User Tag List

Sayfa 54/1068 İlkİlk ... 4445253545556641041545541054 ... SonSon
20286 sonuçtan 1.008 ile 1.026 arası

Konu: Dolar / Euro / Pound / Forex / Parite / Bilgi paylaşımı..

vectra-tuner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Az önce Hindistan Mb başkanı konuşuyordu, Artık gelişen ülkeler borçlanmada sınıra dayandı diye , Süper bir tespit...

Dövizciler korkmasın , sene sonu olduğu için Allah kısmet ederse güzel kar yapıcaz , o kirli emellerimize ulaşıcağız inşallah... Şimdi borsacıların zamanı , sürekli değişiyor bu Dolarcılar mutlu oluyor , sonra dolar düşüyor borsacılar mutlu oluyor... Sıra bize geliyor yakında az sabır....

Bu haftayı da Usd alımında geçiricem kısmetse
    "Denenmişi Denemek Ahmaklıktır!"

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tap taze bir bilgi şu anda geldi , Çin ne durumda fikir verir sanırım....

erhabalar,

Navlunlar son yılların en dip seviyelerinde.

Analiman (Shenzhen Ningbo Shanghai) navlunlarımızı aşağıda bilginize sunarım;

20’DC : USD 100

40’DC : USD 100

40’HQ : USD 100

*Direkt Hat

hakotech - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bune ? Ben bi cacık anlamadım ... 40'HQ :usd 100 ne demek mesela ??

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çinden gelen en büyük Konteynır ;

20 lik - 30 m3
    40 Hq -67 m3

Koskaca şu tırların dorsesinde gelen konteynır bu , Geçen sene 3.500 Usd den mal yüklettiğimizi hatırlıyorum , geçen sene ortalaması 2.000 usd lerde idi...,

Yakında üste para vericekler sanırım bize, Birde şöyle düşünün siz bu işi yapıyorsunuz senede 5.000 konteynır taşıma işi yapıyorsunuz 10 milyon Usd yıllık ciro 500.000 Usd ye düşmüş durumda yani , armatörler de batıcak...

Yani durum Çin açısından da , Hindistan açısından da , bizim açımızdan da , hatta ve hatta bu işin ucu gidip Amerika'ya dokunacak... Bana deselerdiki navlun 100 Usd ye düşücek hayatta inanmazdım , 2008 krizinde 800-900 usd lere düşmüştü...

hakotech - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Anladım şimdi

ZX-636R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yanlış anlaşılmasın olur yada olmaz demiyorum, yaşanmış iki olayı bilgi amaçlı paylaşıyorum.

tarih şubat 2000, zamanın en büyük yatırım bankalarından birinin ceo su (yanlış hatırlamıyorsam Morgan Stanley) wall street teki ofisinden çıkıp öğle yemeğine gitmek için taksiye biniyor. taksi sürücüsü yolcunun giyimi ve hareketlerinden piyasa uzmanı bir üst düzey yönetici olduğunu anlayarak, yakın zaman önce tüm emeklilik fonlarını ve birikmiş yatırımlarını o günlerin rekor kıran yatırım aracı olan Nasdaq hisselerine yatırdığını kendisine övünerek anlatıyor.
    Ceo birden aracı durdurup ofisine geri dönüyor ve tüm çalışanlara ellerindeki tüm hisse senetlerini satmaları talimatını veriyor. Kimse birşey anlamıyor çünkü bu sırada piyasa sürekli yükseliyor. Ceo kararlı bir şekilde talimatını uygulatıyor ve ilgili banka tüm hisse fonlarından çıkıyor. aradan yaklaşık 2-3 hafta geçtikten sonra piyasa birden büyük montanlı satışlar yemeye başlıyor. Satışlar neredeyse hiç durmadan devam ediyor ve piyasa öyle çok düşüyor ki o günlerde 5.000 puan üzerinde Nasdaq endeksi 2 yıl içinde 4 te 1 fiyatına iniyor ve 1.150 ye kadar geriliyor.
    Piyasanın düştüğü gören tüm analistler bu kişiye düşüşü önceden nasıl bildiğini sorduğunda
    "piyasa ile hiç alakası olmayan, tamamen sıradan bir çalışanın bile Nasdaq hissesini aldığını gördüğümde artık
    piyasada gelebilecek tüm olumlu haberlerin yaşandığı, muhtemel tüm yatırımcıların son kuruşlarına kadar artık bu piyasaya yatırım yaptıklarını anladığını" söylüyor. Özetle tüm yatırımcılar aynı enstrümana yatırım yaptıkları ortamdan artık bu yatırımın artması mümkün değildir. Fizikte bunun karşılığı entropi yasası olması lazım. Şişmiş bir balonu artık daha fazla şişirmek için eskisinden çok daha fazla enerji gerekir.
    Otomobil forumunda olduğumuzdan kolay anlaşılması için şöyle anlatayım; 1.6 turbo 180-200hp stok bir aracı 300hp yapmak için yaklaşık 8.000-10.000 TL harcama yapmak gerekiyorsa, yine 1.6 turbo 500hp bir aracı 600hp yapmak için belki 50.000 TL harcamak gerekir, çünkü artık araç limittedir, sizin ekstra güç içine bütçenizi 3-5 kat arttırmanız gerekir.

