Allah bu o.cocugunun ve onun gibilerinde bunlara fırsat verenlerinde bin türlü belasını versin.
Printable View
Allah bu o.cocugunun ve onun gibilerinde bunlara fırsat verenlerinde bin türlü belasını versin.
Olayi cok farkli noktalara tasiyorsunuz, yine basit ve alakasizca butun yukumlulugu polis verdiniz. Kimse demiyor ki o adamin belinde silahin ne isi vardi, bu cakallari buraya getirenden nasil hesap sorariz deme yok. Varsa yoksa bos muhabbet polis adami vursaydi, vurdu ya tamam hadi vurdu o kalabaligin icin nolacakti sonrasinda bitecek miydi bu otopark kavgalari bana bunu soyleyin.
Babam MİA, çocukluk ve gençlik dönemlerimin bir kısmı Polisler ile içiçe geçti (Babamın korumaları*Şöförleri,Lojman Bekçileri-Nöbetçileri vs vs..) ailemin yanından ayrılıp istanbula taşınınca farkettim ki babamın yanında birer iyilik timsalı olan polisler, "sivil" vatandaşa etmediği zulmu,yapmadığı artistliği kalmıyormuş. Sokaklarda bir yürüyüşleri var ki zannedersin taksim onların tapulu malı 5 km öteye gidin babialı yokuşuna valiliğin orada ki polislere bakın birde hepsi süt dökmüş kedi misali yani polisler adamına göre adam olduğu için en ufak bir olayda bütün halk karşılarında oluyor
ama bilmiyor ki en ufak bir eylemde 48 saat uykusuz-yemeksiz orada nöbet tutacak en ambiyane tabirle aldığı para fitil fitil burnundan gelecek adamlar yine polisler asıl işi devletin marabalığı olan adam kendisini devlet sanarsa sıkıntı çıkar.
Orada ki polise laf eden esnafların hepside, 21-22 yaşında yeni mezun öss sistemine göre düşünürsek barajı ucundan geçmiş bir baltaya sap olamamış yada anadoluda iibf okuyup iş bulamayınca polis olmuş çocuktan adamlar dükkanlarına gelince belki bize kolaylık sağlar(polis ne kolaylık sağlar oda mechul ya) vs.. "O komserim hoşgeldin,açmısın bi yemek söyliyeyim, çay söyliyeyim" diye adamların egosunu büyütürsen böyle tepene çıkar birileri.
Polislere karşı görüşüm böyle olmasına rağmen
Polisin orada adamı vurması imkansız, verilen emirler ve mevzuatlara göre neler doğru ise onu yapmışlar.
Dediğim gibi polis devlet nezdinde harcanabilecek en kolay devlet memuru olduğu için bir tanesi bile orada adama 2 el ateş etse, ömür boyu mahkemeler-soruşturmalar peşini bırakmaz.
haberlerde sivil polis terörü var bakın,belediye şoförüne saldırıyo
Bu 17 yaşındaki genci vuranın öbür tarafta gözü yaşlı olan ana babanın hesabını veremez olsun inşallah :mad::mad2:
belkide adam silahını çekerken polis yanındaydı belkide polisler onu tanıyodu da tepki vermedi,belkide o siviller o adamdan yemek parası alıyodu
İnsan canı bu kadar ucuz işte , Allah karşımıza doğru insanları çıkartsın böylelerininde bizden uzakda belasını versin. bu hükümet denen şarlatan ordusu başımızda olduğu sürece olan yine masumlara olacak , yıllardır şu partiye oy verenler var ya onlarada hakkımı helal etmiyorum Allah onlarıda bildiği gibi yapsın göz göre göre zulme destek olan herkesi kahretsin
Bundan bir önceki mesajımda mevzuattan alıntı yaparak senin kırmızıyla yazdığın yerin tersini ifade eden maddeyi koydum.
Polisin vurması imkansız değil, hukukun adamı vuran polisin arkasında durma garantisi olmadığından dolayı, yani ülkede adalet olmadığından dolayı polisin o adamı vurmaya maçasının yememesiyle ilgili olay.
Polis te belki adam silahı çektiğinde indirmek istedi ama sonrasında yaşanacakları düşünüp vazgeçmiş olabilir.
Bu yüzden o adamı suçlayamayız.
