Geçmiş yıllarda faiz inince döviz fırlardı.
Ne değiştide döviz hareketsiz kalabiliyor?
Dovız mevduat hesapları eylul ayında rekor kırdı ve 1mılyar dolar daha arttı....
Uzerıne gırıslerde cok,gecen hafta yazdıgım gıbı.rısk ıstahı arttı ve para bollasıyor. Bu sayede borsamız %7 den fazla prım yaptı,kagıtların faızı dustu vs.
Bu daha bu hızla devam etmez ancak dunyada kı ıstah bu durumda. Altından getırı yeterı kadar alındı.
Bır sebeb gerek,oda bulundu.
aradan geçen 2 ay sonrası bir güncelleme yaptım
Tabi geçen 2 ay içinde firmanın 2019-06 finansalları da açıklandığından temel analizimi yeni finansallara göre yeniden değerledim
Temel olarak çarpanlara baktığımızda iyi gelen 6. ay finansallarını önceki dönemin en düşük çarpanı ile değerlediğimizde dahi
hisse fiyatını 22,24 buluyorum bunun 2019-09 finansalları karşılığı 22,89 yapıyor kabaca 23 TL lik
2020 için ise eğer ülkede 2018/2019 a benzer siyasi kriz / erken seçim yaşanmadığı durumda bu değerler çok rahat 30 TL li seviyelere karşılık geliyor. Dediğim gibi bu fiyat beklentisi siyasi ve jeopolitik risklerde artış yaşanmadığı durumda geçerlidir.
Teknik olarak baktığımızda;
son 2 ayda yukarı trendi devam ettiren hisse net %27 artış sağlayarak daha önce belirttiğim 20,30 seviyesine bu hafta itibariyle
bugün itibariyle de 21,70 teknik seviyeye ulaştı. buralarda bir miktar realizasyon ve yataya sarma görebiliriz.
desteklere baktığımızda 20,80 ve 20,40 kısa vadeli destekler, orta vade için 19 altına gelmediği durumda hisseyi taşımaya devam ederim
ancak bu desteklerin mevcut fiyattan hızlı uzaklaşması da realizasyon ihtimalini güçlendiriyor.
dirençlere baktığımızda
21,60 (bugün üstüne çıkılsa bile henüz kırdı diyemeyiz)
22,40 kısa vadeli temel çarpanlar ile uyumlu
26 TL teknik olarak zorlayıcı bir seviye olacaktır
en yukarıda 31,60 var ki bu da dediğim gibi 2020 temel analiz hedef çarpanları ile uyumlu
hep kazanan tarafta olmak dileğiyle...
![]()
@ZX-636R Abi selam.
Yarın bir miktar uzun vade para bağlıcam.
1. TOASO
2. GOZDE
3. TTRAK
4. TUKAS
bu 4 hisse teknik olarak uzunda yükseliş onayı almış, harika işler çıkaracakmış gibi duruyor.
Sence hangisine doğru hareket etmeliyim ? Tavsiyeni rica edebilirmiyim mümkünse.
herkese selam
geçen ay bi burun ameliyatı oldum 1 ay yattım tatil matil yaptım kafa dinledim
1 aydır ekranımı ilk defa bugün açtım ufak ufak ısınırız inşallah![]()
"gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)