Bir de mesaj kutun dolu ordan da yazamadım abi konuyu takip edeceksen eğer burdan hatırlatırım. Ya da sana ulaşabileceğim bir numara pmlermisin?
Printable View
Bir de mesaj kutun dolu ordan da yazamadım abi konuyu takip edeceksen eğer burdan hatırlatırım. Ya da sana ulaşabileceğim bir numara pmlermisin?
İç mimarlık genel olarak zevkli,okurken keyif veren ama fazlasıyla yorucu,bıktırıcı,can sıkan bi bölüm. Ben yetenek sınavıyla yerleştim,benim okulumda yetenek sınavında 2 çizim 1 mülakat oldu onun sonuçlarına göre değerlendiriyorlar. Benim zamanımda yetenek sınavına girebilmek için ygs'den 140'ı geçmiş olmak gerekiyordu.
Günlerce,gecelerce uğraştığınız emek verdiğiniz projeniz hocanın karşısında,jüride parçalanınca ya da yerin dibine sokulunca canınız sıkılacaksa,tekrar yapmaktan vazgeçecekseniz sabırsız,tahammülü olmayan bi insansanız bu bölüme gelmeyin çok zorluk çekersiniz. İç Mimarlık/Mimarlık fark etmez; Fakülte egoist hocalarla ve öğrencilerle dolu bir yer. Köprüyü geçene kadar ayıya dayı deme durumu fazlasıyla mevcut.
Derslerin ağır olup olmama durumu okula göre değişkenlik gösteriyor. Zirve'de bizi biraz zorluyorlar proje dersinde vs. diğer okullarla karşılaştırdığımızda daha zor,daha detaylı şeyler istiyorlar. İç mimarlık biraz da sevgi işidir yani öyle puanım tuttu,burası oluyodu iç mimarlık iyi meslek diye duyduk geldik diyip okunacak bir bölüm değil. Sevmiyorsanız,sevmezseniz yapamazsınız. İç mimarlık diyince de öyle aklınıza 2 koltuk,2 sandalye masa çizip onları bi odaya yerleştirmek gibi şeyler gelmesin pek bi alakası yok. :D 2. sınıfta 2 proje bitirdim 1 ve 2. dönemlerde. 1. dönem projemde bize verilen arsaya kreş yaptık arsaya gidip arsanın ölçülerini alma planını çıkarma dahil size ait. Ve ben o projede iç mekan yaptım,dış cephe yaptım,peyzaj yaptım. KOLAY BİR BÖLÜM DEĞİL. 2 çizim yaparız,bişeyler karalar geçeriz mantığıyla gelmeyin.
Ama şunlar da var ki severek yapılırsa çok eğlenceli ve saygın bi meslek. Sadece okul olarak değil direk olarak yaşam tarzınızın değişmesini sağlayan bi meslek. Gelir olarak isim yapıldıktan sonra kazanç oluyor. Yüksek lisansda mimar olarak yapma şansınız var. Şu sıralar iç mimarlara imza yetkisi için uğraşılıyor imza yetkisi de geldiği takdirde geleceğin parlayan mesleklerinden biri olacaktır şüphesiz. Daha önce de yazmıştım forumda bi yerde,sabaha kadar uykusuz kalmalar 2-3 gün hiç uyumamalar falan zaten bölümle ilginiz varsa sosyal medyada fazlasıyla yer alıyor bunlar,bunların hiç biri şaka ya da yalan değil. Ciddi anlamda teslim zamanları projeyi,maketi yetiştirmek için 1 hafta günde 1-2 saat uyuduğumu bilirim. En basit örneği olarak bu dönem final projemi teslime götürmek için ozalitçiye gittim çıktı almaya,girdiğimde saat akşam 12'ydi çıkarken sabah ezanı okunuyordu. En ufak bi şey bile sizin gecelerce sabahlamanıza neden olabilir.
Başka sorusu olan varsa seve seve cevaplarım bu konudan yazalım ki başka arkadaşlarımızda görünce faydalansın.
Yeditepe düşünenlerin okulla ilgili sorularına yardımcı olabilirim ben de
bizim okulun ziyaret günleri başladı gelebilirsiniz (koç )
Türk Hava Kurumu Üniversitesi İzmir MYO'da okuyan veya ora hakkında bilgisi olan varmı ? Uçak teknolojisi yazmayı düşünüyorum.
Eğer çok hukuk istiyorsan ve bu sene ilk senense eğer yerleşemezsen hukuk için mezuna kalabilirsin istersen.Hayalinden önemli değil bir sene bence.Ben hukuk okuyorum 2. sınıfa geçtim.Açıkçası çok kolay bir bölüm değil o kısmı da iyi düşünmek gerek.Hani sırf kazanmakla da bitmiyo.Sosyal hayatını bile etkiliyo.Çok yönlü düşünmek gerek.
Onu çok önceden bozdum sorun yok :hahaha:
Zirveye baktım yarın arayıp konuşucam umarım kabul ederler beni çok teşekkür ederim :)
400 300 puanlarla işim yok özel kasçam seneyede kanka pek koymaz hukuk olsunda birde boşta kalmim bu senede :)
valla bu senede yerleşemezsem devlet direk askeriyeye yerleştircek beni :hehe::hehe:
İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi gibi bir yanlışlık yapmayın tercih yapacak arkadaşlara söylüyorum.
2yillik adalet mi yoksa grafik tasarrimmi tercih etmeliyim yada acıkogretimden isletme mi yazmaliyim?
Karabük Üniversitesi düşünen varsa :
-Geçme notu 60.
-Vizeden 100 alsanız da finalden 50'nin altında alırsanız kağıdınız değerlendirilmez.
-Büt var.
-Bu sene de yaz okulu açıldı.
-Karabük'te barınma sorunu, yurt sorunu var ve kira da olsa yurtta olsa fiyatlar makul değil.
Afyon Kocatepe malzeme bilimi ve mühendisliği okuyorum daha önce Fırat'ı 3. Sınıfda bıraktım 6senelik öğrenci olarak Afyon ve Elazığ hakkında bildiğim kadar bilgi veririm
Kocaeli İletişim isteyenlerin sorularını cevaplamaya çalışırım. Ayrıca Kocaeli'ye bu sene yaz okulu açıldı, bilginiz olsun. Geçme notu 65. Şeker mi şeker bir rektörümüz var. : )
Hukuk öyle sanıldığı gibi çok aman aman, zor bir bölüm değil. Okuduğunu anlama ve yorumlama yeteneği istiyor. Benim şimdi ki aklım olsa psikoloji okurdum. Ama neden diye sormayın, öyle:)
Merhaba,
Kardeşim de bu sene tercih yapacak, endustri ve elektrik-elektronik mühendislikleri düşünüyor.Bölümler hakkında bilgimiz olmadığı için bir şey diyemiyoruz.Yardımcı olacak olan var mı ? Istanbul içi özel okullarda yarı Burslu - Burssuz denk geliyor okulların durumuna göre.
Ingilizce eğitim dili olması artı mi eksi mi bilemedim.Benim derslerim ingilizce ama konuşabiliyor muyum rahat rahat ; hayır.Özellerde durum nasıl bilmiyorum.