User Tag List

Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon
72 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Gelir Testi Yaptırdınız mı?

HONDA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MECOO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İki gündür bizim evdede aynı muhabbet dönüyor, bilgisi olan arkadaşlar paylaşırlarsa sevinirim. Eşim iki sene önce işten ayrıldı ve şuan çalışmıyor, e-devletten baktığımızda borç görünmüyor, benimde pek işsizlik durumum olmadı bendede borç görünmüyor, araştırma yapabileceğimiz başka bir yer varmı ? Hangi şartlarda borç çıkar neden çıkar detaylı bilgiye sahip arkadaşlardan paylaşmalarını rica ederim.
    Sizin sağlık güvenceniz olduğu icin (sigortalı olarak herhangi bir yerde çalışmanız olduğundan dolayı) eşiniz de sizin sigortanızdan yararlandığından (sgk açısından bakmakla yükümlü grubuna giren eş+çocuk sebebiyle) borç oluşmamıştır.ancak sigortanız olmasaydı borçluydunuz şuan.

Ayrıca forumdaşlar Herhangi bir yerde sigortalı olarak çalışmayan ve ya öğrenci olup da 25 yaşını aşan,( bayanlar icin sıkıntı yok evlenene kadar öğrenci olsalarda olmasalarda anne ve ya babanın sağlık guvencesi üzerinden yararlanırlar) herkese g.s.s borcu cıkıyor.son gün bugündü gelir tespiti için.sgkya olan borcu yapılandırıp ödemenin son günü ise 30 ekim.umarım yararlı olur..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Kadyr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yaptırmayınca yuksek cıkıyor gıdıp yaptırınca tutar dusuyor.ısten ayrılınca yaptırmak gerekıyor sanırım. kız cocukları muaf tabı ıse gırene kadar gırdıkten sonra ısten ayrılırsa yıne yaptırmak zorunda. yenı bır sey degıl
    Gelir durumuna göre düşüp düşmeyecegi sosyal yardımlaşma fonu tarafından sgk sistemine atılan sonuca göre belirleniyor.kız çocukları evlenene kadar sıkıntı yok borç çıkmaz abi.

Eren G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gelir testini yaptirdim ben borcu odemedim 350 lira bir borc cikardilar. Yurtdisina cikista problem olur mu bu borc yoksa odeyim mi cikmadan ?

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dusuyor dememın sebebı yaptırmayınca tavan fıyat uygulanıyor dıye. kız cocugu ıse girip cıkarsa gss ye dahil oluyor galiba

DeNNis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gelir testi yaptırmayanların borcu g2 (orta seviye) gelir düzeyinden hesaplandı, eğer gelir testi yaptırmanız sonucunda g1 (düşük gelirli) sınıfına girerseniz borcunuz düşüyor fakat arkadaşımın başına geldiği gibi gelir testi sonucunda g3 çıkıyor ve mevcut olan borcunu arttırıyorlar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Eren G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gelir testini yaptirdim ben borcu odemedim 350 lira bir borc cikardilar. Yurtdisina cikista problem olur mu bu borc yoksa odeyim mi cikmadan ?
    Yok bir problem oluşturmaz gecikme zammı borcu ödeyinceye kadar işlemeye devam eder sadece

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Kadyr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dusuyor dememın sebebı yaptırmayınca tavan fıyat uygulanıyor dıye. kız cocugu ıse girip cıkarsa gss ye dahil oluyor galiba
    Hayır kız çocukları işe girip çıksa dahi g.s.s borcuna tabi değiller.sistem borçlu gösterebilir ancak varsa öğrencilik durumundan yok ise anne baba üzerinden sağlıktan yararlanırlar var olan borç düşer

Emre-Dylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Daha önce ücretsiz bir şekilde sorgulattım 5 bin lira gibi bir borcum çıkıyor. 2 3 senelik bir borç gözüküyor ve ben o dönemde 1 kere bile hastaneye gitmedim bu borcu devletimize afedersinizde nah veririm gelsinler kapıma kadar topla tüfekle kovalarım böylede iddaalı konuşuyorum iş inada bindi şuan 18 yaşından büyük erkeklerin %60ı bu borca tabii neden tabii peki? Tabi ki devlet bu konu hakkında hiç bir açıklama yapmadan kafasına göre herkesi sgklı yaptı çoğunun haberi yok haberi olanlarda ya ödediler yada benim gibi işi inada bindirip ödemediler ve ödemeyecekler. Gerekirse davalık mahkemelik oluruz adam bana sormadan sigorta yapıyor hadi yaptın ee niye haber vermiyorsun şerefsiz demezler mi? Derler ben o parayı ödemem abi şimdide sorgulatma olayı çıkınca işi paraya dökmüşler istedikleri miktarı vermeden bakamıyorsun borca. Kendi halkını dolandıracak kadar aciz bir ülkede yaşıyoruz teşekkürler ülkenin başındaki şahsiyetsiz ve karakter fakirleri teşekkürler!
    AC/DC Back In Black
    1968 Mercury Cougar GT-E 427 390Hp

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı HONDA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayır kız çocukları işe girip çıksa dahi g.s.s borcuna tabi değiller.sistem borçlu gösterebilir ancak varsa öğrencilik durumundan yok ise anne baba üzerinden sağlıktan yararlanırlar var olan borç düşer
    ama evli ise gss giriyor galiba arkadaşın eşine borç çıkmıştı işten ayrıldığında. evli değilse dediğn gibi ömür boyu babadan geçiniyor

Masterpiece - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim 18 yaşına girdikten sonra borç birikmeye başlamış 1750 tl borç olmuş , Aşevi'nden bir kaç kağıt veriyorlar tapu sicile ardından tapu sicilinden verilecek belgeye göre gerekli ise belediyeye gidiyorsunuz. Ardından Aşevine tekrar dönüyorsunuz orada Sosyal hizmet görevlileri gereken işlemleri yapıyorlar 10-15 gün içinde sonuç belli olacakmış.

Dün bir tanıdık TV den gelir testi yaptıran herkesin borcunun silineceğini duyduğunu söyledi bi nevi af gibi yani.

Amma velakin 30 Eylül sondu yani bugün. Dün aşırı doluydu bundan dolayı süreyi belki uzatırlar bir ihtimal öğrenmek lazım.
    Mapped by DR.ECU

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Masterpiece Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim 18 yaşına girdikten sonra borç birikmeye başlamış 1750 tl borç olmuş , Aşevi'nden bir kaç kağıt veriyorlar tapu sicile ardından tapu sicilinden verilecek belgeye göre gerekli ise belediyeye gidiyorsunuz. Ardından Aşevine tekrar dönüyorsunuz orada Sosyal hizmet görevlileri gereken işlemleri yapıyorlar 10-15 gün içinde sonuç belli olacakmış.

Dün bir tanıdık TV den gelir testi yaptıran herkesin borcunun silineceğini duyduğunu söyledi bi nevi af gibi yani.

Amma velakin 30 Eylül sondu yani bugün. Dün aşırı doluydu bundan dolayı süreyi belki uzatırlar bir ihtimal öğrenmek lazım.
    Borcu silmezler... Cezayı silerler... Ana borç kalır.

Bende 2012 yılında yaptırmıştım sonra işe gir çık falan filan baktım çoğu kişide ödemiyor bende ödemedim benimde baya borcum vardır... Ödemeyin arkadaşlar bunlar korkutmaya çalışıyorlar insanı... Bunu haklı çıkaracak hiç bir kanunda yoktur ellerinde... Sosyal devlet anlayışı mıdır bu? Lanet ettim bu ülkeden artık...

dragon07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya valla nerden saplıcaklarını şaşırdılar benim 10 15binde zaten vergi borcum vardı tam üstüne mum gibi durdu iptal ettirmenin yolunu bulmalıuım yada uzatırlarsa bakıcaz çaresine yoksa vericez

