TÜİK tarafından açıklanan verilere göre Türkiye ekonomisi yılın ilk çeyreğinde yüzde 2.6 oranında daraldı.
hürriyet ve habertürk'te bu şekilde veriliyor haber. çeyrek olarak da daralma var deniyor???
Printable View
kafa s*kmek için ellerinden geleni yapıyorlar ya :D
yarın çıkar derler "hani kriz vardı madem kriz var nasıl büyüdük o zaman" :D
Benim amacım dönüş sinyalinin oluşmasını beklemek. Yani bu rakam 5,85' te olabilir, daha altı veya daha üstü de olabilir. Şimdi neden buradan almak varken örneğin 5,90'dan veya üzeriden alacaksın diyebilirsin. Benim amacım burada zaman kaybetmemek. Mesela şimdi 5,85'ten aldım, 5,95 oldu diyelim fakat 2 ay buralarda bekledi, bu bir anlam ifade etmez benim için, sadece zaman kaybı olur. Yoksa 5,85 güçlü bir destek. Fakat dönüş yapacak mı ona bakmak gerekir...
Birde asıl önemli konu benim için; biraz daha aşağı bölgede kritik bir nokta var, dolar oraya doğru yol alıyor sanki. Mutlak buralardan dönüş yapması gerekir(5,85) yoksa aynı şekilde sert bir düşüş daha gelebilir önümüzdeki günlerde...
Borsada iyi gidiyor Maşallah. 90.000 üstünde kalmalı, o bölgeyi zorluyor. Eğer kalabilirse muhtemelen 93.000-94.000'e kadar yol alabilir :icon_tup:
s400 ile doğrudan orantılı. Şu saatte o fiyatlanıyor bence . Eğer gerçekten anlaşma iptal edilirse daha da düşer, direnç destek takmaz. Ha ekonomik baskı ile bugün füze alımını iptal ettiren, rahibini söke söke alan yarın neyini alır orasını bilemem. Rusya o saatte hem suriye de hem enerji ihtiyacı hem de tarım ticaretinde seni ne kadar rahat bırakır o da tartışılır. Ama aldık bitti o iş denirse , tükürdüğümüzü yalamayız denirse ( daha önce dendiği gibi) o zaman yaptırım listesine girip artık çift hane mi olur ne olur hep beraber görürüz. Zaten fazla değil 10 gün içinde göreceğiz.
Rusya sevkiyata hazırlamış bekliyor , Abd 10 gün süren var diyor.
ben s400lerin alınıp başka ülkelere kurulacağı düşüncesindeyim
Kktc ye kurulacak diye okudum
Bir kardesim BOTAŞ kağıt üstünde iflas etmiş
Dogalgaza secim sonrasi yüzde 40 zam gelecekmis
Varmi bir bilgisi olan
öyle acayip bir satış var ki sanki vioptan satıp tlyi alıp onu da piyasaya sürüyorlar gibi
viop kontratlarının hepsine istisnasız arbitraj oluştu
gün sonu göreceğiz kim sattı ama hem mb hem kamu bankaları ortaklaşa işlem yapıyor gibi bugün
normalde bir süredir sadece kamu satıyordu vioptan da türevini alıyorlardı
Haberin detayı;
Turkiye S-400’leri Akdeniz’de konuşlandıracak - Dunya haberleri
bana s-400'leri alıp ırak'a falan gönderecekler karşılığını da ham petrol olarak tahsil edecekler gibi geliyor. tabi ırak kabul ederse. böylece 1 taşla 3 kuş vurulacak. rusya küstürülmemiş olacak, abd'nin gazabından kurtulunacak, maddi olarak da fazla bi kayıp yaşanmayacak
PETKM'ciler var mı aramızda? Biraz daha bastırın şu 4,82-83'e de mutlu sona ulaşsın, az kaldı gibi ha gayret :)
5,82 fiyatlanmaya başladı bence. Kademe yapmaya ugrastikca banka sistemden atıyor.
Geçen hafta hiç ilgilenemedim. Yurt dışındaydım. Modena ve marenello da ferrari müzelerini gezme fırsatım oldu bir fırsat bulursam bol fotolu kota düşmanı konu açacağım.
İnsallah kapanmadan alırız. 5 e doğru bayrama dolarla girmek isteyen garanticiler yüzünden bir miktar artış da olabilir. Ama tabi benim öngörüm bu.
beni dağıttılar ya
kur 20 kuruş düşerken 12. ay vadeliler 50-55 kuruş düşüyor arkadaş :D
araba al-araba sat vize mize derken piyasadan iyi kopmuşuz
İste bu yüzden para asla uyumaz derler. Filmi de vardı, orada çok güzel bir konuşma sahnesi vardı :)
''Para gece seninle birlikte yatağa uzanır, sana bakar, tek gözü açık, para asla uyumayan bir v.h.ş.dir ve kıskançtır. Eğer ona çook çok dikkat etmezsen bir sabah kalktığında sonsuza kadar gitmiş olabilir...'' Gordon GEKKO :D
Ben bugun yine aldim. Simdi bayramda piyasa kapali,aksam saati piyasa sığ iken eminim kamu bankalari spekulatif satis yapicaklar, yada haftaya piyasa kapaliyken estiricekler...
Ama.piyasa acildiginda olayi gorecegiz.
Eger yapabilirseniz haftaya hafta ici uygun yerlerden alima devam...
Anlik fiyat hareketlerine kanmayin. Bu sefer yapicaklar.
vay bee ne güzel düştü, enteresan şekilde henüz nası düşürdük diye hava atmaya başlamadılar. demek ki artış yakın. bayram sonrası yine sanki 1 liraya düşmüş gibi havalara girmezler ise uzun durmayacak demektir.
Bayramdaki trafik kazası bilançosuna,kalpten giden küçük yatırımcılar da eklenecek galiba.
Halkbank hisse senedi alım satım için uygun mudur? Alım satım makasları hakkında bilgisi olan varsa öğrenmek isterim.
- Dolarda alım için acele etmeyin derim! Tabi karar yine sizindir, saygı duyarım...
- Hisse senedi alım-satım işlemlerinde komisyon oranları ortalama %0,1 ile %0,2 arası değişmektedir. Bu oranlar işlem hacmine göre belirlenir. Bu aralıkta oran aldıysanız normal karşılanabilir. Bankaların yanında aracı kurumlara da bakabilirsiniz...
- Herkese Hayırlı Bayramlar dilerim...
5.71 görmüş bir doları ben alırım.
Sebebi de acik,hukumet eliyle satilan doviz...
Ha,eger piyasa açıldığında bu seviyelerden islem gorurse tamam. Ama bence cok zor.
Ben olsam alırdım. Hele s400 icin verilen süre haftaya dolarken....
Piyasalar pazartesi mi açılacak?
4,88 den alırısınız ekonomi düzeldi çünkü.
NoT: :D:D:D
Dolar 5,78'i geçebilirse, 5,88'e kadar tepki verebilir. Fakat bu düşen trendin sonlandığı anlamına gelmez. Böyle bir hareket gelirse eğer, muhtemelen bu hareketi gel gel yapmak ve mal boşaltmak için kullanabilirler. Düşüş trendinin bitti denilebilmesi için 5,95 üzerinde kalıcı olması gerekiyor...
Düşen kanal içerisinde benim için en güzel alım noktası ''5,45-5,55'' aralığıdır. Eğer o bölgelere gelir ve yukarı dönüş sinyali verirse o zaman toplanabilir. Eğer o bölgeyi ziyaret etmezse, bu sefer süreç uzatılıp uzun bir 5,65-5,85 aralığında yatay banda sarabilir. Bu da yatırımcı için zaman kaybı olacaktır...
Kısacası artık dönüş nereden olursa oradan almakta fayda vardır, rakamın kaç olduğu ile ilgili duygusal davranmaya gerek yoktur. Acele etmem, bekleyip göreceğiz artık hayırlısı olsun :icon_tup:
Rusyanin artik petrol , dogalgaz ve diger anlasmalarinda dolar yerine kendi parasini kullanma veya euro kullanacaz aciklamasinin dolara bir etkisi olurmu...
Suan 5.86. larda,5.75 lerden alanlar satiyor,aman dustu alayim diyenler aliyor.
Satarak dusuren ve suan satis yapan ayni kurum ve havarileri.....
Yazik.
Seviye vermedim hic bir zaman ama size bu düşüsu onceden yazmamda ki amac plan belliydi,bende duyduğumu ilettim...
Bu kadar aleni yapilmasi cok garip.
1 haftadir al sat yapanlar iyi kazandi. Surekli 10 kurus assa yukari yapiyo
Anerika F-35 eğitimindeki pilotların eğitimini durdurmuş. Dolar da bir hareketlenme oldu hemen
89’dan dolar aldık terste kaldık 79 oldu. Zararına satayım da yükselsin bari
:D
beni yerden yere vurdular
84 ken 8.20lerde dönen parite79 da 7.95lere düştü ellerinin ayarı yok..