User Tag List

Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon
71 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: 1.6 tdi yükleme yardım !

Kutluhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Motor içi ve egzoz sistemine 10.000-12.000TL. üzerine bide Coilover ve O beygirleri yola vermek için Jant+lastik lazım. Temiz 20.000TL. Kenarda bulunması lazım keyif için. Aracınız yazılımıymış kalsın bu şekilde devam edin, hatta yazılımına kadar orjinal dönmüş biri olarak diyorum bende fazla kurcalamayın. O yazılımı yapmak için aracın beyni söktüler kurcaladılar diye sıfır beyin alacam arabama o derece

Mehmetmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı FET Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    CUB 'un sahibi yakın arkadaşım hemen hemen her şeyini bilirim. O araba bambaşka amaçlar üzerine yapıldı. Üzerinde ki para ve emek çok fazla,
    Size naçizane tavsiyem Mehmetmert 'in yazmış olduğu parçalara yoğunlaşmanız. O şekilde de araç gerçekten çok zevkli ve en az sorunlu hale geliyor.
    Güç olarak 250 çıkar mı bilmem ama 200 üstü çok rahat çıkartır ve o gücü yere vererek hissedersiniz.
    Kabaca bir örnek verim; bahsedilen speclerle, üst limitlerde ki K04 lü 1.8T kadar gidersiniz.
    Alıntı drkuthan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yükleyip dünyanın parasını harcayıp aracının orijinalliğini bozacağına
    risk alıp bu kadar yüklü araçta huzursuz olacağına
    al bir gti geç polo, golf olur vs. benzeri
    Alıntı 220T Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gözden çıkarılan 12 bini harcayacağız,bitene kadar heves alınmış olur herhalde.
    Alıntı STP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1.6 tdi jetta dsg de dsg kac hp nm ye kadar dayaniyor ?
    Abi VW'e göre 250 nm ( http://binekarac.vw.com.tr/vwSozluk/...ponentID=18372 ) bana göre 350ye kadar yolu var,ama kavrama tamamen kullanıma göre değişiyor.
    DSG'ye bronz çakanlar bile var tabi abartı güçlerde

Sti_Ozan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    30 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Gko Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    al bi gti geç demek kolay oluyo da yakıtı napıcaz?
    Benim bildigim polo gti in oyle aman aman bi yakiti yok,zaten 200-250 hp arasi 1.6 dizelde eski 1.6 degildir,yakitta cogu benzinliden asagi kalacagini sanmam acikcasi,yinede fikir sizin tabi,hayirlisi olsun
    Hız,sonsuz bir tutkudur.

Wankel Batu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı STP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1.6 tdi jetta dsg de dsg kac hp nm ye kadar dayaniyor ?
    300nm ideal üstü süpriz yapabiliyor bazen
    Best German Engineering

Vorsprung durch Technik

FET - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dizelde işler tam tersi oluyor güç ne kadar artarsa yakıt bir o kadar düşüyor.
    Drag dönüşü CUB 'u kullanarak Konya 'dan Adana'ya döndük. 120-130 kmh altına hiç düşmedik, bazen 180-200 kmh lerin üzerini çıktık.
    Ortalama çok komikti 4.3 - 4.5 - 4.7 bu aralıklarda seyir aldık. Fotoğraflamayı unuttum. Kimse inanmayacak biliyorum ama şahitlerim var
    TeamPASAOGLU

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ortalama bu specler 8-12 K arasıdır zaten fiyatlar üst limitten verilmiş olabilir ama farazi bir rakam değil acıkcası
    Türkiye'de ki asıl katliam Sahibinden'de değil vatanımızın içerisindedir . /OMRASM01

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bahsedilen rakamlara bak yav 12.000 20.000 bu paralara turbosuz arabayı turbolarlar fiyatlar bence şişirme biraz zaten en sinir olduğumda şu yazılım fiyatları her araca ayrı ayrı yazanlara sözüm yok ama şehir,kullanım amacı vs farketmeksizin yazıp herkese tek fiyat veriyolar ve aynı yazılım kopyala yapıştır yapıyolar çoğunda dyno bile yok fiyat ne kadar ? 750 TL

