uzun vadede değişen bir durum yok trend yukarı ancak kv de en son ki yükselişin düzeltme hareketini yapıyor
en son yaşanan 5,45-5,85 yükselişin yaklaşık Fibo seviyeleri
%38,20 5,70
%50 5,65
%61,8 5,60
5,65 ten tepki gelmesi beklenebilir, gelirse hareket tekrar fazla zaman geçmeden yukarı sarar
bunun altında 5,60 son kale oradan da alımlar gelmez ise formasyon kv yükseliş trendinin düzeltmesinden çıkar ve düşüşe geçer
bu durumda da en uv hareketli ortalamalara gelir. 5,49 da güzel bir EMA desteği buraya gelirse ben tekrar alıcı olurum.
Altın onsu 1480-1520 desteklerini de dikkate alıp TL den dolar alımı yerine altın almak daha iyi karlar bırakabilir.
65ten döndü bence artık hele birde faiz indirimi var onu da fiyatlayalım biraz
"gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."
iyiki bi isfin yazdık anasını satim. hemen şımarıyor ^^ Nazar değmezse ilerliyelim bakalım biraz isfin ile.
@ZX-636R 1 günde %6 para kazanmak çok haz veren bir duyguymuş seni kıskanıyordum abiBende tattım bugun bu duyguyu.
Başarılarının devamını dilerim
Saygılarımla ;
İyi dileklerin için teşekkür ederim. :-)
Piyasa çok hızlı hareket eder, her yazın bir kışı her kışın bir yazı vardır bu yüzden mutlaka stoploss koyarak yatırım yapmanı tavsiye ederim. Grafikte 18.00 TL seviyesinde bulunan yatay çizgi stop seviyem.
Hep kazanan tarafta olan dileğiyle...
EREGL 6,40 lardaki sıkışmayı yukarı kırdı, bugün de 6.60 önemli şuan üzerinde hareket ediyor kapanışı buralarda yapabilirse hareketin devamı gelecektir.
TR CDS ler son 3 günde ciddi düştü, azalan risk algısı kamu hisselerine olumlu yansır PETKM de hızlanıyor
MGROS sağ olsun harekete devam ediyor bugün yine hızlı ilerliyoruz, son 3 günde %11 yaptı dirençlere yaklaşıyoruz
![]()
KOZA tarafında GOLDUSD direnç seviyesine geldi, USDTRY de aşağı gelince satış geldi hisseye.
bir de son dönemdeki hızlı yükselişs sonrası karlar cebe alınmak istenmiş olabilir, PGSUS ta da benzer durum söz konusu karlar cebe alınıyor
geçen günkü fat finger boşa olmadı hissede :-)
GOLDUSD
asıl hareket gümüşte
GOLD/SILVER grafiğine bakarsak son dönemde gümüş çok ciddi değer kazandı altına göre
![]()
fed 100 puam civarı faiz indirirse totalde, altın 1560ları kırar ve yoluna devam eder
100 bp faiz indirimine rağmen dolar da beklenildiği gibi düşmez
1560 dolar/ons fiyatı önemli..
Valla bunu bilecek guruhlar forumda değil bentleyinde, boğazdaki yalısında chivas ını yudumlayarak
boğaz turu yapan fakirlere el sallayarak vakit geçiriyor.
Burda anca tahmin edersin. Birinin söylediği tahmine dayanarakda para basmak pek akıllıca değil maalesef.
Akıllıca olan şey de sizin insiyatif göstererek burdan alınır dediğiniz rakamdan dolar alıp beklenilir.
Dolar yatırımımı kısıtlı tutuyorum ,faizde tuttuğum küçük miktar(30k) param var ve faizden çıkmak istiyorum çünkü git gide düşüyor, altın yatırımım var(100 gr kadar) buna ek yaparsam 4-8 ay kadar süre tutarsam faizden çok kazandırırmı onun kumarını oynuyorum ve bilgisi olan herkesten done alıp değerlendirmeye çalışıyorum
sepet en temizi her türlü faizden fazla getirir
ki şu an döviz fiyatları iyi seviyelerde
ya da dolar-altın sepeti olabilir 8 ay iyi bir zaman iyi bir atak sonrası çıkıp tekrar tl faizi düşünülebilir
Dolar fiyatları üzerinden bir çok senaryo açıklanırken, kimsenin beklemediği kurumdan dolar fiyatları ile ilgili şok açıklama geldi. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, doların 2 lira düşeceğini ileri sürdü ve bunun nasıl gerçekleşeceğini anlattı.
Feyzioğlu'na göre yapılacak bir kaç düzenlemenin ardından dolar fiyatları 2 TL düşecek ve 4 tl seviyelerinde dengelenecek.
"Dolar fiyatları 2 lira düşer"
TBB Başkanı Feyzioğlu, HSK yapısında yapılan değişiklikler ve peşinde Anayasa destekli değişim dolar fiyatlarında 2 lira gerileme meydana getireceğini belirtti. Yabancı yatırımcının hukukun üstünlğü kavramına inanması yeterli bir mesajdır
Twitter da birçok ekonomistlerin yazısını okudum bugün. Herkes doların ciddi düşeceğini yazmış. Piyasa analizi ile beraber.. Çok anlamamak ile birlikte birşeyler döneceğini düşünüyorum
Elleme Sekelesin...
Şu an 5 kullanıcı var. (0 üye ve 5 konuk)