Borsada olsam alacağım tek hisse Aselsan olurdu., :)
Printable View
abi gazlamayın 22 liradan girmedim diye sac bas yoluyorum zaten :D
teptikmi fırsatı ?
bi ara gözümü baska yere cevirdim 3 puan yukselmis ya la :D
edit!! nasıl 4,60 oldu bu ya birden bire 5 dakika once 4,54 tu saka gibi :S
selam verdiğim yaşamıyor :D
hadi aslanım ha gayret yap deparını :D
Dolar o kadar hareketliki takip etmek imkansız artık... Biri birine selam verse yükselip düşüyor :D
Tcmb başkan yardımcısını Tcmb başkanına danışmadan kendileri atayabilecek... Yani Faiz indirip bindirmek Cb'ye bağlı olacak bir şekilde ... Şimdi böyle olunca Türkiye'ye döviz bozdurup girecek yabancı , Faiz indirimi yapıldığında Tl'nin değersizleşmesi sonucu tekrar çıkarken zarar etme ihtimaline karşı korkar.. gibi gibi ... Bunu bilen Fonlar bunu öngörüp Döviz alıyor olay bu... Birde sabah yazmıştık F/X'te Dolar shortlayanların bir kısmı bu haberle terste kalıp patlamış olabilir... Bu F/X olayı bu yüzden çok tehlikeli getirisi büyük ama götürüsü de öyle yani kumar.
bence doğru fiyatlamayı yarın yapmaya başlar gibi geliyor bana. fedinde faiz arttıracağı ön görülüyor. sanırım hafta sonuna kadar neyin ne olacağı belli olur.
bende alımı az olmayanların diğer üstadların dediği gibi kademeli alım yapması mantıklı diyorum.
ben yüksekken tamamen tesadüfi şekilde bozdum transfer yapmam gerekiyordu komisyon muhabbetleri. sonra bugünde düşükken aç gözlülük yapmiyim diyerek geri aldım. yoksa benimde 4.45 zorlama umudum vardı yarın için ama bir garantisi yok ters tepebilir. sonuçta bizimkiler 3-4 kuruş ama bu ani iniş çıkış furyalarında ciddi rakamlar dönüyor. bizimki anca eğlence olur. yinede 1 yıldır genel olarak şanslıyım. muhtemelen faize yatırsam da aynı kazanırdım ve stresim olmazdı ama tecrübe kazanamazdık hiç.
içimden bir ses treni kacırdık diyor :S
3 hafta üst üste tl, dolar karşısında değer kazandı. Haftalık kapanışlar anlamında diyorum. Bu tarihte çok az rastlanır bir durum.
Ayrıca günlerdir hiç dolar alıcısı olmadan tl değer kazanıyor. Gün içerisinde hiç yükseliş yapmadan sürekli düşüyor. Bütün destek noktalarında duraksama yapmadan dolar aşağı geldi. Paraşütsüz düştü desek yeridir. Bu bende bir şüphe uyandırdı.
Birde piyasalarda şu vardı " beklentiyi al, gerçekleşeni sat ". Yani kabine açıklanınca dolar çıkarsa hiç şaşmam. Çünkü günlerdir tl değer kazanıyor ve herkes bu duruma şaşkın. Zaten şuan ki sistem bildiğiniz modern padişahlık sistemi gibi birşey. Herşeyin kararını Cumhurbaşkanı verecek. TCMB başkanına kadar kendisi atayacak. Bu hiç hoş karşılanmaz. Henüz piyasalar buna yeteri kadar tepki vermedi bence.
Bir diğer mesele de şu; piyasalar herkesin beklentisinin tersine hareket edebiliyor. Yani şuan tüm Türkiye pusuya yatmış 4.45ten dolar almak için bekliyor. oraları görmeden yükselirse şaşırmam. Veya 4.45 altına atıp milleti terste bırakabilirler ki bu olasılık biraz zor gibi
Son bir kritik gelişme de şu. Fitch sanırım cuma günü bizimle alakalı açıklama yapacak. Not indirimi gelebilir. Bu da doları ateşleyebilir. Bloombergte haberi vardı.
berat albayrak ekonomi bakani diyorlar :D
dogruysa yarin cok degisik seyler görebiliriz :)
4,67 oldu direk.
Güçlü Türkiye emin adımlarla ilerliyor.
Venezuella başkanından taktikte almışlardır. Boşuna davet etmediler ya adamı
imf ile bir çay içermiyiz ne dersiniz?
Yükselir galiba dahada
Fena firladi dolar euro %2,50 artti.
Yarin sabah tr piyasalar acilinca ne olucak acaba.