piyasada ne zaman büyük artış trendleri yaşansa aklıma hep bu olay gelir, Aralık 2011 de yakın çevremde altın ile hiç alakası olmayan kişiler sırf altın yükseliyor diye aralarında para toplayıp hatta bazılarının kredi kullanıp altın aldığını gördüğümde bu olay aklıma gelmişti ve arkadaşlarıma altınlarınızı satın demiştim. o günlerde altın +100TL/gr dı sonra biliyorsunuz 75TL/gr kadar geriledi, birdaha +100 TL/gr seviyesini de ancak 3 yıl sonra yakaladı o da altının değil $/TL nin yükselişi ile gerçekleşti

bu topicte uzun zamandır yazmıyorum ama yazdığımdan beri yani son 7-8 sayfadır gördüğüm, neredeyse tüm kişilerin yorumlarında $/TL de alım yönünde olduğunu ve son zamanlarda zirveden yaşanan %5 gibi bu kadar çok yükselmiş bir yatırım aracında son derece normal olan düşüşten sonra bazı arkadaşların zararda olduğunu görünce aklıma yukarıdaki olaylar geldi.

yazımın başında belirttiğim gibi $/TL de bu kadar büyük düşüş olur demiyorum ama sanki küçük yatırımcıların çoğu alım yapmış ve herkes trade yapıyor gibi hissediyorum. Siz siz olun alım yapmadan önce olası zarar durumunda stoplose seviyenizi belirleyin böylece zararınızı belirlemiş olursunuz.
    Bu karın ağrısını/uykusuz geceleri zamanında çok yaşamış biri olarak söyleyebilirim ki düşen piyasanın ardından çok sancılı günler yaşayabilirsiniz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    basit olarak soruyorum tavsiyeniz değil ama 2 haftalık periyotta özellikle 2 kasım sabahı için dolar/tl beklentiniz nedir?
    "gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ZX-636R - Bu hikaye doğru ama herkes Dövizde pozisyon almış değil, Korkanlar var.. Mesela bende Altın ile ilgili şöyle düşünüyorum ve topiğin başlarında var.. Herkes altının çok düşeceğini 1.000 Usd lerin altına gevşeyeceğini söylüyordu... Ama olmadı olmayacak da muhtemelen çünki herkes bekliyor.

Usd epey yukarı gitti ve her yukarıya doğru pik yaptıktan sonra belli geri çekilmeler oluyor ve haklısınız ki yükselmiş birşeyi almak mantıklı değil. Ama şunuda dikkate alırsak 2011 senesinden sonra Dolar eğrisi hep yukarı yönlü., Ve Son zamanlarda bakarsanız Türkiye'de makro dengeler de gitgide bozuluyor hatta en son 14 Milyar tl bütçe açığını maliye bakanımız emeklilerden kaynaklı vs. dedi ama olay o değil, Seçimin olmaması pekçok vergi gelirini törpülemiş durumda mesela şu anda benzinde dünya şampiyonu değiliz! Çünki seçim var. Ve Hindistan merkez bankası başkanının dediği gibi tüm gelişmekte olan ülkeler borçlanmada limite dayanmış durumda.. Bundan dolayı Usd nin yükseliceğini düşünüyorum.. Birde dolarizasyon başlamış durumda Konya-Yozgat-Niğde gibi yerlerde faiz hassasiyetinden dolayı insanlar tekrar dövize dönmüş durumda.. Merkez bankasının seçimlerden sonra dövize bu kadar müdahale etmeyeceğini de düşünüyorum , hergün 60 milyon dolar sat , üstüne botaşa yıllık 10 milyar usd sat nereye kadar?

burkaykalyon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı vectra-tuner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tap taze bir bilgi şu anda geldi , Çin ne durumda fikir verir sanırım....

erhabalar,

Navlunlar son yılların en dip seviyelerinde.

Analiman (Shenzhen Ningbo Shanghai) navlunlarımızı aşağıda bilginize sunarım;

20’DC : USD 100

40’DC : USD 100

40’HQ : USD 100

*Direkt Hat
    Bu nereden geldi abi. Bende bir fiyat sunayım sana.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bunu yollayan Kargoline... Komet ve Mars da var...

