Valla ben elime ilk anahtarı tutuğumdan beriki sanırsam 6 yaşındaydım babamın garajındaBMW hastasıyım, BMW'ye inanılmaz bir mühendislik ilgim ve hayranlığım var.
adamlar bu işi biliyor değil bu işi yazmış çizmiş bitirmiş be hocam, bizim bildiğimizi onlar uttu boyutunda yani
bugün bu adamlar 520d gibi tankı,balinayı saatde 240km dizel motorla yaptırabiliyor,aynı motorla 320dde 520d'de nereydeyse polo gti hızlanmasını yakalayabiliyor 320d 7.5sn civarı ve saatde 150kmh ile giderken 6lt yaktırabiliyor.
inanın bu adamlar 1 değil rakiplerin mühendislik anlamında 1000 adım ötesinde.
ama en büyük saygı duymama neden oluşları onların bavarian lı oluşları, almanyayı iyi biliyormusunu bilmem ama bu adamlar o kıl kuyruk her boku ben bilirim diyen soğuk gıcık itici olan öldürme içgüdüsü olan o adilerden değil kendilerini hep ayrı tutmuş çok kaliteli bir kesim.
işte bu bavaryalı olan BMW yıllardır hep kendi gücü ile ayakta kaldı asla ortaklaşmaya yönelmedi en fazla taşeron olarak kullandı, bakınız bugün Mercedes artık o eski Mercedes benz ile alakası yok , yok Chrysler oldu yok Renault ile ortaklaşmaya gitti yok Renault motor kullanıyor vs vs .
o sebeble bu adamlar bu 3 silindire gittiler ise ulan bir bildikleride vardır demiyor değilim,bakalım zaman gösterecek.