User Tag List

Sayfa 75/1068 İlkİlk ... 2565737475767785125175575 ... SonSon
20286 sonuçtan 1.407 ile 1.425 arası

Konu: Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..

BARR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Alıntı halilcakir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şu anda 2.80

Sanırım dediğim gibi olacak
    ?? Tekrar yükselişe mi döner diyorsun
    23'' Tesla Model Y Performance
    23" Fiat 500e LaPrima

Instagram Paylaşımlarım: edriver_35

halilcakir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben size grafiği anlatim sadece ne anlarsanız

Rakamları yuvarlıyorum

5 haziranda gece kapanış 2.66

8 haziran gece açılış 2.75

8 haziran gün içi zirve 2.81

8 haziran gece kapanış yine 2.75

sonra yavaş yavaş her gün o gapi yani boşluğu kapatma

yani tekrar 2.65 e kadar düşüş

şimdi ise bana görünen yine aynısı sadece tam tersi istikamette oluşuyor gibi

buna sebep olan olayı düşününce

kimse tayyip gidecek diye beklemiyordu bu oldu

şimdide yine tayyip böyle kuvvetli gelecek diye beklemiyordu bu oldu

temel makroekonomik olaylar yönü belirler teknik ise seviyeleri yani nerelere kadar gider onu belirler , benim bildiğim bu

teknik analizde fiyatların hafızası vardır hipotezine dayandığına göre aynı hareketlerle devam eder sanırım tekrar çok büyük makro bir etken olmazsa

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2,81 küsür mesela şimdide

Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Alım yapın bu seviyeden dermisin peki?
    23" Fiat 500e LaPrima

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Koymayacaksa tekrar bir 10 kuruş çekilme falan alın

Yoksa almayın

Garantisi yok tekrar yükselişin en azından kısa vadede

vectra-tuner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Beklendiği kadar düştü , Cuma günü Tdi verisi çok önemli onu takip edin... Ordan sağlam bir veri gelirse işler değişir ama zayıf bir veri gelirse Tl desteklenir...
    "Denenmişi Denemek Ahmaklıktır!"

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hı birde arkadaşlar öyle bankanın web sitesinden online bankacılıktan falan takip ediyorsanız ohoo hiç bulaşmayın yani ki zaten aslında bu gibi günlerde işlem yapılmaz

zarar etmemek yeteri kadar başarıdır

banka 1 yada en iyi yarım kuruş spread ile satıyor zaten senin normal zamanda kısa vadeli işlemde kar diye kovalayacağın aralık o

onun dışında günü dibini 09.31 de gördü şimdi 5 kuruş artmış

bu grafiği live görmeden nasıl alıp nasıl satacaksın öyle banka web sitesinde f5 kovalayarak

Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    2.69luk sepet duruyor, birde bu seviyeden yapayım diyorum ama bakalım haftasonunu bekleyelim
    23" Fiat 500e LaPrima

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Adı üstünde forex = foreign exchange

döviz al satı burdan yapılır

sadece olmayan parayla zengin olmaya çalışmayın

bundan öncede yazmıştım ben kabaca bir marjin hesabı ve marjin hesabının fx in canı olduğunu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ki ben kısa vadeci değilim asıl hedefim uzun

kısada bana göre fırsat varsa nadiren girerim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şimdi trader görüşlerim dışında bence asıl yapılması gereken artık

Hem hükümetin hem tcmb nin yüksek kurun felaket olmadığını

asıl doğru olanın yüksek kur düşük faiz olduğunu topluma anlatıp ılımlı şekilde kuru serbest bırakmaları , paniğe neden olmadan

tüm dünya parasını değersizleştiriyor bizim dibs lerden başka TL ile satabileceğimiz nerdeyse hiçbirşey yok yani TL ile satın alınabilecek dolayısıyla TL ihtiyacı oluşturacak hiçbirşey yok ama bizde TL değerli

bence çok yanlış

kabaca anlatırsam

1 milyon doları amerikadan borçlanarak aldın yıllık %0.2 gibi bir faizle

geldin bunu bozdun 2.70 den TR de 2 milyon 700 bin tl

gittin devlet iç borçlanma senedi aldın 2 milyon 700 bin liralık kabaca örnek %10 faiz getirisi ile örnek vade 1 sene diyelim

1 sene sonra devletten 2 milyon 700 bin + bunun % 10 faizini geri aldın

kabaca 2 milyon 970 bin tl gibi birşey

işte kur hala 2.70 ise gittin 2 milyon 970 bin ile nerdeyse 1 milyon 100 bin dolar gibi birşey aldın

yani atasözüyle elin taşı ile elin kuşunu vurdun birde tavada tertemiz yedin

noldu ?

