Dolar 3.90
Euro 4.09
1 ay önce dolar 3.45 lerde iken 10.000 USD bozduran bir vatandaş şu anda 4.500 TL zararda..
1.000 USD de 450 zarar yapar.
Birisi yine çağrı yapsa "dolarları bozdurun hemen" diye yine uyan olur mu bu çağrıya acaba..![]()
Bu arada dolar bu hızla yükselmeye devam ederse yarın bu saatlerde euro dolar eşitlenir![]()
Suanda dolar 3,94 ve sürekli yukarı gidiyor
Faizleri arttırmama konusunda hala inat ederlerse dolar 6 yı bile görür bu gidişle.
Üretmeyen ekonomide faizi düşük tutma gibi bir hayale kapıldılar, şimdi çıkıyor acısı.
Bombalar patladığı sürece, ülkeye dışarıdan döviz girişi olmadığı sürece döviz artacaktır.
Yine aynı şekilde bombalar patladığı sürece, istikrarsızlık arttığı devam ettiği sürece, içerideki yatırımcı da dövizini alıp kaçtığı sürece faizi istediğin kadar artır, sadece anlık müdehale etmiş olursun.
Piyasa yeni faiz oranlarına alıştığı an (ki bir iki günden bahsediyorum) döviz yine artmaya devam edecektir.
Dünyadaki bu hareketlilik Trump un resmi olarak göreve başlayacağı güne kadar devam edecektir.
Türkiye için ise bu durum ne yazık ki Başkanlık sisteminin ilk gününe kadar..
Sonra piyasanın bu telaşlı huzursuz hali biter, rahatlar..
Ben pazar gününe kadar kadar, (ya da önümüzdeki hafta başı itibariyle) doların 5 TL olacağını düşünüyorum.
Bu yükselişi merkez bankası istediği kadar pompalama yapsın durduramaz.. Piyasa çok tedirgin..
Edit: Beklediğim değer tabiiki 5 TL değil, 6 TL olacaktı..Yanlış yazmışım
Ya hep Alman yavşakları gene bizi çekemiyorlar.
Yiğit Bulut Hurriyet'teki bir yazıya dikkat cekti
kızlar uzadıkça çirkinleşiyor; kız dediğin 1.60 - 1.75 olacak. 1.85 kız mı olur ya. he bu arada 1.45 de olmaz, o ne lan öle iddaa oranı gibi..
Bu adam ciddi troldür arkadaşlar, çok ciddi söylüyorum bunu... Yani, o ne kadar ciddi ise o kadar...![]()
bu 3.90 nın acısı şimdi çıkmaz zaten bir kaç aya çıkar çünkü üretici şu anda elindeki hammaddeyi tüketicek bittimi yeni hammadde için yurtdışından sipariş geçicek işte o zaman pahalıya aldığı hammaddeyi fiyatlarına yansıtıcak..
ve diyorum bunlar daha bence güzel günler.. emin olunki bu silsile domino taşı etkisi yaratıcak her şey çok sıcak kimse bir şey anlamıyor şu anda ..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
bir arkadaşım var ailesinden kalan evi sattı bebek de mi ne 5 milyon dolar a sattı o zaman için aşırı para değildi 1.40 falandı dolar harcasa bitirirdi yani eminim , çok uzun zaman değil 2010 ların başı , hiç ellemedi o parayı dolar olarak bıraktı kendi kazandıgı ile orta direk yaşadı corolla kullanıyordu hala dokunmadı parasına bankada , şu an 20 milyonu oldu şaka gibi anasını satım yaBugun konuştuk bence bozdur dedim artık
![]()
![]()
![]()
![]()
Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..
bence beklesin bu işin 5 tl ye kadar yolu var gibi görünüyor..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
bende bugun dolar aldım aksam ustu 3-4 gibi aldım , şimdi baktım kura 300 tl kar etmişim.... Ama hiçbirşey farketmeyecek şimdi aliexpress den alışveriş yaptım o kar gitti çünkü dolar üstünden aldıgım şeylerYani dışarı bagımlı yaşadıkça senin burda dolara yatırdıgın para da kar ettirmiyor sana çok çok büyük paralarla doların olmadıgı sürece...
Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)