User Tag List

Sayfa 12/18 İlkİlk ... 21011121314 ... SonSon
328 sonuçtan 210 ile 228 arası

Konu: Yeni 418i bmw

HaKo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gerçekten gereksiz tartışma, adamlar denemek için 500 milyon yatırmışlar tabi , bir de milletin üstünde deneyelim diye arabalara da koyup seri seri satmaya başlamışlar dimi Biz konuşuruz onlar yapar

Bir de milletin derdi ucuz araba alıp binenler olmuş , niye zorunuza gidiyor anlamıyorum , adamın parası 418 e yeter 316 yeter alır biner , yok arkasındaki yazıymış bilmem neymiş Türkler den başka başkalarının ne yaptığına oturup kafa yoran kendine dert eden var mı acaba bu dünyada..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yarbay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ortalama 900milyon yatırım, şimdi ben çok saçmalayan arkadaşım ya kardeşim.

hadi hesapla bakayım BMW yılda kaç BMW 1.6 motorlu araç satıyormuş sonra onu kaç sene üretiyormuş toplam birim başına 900 milyon eurodan araç başına kaç Euro düşüyormuş

adamlar bmw'nin maliyet analizinide yaptılar ya

kardeşim kaz gelecek yerden tavuk esirgermisin sen? 900 milyon yatırıma kıyasla 2.2 milyar Euro kaarları oluyorsa bu durumda BMW malmı olmuş oluyor?

yazıldı tartışıldı çoktan hani şimdi değil 60-70 yıl önceden söz ediyorum ha 3 silindir adım atlar bitti,nokta! gerisini iddia ediyorsan diyecek birşeyim yok .

ama benim zaten buradaki tek iddiam 3silindirli motorun 4 silindire kıyasla daha başarısız oluşu ve bmwnin bu 3silindire yeltenmesindeki tek sebebin kendi ekonomik avantajı oluşu.

sizlerin kullanıcı olarak 4silindire kıyasla 3 silindir kullanmanızın hiçbir avantajı olmadığı gibi dezavantajlarıda yok değildir.

neyse daha fazla uzatmayacam , siz biliyorsunuz BMW yaptıysada sizin için yapmıştır elbet kendi için değil
    Abi sen buralarda harcanıyosun bence BMW AG ye danışmanlık falan vermelisin , Techturkey hafif kalır,

Yahu Allah aşkına biraz mantık , tamam adamlar kar edecekler , tabii ki yatırım maliyeti olacak ve satış adetlerine bölünce bir şey çıkmıyor belki , hadi adam kar edeceğim diye yaptı bunu ,

Peki marka imajı ? Ya kullanıcıdan gelecek geri dönüşler ? Koskocaaaa BMW bunları düşünmüyor değil mi, kar etsin yeter.. Sanki istoçta toptancı dükkanı açmış Hasan amcadan bahsediyoruz piyasayı tokatlayıp uzayacak.

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TaGo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben olaya biraz daha trajik bakıyorum aslında. Bu motor sonuçta yoktu. Bu motora verilen ArGe yatırımı milyonlarca euro. hatta belki milyara yakın. Peki ne sebep oldu bu yatırımı yapmaya? Zaten hali hazırda 1.6 motorun vardı. Kullanıyordun yedek parçası herşeyi var. Sen bir anda bu motora geçiyorsun... Mutlakaki bir artısı varki bu yatırımın altına girdi. Bu arada eskiden 320i ler 1998 cc di bir ara m54 motorlarla 2200cc ye çıktı adı aynı kaldı. Ozamanda bizler alarak birşey kazanmadık. 3 silindirde olduysa 500 er yüz cc lik piston başı cc si oldu. eskide 400 cc iken ve 4 adetken. Motorlar çokta yapı olarak küçülmez. Yakıt tasarrufunu mutlaka takip edeceğim. 1.6 dan nekadar geri geldi diye başka birşey endişelendirmiyor.
    Sayın Yarbay, bakın 6-7 satır yukarıda zaten ben hangi yorumu yapmışım. Google a yazsaymışım tam rakamıda bulurmuşum. 1 milyardır belkide dedim aynende o çıktı. Yani tabiki BMW bu yatırıma girdiyse ileriye dönük kendi menfaatine yapmıştır. Hatta buradaki sebep ne olabilirki çok yeni olan motordan vazgeçebildi dedim. O motorda yenydi hatta tasarlanırken bece sadece 3-4 yıl kullanılacak diye yapılmadı. Çünkü bmw bir motoru en az 10 yıl kullanır. m10-m20-m30 (Bu arada m10 da m30 da bu motorlardan türemişti sistemleri aynı 2 piston çıkar gerisi aynıdır), m50 yi hele m52-m54 olarak 20 sene üretti nerdeyse. Kim zarar etmek ister.

