12 ocak 2017 de yukarıdaki beklentiyi yazdığımda kur 3.84 seviyesindeydi. Eminim bir çok kişi gibi sizler de beklemiyordunuz , hatta bu beklentiyi yazdığımda gülenler olmuştur ancak tren hareket etti tam yol ileri :-)
Printable View
Bende trumpla konuştum
Doları kaldır başka para birimine geçir dedim
Dur hele yiğen yeni oturduk saraya :)
Öyle birşey olursa dolar 1 tl kayınpeder sizlere ömür :):)
Not:allah gecinden versin lafını yapmıyor borcunda ben borcu kızına ev almak için aldım :)
Ama bana kaçıyor malesef hibe etseydi iyidi :)
Referanduma kadar böyle gider.. Bunu Fed bozar sadece.. Martta faiz artırımı hele hele yeni söylenilen Bilanço küçültmesine giderlerse o zaman usd'yi kimse tutamaz.. Hükümet neden dolardan rahatsız çünki kriz algısı oluşuyor.. Dolar gevşedikçe Piyasalar "Eveti" fiyatladı deniliyor.. Yani sizlere deniliyorki Mejajımızı aldınınızmı? Evet de kurtul... Ammma sonunda bu dolar öyle gömecekki.. O zaman konuşuruz bunu
Beyler USD 5 TL olacak merak etmeyin
Ama ne zaman işte bütün mesele bu 1 yıl sonra mı 3 yıl sonra mı 5 yıl sonra mı. O yüzden rakam verirken vadeyi de belirtmek gerekir. Benim için yıliçinde 3.45-3.50 arasına gelmesi ve BİST in 100.000 görmesi yeterli
Aslında şu da var BİST 72-75.000 ken 100.000 demiştim bu yıl için. Şuanda 89.000 de satıp yıl sonuna kadar vadeli mevduat yapılsa nerdeyse 100.000 endexi yakalamış oluyor.
Dolar 5 tl olucaktir illaki cunku yillardir yukseliyor dolar ne zaman yerinde saymiski. Yavas yavas herzaman yukseliyor. Bazen yerinde sayiyor. Bazen bir sey olunca firliyor. Basit bir dusunce...
3 tl olur mu kısa vadede netleşelim :)
bu sadece iç etkenlerle sınırlıda değil Allah göstermesin iki üç terör eylemi olur yatırımda durur turizm zaten yok iyicene kurur.. yani bunların hepsi etkendir..
Bimeks için bir yorum yapabilecek bir arkadaş varmıdır
0,67 dip ne olacak bu şirket ters köşe hazırlığı varmı
Koza altını yakalamıştım
Bimeks için ne düşünüyorsunuz
12 ocaktam sonra dolar kac kez rekor kirdi yada rekor seviyeyi gordu?
28 ocakta son rekoruna yaklastigi zaman 3,65 demistim. Hic bir teknik analiz degil sadece hukumetin onemli bir adami olan N.xxxxxxxxx kaynakli haber ile... Hedefleri 3,55 idi ben iyimser olmustum. Simdi 16 nisana kadar surekli dusus olmayacak. Ancak trend is your friend diyen arkadasim cok hakli. Trend bu suan. Borsa icin abuk sabuk seviyeler beklemeyin, yanilirsiniz. 95 guzel... 16 nisan sonrasi icin yorum yapmak risk. Bilinmesi mumkun degil ama tunelin ucunda ki isik tren olmasin...
Xxx lerin sayisina bakarak soyadi k ile basliyo diyesim geldi
Tarih tekerrür ediyor yine.. Geçen seçimlerde ne olduysa aynı şekilde devam ediyor.. Artık Hükümet yetkilileride açık açık söylüyor Borsa dolar kontrolümüzde diye.. Eskiden daha örtülü bir şekilde yapılırdı.. Bu akşam ise Fed yuvarlak konuştu, kimi üyeler öyle düşünüyor kimi üyeler böyle düşünüyor.. Bilanço faizler yeterince arttığında daraltılacak vs. vs.. Dolar gördüğü yeri unutmaz.. Geçen seneki yazılarda 2.6 2.7 pahalımı ucuzmu onu konuşuyormuşuz burada.. Eski postları kontrol ettim aynı şekilde süreç işliyor.. Seçime kadarda devam edicek
11 ocak ta USD nin 3.94 olduğu, 12 ocak ta da güniçinde max 3.92 gördüğü dikkate alınırsa 12 ocak tan sonra çok da rekor kırmışmamış.
