Şuan ki mevcut partiler ile ülkeyi toparlayacak kimse var mı ki AKP'ye yükleniliyor? Sorun şahsına değil kardeşim, sakın yanlış anlama. Burada meta-analiz yapmaya çalışıyorum.
Printable View
Yaaa sizden bişey rica edicem... şurda sadece borsa,forex,parite konuşsak ? Yazılan yazılar güzel ama arasına illa bi siyasi olay ya da kişi sıkıştırılıyo.. kim ne partiyi hangi partiyi destekliyo? kime uyuz oluyo? Şahsen gram umurumda değil..üyeleri küstürmeyelim lütfen tek ricam bu..sıkılıyorum chp mhp akp hdp kavgasından,söylemlerinden artık..
Aynen katılıyorum, Konu sahibi olarak parite yorumu rica edebilirmiyiz?
Valla abi aralık ayı cok hareketlı gecıcek gıbı..volatilite su ara bile yüksek.. pariteciler için bulunmaz fırsat,tabı arada terse yakalanma durumlarıda olabiliyo, ancak sabah kalkıp bismillah diyip verileri iyi takip edersek,bilen abilerden birazda feyz alırsak,artı son olarak hissiyatımıza güvenirsek kazanırız.. ben ilk etap düşüncem 1.0615 gecerse alta atar.. akabinde 1.0550 ve 1.0420.. tabi bu senaryo fed'in aralık ayında faiz arttıracağı kesinleşirse olucak bi iş... ancak bugun draghi malının konusması avrupanın durumunu netlestırmedı yine.. bu durum paritenin beklediğim sevıyelerden daha da aşağı düşmesine sebep olabılır.. 1 dolar =1 euro denklemini ben gercekcı bulmuyorum ancak cok yakın sevıyelere gelebılır bu senaryo ile...
Suan bende gözlrmliyorum.. 10 gün içinde yatırım pozisyonumuzu alıcaz.. tabi ne düşünüyon lan bukadar yatır gıtsın dıyenlerde olabilir..ancak bizim için durum biraz farklı.. çok ıyı dusunmemiz gerekıyo :)
Borsa yukarıya gidemiyor artık sınırda , Bundan sonra dolar yukarı borsa aşağıya... Faizler inmiyor buna çok dikkat etsin hem borsacı abilerim hem dövizciler... Hareket yapay anlatmak istediğim bu... Ben bu hafta pozisyonumu kapatım kurtulucam inşallah bugün başladım zaten... 12. Ay çok geç olabilir.. En çok yapılan hatta şu ; bu topik bile dikkat ediyorum kurtlar patladığında ilgi çekiyor halbuki kurlar gevşek iken girip erken pozisyon almak gerekiyor.. Zaten 11 ve 12. Ay çok yüklü döviz ödemelerinin olduğu ay yani en ufak sorun olmasa ile kurlar yukarı gider.. Ama söylediğiniz gibi parite 1/1 yaklaşsa bile bizde deprem etkisi yaratır... Cari açık düştü olayı tamamen spekülasyon (Altın ihracatı yani) ve Cari açığın düşmesi büyümenin tamamen durması demek buna dikkat!!! Zaten kriz yaşıyorsanız döviz bulamadığınız için cari açık veremezsiniz... Dün birşey daha dikkatimi çekti dün Bloomberg ekranında TCMB Döviz rezervi eylülüde 800Milyon usd azaldı diye haber geçti, kaça düştü ne oldu en ufak detay yok... Artık geçiştiriliyor!!!
Dip not: Sn. Ekonomi bakanımız daha önce "Fed faiz artıramaz diyordu" şimdi yeni revizyon " Fed az faiz artırır" şeklinde düzeltme yaptı.. Sanırım ekonomi yönetimi de durumun vahametini anladı... İş Merkez bankası başkanımız Başçıya düşüyor... Allah yardım etsin işi kolay değil
parite 1.04 ü illa test edecektir yakın tarihte, haftaya daha bir net olur. BIST'i de İngiliz yatırımcıların yukarıya çekmeye çalıştığına dair bir söylenti duydum ne kadar gerçek bilemiyorum.