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Borcun sadece gecikme zammı silinir ancak yesilkart çıkanlar için borcun tamamı geriye dönük olarak düşer herhangi bir bedel ödenmez.g1(45-50) g2(120-130) g3 (240-250) çıkanlar malesef ödemek zorunda.ödemeyenlerin eninde sonunda borc karsisina cikacak.emekli olacaginiz zaman bile senin su kadar borcun var önce onu öde bakalm diyecekler.herkesin kendi karari tabi ödeyip ödememek.

Evet kiz cocuklari evlenene kadar evlendikten sonra g.s.s olabilir tabi ki kendisi ve esi calismiyorsa.

Emre-Dylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vermeyin haksız yere alıyorlar bizden bu paraları kdvden ötvden geçirdikleri yetmiyormuş gibi sağlığada el attı karaktersizler. Vermeyin verdirtmeyin nasılsa torba yasası cart yasası curt yasası çıkartıp borçları sileceklerdir.
    AC/DC Back In Black
    1968 Mercury Cougar GT-E 427 390Hp

Grimlord - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben de yaptırdım eylül ayında,taaa 9 ekime verdiler sonucu.öyle abuk subuk sorular vardı ki anlatamam
    bakalım bana kaç bin geçirdiler

mrbars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Özelleşmeden önceki son hamleler, kayıtlar. Herkes özel sağlık sigortalı olacak yakında. Bildiğimiz SGK özelleşiyor.
    Devlet çalışmayanına bakar ama özel sektör prim almadan bakmaz. Çalışmayan kesmin özel sağlık sigortasına geçiş işlemleri bunlar.
    Yıllık 30 milyar dolarlık iş kolunu özelleştirmeyecekler mi sandınız? Bizzzz en güzeliniiii en sonaaa saklamayııı bilirizzz.

Ignorance is bliss der gavurlar. Dönüşümden 1 milyon TL cepte, gayrimenkuldan bire onbeşler, gecekondu arsasına 8 dairelerle geçinen onlarca zengin işsiz.. Enflasyon %10 iken döviz yerinde saysın.. FED para pompalasın, biz burda ne güzel zenginleştik diye halaylar.. Her gündüzün bir gecesi vardır. Al akşam geldi şimdiden. Geceyi bekleyin asıl, bunlar iyi saatler.

34btr1907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

aliyo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşlar şunuda unutmayın borcunuz varsa sigortadan bakılmıyorsunuz ücret vererek muayene oluyorsunuz benim başıma geldi. 1 yıldır çalışmıyordum 2bin lira borç çıkarmış şerefsizler, neyse dedim öderim ama geçen ay kolum kırılınca devlet hastanesine gittiğimde borçlu olduğumu ve ücretli bakılacağımı söylediler. e ozaman bu akodumun borcunu nie kesionuz dediğimde en az 2aylık borcun kalabileceğini fazlası olması durumunda sigortadan bakılmayacağını söylediler aman dikkat edin. çalışmayan insana borç çıkarıp daha sonra borcun var bakamayız diyen bi sistem insan bazen gerçekten neden böyle bir ülkede yaşıyorum diye lanet ediyor

STHL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bugun gelir testinin uzatmasının son gunuydu.. bende 3 gundur uğraşıyorum. olay şu 25 yaşını geçtiyseniz ve sigortalı bir işte çalışmıyorsanız gelir testini yaptırmadığınız takdir de en yüksek primden sağlık sigortanızı ödemeniz lazım. üstelik 26 yaşındaysanız 1 yıldır bildirmedğiniz için borc harç vs çıkacaktır. gelir testinde ikamet ettğin evdeki gelire göre ödeyeceğin prim miktarını belirliyorlar.evde gelir az ise en düşük primden ödüyorsun. çoğu kişi yetişemedi belki tekrar uzatırlar.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)