dolar almak için 2 yere uğradım, dolar satmıyoruz dediler.
Printable View
Cok sagolun arkadaslar :)
döviz bürolarında son durum'u bilen varmı tahtakale yada.
tekrar 4.90 ı buldu dolar
Sikinti yok secim oyunuymus kuru yukseltip reisi yeneceklerini dusunuyolarmis. Boyle dedikten 10 dk so ra dolar +10 kurus artti. Bence kasten yapiyolar bilerek yapiyolar her konustuklarinda dolar ucuyo. 3 lirayken basladilar bos bos konusmaya gelinen durum ortada
Sabah dolar aldım herhangi bir sorun olmadı. Ancak şimdi durum nedir bilmem. 2 ay önce ham maddeyi dolarla alıyoruz. Kendi aramızda nakitleri dolara döndürelim fiyatları dolarla verelim artık dolar üzerinden işlem yapalım diye konuşuyorduk. Yapmadık pişmanız. Dolar dalgalanmaya başladığından beri (aşağı yukarı yılbaşı itibariyle hesaplıyorum) zararım 300.000TL'yi geçti bugün itibariyle.
Daha acı tarafı dün akşam kayın pederle konuşuyorum adam bana hala "Bu ülkede ne zaman bir şey iyi gitse dış güçler bu şekilde bozmaya çalışır" diyor. Ben "Ne şekilde?" diyorum. "İşte bu şekilde" diyor. "Bu şekil ne baba" diyorum net bir cevap yok... İnsanın yakınının hala bu şekilde düşünebiliyor olması da üzücü.
Bende şok oluyorum. Tr üzerinde büyük oyun var, ekonomik darbe yapılıyor diyen insanlar aklının fikrinin yerinde olduğunu düşündüğüm insanlar fakat cidden buna inanmışlar.
Ayrıca hadi diyelim doğru, ortada bir oyun var ama lider olarak belirlediğiniz yada desteklediğiniz insan bu oyunu oynamayı beceremiyor bu ortada.
2 milyara yapilacak kopruyu krediyle 20 milyara yandasa yabanciya yaptir sonra gecisi garanti de cepten ode oda yetmezmis gibi bunun sucu dis gucler de . Ne dis gucmus arkadas dis guc basimizdakiler
500 TL lik banknot basılıyormuş , devalüasyon is loading.....
1 aylık şu dönemde %20 olan dolar yükselmesi benim favorilerimdeki tl ile satılan araçlara yansımadı dikkat ediyordumda. Durum sizdede aynımıdır?
PPK toplandı 20 kuruş düştü...
3 puan arttı faiz.
Hedge falan hic anlamam ne yalan söyliyim. Şuan bulabildigim kadar hammadde almak ve nakiti dolarda tutmak daha mantikli geliyor. Bazi demir urunlerine %25 ilave gumruk vergisi cikti birde ABD tarafindan. Istedigim ozelliklerde yuksek karbonlu çelik filmaşin buldugum yerde alıyorum. Cebimdeki nakit paradan ve dolardan daha değerli benim icin şuan. Bugünde kalan nakitimi dolara cevirdim. Mal alsamda dolarla aliyorum zaten giren çıkan birsey olmaz bu saatten sonra en azindan. TL bu saatten sonra yukselirmi derseniz bence zor. Imkan saglansa bile cok hizli inis cikislar dengeleri alt ust edebileceginden dolarin dusurulmesi zaman alacaktir. Hükümet ne derse tersi oluyor. Dolar bozmayan yaya kalir dediklerinde dolara yuklenmek lazımmış.
Hayatımda ilk defa dolar alayım dedim 4.92 den girdim hale bak :)
Adama sorarlar, niye bugünü beklediniz diye????
Ülkece iyi silkelendik gene. Son vurgunlarını yapsınlar, eninde sonunda gidecekler.
Zamanında müdahele gelmedi. yabancı yatırımcı dolar gevşedikçe dolara geçip çıkış yapacak. hem borsa düşecek hem de döviz yükselecek.
İş artık ideolojik düşünceler, partizanlık vs. den çıktı. Gerçekten şuan ekonomik anlamda en büyük sorun dengesiz hükümet ve yönetim. Muharrem ince ile dalga geçiyorlar ama adamın dediği doğru. Seçilse, güven ortamı (şuana göre) oluşabilme ihtimalinden döviz biraz gevşer.
4.55e geriledi dolar. Merkez bankasi 300 baz puan arttırmış. Siyasi baskilara dayamamadılar baktilar olmuyor verdiler coşkuyu
anlık düşüştür bu bence yükselmeye devam edecek sabit tutma yada düşüşe geçme gibi olayı yok doların bu şartlar altında
Peki önümüzdeki süreçte olası senaryolara göre 25 Haziranda piyasalardaki durum için öngörüleriniz nedir?
1) Cumhurbaşkanı = Mevcuttaki, hükümet = cumhur ittifakı
2) Cb = Mevcuttaki, hükümet = diğer
3) Cb = Diğer, hükümet= diğer
350 Bp az değil önceden de 0.75 yapmıştı etti 425 Bp.. Haziranda da artırırım gerekirse diyor.. Bence Dolar almak için sabırlı olmak gerek.. Çok geç kaldılar ve büyük hata yaptılar kur 4.9'ları görmemeliydi..