Hisse.net sitesinde şöyle bir yorum gördüm ; bu benim yorumum değil... Lütfen Borsacı abilerimiz yabancılara para kaptırmasınlar
Selası okunmuş gömmesi kalmış hala millete kaktıracağız diye uğraşıyorlar alacak olan varsada 1 gun bekle ölmezsin.
Borsanın %65-70 arasının yabancıların elinde olduğu doğruya eğer, o zaman böyle bir ortamda bulaşmamak en güzeli. Düzenli temettü veren kağıtlara girilebilir deniyor şuan ki ortamda.
Şu Fed faiz artırsın ... Altına devam.... Dünya krize gidiyor , salak saçma bi sistem var Abd parayı basıyor basıyor basıyor... Karşılığı ne?
amerika karşılıksız para basıyor herkes bunu söylüyor ama bu silahla amerika vurulmaz mı =?
Dünyada karşılıksız para basmayan.ülke var mı?
M.B.. Lerin bastığı Paranın karşılığı hazinenin bastırdıgı bono, ki artık masraf olmasın diye basılmıyor bile sadece digital ortamda kayıtlar tutuluyor
Eskiden paranın karşığı fiziki altındı, 1970 lerdi petrol krizinden sonra Bretton Woods anlaşması sona erdi ve paranın karşılığı hazine bonusu dvlet tahvili oldu. Eskiden kağıdın karşılığı altınsı Artık kağıdın karşılığı kağıt. Bakınız Bretton Woods anlaşması wikipedia Tr
Biz neden para basmiyoruz:)
Yada basıyoruz diyemi dolar çıkıyor olaya bu açıdan hiç bakmamistim
Bu fikri hayata geçiren enson kişi ekonomi prof Tansu Çiller oldu.
Sonuç hiper enflason
Dunyada bunun en buyuk muciti Hitler dir
Bakiniz 1930 lu yillarda Almanya . 1 ekmek 10 trilyon mark
Google da aratin milletin el arabasini para ile doldurup frınlardan ekmek almaya gittikleri fotolari bulabilirsiniz. İsteyim bakamiyorum bir arkadas bulup eklesin lutfen
Biz para basmazmıyız , Vadeli çek ile en çok para basan ülkelerden birisiyiz.
Problem şu ; Bu Abd denen varlık dünyayı köle etmiş durumda, Saddam ben Euroya geçicem dedi başına gelenleri gördük.... Altın karşılığı Usd basmak mantıklı diğer türlü parayı neye karşılık basıyorlar? Dünyada üretilen mal hizmetin 50 katı kadar para basılsa yani Mevcut Usd.. Tüm dünyadaki malları 50 kez satın alma gücüne sahip olsa enflasyon başlar ve Usd'nin değeri düşer böyle olmalı... Zaten basılan ve dağılan Usd'ler bizim gibi ülkelerde varlık balonları yarattı... Birde şu var, Hepimizde az çok Usd var yani adamlara 0 faizli para vermiş olmuyormuyuz?
Şimdi para basımı diyince aklıma Rahmetli Demirel geldi... Hükümete de akıl veriyordu Akp'ye ... Basın para basmaktan korkmayın diye., Eskiden Çin'liler bile bizim parayı görünce inanmıyorlardı 100 Milyon Türk lirası :D ne güzel işte eskiden herkes milyonerdi
Dolara ciddi müdahale var... Tüm gelişen ülke para birimleri %1 1.5 değer kaybetti ... Altın aşağı
http://www.bloomberght.com/ en altta tüm gelişen ülke paralarına bakabilirsiniz.... G20 öncesi prestij meselesi sanrım kurlar çok yukarı gitsin istenmiyor
VECTRA reis önümüzdeki cumaya kadar 2,80 seviyesine iner mi acaba 2,86 dan bir miktar alım yapacağım bugün.
