User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
36 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Kır/Kastamonu pidecisi açmak?

  1. #1
    c20let - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jul 2011
    Yaş
    34
    Şehir
    Kocaeli
    Mesaj
    2.914
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

    Kır/Kastamonu pidecisi açmak?

    35-40 bin gibi parayla iki arkadaş Kuşadası'na açalım diyoruz. Kuşadasın'da sadece 1 yer börek yanında yapıyor bu işi ama asıl işleri börekçilik. Civarda olmayışı ile iş yapar diye düşünüyorum. Sizlerin görüşünü de almak istedim. Birde bilgimiz yok neye kaç para gider ruhsatı, vergsi, algısı?

  2. #2
    fore - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Apr 2012
    Yaş
    42
    Şehir
    istanbul
    Mesaj
    788
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kır pidesini bilmem ama güzel güveç çok güzel satıyor..

    Bilenler vardır belki, Bahçelievler Evlendirme Dairesi'nin karşısında var mesela bir tane.. Cidden çok güzel...

    Kuşadası'nın kış dönemini bilmiyorum gerçi ama yazın kır pidesi tercih edilen birşey mi? Neticede Kuşadası asıl yazın doluyor?

  3. #3
    Kahn23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jan 2013
    Yaş
    41
    Şehir
    İstanbul
    Mesaj
    9.121
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Beachlerde deli gibi lahmacun yeniyorsa pide hayli hayli yenir bence. Hele bi de tutarsa o zaman gör..

    Ama tabi bi de neden 1 tane var onu da araştırmak lazım.

  4. #4
    c20let - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jul 2011
    Yaş
    34
    Şehir
    Kocaeli
    Mesaj
    2.914
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Güveç dediğin nedir abi? Pide çeşidi mi ?

    Yazın turist doluyor ama beklentimiz ondan değil. Öğrenci ve esnaftan kazanmak istiyoruz. Kışın ölü bir yer değil. Tabi ki büyük şehir havası yok.

  5. #5
    fore - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Apr 2012
    Yaş
    42
    Şehir
    istanbul
    Mesaj
    788
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)


    Budur

  6. #6
    can2k - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Aug 2010
    Yaş
    38
    Şehir
    Turkiye / İstanbul
    Mesaj
    1.064
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı c20let Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Güveç dediğin nedir abi? Pide çeşidi mi ?

    Yazın turist doluyor ama beklentimiz ondan değil. Öğrenci ve esnaftan kazanmak istiyoruz. Kışın ölü bir yer değil. Tabi ki büyük şehir havası yok.


    üzerinize afiyet
    iyi bi güveççide kahvaltı ogle yemegi aksam yemegi iftar sahur yer mekan farketmeden 10 tane yiyebilirim
    yanına da saglam bi ayran
    05' 34 PY 777 - s2000
    05' 34 CCS 05 - s2000
    08' 34 MOF 34 - s2000
    07' 34 HZ 3005 - Evo IX
    04' 34 TB 2314 - E46 M3

  7. #7
    fore - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Apr 2012
    Yaş
    42
    Şehir
    istanbul
    Mesaj
    788
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Beach'te yenen lahmacun ayrı bi olay gibi geliyor bana.
    Lüks ve varlık göstergesi oldu lahmacun, kimin aklına gelirdi

    Lütfedip yemezdi bizim jet-set kısmı lahmacunu.

  8. #8
    can2k - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Aug 2010
    Yaş
    38
    Şehir
    Turkiye / İstanbul
    Mesaj
    1.064
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    google'ın kurbanı olduk ama ikimiz de onu begenmisiz eyup sultanda yer

    @fora
    05' 34 PY 777 - s2000
    05' 34 CCS 05 - s2000
    08' 34 MOF 34 - s2000
    07' 34 HZ 3005 - Evo IX
    04' 34 TB 2314 - E46 M3

  9. #9

    Üyelik
    Jun 2009
    Yaş
    37
    Şehir
    izmir
    Mesaj
    1.838
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yoksa eğer, iş yaparsınız.
    35-40 ı da bulmaz.
    kar marjı rakamına oranla güzel, sirkülasyon olması lazım, sabah işe giderken alıp gevrek gibi yemeli, götürmeli insanlar.
    yazında iş yapar, plaja giderken alır insanlar plajda yerler. bozulan tadı kaçan birşey değil sonuçta.

  10. #10
    fore - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Apr 2012
    Yaş
    42
    Şehir
    istanbul
    Mesaj
    788
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    üzerinize afiyet
    iyi bi güveççide kahvaltı ogle yemegi aksam yemegi iftar sahur yer mekan farketmeden 10 tane yiyebilirim
    yanına da saglam bi ayran [/QUOTE]

    O zaman dediğim yeri denemen lazım

    2-3 yiyip her ihtimale karşı 2 tane de paket yaptırıyorum

    Zamanında bi tane de Gaziosmanpaşa'da vardı çok güzel güveççi ama kapandı..

  11. #11
    c20let - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jul 2011
    Yaş
    34
    Şehir
    Kocaeli
    Mesaj
    2.914
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Carolita1907 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Beachlerde deli gibi lahmacun yeniyorsa pide hayli hayli yenir bence. Hele bi de tutarsa o zaman gör..

    Ama tabi bi de neden 1 tane var onu da araştırmak lazım.
    Bu tarz bir kaç düşüncemiz vardı hayata geçiremediğimiz hepsinde ulan bi akıllı biz miyiz tutacak olsa yapardı birileri dedik götümüzü kaldırmadık kaba tabirle. Sonrasında bu işleri yapanlar oldu ve şimdi güzel para kazanıyorlar.