Suç caydırıcılığı olmayan adalet sistemimizde.
En güzel örneği Onur Özbizerdik denilen eleman, çatır çatır adam vurdu, sevgilisinin yüzünü çarşamba pazarına çevirdi.
İyi hal vs den dolayı salındı ve sokakta dolaşıyor. Bu ülkede bunun gibi binlercesi var. Bunun gibi bir sürü örnek var 3. sayfa haberlerinde.
Sorunun kaynağını iyi anlamak lazım, bunlar biter mi bence bitmez. Allaha emanet yaşıyoruz.
Orda ölen çocuk senin benim kardeşim de olabilirdi.
Kesinlikle katılıyorum, ancak kanunlar öyle hazırlanıyor ki "yoruma" açık şekilde bırakılıyor.
Kanun No. 5681, Kabul Tarihi: 2/6/2007 POLİS VAZİFE VE SALÂHİYET KANUNU'na bakarsanız
" Polis, kendisine veya başkasına yönelik bir saldırı karşısında, zor kullanmaya ilişkin koşullara bağlı kalmaksızın, 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun meşru savunmaya ilişkin hükümleri çerçevesinde savunmada bulunur.
Polis;
a) Meşru savunma hakkının kullanılması kapsamında,
b) Bedenî kuvvet ve maddî güç kullanarak etkisiz hale getiremediği direniş karşısında, bu direnişi kırmak amacıyla ve kıracak ölçüde,
c) Hakkında tutuklama, gözaltına alma, zorla getirme kararı veya yakalama emri verilmiş olan kişilerin ya da suçüstü halinde şüphelinin yakalanmasını sağlamak amacıyla ve sağlayacak ölçüde,
silah kullanmaya yetkilidir.
Polis, yedinci fıkranın (c) bendi kapsamında silah kullanmadan önce kişiye duyabileceği şekilde "dur" çağrısında bulunur. Kişinin bu çağrıya uymayarak kaçmaya devam etmesi halinde, önce uyarı amacıyla silahla ateş edilebilir. Buna rağmen kaçmakta ısrar etmesi dolayısıyla ele geçirilmesinin mümkün olmaması halinde ise kişinin yakalanmasını sağlamak amacıyla ve sağlayacak ölçüde silahla ateş edilebilir.
Polis, direnişi kırmak ya da yakalamak amacıyla zor veya silah kullanma yetkisini kullanırken, kendisine karşı silahla saldırıya teşebbüs edilmesi halinde, silahla saldırıya teşebbüs eden kişiye karşı saldırı tehlikesini etkisiz kılacak ölçüde duraksamadan silahla ateş edebilir."
Burası o kadar yoruma açık ki.Maalesef yasalarımız suçu önlemek için silah kullanma yetkisini detaylı tanımlamıyor.
http://webtv.hurriyet.com.tr/haber/h...es-etti_115917
Buyur buradan yak, ülkece kafayı yedik.
Yahu iste anlasaniza nasil islerine gelirse. sade varandasa elinde silah molotof v.s olmayana isler bunlarin polisligi. Yok neden elestirilmiyormus da asil buna sebep olanlar insan azicik su sayfalari okur da i. Melihin kulaklari nasil cinlanis gorur. Ama artik iclerine islemis heralde ki islerine geldigi sekilde olaylari yorumlayip ona gire hareket etmek su forumda bile ise yaramiyor. Kskda vurmadilar mi gencecik cocugu basindan cevirmeden kaciyor diye ? Yok kardesim birakin palavrayi her meslegin yapanin iyisi de var ktusu de var diye kendinizi savunmaya calismayi, biz daha o iyileri goremedik hic. Bire bir maalesef cok polise isim dustu hep magdur sifatiyla cok sukur daha iyisini biz goremedik o polislerin. Gozunun onunde insan olduruyorlar senin gikin cikmiyor sonra git olen adamin srkadaslarina artislik yap biber gazi sik tartakla yok yaaa ne guzel is amk.
Halk otobüslerinde polis ihtiyar o bu binlerce ücretsiz yolcu olduğundan sürücülerin zoruna gidiyor bu durum, ters davranıyorlar. Hele halk otobüslerini işleten bi kesimin askere polise olan tavrından bahsetmeye bile gerek yok. Çok şaşırtıcı bir olay değil bu şartlarda..