Tavsiyede bulunmuyorum , sabah 2.88'den alım yaptım... Aldıkça paylaşıyorum ... Kimsenin vebalini alamam
Amaçları halk dolarize oldu... Panik yaratarak dövizlerinizi bozdurmanızı istiyorlar çünki ;
1) Yüksek Döviz kuru = Kriz algısı , tüketici güveninin düşmesi
2) Yabancı kurun çok oynak olduğu ülkelere girmek istemez çünki yatırdığı para pul olabilir
3) Kriz algısı = İnsanların panik yapması ve harcamayı kesmesi kendini sıkması sonuç olarak büyüyememe , Vergi gelirlerinde azalış = ilave Bütçe açığı
4) Yüksek döviz kuru = Faizi yükseltir
5) Yüksek Faiz = Borsanın düşmanı
6) Yüksek kur = Borsanın düşmanı
Yüksek Kur = Cici ama dolarcılar için
Pgsus -anacm. Dikkat çekenler ..ytd
Şimdi bir haber okudum Merkez Bankası rezervleri 120 milyaqr dolar ile gelmiş geçmiş en fazla rezerve sahip olmuş. Buna ne diyorsunuz
http://m.bloomberght.com/haberler/ha...yin-zirvesinde
Rezerv 101 milyar usd... Kendine ait gerçek rezerv 27-28 milyar usd.... Seçim sonrası yabancı ne borsaya girmiş ne de tahvil almış... Yani Usd içeriden müdahale ile düşürülüyor.. Yabancı girişi olsa idi tahvilde alacağı için faizler düşerdi... Suni yani... Bloomberg de Cüneyt Başaran'da aynısını söylüyor ama imalı olarak tabi
120 milyar dolar mı hahahahahahah:D
hadi artık endex goo gooo
Ana direnç 83500 oldu. Her kıramayışında 100-200 aşağıya gelecek. Kıramazsa 81000-79000-77500 kabaca
Borsacı abiler sizin yorumlarınız neler? Her akşam mb 60 milton usd satıyor borsa o saatte az yukarı gidiyor... İte kaka zar zor gidiyor, birde yıllar önce 90.000 lerdeydi sanırım, kur o zamanlar bugüne göre epey bir düşüktü...
60mılyon usd müdahale nedir ki?kale alınıcak biley değil kur bugün pariteden dolayı düştü,2.87 altı kalırsa dibi 2.78 olmak kaydıyla düşüş devam eder,yok olmadı tekrar 2.91
borsamız dansöz,81-84 arası sıkıştı,2 gun ıcınde üst bandı denicektir...
Sadece Mb'nin günlük yaptığı satış bu.. İçeriden devamlı döviz satılıyor dikkat edin gösterge faiz yukarı gidiyor döviz aşa gidiyor... Normalde tersi olur sermaye dışardan girer kur gevşer faiz gevşer.. Parite etkisi dışında sepet olarak da düştü
kalıplara bağlı kalmayın,ekonomi ne yazıkki bu şekilde işlemiyor.istedikleri kadar satsınlar,sonuç hep kısa düşüş kalıcı yükselişler olucak.günlük bakmayın piyasaya.yatırım yapıcakşar 2.80 civatından gözü kapalı alabilir.
Eggun 17.40 geçildikten sonra , devamında halay çektirebilir .. Ytd ytd ytd
Yok ben zaten döviz alımı yapıyorum ama satmıyorum işim bu... Ama şu anda ciddi döviz satışı yapıldığından eminim... 2014 te halkbank ucuz döviz sattığı için çok ciddi zarar etti... Şu anda ekonomi çok kötü ve motoru çalıştırmayı deniyorlar... Mb 3. Senesine girecek hergün döviz satıyor, satmasaydı kimbilir nerelere giderdi kur.. Şimdi sene sonu kuru çok önemli çünki 31.12.2015'te kur çok yüksek olursa o tarihteki kurdan bilanço hesaplamaları yapılacağı için bankalar özellikle, bilançoların hepsi kötü çıkar..(döviz borçlularının) Türk borsası zaten bankacılık üzerine kurulu
peki size soru,madem 2014 te hepimiz tarafından halkbankın sattığı dövizlerden ettiği zararlar aşikar,bilançolar geldi nerde bu zararlar:)
diyorumya fazla takılmayın,MB nin döviz rezervi hikaye,hiçbir işe yaramaz,anca ateş söndürür anlık.
hayırdır olm,yatırım danışmanlığı işinemi girdin
Para basıp doları bunlar sisirmis olmasın beyler.
Böyle birsey olabilirmi?