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yazın başında polo big turbo enjektör cooler için 7000₺ fiyat almıştım. 250hp civarı güç çıkacağını belirtmişlerdi. Aracıma o kadar para harcamaktansa satıp gti aldım daha keyifli ve donanımlı oldu.

i-vtec07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    102 dediğinize göre araç caddy yani sonuçta 1500+ kilo cıvarı bi araba + normal olarakta aerodinamik çok kötü .

yanlış anlaşılmasın ama o kadar eksta para gömüceksiniz, 200 hp yapıcaksınız 12 lira nın yarısı bile harcanmamış 150 hp 1.6 tdı polo kadar gidicek . bence vazgeç abi yazılımla canlanmıştır zaten yeterince .

Ufuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mehmet mert banada gtc1549 önerdi. Sanırım en güzel uyum sağlayan turbo buymuş . Peki bu turbo ile hangi Cooler i kullanmamız gerekli ? Kale nin as950 cooleri fazla gelir sanırım ? Uygun fiyatlı bi seçeneğimiz var mı ?
    Bide bahsi geçen turbo ile mekaniği fazla zorlamayacak bir ayarla ( orta şekerli, softa yakın) tahmini kaç hp kaç tork olur ?
    Öyle güç çıksın diye kasmasak, onun yerine sorunsuz olsun diye çabalasak bu turbo ile çıkacak güç ve tork ne değerde olur ?
    ve bu gtc1549 denen arkadaş enjektörsuz kullanılabilir mi ?

Ben kendim kafamda bi plan kurdum. Bana bir yazilimcinin verdigi fiyat 10.000tl.
    Turbo ne diye soruyorum kendi firma isminin sonuna stage 2 turbo ekleyip söylüyor. Diyorum tamamda kodu ne diyorum paylasamam diyor, lan kodunu söylede bizde araştıralim flowchartini belki benim istemeyecegim karakterde bi turbo.
    Cooler ne olacak kaç lt olacak diyorum, kendi firma adının sonuna stage 2 Cooler diye ekleyip söylüyor. ( atıyorum abc Modifik stage2 Cooler )

Ben sıfır gtc1549 u alıp, güzel bi Cooler alıp bagaja koyacam
    Arabayı vericem mekaniğine güvendiğim adama. Sonra gidip yazılım yaptırıcam

Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    -GTC 1549 2.0 TDI 177hp motorun turbosu,hiçbir kesme biçme olmadan Manifold cuk diye oturuyor,Wastegate'ninde fişini oturtuyorsunuz bitiyor ve gidiyor.Yani sorunsuz cuk diye oturan en büyük turbo bu.(GTC 2.nesil geometrik turbo, GTD1449da uyabilir ama bence buna gerek yok) Sadece yağ rekorları değişicek birde emmenin ucuna ufak bir parça takıcaksınız...
    -Bence coolerda litreden daha çok yüzey alanı ve içinin özelliği önemli hatta yapıldığı metaryel(sıcaklığı defetmesi lazım).Coolerda üst nokta bana göre wagnercooler ama çıkma forgeintercooler falanda iş görür bence.En kötü bu setupta litre olarka konuşursak 6litre iş görücektir diye düşünüyorum(orjinali 3.5 veya 4lt)
    -Şimdi çıkıcak güç sorusuna gelince dynodan dynoa değişir zorlarsanız 300hp bile çıkartırlar şaka şaka bana göre sorunsuz ve yere aktarılan gerçek değer 200-220hp hp civarında olur .Güç ve tork kasılmamış hali...