olan benim vergime oldu yabancıya faiz ödemesi oldu

ha bu arada faizler yüksek diye Türkiye'de krediler yavaşladı millet iş yapamadı vs o apayrı bir boyut

bizde kurun düşük olması sadece ve sadece yerli üretimle muhteşem ürünler üretilir onlarda TL ile satılır o yüzden yabancı gelip TL ile alım yapar ancak o zaman olmalı

bunun dışında üretimde mazot falan kullanan kesime güzel bir denetim mekanizma ile vergisiz yakıt verip kurla falan uğraşmamalı

böylece ithalat düşer , cari açık azalır

faiz ödemesine para kaptırmayız

sonra iş yapacak adam ucuza para bulabilir (buda çok önemli iyi denetimle arabaya eve değil istihdam yaratacak projeye kredi verilmeli)

böylece bu bizim geri kalmış ülke olarak kur hesabı yapmak kurla yaşamak hikayemiz bitmeli

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yüklüce dolar alan biri olarak bende saat 10 da şok oldum 2.75 ile ama balon kısa sürdü 2.82 leri görüyor şuan. Kısacası tamamen suni bir düdşüş oldu ve tolere edildi.
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

ACYV - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fed'den gelecek en ufak sinyal ile dolar 2.90ları geçer, 3'ü bulur. AKP'nin seçilmesi bir bakıma daha iyi oldu. Tek parti iktidarlarıyla işler sarpa sarınca gerçekleri anlayaktır Türk halkı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben bugün Usd alıcam... Benim gibi düşünen pekçok ithalatçı var., Şimdi Halil'in söylediği doğru yüksek faiz düşük kur memleketin anasını belledi., Kurun düşük olması sadece ithalatçının işine gelir çünki içerde üretim yapanı ithalatçı düşük kur ile ezer., Son zamanlarda cari açığın bir miktar azalması tl'nin aşırı değer kaybetmesinden meydana geldi., Aslında hükümetin aklından geçen 1/1 bu... Sorun şu yüksek faiz ile Tl uzun yıllar çok değerli tutuldu ne olduysa ondan oldu , memlekette çikolata meyve ne ararsanız ithal ki bizim petrolümüz vs. yok.. Ekonomi bakanının da söylediği gibi Yunanistan ile aynı kaderi yaşarız söyleymi buradan geliyor ama geç kalında işte., Aslında Tl hala değerli , zaman içinde kademe kademe değersizleştirilse idi bugün bu kadar göze batmazdı.,

Ama asıl mesele işin Fed boyutu , 12. Ayda ne yapıcak ? Bu Cuma tdi verisi gelicek ve çok önemli bir veri... Bunun dışında 12. Ayda Avrupa Parasal genişleme yaparsa direk Usd değerlenir... Çin devalüasyon yaparsa direk Usd değerlenir...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    TCMB şimdi faiz indirsin kur zart 3 lira olsun tekrar hatta isterse 3.2 olsun

Ekonomik olaylarla kur oynaması olağandır ve normaldir hatta iyidir

Bizdeki gibi muz cumhuriyeti olayları ile dünyada birşey yokken zıplaması çok tehlikeli ve tcmb nin işini zorlaştırıyor

TCMB siyasi bir oluşum gibi siyasi olayların sonuçlarını tölere etmekle uğraşmaktan canı çıktı

işte şimdi bitti

şimdi sadece ekonomiye odaklanıp hareket edebilir ve bence faiz indirsin ki FED gibi sadece faiz ile müdahele edebileceğin bir konuda elin kuvvetlensin

ayrıca 2.70 den dolar satıp nolacak

aksine satımı kesip alıma başlamalı

TL olarak zaten yeteri kadar kar etti

bilmiyorum kaçınız dikkat etti ama tcmb tr nin en büyük vergi rekortmen kurumu diye biliyorum ve nerdeyse sadece bu dolar al satlardan

şimdi dolar toplasın rezerv güçlendirsin

halka anlatılsın korkmayın kur yükselmesinden diye

martta vadeli mevduat %8 idi şimdi %12.20 %30 dan fazla artış demek bu

demek banka kredi verirken sana ; bu fark nasıl Allah bilir oturup hesaplayamam şimdi

R.I.P - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kore-hindistan gibi ülkeler de devalüasyona gider diye düşünüyorum

ACYV - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı vectra-tuner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben bugün Usd alıcam... Benim gibi düşünen pekçok ithalatçı var., Şimdi Halil'in söylediği doğru yüksek faiz düşük kur memleketin anasını belledi., Kurun düşük olması sadece ithalatçının işine gelir çünki içerde üretim yapanı ithalatçı düşük kur ile ezer., Son zamanlarda cari açığın bir miktar azalması tl'nin aşırı değer kaybetmesinden meydana geldi., Aslında hükümetin aklından geçen 1/1 bu... Sorun şu yüksek faiz ile Tl uzun yıllar çok değerli tutuldu ne olduysa ondan oldu , memlekette çikolata meyve ne ararsanız ithal ki bizim petrolümüz vs. yok.. Ekonomi bakanının da söylediği gibi Yunanistan ile aynı kaderi yaşarız söyleymi buradan geliyor ama geç kalında işte., Aslında Tl hala değerli , zaman içinde kademe kademe değersizleştirilse idi bugün bu kadar göze batmazdı.,

Ama asıl mesele işin Fed boyutu , 12. Ayda ne yapıcak ? Bu Cuma tdi verisi gelicek ve çok önemli bir veri... Bunun dışında 12. Ayda Avrupa Parasal genişleme yaparsa direk Usd değerlenir... Çin devalüasyon yaparsa direk Usd değerlenir...