Ben günlük yorum yapmam, günlük al-satçı değilim uzmanlık alanım da değil bu sebeple 3-5 günlük hareketler bakışımı değiştirmez. 12 ocak ta da zaman beklentimi 2017 yılı içinde koymuştum.
Biz ülke olarak hep kısa vadeli kararlar aldığımız için hata yapıyoruz. Biz de şirket kuran yada çalışmaya yeni başlayan 3 yıl sonra BMW alma hayali kuruyor. Elin Yabancı yatırımcısı yatırım yapınca pazarda yerini sağlamlaştırmak için gerekirse 3 yıl üst üste net zarar yazmayı göze alıyor.(UV sanayi yatırımları)
Tahmın yerınde olmus...
Rekor sevıyelere yaklastı yada oralarda gezındı.
Ayrıca sız neye dayanarak soyledınız? Bakın teknık vs calısmıyor. Onu anlatmaya calısıyorum ama ıstarla falcılıga gelıyor yazınız.
3,5783.....
Her trendin bir doyum noktası ve sonu wardır.
Ben 2016 da başlayan ana trendin zirvesinden fibonacci geri alım çizgilerine göre analiz yapıp destek noktalarını belirledim. Yaklaşık seviye de 3.45-3.50 arası. Ama yarın real trade üzerinden tam olarak çizgileri çizip paylaşırım.
Bu analizde temel kural her büyük trend de %50 Ye kadar geri çekilme yaşanabileceği bunun da hareketin dewamı içinde doğal olabileceği yönündedir.
Fibonacci kimdir derseniz, ister matematik ten bakarak binom sayıları diyin ki ben matematikçi olarak bunu tercih ederim
İster natilius diyin, ister piramitlerin içindeki rasyo fark etmez
Fibonacci altın oranı finansal piyasalara uygulayan ve bunu teknik analiz ile birleştiren kişidir.
Daha fazla acıklama nasıl yapabılırım anlatamıyorum. Bakın sıze bılmıslık taslamak ıstemıyorum,tarzım bu degıl ama bunun egıtımını amerıka ve bogazıcınden aldım. Fakat bu dusus trendının baslangıcı teknık degıl... 17 degıl 47 senelıkte olsanız anlamı yok. Daha nasıl anlatayım,bır sız anlamadınız, stp 3 mesaj once yazmıs. Turkıye'de yasıyoruz,matematık ıkı dudak arasına sıkısıp kalıyor bazen. Fazlasını acıkmala sansım yok.
Real trade de yada baska teknık,zaman harcayan cok. Yoksa hepımız zengın olurduk,fınansal pıyasalarsa kı sırketler,calısanları ve patronları ınanılmaz zengın olurdu...
Bu piyasa grafikten çok iki dudak arasında belirleniyor
O noktaya katılıyorum
Eskiden bu verilerle piyasa okunurdu
Şimdi be olacağı belli değil
Biz düz mantıkla bakıyoruz
Referandum öncesi ekonomimiz iyi gibi gösterilmesi adına
İş adamlarına işçi alın
Bankalara kredi verin
Emekliye promosyon dağıtın
Trafik cezalarını göndermeyin
Doları düşürün
Gibi bir sürü seneryo çalışıyor şuan
Keşke dolar 3 e düşse sonrasını benim umrumda değil :)
Zx, Ben 3.94 rakamına asla inanmadım.. Kur oralarda doğru dürüst kalamadı bile ki aklı başında bir adam o seviyelerden dolar almaz.. F/X'te 130 bin Usd kaybeni duydum (Bireysel) Teknik analiz tamamen yalan dolan demiyoruz zaten.. Olay şuki "TL" birileri tarafından belli bir seviyeye getirilmeye çalışılıyor ve alanen belli diyoruz.. Bak tüm siyasiler Dolar ile ilgili konuşuyor sırayla.. Borsa yükseliyor ama gerçek değil Borsa şişhane Hisseler tophane.. Borsada olan pekçok arkadaşımızın psikolojisi bozuldu , dolar karşısında paraları pul oldu olmaya da devam ediyor.. Borsaya giren yabancılara bak, doğru dürüst giriş yok ki Dünyada Brezilyadan afrikasına borsalara para yapıyor şu anda.. Zx finans eğitimi almış zaten belli oluyorda , 997 tt'de boş bir adam değil ammma karşısınızdaki adamlar okumamış ve üçkağıt biliyor.. Bende onları tanıyorum ve biliyorum ..
