi bilinci oluşturmak gerek ama bu kısa vadede oluşacak bir şey değil.
ötv gibi kambur vergilere bel bağlanır ancak. herkes vergi ödememek için elinden geleni yapıyor.
Garibim bordrolu her ay sindire sindire vergi ödesin, ML serisiyle gezen dr matrahsız. Ne güzel.
Bes teki birikimize göz dikerler mi?
Bozalım mı?
hocam 42:45-44:00 arası :D
https://www.youtube.com/watch?v=kggn0jLsIvA
paket türkiş lokum gibi çok datlu :D dolar 4,80
Paketlerıne,planlarına,sahsıyetlerıne ve yalanlarına s....!
şimdilerde kiminle iş güç muhabbetine girsem, 'sektör değiştirelim ama hangi sektöre gireceğiz!' kısmında kilitleniyoruz, neden mi?
eskiden Devlet Planlama Teşkilatı yani DPT çok güzel kısa orta ve uzun vadeli hedefleri belirlerdi, iktidarlar da bu planların çoğuna uyarlardı, yani baktığımız zaman en azından önümüzdeki 10 seneyi görürdük... mesela denirdi ki 5 sene içinde 10 tane HES, 3 tane çevrim santrali, 10 üniversite, 30 şeker fabrikası liste uzar giderdi, derdin ki tamam önümüzdeki 10 senede en azından bu yoldan yürüyeceğiz, hadi gelin enerji sektörüne şu malzemeyi sağlayan bir yatırım yapalım ya da üniversitelere labaratuvar hizmeti verelim...
paket dediğin şöyle olur: ben 10 tane taşyünü, 20 tane dübel, 50 tane BİMS, 100 tane tuğl fabriksı vs vs teşviği vereceğim, arsa bizden 3 senelik alım garantisi bizden, 100 tane iplik 50 tane kumaş fabrikası için teşvik benden, satışını da ben yapacağım ... nasıl ama? köprüden geçme garantisi verdiğiniz gibi olmuyor değil mi? bu ülkede herkes öğretmen asker polis memur olmaz olamaz, reel sektörleri öldürmeyin bakın devlette üreten hiç bir şey kalmadı hepsi satıldı, artık Telekomun gelirlerini gösterip borç alamıyoruz, Tüpraş hisselerini temlik edip para bulamıyoruz, Zeytinburnu sahilde yapılan gökdelenlerin ekonomiye katkısı bir çivi fabrikasının 5 yılda ekomoniye yaptığı katkı kadar haberiniz var mı? şehir hastaneleri, köprüler, havalimanı, otobanlar vs bunların zaten tamamının parası alındı kullanıldı, şimdi vatandaşlar olarak taksit taksit de ödüyoruz... sen üretim yapıyor olsan yurt dışına ciddi mal satışın olsa emin olun ki döviz yükselmez, o çok bahsedilen dış güçler buna izin vermez, kendi dengelerini daha çabuk bulursun... kimsede üretim kafası yok ki! Tesla senin yanına kadar gelmiş, amacı ne? şirket batıyor, bana destek olun... kur bir şirket ver adama 100 milyon us ama de ki her şeyi buraya taşıyacaksın, arabaları da burda üreteceksin, fırlatma rampan da burada olacak... yerli araba yerli araba, yahu batık SAAB ın çöp platformlarını alacağına, SAAB ın markasını al, kur Bursa'ya fabrikasına hemen üretime geç, SAAB'ı Yeni Zellandaya bile satarsın, yerli malı HASS ı Azerbaycana bile satamazsın... sen devletsin devleti küçülteceğim ayağına devleti vergi hariç gelirsiz bıraktınız, şu an bakanların kıvranmalarının sebebi bu, ellerinde silah var ama mermi yok ki, nereye ateş edecek... Özelleştirme İdare Bşk.lığı diye bir yer kalmadı, özelleştirecek bir şey kalmadı elde, açılan pakette tek madde var gelirle alakalı o da verginin artacak olması... yazıktır günahtır, bu ülke Atatürk sayesinde üretim vizyonuna sahip olmuştu, o kadar borcu kendi kendimize yetmemiz sayesinde ödemiştik, şimdi ki borçları nasıl ödeyeceğiz Uruguay'dan pirinç, Romanya'dan samanla mı?
✨ Umay ✨ auf Twitter: "🙈🙈🙈🙈… "
keşke youtube halini bulabilseydim ama dünün mis gibi özeti olmuş :D
@rebelh hocam Sayın İmamoğlunu mazbatası verilirse veya verilmez ise kurda nasıl bi hareket olur acaba?