Sizde fiyatlar nasıl? Üste para vericekler böyle giderse

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bunu yollayan Kargoline... Komet ve Mars da var...

Sizde fiyatlar nasıl? Üste para vericekler böyle giderse
    Nereden çıkış olacak abi?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Biz Shanghai , Qingdao çalışıyoruz genellikle...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Biz Shanghai , Qingdao çalışıyoruz genellikle...
    Bu fiyatlar seviyelerinde abi tüm navlunlar.

Bir tek Çin değil tüm navlunlar en diplerde şu ara. Ortadoğu, Asya, Avrupa farketmiyor şu anda. Özellikle direk hatlar yalvaracak duruma geldiler. Yük yok ortada.

ZX-636R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşlar aman yanlış anlaşılmasın dediklerimin hepsi olacak ben yanılmam vs demiyorum, aksine daha önce çok yanılmış biriyim sadece fikirlerimi belirtiyorum

yatırım piyasasında sakın takım tutar gibi davranmayın çünkü bu piyasa çok kaygandır günün şartları bir değişir tüm beklentiler çöpe gider. mesela forumda bazı arkadaşlar körü körüne bir markaya tutkun, özetle hondacılar ve vw ciler gibi gruplar var işte araçlar için eğlenceli/keyifli olan bu rekabet tutkusu gibi yatırım araçlarına bakarsak kaybederiz ve genelde pozisyonlar zarar ile sonuçlanır.

Vectra-tuner; bahsettiğin bütçe açığı, dolarizasyon , TCMB nin piyasaya USD satması yeni haberler değil bunları herkes biliyor ve ben bu olumsuzlukların fiyatlara yansımış olduğunu düşünüyorum.
    Şunu düşünün TC tarihinin en büyük terör saldırısı oluyor $/TL 2.89 dan 2.96 ya geliyor düşünsenize eski rekor seviyesi olan 3.07 nin %3.5 daha düşüğü halbuki Suruç ve Dağlıca saldırıları sonrasında kurda hep rekor seviyeleri görmüştük hiç teknik ve temel analiz yapmadan düz mantık ile bence bu bile trendin artık doyum noktalarına yakın olması açısından önemli bir sinyal. Bundan sonra kur yükselmez mi tabi ki yükselebilir ama benim demek istediğim bundan sonraki hareketler bana göre yıllık enflasyon artışı ile paralel olacak. Kabaca Risksiz faiz oranı brüt %11.75 hadi neti min %10 olsun, bu demek oluyor ki kabaca 2.90 olan bu seviyeler üzerinden bundan 1 yıl sonra $/TL eğer 3.20 ve üzerini beklemiyorsanız TL de kalın, beklentiniz daha yukarı ise $ de kalmak mantıklı.

FED in faiz artışını artık lise öğrencileri bile duymuş durumda bu sebeple piyasadaki etkisi çok sınırlı olacaktır ve TCMB nin de seçimden sonra TL faizleri arttırması TL nin değerlenmesine en azından değer kaybetmemesini sağlayacaktır.(tabi 50bps gibi komik artış yapmazsa ki piyasa beklentisi 200bps ve üzeri)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı burkaykalyon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu fiyatlar seviyelerinde abi tüm navlunlar.