Dolar 3,30 3,40 seviyelerine geldiğinde 10-15.000tl civarı ihtiyaç kredisi çekip (masrafı 700-1000tl arası) dolar almak mantıklı bir hareket olur mu? en az 1 sene ihtiyaç olmayacak. 2017 sonu için 1$ 4,50 telaffuz ediliyor ne kadar gerçekçi kestiremiyorum tabi. Rakamlar tutarsa en azından 3-4 aylık kiramız çıkar.
Keşke 7 ay önce arabayı satınca dolara yatırsaydım. şimdi yeni kasasını alırdım :)
ntv spor ntv star 'da katarlara geçiyor maşallah.
Aslında anlayana acıkca yazdım bır cok kez...
Tefecı arapların sıcak parası gelıyor. Bunun faturası agır olacak ama kıme ne. Hedef 16 nısan...
Ilk partı paranın anlasması 26-27 ocak gıbı yapıldı. Dahasıda var,devamıda var. Daha amerıka etkısını gormedık.... Cok konusamam ama trene bının ıste.
ben ekonomist değilim ama görünen köyde kılavuz istemez..
Türkiyeden yabancı yatırımcı yabancı derken avrupa amerikalı yatırımcılar çekiliyor ve yerlerini arap sermayesine bırakıyor.. son 2 senede türkiyeden çıkan yada devir olan şirketlere bakın dünya devleri türkiyeden çekildi hsbc citibank group finans bank büyük frençayz lar limango,douglas,total v.b say say bitmez..
ben şahsen arap sermayesinede hiç güvenmiyorum yarın zoru görseler tası tarağı bırakıp gidebilirler şahsi fikrim..
Aldıklarını hibe olarak bırakırlar sa git sınler :)
Ferit abimiz Bavulunu toplamış gidiyor.. Akıllı adam her halinden belli... Koçda giderse şaşırmam ... F/X'te Tl paritesinde yurt dışından da işlem yapmayı engellemeye dair çalışmalar olduğunu söylüyor Sn. Bakan.. F/X'te 50 bin tl altında kaldıraç oranının 1/100'den 1/10'a düşürülmesi sonucu günlük işlem hacmi 16-17 milyar dolar olduğunu belirten Canikli düzenlemenin ardından işlem hacminin 2 milyar dolar civarına düşmüş!" Kısaca artık dalgalı kur yerine Kontrollü sabit kur var. Bunu ne bozar, Globalde dolar lehine yaşanacak bir gelişme ve/veya Kriz bozar.. Bozulacaktır göreceksiniz
Tablo çok açık arkadaşlar; Varlık fonuna devrolan firmaların zarar etmeyeceğini göstermek için hükümet kendi yanlılarına bu hisseleri aldırtıyor. THY, vakıf vs bakın analizde. Düşen varmı içinde yok. Düşerse zaten mülletin ağzına sakız vermiş olurlar. Varlık fonuna devrdeen batıyor yada batıktı diye. Çok kısa sürede zarar etmek istemeyen varlık fonuna devrolan firma hissesi alabilir en azından referanduma kadar
YTD
yurt dışında yaşayanlara konutta kdvyi kaldırdılar en az 6 ay oturum izniyle yaşayanlar 1 sene satmamak koiuluyla tr de kdvsiz ev alabilecekler
sadece konut
Merkez Bankası'nın brüt Döviz rezervleri 17 Şubat haftası 92.8 milyar dolardan 89 milyar dolara indi. / Net rezervl 25 Milyar usd'nin altında ....
Avrupada yaşayan grubetçiler kadar parasının hesabını kuruşu kuruşuna yapan insanlar yoktur.. orda elin avrupalısı onları yeri geliyor çift işte günde 14-16 saat çalıştırıyor.. para nasıl kazanılıyor paranın değerini çok iyi biliyorlar.
siz bakmayın burdan siyasetçiler gittiğinde alkışlıyorlar falan ama iş para yatırmaya geldiğinde 50 defa düşünürler hareket etmeden önce.. paraları öyle havalarda savurmazlar..
çoğu zaten alman sisteminin içinde pişmiş bizdeki algı gurbetçide para çokdur getirir buraya mantığı.. almanyada yaşayanların önceliği almanyada ev almak gördüğüm konuşduğum kadarı ile ... türkiyede çoğu tatil amaçlı yazlık falan alıyor yada 15 günlük 1 aylık devremülkler onlara daha cazip geliyor..