videoyu izledim. Yemin ederim tam bir gerizekalı. Ama işte bu adamı ekonomi profu falan zanneden hadda ekonominin mehdisi sanan bile vardır.
Printable View
videoyu izledim. Yemin ederim tam bir gerizekalı. Ama işte bu adamı ekonomi profu falan zanneden hadda ekonominin mehdisi sanan bile vardır.
borsa % 3 civarı eksideyken, bankacılık hisseleri genelde % 3,5-%4 arasında düşmüşken garanti bankası hisselerinin % 7'ye yakın değer kaybetmesinin, benim elimde az da olsa garanti hissesi olmasından başka makul bi sebebi var mıdır acaba?
neden garantiye kestiler peki cezayı, garanti mi kabine dışında bıraktı mehmet şimşek'i?
hadi merry linch elindeki 35 milyonu sattı, hacim şu anda 250 milyon oldu, geriye kalan 215 milyon da mı cezayı garantiye kesti. kabineyi garanti mi kurdu abi, niye herkes elindeki garanti hissesini satıyor, yüzlerce şirket var borsada, milyarlarca hisse... neden garanti yani?
Abiler herkes birşeyler yazıyor şu gelse bu gitse ekonominin başına ... Hepsi hikaye hiçbirşey değişmez
Şimdi Doktor size deseki 6 ay ömrün kaldı ama Diyet yap 8 aya çıksın... 6 Ay Kebap mı yersiniz yoksa 2 ay süreyi uzatmak için yeme içme gezmeden uzakmı durursunuz? Olay kısaca budur
vay anasını arkadaş. olan bizim 3 kuruş hissemize oldu. mehmet şimşek'in kabine dışı kalmasının bedelini bizim garanti hisseleri ödedi ya la.
8 tl'de bi direnç var gibi, ordan dönüyor bi şekilde. maliyet düşürmek için alınır mı acaba? aldıktan sonra ay sonuna kadar bekleyebilirim, daha fazla bekleyemiyorum bi ödemem var çünkü. yoksa g.te giren şemsiyeyi daha fazla zorlamamalı mıyım? ne dersiniz?
Borsanın şu aşamada sağlıklı yükselmesi çok zor. Yükselişleri satış fırsatı olarak görmek gerekir. Dün yazmıştım, borsayı yükselterek yerli yatırımcıyı çekmeye çalışıyorlar ve yabancılar ellerindeki kağıtları çıkartıyorlar.
Dolarda dikkatimi çeken bir şey var. 2 haftadır sabah 8:00-8:30a kadar acayip bir şekilde alış-satış başlıyor. Saniyede 2 kuruş inip çıkıyor. Nedenini bilen var mı? yada hangi kurumun alıp-sattığını?
Bu gün 4,75-4,77 bekliyordum aslında ama çok fazla satış geliyor ve kar satışı olduğunu düşünmüyorum. Merkez bankası ha bire repo , döviz ve tahvil ihalesi yapıyor. Bu gün piyasa 10 milyar tl para sürdü. Vaktinde bu müdahaleleri yapsalardı belki bu gün böyle olmazdı.
Bu cuma fitch, bizimle alakalı açıklamada bulunacak. Not indirimi gelmese bile, negatif izleme kararı almaları muhtemeldir. Bu da kuru etkileyebilir.
Yeni sistemde CB herşeyi kendi başına atıyor. Meclisin hiçbir yetkisi yok gibi duruyor. TCMB, bbdk vs gibi bir çok kurumların başkan ve yardımcılarını kendisi atayacak. Ayrıca ekonomide işler kötü giderse CB duruma bizzat müdahale edebilecek. Yeni KHK'da bunlar yazılı. Bunlar ekonomi için çok olumsuz şeyler. Tüm bunlar rağmen doların 4.70 olmasını çok iyimser buluyorum. Fırtına öncesi sessizlik.
TCMB başkanının görevden alınıp alınmayacağı ve faizi arttırıp arttıramayacağını piyasalar henüz tam olarak konuşulmaya başlanmadı. 24 temmuzda merkez bankasının toplantısı var ve bu toplantıda kesinlikle faiz arttırmaları gerekiyor. 150-250 baz puanlık bir artış bekleniyor. Gösterge faizi şu %20,4 seviyesinde. TCMB faizi bunun çok altına %17.75. Piyasalar , merkez bankasının bu artışı yapması için doları muhtemelen yükseltecek, olur da faiz artışı gelmezse o zaman dolar uzaya roket fırlatır.
Çok anlamlı bır ozet.
Ayrıca ekonomının basına,pıyasların guvendıgı bır ısım gelseydı bugun 4.70 olan dolar 4.40 ın altını zorluyordu...
Adam herseye karısıyor... 4 yıllık sıradan uni bıle bıtırsen hakim olabılıceksınız,bugun cıktı bu. Tek sart cbaskanı ısteyecek,o kadar. Hukuk fakuktesı bıtırmeye ne gerek var aq!
garanti bankası iflas mı etti? 2 günde % 15 kayıp hayatın olağan akışına uygun mu?
bist 94lerde sürünüyor. dahada iner diyor bir çok ekonomi dergisi yorumlarında. bu dolarında uçacağı yorumlarını destekliyor sanki.
O kadar zor bır donem bızı beklıyor kı,gardınızı alın....
Merill satıyor yuklu mıktar...
Bu seviyeden dolar alımı Eylül'e kadar korumacı (değer kaybı önleyici) bir hame olur mu 100K civarında?
dingonun ahırı olduk.
Financial Times'tan Carpıcı Berat Albayrak Analizi - Kozmopolitik
27 milyon lot oldu satış. Dün 50 milyon lot sattı bugün 42 43 milyon lot satması bekleniyor. Neredeyse 100 milyon lot tek başına sattı 800 milyon TL eder. Bu kadar malı alabilecek biri varsa garanti hissesi başını kaldırabilir diye düşünüyorum ama öyle biri var mı? Garanti hissede lokomotif olduğu için ancak varlık fonu bunu alabilir tabi onlarda da para kaldıysa
Cuma günü Fitch'in Türkiye değerlendirmesi var muhtemelen seans sonrasına gelir. Yabancının iki gündür haraç mezat garanti satması... Bilemiyorum Altan!!!
Doğuş grubunun borç yapılandırmasında anlaşamadıkları söyleniyor. Bankaları olumsuz etkileyebilir. Ama tabi tek satan yabancı ve hala daha satıyor. Sağlam ordino var herhalde. Şu an garantide Merrill 27.5 milyon lot eksi. Diğer bankalarda da satmış ama bu kadar yoğun değil. Sanki fonlardan biri inceden uzuyor.
Yatırım tavsiyesi değildir.