Ama siz sadece saldırıyorsunuz birde kime saldırdığınızı bilmeden. Üstünlük tartışması değil bu varın siz herkesten çok bilin bence sorun olmaz. Ama bir ben bilirim demeniz iğreti ediyor. Bmw 1 milyar dolar gömdüğü iştede kusura bakmayın konforsuz, verimsiz ve çok yakan bir motor üretmemiştir.

Neyse biz farklı frekanslarda olan mühendisleriz diyerek onuyu kapatıyorum.
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı HaKo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi sen buralarda harcanıyosun bence BMW AG ye danışmanlık falan vermelisin , Techturkey hafif kalır,

Yahu Allah aşkına biraz mantık , tamam adamlar kar edecekler , tabii ki yatırım maliyeti olacak ve satış adetlerine bölünce bir şey çıkmıyor belki , hadi adam kar edeceğim diye yaptı bunu ,

Peki marka imajı ? Ya kullanıcıdan gelecek geri dönüşler ? Koskocaaaa BMW bunları düşünmüyor değil mi, kar etsin yeter.. Sanki istoçta toptancı dükkanı açmış Hasan amcadan bahsediyoruz piyasayı tokatlayıp uzayacak.

Mercedes chyrsler ile birleşti hani amerikada sıfırı 8000usdye satılan Neonu üretenlerle, yetmedi Renault kangoo motoru koydular arabalarına sen BMW 3 silindirli takarmı hiç, hiç imajını zedelermi diyorsun

adamlar 10 sene önce bile e46 coupe'de 1.6 lt motor ile sürenler değilmi türkiye pazarına ?

şahsen şu an devir imaj,ruh,isimden çok ekonomi devri kardeşim bugün Porschelerin içinde 1.6 audi parçaları bile çıkabiliyor mantık ne kadar ortak parça okadar kaar başkada mantık yok buna emin olabilirsin.

eğer tersini iddia ediyorsanız söylermisiniz BMW neden 1.5 3 silindir çıkarsınki asıl BMW nin ekonomik kaarı yok ise,imajı zedenelecek ise neden bu adımı atsınki? karşılığında muhakkak bir şey vardır değilmi? almanlardan söz ediyoruz burda çıkarları olmasa yaralı parmağa işemeyecek adamlardan.

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    tüm mali tablolar satıs rakamları politikalar ıvırlar zıvırları investmen relaitons altında pdf ve excel olarak bulabilirsiniz merak eden varsa yanaşşın

http://www.bmwgroup.com/e/0_0_www_bm...home/home.html
    1881 - 193

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bazi yazilar bilgi icerisinde komedi olmus...
    Ahkam kesip,piyasa arastirmasi yapmisiz hatta karar bile almisiz
    Bmw gibi markanin en onemli bakicagi nokta,araca oldu olmadidan cok sorum cikardimi? Emisyonda geriye geldi mi? Reputasyona katkisi ne oldu gibi parametrelerdir.
    Eminim bu motoru 4-5 sene test etti ve 2 sene once piyasaya İ8 sonra cooper da surdu. Bir cok versiyonuda yolda.
    Kullanim guvenligi-keyfi yada ise yararligi %100 emin olmadan cikmaz. Ha su var; ne olursa olsun asil test asamasi musteridir. Buda zaten 2 yildir kullaniliyor...
    4 serisinde olur olmaz,o kisisel zevk ve hukumetin ac gozlulugu ortaya cikan sonuctur....