5 yaşındaki kıza... 'Oruçluydum' dedi indirim aldı!
Zonguldak'ta, 5 yaşındaki kıza cinsel istismardan yargılandığı mahkemede kendini "Oruçluyum. Yapmadığım suçu bana yüklediler." diyerek savunan sanığın cezası düşürüldü.
Böyle bir adalet sisteminin olduğu ülke de kaç ay yatar?
:) İyi ki de olmamışım diyorum o konuda haklısın. Kimseye mesleği öğrettiğim yok, öyle bi çabam da olmaz.
Senin bahsettiğini yaparsan çok net söylüyorum ÖLÜRSÜN, havaya sıkıcan , bel altına sıkıcan vs vs öyle bi dünya yok kusura bakma.
Asker de de eğitim de böyle söylerlerdi ( 9 ay sınır karakolunda karakol komutanıydım) sonra çatışmaya giren arkadaşlar anlatırdı olayın kitaplardaki gibi olmadığını.
O silah vatandaşa değil de sana ya da ailenden birine doğrultulsaydı çıkıp yazabilecek miydin acaba bu kadar güzel.
Mesleğinde başarılar diliyorum, genelleme yaptığım bir satır yok yazımda, ben yorumumu oradaki polis için yaptım.
Her meslekte olduğu gibi iyisi de kötüsü de var.
Çıkıp sor bakalım, toplumda polisler ile ilgili ne kadar olumlu şey duyacaksın. Yazdıklarımı şahsi de algılama o niyetle yazmıyorum çünkü.
Kaldı ki eşimin babası emekli emniyet müdürü :) Bir mesleği 3-5 çürük yumurta yüzünden karalayacak cihette biri olmadık çok şükür.
Ama sen de biliyorsun ki bir çok amiriniz (içişleri bakanı da dahil) siyasal işlere polisi alet edip vatandaşın antipatisini kazandınız.
Uzamasına gerek yok 17 Yaşında bir geç öldü. Sabaha kadar yazsak ne değişir, anasının babasının içindeki acıyı kim dindirir.
Diğer yazdıklarımı da oku ne niyetle yazdığım çok açık. İnsan gibi yaşamak insan gibi muamele görmek isteyen bir vatandaşım sadece.
Selametle.
Konuya yazdığım bir mesajımda zaten kanun koyucunun yanlışlığından.
Dolayısıyla da kişinin (polisin) bundan dolayı görevi de olsa başına ne geleceğini bilemeyeceğinden ötürü müdahale etmekten çekineceğini yazdım.
Yasalarımız caydırıcı değil ve yoruma açık olduğu için de adam vuranı salıp, karısını öldürene iyi halden ceza indirimi uygulayıp,
aç bebeği için süt çalan kişiye de 4 yıl hapis veren yasalarımız var.(yaptığını tasvip ettiğim anlamı çıkmasın sakın)
http://www.internethaber.com/bebegi-...is-224880h.htm
Yani daha forum ortamında bile birbirimize tahammülümüz yok iken sokakta dan dun sıkmamız normal.
Konuyu okuyan herkes otursun o çocuğun evladı/kardeşi olduğunu düşünsün ne yapar nasıl tepki verirdi kendi iç sesiyle yüzleşsin.
Sonra gelsin konuşsun. Kimseyi kırmamak için bir daha yazmıyorum bu konuya. Kırdığım kimse olduysa da kusura bakmasın.
Ölene de rabbim mağfiret eylesin, ailesine sabır versin.
Ne zaman böyle bi olay olsa polis müdahale edemese veya toplumsal olayda insanların kafalarına gaz fişeği sıksa,hemen kendilerini savunurlar " biz emir kuluyuz napalım verilen emirler böyle vs."
Ne zaman da bir gariban veya kendi işinde gücünde olan bir insanla tartışsalar hemen dayılıklar,giderler,ses yükseltmeler,argo laflar...Eee noldu emir kuluydun az önce?
Kısacası ona götüm yemedi denemiyor.
Melih gökcek açıklama yapmış 15 temmuzdan sonra bütün yol kenarı otoparklar ücretsiz olacakmış. İlla olay cıkıp birilerinin ölmesimi gerekiyor...
Ben de okudum o haberi ama güvenmiyorum o adama