    Mesela 10 liraya iç dış yıkama yapalım dedik benzinlik içinde. Şuan yapmaya başladılar tıklım tıklım.
    Çeşme kumrusu yok dedik. Sahile açıldı darphane gibi işliyor.
    Tabldot ev yemeği yapılmıyor açalım dedik. Çarşıda ev hanımı bi abla açtı işleri güzel.

    Benim işin tutacağına inancım tam abiler. Asıl merak ettiğim bu şekil bir dükkan açmanın maliyeti nedir? Özellikle belediye ve devlete ödenecek tutar ne olur ?

  12. #12
    can2k - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Aug 2010
    Yaş
    38
    Şehir
    Turkiye / İstanbul
    Mesaj
    1.064
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fore Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    üzerinize afiyet
    iyi bi güveççide kahvaltı ogle yemegi aksam yemegi iftar sahur yer mekan farketmeden 10 tane yiyebilirim
    yanına da saglam bi ayran
    O zaman dediğim yeri denemen lazım

    2-3 yiyip her ihtimale karşı 2 tane de paket yaptırıyorum

    Zamanında bi tane de Gaziosmanpaşa'da vardı çok güzel güveççi ama kapandı..[/QUOTE]

    goptakini biliyorum ufak salaş bi yerdi ama efsaneydi
    beşiktaş meydanda bi tane açtılar o da güzeldi ama kapattılar
    benim iş yerine yakın bi denicem orayı
    05' 34 PY 777 - s2000
    05' 34 CCS 05 - s2000
    08' 34 MOF 34 - s2000
    07' 34 HZ 3005 - Evo IX
    04' 34 TB 2314 - E46 M3

  13. #13
    c20let - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jul 2011
    Yaş
    34
    Şehir
    Kocaeli
    Mesaj
    2.914
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı lnd_samet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yoksa eğer, iş yaparsınız.
    35-40 ı da bulmaz.
    kar marjı rakamına oranla güzel, sirkülasyon olması lazım, sabah işe giderken alıp gevrek gibi yemeli, götürmeli insanlar.
    yazında iş yapar, plaja giderken alır insanlar plajda yerler. bozulan tadı kaçan birşey değil sonuçta.
    İzmir'de ki Alavara benzeri makarnacı fikrimiz vardı ama kışı düşünerek vazgeçtik. Sonuçta sadece öğrenci ile Kuşadası'nda iş yapamayız diyerek kır pidesine yöneldik.


    Güveç olayını da kır pidesinin yanında sunabiliriz çeşidimiz artar. Bir kaç video izledim buda güzel seçenek olur.

  14. #14

    Üyelik
    Jan 2013
    Yaş
    31
    Şehir
    BURSA
    Mesaj
    1.747
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Esnaf sürekli müşteri olur ama kar marjı düşük olur turist karlı iş demek esnaf ve öğrenciye ayrı yabancıya ayrı fiyat uygulaması yapılabilinir fakat dolandırıcılık şeklinde anlaşılmasın sürekli müşteriye örnek veriyorum kart verilir o kart ile indirimli yer yabancının elinde o kart olmadığı için farklı fiyattan almış olur turıste 2 tl sürekli müşteriye 1 tl şeklinde tadı güzel olursa yemek sektörü her zaman iş yapar.Biz kendi kafemiz de tost yapıyoruz özel bir baharatımız var biz 4 tl ye satıyoruz dışarda 2.50-3.50 arası yapan tostcular var ama bizim ki tercih ediliyor

  15. #15
    mrtysn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Nov 2009
    Şehir
    34
    Mesaj
    2.947
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı can2k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    google'ın kurbanı olduk ama ikimiz de onu begenmisiz eyup sultanda yer

    @fora
    https://www.facebook.com/TarihiMeshu...o?tab=overview
    Burasiysa surekli giderim, yedigim en iyi guvecci
    Don't believe everything you hear,
    Real eyes, realize. real lies.
    2Pac Shakur

  16. #16
    c20let - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jul 2011
    Yaş
    34
    Şehir
    Kocaeli
    Mesaj
    2.914
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yasal olarak neler yapmamız lazım açarken? Yardımcı olacak esnaf abiler vardır.

  17. #17

    Üyelik
    Jun 2009
    Yaş
    37
    Şehir
    izmir
    Mesaj
    1.838
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    la bişey yok, dert etme. sen aç dükkanı zaten mecbur bi tane muhasebeci var, o halleder hepsini,
    öyle aman aman büyük paralar değil.
    vergi dairesine en başta bilgi veriyorsun, yazar kasa şart, bankada pos şart(servis varsa seyyar pos-kasa alacaksın)
    sonra belediye işte senden evrakları istiyor 1-2 günde hepsini topluyorsun.
    hadi hadi hadi kasası belediyesi 3-3.5bin lira gitsin dahada fazlası gitmez.
    oda en büyük para yazar kasa tutar.
    bak mesela şunu buldum, kendin gör.
    http://www.kusadasi.bel.tr/?menuid=k...atid=3&icid=13

  18. #18

    Üyelik
    Jun 2009
    Yaş
    37
    Şehir
    izmir
    Mesaj
    1.838
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sen belediye vergi dairesi işini kafana takma, muhasebeci bul, adama söyle masrafların makbuzunu isterim, açıktanta açılış için ne kadar alırsın diye pazarlık et.
    alacağı para 200-300 liradır. senin bütün resmi işlerini halleder.
    sen dükkanın tabelasıydı, tezgahında bunlara yoğunlaş. öncelik ver.

  19. #19
    Slammed - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Feb 2013
    Şehir
    İstanbul
    Mesaj
    527
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Guvec ıcın eyube beklerız

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •