Biraz doğuya kayarsanız daha az tercih edilen üniversitelerde şansınız artabilir. Zirve hukuk bi deneyin derim gelen öğrencilerin çok yüksek puanları yok tabi bu sene ne durumda puanlar bilgim yok.
Printable View
Yeditepe düşünenlerin okulla ilgili sorularına yardımcı olabilirim ben de
bizim okulun ziyaret günleri başladı gelebilirsiniz (koç )
Türk Hava Kurumu Üniversitesi İzmir MYO'da okuyan veya ora hakkında bilgisi olan varmı ? Uçak teknolojisi yazmayı düşünüyorum.
Eğer çok hukuk istiyorsan ve bu sene ilk senense eğer yerleşemezsen hukuk için mezuna kalabilirsin istersen.Hayalinden önemli değil bir sene bence.Ben hukuk okuyorum 2. sınıfa geçtim.Açıkçası çok kolay bir bölüm değil o kısmı da iyi düşünmek gerek.Hani sırf kazanmakla da bitmiyo.Sosyal hayatını bile etkiliyo.Çok yönlü düşünmek gerek.
Onu çok önceden bozdum sorun yok :hahaha:
Zirveye baktım yarın arayıp konuşucam umarım kabul ederler beni çok teşekkür ederim :)
400 300 puanlarla işim yok özel kasçam seneyede kanka pek koymaz hukuk olsunda birde boşta kalmim bu senede :)
valla bu senede yerleşemezsem devlet direk askeriyeye yerleştircek beni :hehe::hehe:
İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi gibi bir yanlışlık yapmayın tercih yapacak arkadaşlara söylüyorum.
2yillik adalet mi yoksa grafik tasarrimmi tercih etmeliyim yada acıkogretimden isletme mi yazmaliyim?
Karabük Üniversitesi düşünen varsa :
-Geçme notu 60.
-Vizeden 100 alsanız da finalden 50'nin altında alırsanız kağıdınız değerlendirilmez.
-Büt var.
-Bu sene de yaz okulu açıldı.
-Karabük'te barınma sorunu, yurt sorunu var ve kira da olsa yurtta olsa fiyatlar makul değil.
Afyon Kocatepe malzeme bilimi ve mühendisliği okuyorum daha önce Fırat'ı 3. Sınıfda bıraktım 6senelik öğrenci olarak Afyon ve Elazığ hakkında bildiğim kadar bilgi veririm
Kocaeli İletişim isteyenlerin sorularını cevaplamaya çalışırım. Ayrıca Kocaeli'ye bu sene yaz okulu açıldı, bilginiz olsun. Geçme notu 65. Şeker mi şeker bir rektörümüz var. : )
Hukuk öyle sanıldığı gibi çok aman aman, zor bir bölüm değil. Okuduğunu anlama ve yorumlama yeteneği istiyor. Benim şimdi ki aklım olsa psikoloji okurdum. Ama neden diye sormayın, öyle:)
Merhaba,
Kardeşim de bu sene tercih yapacak, endustri ve elektrik-elektronik mühendislikleri düşünüyor.Bölümler hakkında bilgimiz olmadığı için bir şey diyemiyoruz.Yardımcı olacak olan var mı ? Istanbul içi özel okullarda yarı Burslu - Burssuz denk geliyor okulların durumuna göre.
Ingilizce eğitim dili olması artı mi eksi mi bilemedim.Benim derslerim ingilizce ama konuşabiliyor muyum rahat rahat ; hayır.Özellerde durum nasıl bilmiyorum.
O yüzden adamların başını yakma diyorum ya :D esir alıyor, gidemiyorsun. :D Şaka bi yana eğitimi güzel ama zor, rahata alışkın olan gelmesin.
Birazda kişinin ingilizce seviyesine kalıyor bence. Eğitimin ingilizce olmasının en büyük avantajı derse yönelik yada ders dışında projeler için araştırma yaparken çıkıyor ortaya. Kaynak bollugu yaratıyor hiçbirşey yapmasa bile..
Selamlar, piyasa geneli konusacagim. Kaynimin oglu sunu okudu su oldu gibi istisnalari bosverelim.
Endustri okuyanlar, kurumsal firmalara girip yazilim analistligi yapiyor. ( Bilgisayar muhendisleri yazilimci oluyor genelde, kod yazmak istemeyenler, daha insan iliskileri uzerine olsun diyenler analist oluyor.) e sektorde de acik var. Analist kadrolarina da endustriden aliyorlar. (Gerci her bolumden aliyorlar)
Elektrik elektronik ise, odtu,itu degilse gidecegi yer, gunun sonunda bir firmaya girip networkcu olur.
Ya da yazilimci olabilir. Elektronik vs piyasada cok kisitli. Devre tasarlayan pek yer yok. Onlar da dedigim gibi aselsan vs odtu itu aliyor genellikle.
