Arkadaşlar ***** kurban bayramıydı, öncelikle kestiğiniz kurbanları allah kabul etsin..
Bizde her sene oldugu gibi bu senede kurbana niyetlendik. Amcamlar, babam ve aile dostlarımız ile birlikte yazlıgımız olan tekirdağ mürefte köyünden x kasaptan 2 adet büyük baş hayvan için anlaştık.. Daha öncede bu kasaptan sürekli alışveriş yapıyorduk günlük et için..ilk defa kurban alışverişimiz olacaktı. Şu şekilde anlaştık;
Kurbanı bu kasabın ahırında kesicez, kesim ekipi olucak, daha sonra kesilen et dükkana getirilip işlenecek.
Buraya kadar herşey güzel. Bayramın ikinci günü sabahtan kurban hissedarları geldi. Cuma öncesi birinci kurbanı kestik askıya aldık ve cumaya gittik. Aramızdan bi abi de etlerin başında durdu biz camideyken. Kesim yerindeki bi kişi bizim kurbanın cigerini kesip kendi kovasına atmış. Gelince abi söyledi..
Amcam adama dedi "ciğer nasıl böyle", Verdiği cevap; "bu hayvanın cinsi böyle"
Neyse olay cıkarmadan ikinci kurban da kesildi. Kasaba indirdik etleri, akşam saat 8de gelin dedi ve yazlıga geçtik. Neyse akşam yemekte tabi günün olayları anlatılıyor, makara filan.. "Kasaba teslim ettik rahatız et kalmayacaktı" filan derken, biz etleri güvenli bi yere verdik derken asıl olay burda başlıyor..
Saat 8 birinci kurbanın işi biter, amcamlar alırlar istanbula koyulurlar. Evde paketleri açmaya bi başlıyorlar yaklaşık 100 kilo kıyma çekilmiş kıyma ama fazlasıyla beyaz. Bu hayvanın yağlı olmasına imkan yok çünkü kavurmalık aldık. Kesildikten sonra et gayet yağsız ve oldukça kaliteliydi aynı zamanda görsel olarak baktığımzda fazla bi yağ yoktu. Zaten köfteci dükkanı değiliz 100 kilo kıyma biz yap demedik. Fakat calmanın yolu bizim eti kendine saklayıp toplama etleri basmış kıymaya.. Bununla da yetinmemiş bu bahsettiğim kurban 850-875 canlı ağırlığı var %50-55 oranında et almamız gerek ama oda yok... Kalanlar paso kemik dayamış, et namına birşey yok..
Bunları öğrenince yıkıldık ya rezil olduğumuza mı üzülelim, kurbanda kurban etine el uzatıldığına mı? Akrabaları buraya davet ettiğimize mi bilemiyoruz.. Herkesin sinirleri bozuldu. Gittik dükkana "böyle bişi yok bea" diyor, "siz bana iftira atıyorsunuz", iftira atan kişilerde her sene kurban kesen çoçukluğunda babası çiftçilik ile uğraşmış kısaca hayvandan anlıyan şuan esnaf ve hali vakti yerinde.. Böyle birşey için iftira atıcak konumda değil kimse.
Biz inanamadık.. Bu yaşta böyle bir tecrübe yaşadım bana ders oldu. Demek ki etin başında atmaca gibi beklemek gerekirmiş. Sizler de kendinize bir pay çıkarın ve bizim düştüğümüz bu anlamsız duruma düşmeyin... Bu adamın kesim yeri kaçak, hayvanlarda öyle büyük ihtimal.. 2 kurban için karşılığında fiş yada fatura almadık. Dükkana gelene et alana fiş kesmiyor vs vs.. Bu yollar ile bu adama verebildiğim kadar zarar vermek istiyorum. Evet allah katında bu işin cezası büyük olucaktır fakat bi işletme ile ilgili elimde koz ne var ise kullanmak istiyorum.
Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim