Devlet ile bağlantılı veya devletin şirketlerinden uzak durmak bence daha az riskli nedense :D
Printable View
Devlet ile bağlantılı veya devletin şirketlerinden uzak durmak bence daha az riskli nedense :D
facebook anılarda geçen sene de benzer durumla karşılaşmışım sanırım ondan "su uyur dolar uyumaz" demişim. 6.13'ten merhaba
ulan koca ekonomi trumpın bir twitine bakıyor ya..
olası şoklar için elde mutlaka bir miktar bulundurun
sabah tersinden kalkar twit atar pat..
bddknın 100k dolar üstüne t1 sınırı getirmesinin ardından borsadaki düşüşün kura etkisini sanki 1 gün sonra açılışta görüyoruz gibi..
6 bandına tekrar oturur mu
Borsada ki alışlar cılız. Sadece sağolsunlar kaçmak için fırsat yaratıyorlar. Her çıkış bir kaçış için fırsattır diyorlar herhalde...
Birde şu sağda solda malınıza sahip çıkın, satmayın yazanlar yok mu? Ne diyeyim bilmiyorum. Bu kadar körü körüne bağlanmanın ne gereği var. (3-5 hisseyi hariç tutuyorum.)
Dolar saatlik grafikte çanak oluşumuna doğru gidiyor (6,25). Bakalım yapabilecek mi?
yuklu dolar bozmam lazim, carsamba odemem var buyuk, ne dersiniz bekleyelim mi?
ivme peaketi ile duser mi sizce
An itibari ile CDS>500.............
kamu bankaları 6.15te tekrar dolar satışına geçmişler..
dolar verip tl alırsanız dolar satmış olursunuz
açığa satmak yok o borsada oluyor emanet mal alıp satıyorsunuz para birimlerinde bir şeyi satmak için karşılığında bir şey alıyorsunuz bistte ödünç aldığınız lotu satışa koyuyorsunuz ödünç aldığınız için açığa satış oluyor
big short filmini konuyla ilgilenenler için öneririm
Endeks ise 90.000 üstü kalıcı olmadıkça geri döndük demek zor. Zaten kısa vadede bu pek mümkün gözükmüyor. Böyle yükselişler tepkiden öteye geçmez.
''83.000 altı, 70.000'e kadar'' kapı açar...
Asels malesef biraz sıkıntılı. Bugün tepki vermemesi kötüydü. En ufak eksi endekste yine 3 katı daha çok düşerim demek istiyor Türkçesi. Bugün en azından Thyao iyiydi. Geçen gün aldıklarımı bugün çıktım. Asels'leri ise dün 17,40 kırılınca, 17,30'dan bir miktar zararına çıkmıştım. Tek hisse almamak bu yüzden iyidir. Ama zamanı gelince kısmetse hepsini kalıcı olarak toplamaya tekrar başlarız...
Asels aslında endeksle pek bağı olmayan bir hissedir, ta ki 2 yıl öncesine kadar. Ne zaman dillendi yayıldı ve her köşe başında birisi sahip oldu o zaman film koptu. Şimdi Aselsan'da 9 TL'den 15 TL'ye kadar bir çok uzun vadeli kanal desteği mevcut. Artık hangisinde durur, nasıl durur bakacağız. Bunu kimse %100 bilemez, sağda sola konuşulanlara pek kulak asma. Kimsenin net bir şey bildiği yok. Yabancıların maliyetleri hayal edemeyeceğimiz kadar düşüktür çünkü. Her fiyattan mal çıkabilirler...
Tek gerçek nedir dersen; ekonomik göstergelerde ne zaman iyiye işaret eder ve yabancı yatırımcı ne zaman ben yeteri kadar uygun fiyatlı mal topladım derse o zaman yeni rekorlar gelecektir. Endeks yeni rekorlara sığ hisselerle ulaşacak değil sonuçta...
İllaki bir hisseye yatırım yapmak istiyorsan, en azından şuan için çok fazla konuşulan, yoğunluğu fazla olan hisselere yatırım değilde ve kasasında dövizi bol olan, ihracat oranı yüksek hisselere yatırım yapmayı dene derim. Diğerlerinin de zamanı gelecek mutlaka fakat daha bir şeylerin değişmesi gerekiyor anlatabildim mi...