Ben derimki elektronik yerine bilgisayar muh'e yonlendirin, endustri okumak ayri bi tercih ama daha sozel, daha cok kiz :))
Mühendislik yazacak arkadaşlar ingilizce eğitim veren okulları tercih etsin derim. Bu meslekte ingilizce olmazsa olmaz kesinlikle lazım.
dolaylı yoldan da olsa hayalim için ilk adımı attım şükür seneye kıbrıs tayım yaşam orda nasıldır(maddi konu hariç)
yol yakınken istanbul yazsamı ingilizcem biraz kıttır fazla başıma dert olurmu
Ben İstanbul üniversitesi elektrik-elektronik müh son sınıf öğrencisiyim. 2011 girişliyim öncelikle şunu söyleyim 1 sene hazırlık okudum okulun verdiği hazırlık eğitiminden pek bir şey kapmadım . Ve ingilizce işi birazda kişide bitiyor yani okul iyi olursa ( odtü, itü, boğaziçi) ve birazda kişi istekli olursa hem okuduğu bölümle alakalı teorik ingilizceye hakim olur hemde sosyal hayatında konuşma açısından kendini geliştirir. He bizim okula gelicek olursak hocalar ing dersi türkçe olarakta anlatıyor yani 😄
Bölümümle alakalı konuya gelecek olursak öncelikle şunu söyleyim her bölümde yüksek ortalama işe girerken faydalı olur o yüzden dörtlük sistemde ortalamasını 3 üzeri tutması lazımki eğer özelde okuyacaksa bence bu şartki rakiplerinden bir adım öne çıkması lazım. O yüzden hem bölüm zor olduğu çok sıkı çalışması lazım . Yani benim gece 12 de yatıp sabah 5 te kalkıp ders çalıştığım çok zamanlar oldu . İlersi için çok yönlü bir bölüm aslında kendi okulumdan konuşucak olursam seçicegim derslere göre elektronik , elektril-enerji, biyomedikal, otomasyon , haberleşme alanlarına yönelebiliyorsunuz ... Sonuçta diplomada elektrik-elektronik müh yazıyo ama yöneldiğiniz alan farklı.bu demek değilki ben elektronik derslerini seçtim enerji alanında çalışamam mı , tabiki çalışabilirsiniz.
Özel okula gelicek olursak duyumlarıma göre konuşuyorum (elektrik-elektronik müh için)
Özyeğin ve bahçeşehirin eğitimi iyiymiş galiba hocalar filan olsun mesela geçen bir alan görmüştüm kariyerde staj ilanıydı galiba bahçeşehir mezunu filan arıyorladı. Tabiki koç ve sabancının uzaydır 😄
Kareşinin hakkında hayırlısı olsun şimdiden ...
Sdu (ısparta) mühendislik yazmayın pişman olursunuz.
Antebe gelsin? :D İyi bi lisede iyi ingilizce öğrenip üniversitede ingilizce eğitim diliyle devam etmenin farkı büyük. Dil kursuyla öğrenilen ingilizcenin kendi sektörünüzdeki teknik terimler konusunda yetersiz gelme ihtimali çok fazla. o yüzden önemli direkt olarak orjinal diliyle öğrenmek.
Mühendislikte, direkt piyasada sabit olarak son kullanıcıyla aynı şeylerle çalışmayacaksanız ingilizce çok önemli. Araştırmaya başladığın anda herşey yabancı dillerde çünkü..
ingilizce konusuna bi açıklık getıreyım eger hedefınız kısıtlı ıse ben bölümü bitireyim okulumu bıtırıp bi iş başı yapayım yeter bana dersenız ıngilizce okumanıza o kadarda gerek yok ama hedefınız ögretim üyeliginden tutta uluslararası alanda bırseyler yapmak ıstıyorsanız kesinlıkle ingilizce şart şöyle bi örnek wereyım fırat üniversitesi elektrık elektronk muhendsılgınde hocalarımız war bazı hocalarımız süreklı aşama kaydederken bazıları yerinde sayıyor kimisi uluslararası ögretim kurumlarından teklıf alıyor we üniversite içinde yükseliyor doç -prof - yardımcı dekan gibi ama kimiside war sadece yerınde bildigin ögretım görevlisi sabit gelişemiyor ölene kadar ögretim görevlisi olarak kalacak bu hususu göz önünde bulundurmak zorundasınız gelecek sizin yani bu mesele bogulursam büyük denizde bogulayım hesaabı ama şiddetle ingilizceyi okumanızı tavsiye edıyorum uluslar arası prgramlarda cok aktif olacaksınız görürsünz. kazanan arkadaşlar hayırlı olsn şimdiden
İngilizce olayı sadece akademik ya da iletişim anlamında işe yaramaz.
Teknik herhangi bir konuda türkçe kaynaklar çok kısıtlı özellikle detaylı bilgi anlamında. İngilizce arama yapıldığında ise tonla video makale yazı önüne seriliyor.
İş hayatında illaki sizden belli bir program kullanmanı isteyecekler çizim/analiz/hesaplama için. Bazı programların bırak kursunu bulmayı türkçe kaynak bile bulamıyorsun. İngilizce bir sürü tutorial bulman mümkün ama.
Kısacası ingilizce iyidir. Öğrenin :)
Kütahya Dumlupınar işletme okunur mu barınma ve ortam nasıldır ?
Beykent Üniversitesi Öğrenci Konseyi ekibinin başında olaraktan bende elimden geldiğince sorularınızı cevaplamaya çalışırım.
Yakın arkadaşımın kardeşi bu sene mezun oldu. En son müdür falan vardı okulda. Lise 5 ten devam diyordu. Ortamını gözümle gördüm , hala kendi okuluma girerken gözümden bir iki damla yaş akar . Tabi o kabin hizmetleri okuyordu onunda etkisi büyüktür :) Okul izmir diye geçsede selçuk izmir sayılır mı bilmiyorum :) .Kuşadasına yakın. Okul ufak olduğu için hocalarla sıkı fıkı olmak kolay. Kendini sevdirirsen okulun uzama imkanı yok hocalar gayet esnekler.
Selçuk Üniversitesi - İletişim fakültesinde okuyorum varsa yardımcı olabileceğim bir konu seve seve.
istanbul bilgi üniversitesine gelmek istiyenlere yardımcı olurum