sanırım pilot uygulama yapılıyor ankarada. yakında diğer illere de uygulanacaktır.
buyrun açıklama ;
MERNİS KAYITLARINA GÖRE ALTINDAĞ - ÇANKAYA - MAMAK - KEÇİÖREN - YENİMAHALLE - PURSAKLAR İLÇELERİNDE İKAMET EDİP, PLAKA TAHSİSİ YAPTIRMAK İSTEYEN BAŞVURU SAHİPLERİ PLAKA TAHSİSİ YAPABİLİRLER. MERNİS KAYITLARINA GÖRE BU İLÇELER HARİCİNDE İKAMET EDEN BAŞVURU SAHİPLERİ, ANKARA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜNDEN PLAKA TAHSİSİ YAPAMAYACAKLARDIR.
http://www.ankara.pol.tr/sayfalar/plaka_tahsis.aspx
tsi
Benim de bir sorum olucak mesela 2 arabam var 2 plakayı birbiri ile değiştirme şansım var mı? Mesela 1. arabam ak plaka 2. arabam ek plaka 2. arabamda ki ek plakayı 1. arabama takabiliyor muyum bilgilendirirseniz çok sevinirim
Normalde mümkün değil, ancak şöyle olabilir ;
2 aracı da başkası adına satış yapmalısınız ve satış esnasında plaka değişimini talep etmelisiniz.
(önce 2 numaralı aracı satış yapıp plaka boşa çıkartılacak)
tabi boşa çıkan plakayı ilgili şubeden 1 numaralı araç için ayırtmanız gerekiyor.
(Eğer EK plaka sizin bağlı olduğunuz şubede değilse, ikametgahı aldırmanız gerekiyor )
1 numaralı araca EK plakayı aldıktan sonra tekrardan noterden kendi adınıza satış alabilirsiniz ( bu defa plaka değişikliğine onay vermiyoruz )
olmaz değil, olur ama biraz uğraştırır...
tsi
Sigorta, servis veya emniyetin kayıtlarından bulmak mümkün. en sağlamı emniyetin kayıtları. (polnet)
tsi
34 ecu xx diye bi plaka almak istiyorum. Özel bir plaka değil ama ben plakanın çıktığı yerde ikamet alıp ecu istersem özel muamelesi görür müyüm![]()
DÜNYADA İKİ BİLİNMEYEN VARDIR.BİRİ KUTUPLAR , DİĞERİ TÜRKLER.. Albert Sorel
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)