Çin'in işi çok zor,Fed bir şey yapmasa dahi, Çin'den dolayı USD değelernecektir. Avrupa parasal genişlemeye devam ediyor zaten, ben duracağına dair herhangi bir bilgi görmedim internette. Avrupa nufüsündan dolayı biraz kurtardı paçasını ancak Onlarda da işler hiç parlak değil. Euro/Usd 1.04-1.08 arasıne gelecektir yakın zamanda.
    Buralardan dolar alınır mı, evet bal gibi alınır. Doların yönü belli.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hindistan 1 hafta 10 gün önce faiz indirdi zaten , bi anlamda parasını değersizleştirdi... Dünyadaki yeni trend bu bu kurula uymayan batar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İş yatırımın güzel bir yazısı

Piyasalar 02/11/2015
    Piyasalar istikrarı sever
    Türkiye piyasalarının seçim sonuçlarının verdiği destek ile dünya piyasalarındaki tedirgin ortamdan ayrışarak haftaya başlamasını bekliyoruz. Gelişmekte olan ülkelere yönelik risk algısındaki bozulma ve devam eden politik belirsizlikler nedeniyle Türkiye piyasaları en kötü performans gösteren piyasalar arasında yer almıştı. 1 Kasım seçim sonuçları sonrası politik belirsizliğin azalması ile kısa vadede sert bir yükseliş göreceğiz.
    Ak Parti’nin oyların yaklaşık yüzde 49,4’ünü alarak 316 milletvekili ile tek başına iktidar olmayı garantilemesi ile politik belirsizlik büyük ölçüde azaldı. Piyasadaki belirsizliğin azalması öncü gösterge olarak dolara karşı 2,80 civarına gerileyen Türk lirasında görüldü. Borsa İstanbul’da Türk lirasındaki değer kazancına paralel %4,0’ün üzerinde açılış bekliyoruz.
    Piyasaların seçim sonuçlarına tepkisi konusunda iyimser olduğumuzu geçtiğimiz haftalarda yazmıştık. Haziran seçimleri sonrası piyasalar Ak Parti’nin iktidarı kaybetmesini sert bir satış dalgası ile karşılamıştı. 2 Kasım sabahı Türkiye piyasalarında tam tersine güçlü bir seyir bekliyoruz.
    Küresel risk iştahının güçlü olduğu bir konjonktürde, politika cephesindeki belirsizliğin çözülmesi Türkiye piyasalarında Borsa İstanbul için 85.000, ABD doları için 2,80, on yıllık tahvillerde yüzde 9 seviyelerini hedefleyen bir yükselişi tetikleyebilir.
    Ancak bu iyimser senaryonun önünde kısa ve orta vadeli engeller var: Kısa vadeli engeller ile başlayalım. Fed yetkilileri tarafından yapılan son açıklamalar, olası bir faiz artırımı için Aralık ayının halen potada olduğunu göstererek küresel risk iştahını bozabilir.
    İki yıllık ABD tahvilleri geçtiğimiz hafta 10 baz puana yakın artarak yüzde 0,72’ye ulaştı. ABD ekonomisinden gelen verilerin güçlenmesi durumunda Fed’in Aralık toplantısında faizleri artırma ihtimali yüzde 50’nin üzerine çıkarak gelişmekte olan piyasalarda yeni bir satış dalgası yaratabilir. Yüksek betalı Türkiye Fed’in faiz artırımından olumsuz etkilenecek piyasalar arasında başta geliyor.
    Orta vadeli engeller ile devam edelim. Büyümede kalıcı yavaşlama sinyallerinin geldiği, enflasyon dinamiklerinin bozulduğu ve yapısal reformların uzun süredir askıya alındığı bir ortamda ister tek parti olsun ister koalisyon yeni hükümetin uygulayacağı politikalar büyük önem taşıyor.
    Gelişmekte olan ülkeler ile karşılaştırarak yaptığımız çalışma son yıllarda sağlanan kazanımlara rağmen Türkiye’nin halen kırılgan bir fay hattı üzerinde olduğunu gösteriyor. Orta sınıfın artan beklentileri ve ekonomideki yavaşlama arasında kalacak olan hükümetin yapısal reform adımları atmaktan imtina edebileceği ve popülist politikaları sürdürebileceğinden endişe ediyoruz.
    Bu nedenle seçimler sonrasında piyasalardaki sert yükselişi sağlam temellere dayanan kalıcı bir boğa piyasası değil, daha ziyade bir boğa tuzağı olarak görüyoruz.

Isyatirim 2 Kasim 2015 gunluk bulteninden

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 konuk)

Bu Konudaki Etiketler