Mesleğini bilmiyorum ama "kimliği göstermesek" dediğine göre sanırım polissin.
Polisleri sevmem (2010 da polis olmak için mülakata girmiş birisi olarak yazıyorum) çünkü son zamanlarda öyle saçma sapan müdahaleler yaptılar ki haklıyken haksız duruma düştüler birçok olayda.
Öncelikle sorgulanması gereken polislerin bulunma amacı nedir ?
Polis ne iş yapar ki diğer kolluk kuvvetleri de dahil halka tesir edebilecek olan tehtit ve tehlikeleri önlemektir.
Var olan bir saldırıyı sonlandırmak, kişilerin can ve mal güvenliğini sağlamak vs vs diye uzar. Polis olmasa ne olurdu ?
Eski çağlardaki gibi güçlü olan zayıf olanı ezer kendi adaletini empoze ederdi.
Polisin o adamı vurması gerektiğini düşünüyorum ve hala da bunu savunuyorum.
Açın mevzuatı okuyun demişsin, açtım okudum.
http://www.mevzuat.gov.tr/MevzuatMetin/1.3.2559.pdf bu linkteki pdf 2559 Sayılı POLİS VAZİFE VE SALȂHİYET KANUNU dur.
16. Maddeni "d" bendi aşağıdaki şekilde düzenlenmiştir. Sanırım kanun maddesi gayet açık.
d) (Ek: 27/3/2015-6638/4 md.) Kendisine veya başkalarına, işyerlerine, konutlara, kamu binalarına, okullara,
yurtlara, ibadethanelere, araçlara ve kişilerin tek tek veya toplu halde bulunduğu açık veya kapalı alanlara molotof, patlayıcı,
yanıcı, yakıcı, boğucu, yaralayıcı ve benzeri silahlarla saldıran veya saldırıya teşebbüs edenlere karşı, saldırıyı etkisiz kılmak
amacıyla ve etkisiz kılacak ölçüde,
silah kullanmaya yetkilidir.
Sana katıldığım tek nokta polisin o adamı vurması halinde başına geleceklerden korkmasıdır.
Muhtemelen bilmem kimin bilmem nesidir diye düşünmüş ve haritadan yer beğenmemek için o şekilde bir müdahale de bulunmamıştır.
Polisi bu hale düşürenler utansın, aynı şekilde ülkeyi de.
Şunu da göz ardı etmemek lazım bunu hep birlikte yaptık, şimdi oturup övünebiliriz yaptığımıza.
Ha yeter mi ? Yetmez ama evet
!!!