G_TT_I - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hiç kimsenin yolda 418 gördüğünde gidip dalga geçmeye kalkcağını yada hor göreceğini alkışlayacağımı sanmıyorum, yapsa bile evine taşıyıp anasına babasına eşine anlatmaz, anlık yorumunu gapar maşallah der, salak der geçer.

Ama otomobil forumu burası, biri clk alıcam ne önerirsiniz dediğinde kullananlar belirli bir motor seçeneğine yönlendirecektir, mercedes dünya devi çok biliyordu neden kimse her motoru canavardır al kardeşim demiyor?

E46 m3 sorsalar smg alma bozuluyor diyen çıkar 323 egzantirik kırıyordu vs.

Ferrari alıcam modena buldum diyene imkanın varsa 430 bilemem ne versiyonu önerilir haklı olarak bilgi paylaşım sitesi ferrari çok iyi biliyordu neden kullananlar sıkıntı yaşadı.

Pegeot gti denince 2.0 206 önerilemz 106 yada 306 denir vs.

Audi geçme egzantirik yaptı sıkıntı çıktı polo gti yağ yaktı nerde bu argeler???

1000cc 180hp 13.000 dönen makine yapsaydı büyük başarıydı ama bence elinde para olan bir türk 3 silindir turbo 1.3 makine rahatca üretir.

Tekrar yazıyorum seve öve bu makineyi alan pişman olmaz, ama çevremde 2.0 dizel 30 makine kullanan arkadaşlarım alacaktır, ozaman herşey gün yüzüne çıkar, bence parası olan gidip hemen almasın biraz geri dönüşüm beklesin.

CLIORS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuda amma müyendiz mevzusu geçmiş, rahat olun arkadaş ne seviyorsanız onu kullanın.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    170 bin bayılacam, BMW 4 grand coupe alacam, yanıma 20-25 yaşında civic 1.6 si yaklaşacak ben korkacam ve onun kadarda yakacak muhtemelen öyle araba kalsın ya

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mercedes chyrsler ile birleşti hani amerikada sıfırı 8000usdye satılan Neonu üretenlerle, yetmedi Renault kangoo motoru koydular arabalarına sen BMW 3 silindirli takarmı hiç, hiç imajını zedelermi diyorsun

adamlar 10 sene önce bile e46 coupe'de 1.6 lt motor ile sürenler değilmi türkiye pazarına ?

şahsen şu an devir imaj,ruh,isimden çok ekonomi devri kardeşim bugün Porschelerin içinde 1.6 audi parçaları bile çıkabiliyor mantık ne kadar ortak parça okadar kaar başkada mantık yok buna emin olabilirsin.

eğer tersini iddia ediyorsanız söylermisiniz BMW neden 1.5 3 silindir çıkarsınki asıl BMW nin ekonomik kaarı yok ise,imajı zedenelecek ise neden bu adımı atsınki? karşılığında muhakkak bir şey vardır değilmi? almanlardan söz ediyoruz burda çıkarları olmasa yaralı parmağa işemeyecek adamlardan.
    Marka imajı diyince aklına sadece yüksek CC motorlar mı geliyor abi senin ? Hiç bir alakası yok bunun imajla falan. BMW 3 silindirli motor yapınca , Merc ya da audi aynı şekilde düşük CC li motor yapınca imajı düşmüyor , bunlar pazar ihtiyaçlarını karşılamak için yapılan ticari hamleler , sonuçta aynı marka aynı kasayla m4 de satıyor , 335 435i de satıyor. İsteyen zaten gider alır.

Marka imajı , malı alan tüketicinin memnuniyetiyle paralel endeks de gider. İnsan memnun olduğu malı över ve tavsiye eder, e aksi olursa da yine insanlara memnuniyetsiliğini dile getirir , marka imajını tüketicinin geri dönüşü (feedback) oluşturur.