Bir tek Çin değil tüm navlunlar en diplerde şu ara. Ortadoğu, Asya, Avrupa farketmiyor şu anda. Özellikle direk hatlar yalvaracak duruma geldiler. Yük yok ortada.
    Bizde işler geçen seneye göre nerdeyse yarı yarıya indi (Usd) bazında, peki sizde nasıl? Cirolar ne alemde? Geçen sene 3.000 Usd ye yük verdiğimi hatırlıyorum .. Birde çok dengesiz gidiyor navlunlar, Daha geçen hafta navlunlar uçacak hemen yükletin diye peş peşe mail yolladılar , Şimdide bu mail geldi? Yani nasıl iştir anlamadım. Gemi sayısı da epey bi arttı ama bu navlunlarla armatörler ne yapıcak? Allah sonumuzu hayır etsin., İşin Komik tarafı taa Çin'den bu paraya getiriyorlar kos koca konteynırı , İstanbul'dan Ankara'ya 2.100 tl + KDV Ödüyoruz 40 lığa.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ZX-636R siz tamamen haklısınız , zaten bizde kimseye aman gidin dolar alın demiyoruz.. 2.75 seviyesini bekleyenler de var.. Ama işte benim işim Dövizle bir taraftan kaybetsem diğer taraftan telafi ediyorum ve size %1 milyon hak veriyorum ki ; insanlar dolar 3 tl ye fırlayınca ne oluyo diyip dolara geçiyorlar ki bu sakat.. Altın örneği var millet ta nerelerden altın aldı ve nerden nereye geldi. , Ama işte yukarıda navlunlar pekçok şeyi açıklıyorki siz yazınızda Çin'in dönüp dolaşıp Aby'yi de vuracağını belirttiniz zaten., Ben Çin'in birşeyler yapıcağını düşünüyorum , Devalüasyona gidip piyasaları ters köşeye yatırabilirde.. Birde bizim paramız diğer gelişmekte olan ülkere kıyasla falz değer kaybetmedi ordan marjımız olduğunu düşünüyorum , nedenini daha önce yazdık sürekli dövize müdahaleler ile.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bizde işler geçen seneye göre nerdeyse yarı yarıya indi (Usd) bazında, peki sizde nasıl? Cirolar ne alemde? Geçen sene 3.000 Usd ye yük verdiğimi hatırlıyorum .. Birde çok dengesiz gidiyor navlunlar, Daha geçen hafta navlunlar uçacak hemen yükletin diye peş peşe mail yolladılar , Şimdide bu mail geldi? Yani nasıl iştir anlamadım. Gemi sayısı da epey bi arttı ama bu navlunlarla armatörler ne yapıcak? Allah sonumuzu hayır etsin., İşin Komik tarafı taa Çin'den bu paraya getiriyorlar kos koca konteynırı , İstanbul'dan Ankara'ya 2.100 tl + KDV Ödüyoruz 40 lığa.
    Bayramdan önceki hafta bu senenin en iyi işini yaptık. Sonra bıçak gibi kesildi. Kimseden ses seda yok. Geçen seneki cirolar hayal oldu kesin.

Abi örnek vereyim. Ambarlı-Mısır Parsiyel fiyatı 130 $ + Konşimento 3-4 cbm için. Ancak Erenköy'den Ambarlı'ya nakliye bedeli 1.000 TL 20'lik veya 40'lık değil bak. 3-4 cbm yük

Armatörler kan ağlıyor abi. İhracatta haftalık çıkış yapan çoğu gemi seferleri iptal etti. Yük toplayıp kalkıyorlar. İthalat uçmuş durumda. İhracattan çok ithalat talebi geliyor artık bize. Ancak o da bir yere kadar gelecek. Şişecek piyasa da.

Karayolu hepten facia. Hiç yok. Navlunlar orada uçuk. Irak fiyatları 10.000 $ falan hatta. Sebep: Bölge karışık.

Havayolu en mantıklı seçim gibi görünüyor. Ancak navlun ve kg durumlarından dolayı biraz uçuk o da.

Demiryolu için büyük ağa babalar görüşmeler halinde. Bakalım, elimiz kolumuz bağlı bekliyoruz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şaka gibi , Krediyi devlet veriyo...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımı ile düzenlenen törende, 90 milyon yolcu kapasiteli ve üç adet kuzeygüney pistini kapsayan birinci etap yatırımları için Ziraat Bankası, Halkbank, VakıfBank, DenizBank, Garanti Bankası ve Finansbank ile İGA arasında 16 yıl vadeli finansman kredisi imzalandı. Konu ile ilgili basın bülteninde, ilk aşamada 6 milyar euroluk yatırımın hedeflendiği havalimanında yatırımların 4.5 milyar euroluk kısmının krediyle, yatırım tutarının yüzde 25'inin öz kaynaklardan karşılanacağı belirtildi. Havalimanının birinci etabın 2018 yılı içerisinde tamamlanması öngörülüyor.

Devam� i�in: http://www.ntvpara.com/haberler/ekon...yar-euro-kredi
    Copyright © ntvpara.com

BaDCaT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Şaka gibi , Krediyi devlet veriyo...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımı ile düzenlenen törende, 90 milyon yolcu kapasiteli ve üç adet kuzeygüney pistini kapsayan birinci etap yatırımları için Ziraat Bankası, Halkbank, VakıfBank, DenizBank, Garanti Bankası ve Finansbank ile İGA arasında 16 yıl vadeli finansman kredisi imzalandı. Konu ile ilgili basın bülteninde, ilk aşamada 6 milyar euroluk yatırımın hedeflendiği havalimanında yatırımların 4.5 milyar euroluk kısmının krediyle, yatırım tutarının yüzde 25'inin öz kaynaklardan karşılanacağı belirtildi. Havalimanının birinci etabın 2018 yılı içerisinde tamamlanması öngörülüyor.

Devam� i�in: 3. havalimanı i
    Copyright © ntvpara.com
    Güzel Z*****lar yolda yılbaşına

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)

Bu Konudaki Etiketler