@rebelh
Sasa'da patron bizi duydu galiba :) Senin insider nerede? Geç kaldı :D
Cds fırlamış yine 515
7 ye hazırlık yapılıyor sanırım :D
ABD yine mermiyi sürdü namluya F35 ile ilgili
Anketlerde iktidar için hiç iyi gözükmüyor.
bu 30 milyon yedek akçeden mi dagıtılacak ve kime dagıtılacak ??
Birde şöyle bir durumdan bahsediliyor;
Yabancı yatırımcılar TL varlıklardan çıkış yapıyor ***** hepimizin bildiği üzere. Bu durumda ellerine ilk etapta TL geçiyor ve bunu dövize çevirip çıkış yapmaları gerekiyor. Ara ara borsada yükselişler, yani gel gel durumları gerekli bu yüzden daha öncede belirtmiştim.
Durum kısaca şundan ibaret anlaşılan; doların yüksek maliyetine katlanıp çıkmak yerine, TL'yi olabildiğince uygun kurdan çevirip daha fazla dolarla çıkış yapmaya çalıştıkları söyleniyor. Yani kurun çok fazla yükselmesi onlarında işine gelmiyor anlaşılan. Aslında bizimkilerin de onlara bu ortamı sağlamaları çok doğru değil bence. Bırak yükselsin dolar yüksek kurun maliyetine onlar katlansın, çıkışları dahada zorlaşsın. Aksi takside istediklerini aldıklarında zaten doların olağan artış seyrinden kat ve kat daha fazla sıkıntısını çekeceğiz gibi gözüküyor malesef...
Serkan Erden auf Twitter: "#UsdTry
Dolar 6.20'yi canla başla savunmamız lazım...… "
görsele bakacak olursak ciddi ciddi 6.20 çok önemli ...
Bu global tutarsızlıklar, resesyon, ortadoğuda yaşanan gerilim, Çin-ABD ticaret savaşı... Bunlar büyük global yatırımcıların kripto piyasalara geçmesini sağlar mı? Sağlarsa ne gibi bir beklentiye girilir. Yoksa zaten geçeçcek adam geçerdi, değişen bir şey olmaz mıydı?
Doğu akdeniz meselesi hakkında arka planda dönen olaylardan Türkiyenin hamleleri vs yorumlayacak babayiğidos var mı?
ABD Senatosuna Turkiye’ye donuk yasa tasarısı maddesi
Adamlar baskıyı arttırıyor,bakalım bunun etkisi ne olacak
buraları ıssız ada gibi olmuş, dolar yukarı fırlayınca herkes kaçtan alayım hemen alalım mi diye sorular soruyor, işte böyle sessiz sakin zamanlarda alınmalı tabii bu benim fikrim
''Merkez Bankası yabancı para zorunlu karşılık oranlarının tüm vade dilimlerinde 200 baz puan artırılmasına karar verildiğini açıklamış.''
Buna bağlı olarak 6,05 lere çekildi kur.İşe yarar mı?süreç nasıl işler?Duayenlerden yorum alabilir miyiz?:)
işe yaramaz kısa süreli etkiler
net rezervlerin kalmadığından aslında eksilere düştüğünden konuşuluyor
bu vesileyle mb 4 milyar usd brüt rezerv yarattı kendine şimdi swap piyasasında onu da satacak
sonra?...
23 Haziran a kadar ne kadar can çekiştirsek kar diyorlar yani.
23 haziranı kazandıktan sonra ztn aç kalsanız da kimsenin umrunda değil
kimseye duyurma şansınız da yok
o yüzden 23 haziran önemli ama sonuç ne olursa olsun açlık baki :)
Moody’s’den Turkiye’ye dolar uyarısı! - Ekonomi haberleri
Reisi yine kızdıracaklar
@rebelh big short izledim müdür bi kaç ayrıntı var aklımda yeniden izlicem
bu arada bütün bakanlıklarda 2. bir emre kadar mal alımı-ödemeler durduruldu...
Sağlık bakanlığından bu ay zaten para alamadık sgk vs ödemelerinden firmalara para kalmadı
Allah sonumuzu hayretsin...