-Benim GTC 1549 dememin sebebi sorunsuz kesme biçme olmadan uyum sağlaması ama ben kolay kolay turbo büyültme işine girmem.Şu anda aracımda yazılımı bulunan firma büyült turbonu tek yazılımla olmazsa tüm masrafların benden demesine rağmen cesaret edemiyorum Dumansız,safe sorunsuz şekilde 140hp 310nm civarında yaşamımı sürdürüyorum

Ufuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sanırım 6500tl bu iş için yeterli olur..
    1500 turbo hadi ufak iscilikler 1900 diyelim ( sök tak yağ rekoru vs )
    Cooler 600 diyelim sök tak krom borusu silikon hotumu derken 900
    yazılım hadi 1000 diyelim.
    Baskı için iscilik dahil 900 yeterli bence.
    Eh boost saati ve yağ basınç bence gerekli olan göstergeler onlarada 500 diyelim..
    yağ yağ filtresi hava filtresi yakıt filtresi bunlarda 400 tutsa işçilik dahil.
    Egzoz komple 700 e yapıyorlar.
    Şuanda 6300 tuttu. Geneline iscilikleri ekledim ama daha bu zamana kadar burada yapılan hesabın sanayide tuttuğunu görmedim. Biz onu düz 6500 tl diyelim.
    Unuttuğum eksik bişey yada şunu az şunu fazla yazmışsın dediğiniz bir detay var mı ?

Sti_Ozan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    30 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mehmetmert Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    -GTC 1549 2.0 TDI 177hp motorun turbosu,hiçbir kesme biçme olmadan Manifold cuk diye oturuyor,Wastegate'ninde fişini oturtuyorsunuz bitiyor ve gidiyor.Yani sorunsuz cuk diye oturan en büyük turbo bu.(GTC 2.nesil geometrik turbo, GTD1449da uyabilir ama bence buna gerek yok) Sadece yağ rekorları değişicek birde emmenin ucuna ufak bir parça takıcaksınız...
    -Bence coolerda litreden daha çok yüzey alanı ve içinin özelliği önemli hatta yapıldığı metaryel(sıcaklığı defetmesi lazım).Coolerda üst nokta bana göre wagnercooler ama çıkma forgeintercooler falanda iş görür bence.En kötü bu setupta litre olarka konuşursak 6litre iş görücektir diye düşünüyorum(orjinali 3.5 veya 4lt)
    -Şimdi çıkıcak güç sorusuna gelince dynodan dynoa değişir zorlarsanız 300hp bile çıkartırlar şaka şaka bana göre sorunsuz ve yere aktarılan gerçek değer 200-220hp hp civarında olur .Güç ve tork kasılmamış hali...

-Benim GTC 1549 dememin sebebi sorunsuz kesme biçme olmadan uyum sağlaması ama ben kolay kolay turbo büyültme işine girmem.Şu anda aracımda yazılımı bulunan firma büyült turbonu tek yazılımla olmazsa tüm masrafların benden demesine rağmen cesaret edemiyorum Dumansız,safe sorunsuz şekilde 140hp 310nm civarında yaşamımı sürdürüyorum
    Abi araba dediginde dumansiz yurumeli zaten be,dizelin torku hojdir ama dumanindan benena demek olmuyor
    Hız,sonsuz bir tutkudur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    47 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence yok ama ne olur ne olmaz diye üstüne 1000-1500lira daha kenara eklemek gerekli.Zaten fazla fazla yazmışınızda ne olur ne olmaz bu işlerde...

Alıntı Sti_Ozan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi araba dediginde dumansiz yurumeli zaten be,dizelin torku hojdir ama dumanindan benena demek olmuyor
    Geçmişimden utanıyorum bu yüzden :/

STP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dsg ye guvensem biraz daha guc almak adina birseyler yapicam ama korkuyorum acikcasi

-Murat Özcan- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuyu takipteyim orjinale ne kadara kadar yüklenebiliriz..

sword - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mehmetmert Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

2.0 passatlar nekadar güc cıkarır bu drumda stock turbo cooler dp yazılım.

ronay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sonunda aradığımı buldum.

dyno üzerinde 1.6 tdi ile motor içine girmeden 250 255 hp alabileceğim anahtar teslim 7000 tl
    Otomobil Yakıt Katkıları

Vpracing-torco-prooctane

https://instagram.com/fuelronay

STP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Megachipmi

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)