Bahsettiğimiz GLobal bir alman firması , öyle 30 40 yıllık firma da değil , nasıl motoru tasarlayan mühendisler çalıştırıyorsa , bu tarz pazar ve marka iyileştirme üzerinde uzmanlaşmış pazarlama satış mühendislerine de tabii ki sahiplerdir. Şu saatten sonra o kadar daralmış ve kızışmış bir küresel pazar var ki , kimsenin öyle bi tarafının keyfine milyar dolar yatırım yapıp hadi bi deneyelim tutarsa voleyi vururuz tarzı bir yaklaşımı söz konusu olamaz. Belli analizler sonucu bu karar alınmıştır ve üzerine yatırım yapılmıştır. 1 koyup 10 kazanmak 90 sonlarında bitti , artık o koca otomobil devleri bile ufak tefek karlarla çalışıyor.

Hiç bir üretici sırf kar edicem diye markasını zedelemek uğruna maliyet kısmaz. Gerekirse alt marka yapar aynı bünye içinde tüketiciye o şekilde sunar. Aynı VAG grubunun SKODA SEAT VW AUDI sıralaması gibi. Sizin savunduğunuz resmen Vur kaç politikası , onu sadece parakendeci veya toptancı tabir ettiğimiz kısım yapar piyasada. Bunları neye dayanarak söylüyorum , 45 senedir bir fiil imalat yapan bir aile şirketi olarak söylüyorum.

Sadece bunları bile göz önünde bulundurduğumuzda ne kadar boş ve yersiz bir tartışma içerisinde olduğunuzu görebiliriz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 997TT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bazi yazilar bilgi icerisinde komedi olmus...
    Ahkam kesip,piyasa arastirmasi yapmisiz hatta karar bile almisiz
    Bmw gibi markanin en onemli bakicagi nokta,araca oldu olmadidan cok sorum cikardimi? Emisyonda geriye geldi mi? Reputasyona katkisi ne oldu gibi parametrelerdir.
    Eminim bu motoru 4-5 sene test etti ve 2 sene once piyasaya İ8 sonra cooper da surdu. Bir cok versiyonuda yolda.
    Kullanim guvenligi-keyfi yada ise yararligi %100 emin olmadan cikmaz. Ha su var; ne olursa olsun asil test asamasi musteridir. Buda zaten 2 yildir kullaniliyor...
    4 serisinde olur olmaz,o kisisel zevk ve hukumetin ac gozlulugu ortaya cikan sonuctur....
    Abi çok güzel özetlemişsin , aynı sonuca vararak farklı şeyler yazdım bende yukarıda.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    170 bin bayılacam, BMW 4 grand coupe alacam, yanıma 20-25 yaşında civic 1.6 si yaklaşacak ben korkacam ve onun kadarda yakacak muhtemelen öyle araba kalsın ya
    Bi mekanın önüne çektiklerinde düşün birde abi herşey performans değil

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fiyat olarak 170k m-pack için kesin bilgi mi?
    Sipariş veren veya araba bekleyen varmı ?

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Yarbay 170 liraya m4 istiyor ne diyorsunuz millet

Bende 20 yıldır çok sey istiyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yigit-Y Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yarbay 170 liraya m4 istiyor ne diyorsunuz millet

Bende 20 yıldır çok sey istiyorum

yiğitde BMW amblemi olsun yeter diyor millet içinde mobilet motorumu var, 10 numara yağmı yakıyor benzinmi sorun yok BMW amblemi olsun yeter.

cadillac amblemli şahin verim dedim abi BMW olsun dedi ne diyim varsa BMW amblemi olan linea alıcısı hazır 20 yıl beklemiş daha fazla bekletmeyin çocuğu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Yarbay reis avatar fotoma bak.

Bmw fanı değilim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yarbay reis avatar fotoma bak.

Bmw fanı değilim

ammada araba beğendiremedik sana ha, Ferrari amblemli Hyundai Accent vereyim abime ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Yarbay abim kafasını yaşamak istiyorum bende...

can2k - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yarbay abim kafasını yaşamak istiyorum bende...
    çıldırmalar mı
    05' 34 PY 777 - s2000
    05' 34 CCS 05 - s2000
    08' 34 MOF 34 - s2000
    07' 34 HZ 3005 - Evo IX
    04' 34 TB 2314 - E46 M3

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)