allahını seven beni de alsın
sınırı geçince musaıt bı yerde kalayım ben ordan yürürüm
Serhan macar degılde daha buyuk avrupa ulkelerı dıyecegım ama yasamakta pahalı.Ispanya da Italya da arkadaslarım var adamlar cok mutlu gıttı geldı.
Macarda okuyan var gıttı bırdaha gelmedı orada yasıyor..Yurt dısında egıtım fıkrıne sonuna kadar katılıyorum dogru karar bence
DynoDynamics in Ecutuned
Bu tür bi konu acılmış mı diye girdim foruma, ben de arayış icindeyim bu günden sonra. Ciddi ciddi terkedesim var baska bir ülkede sıfırdan başlayasım var.
Aklımda kanada ve uruguay var ama biraz daha araştırmam gerekli.
Ege atla yanıma gidiyoruz.Belkide oralarda biyerde keşfedilmeyi bekleyen 1.7 ler vardırahhahah
Ben 1.5 yıldır düşünüyorum abi ama haklısın artık gerçekten burda yaşamanın zaman kaybından başka bi farkı kalmadı
Valla üstad malesef diğe gelişmiş avrupa ülkelerine pek maddiyatım el vermiyorO yüzden aralarında en iyisini seçmek zorundayım
Şu durumda da macaristan en mantıklısı görünüyor
Çok mantıklı karar![]()
Sizin Maymun Olmanıza Darwin de Şaşkın.
Belly Detail
çok yakın arkadaşım 6 ay kadar macaristan kaposvarda kaldı, az buçuk ondan dolayı bilgi sahibiyim. yaşamın ucuz olduğunu ama tam gelişmiş bir ülke olmadığını söyledi. çoğu zaman her fırsatta budapeşteye gidiyordu gezmek için
İmkanlar el verse bende affetmem kaçarım, inşallah olumlu sonuçlanır okul mevzunuz takipteyim.
AC/DC Back In Black
1968 Mercury Cougar GT-E 427 390Hp
Valla abi şöyle söyliyim,gelişmemiş olduğunu düşünerek makedonya ve ardından gürcistana gittim ve ön yargılı davrandığım için çok pişman oldum.Evet belki avm leri yok ama insanlık ve dürüstlük konusunda malesef bizden çok gelişmişler..
Eyvallah hocam sağolasın.İnşallah seninde hayallerin gerçek olur en kısa zamanda![]()
Kötüleyecek olursak malzeme bol da, asıl olan oraya gidince görüp gözlemleyeceğin farklılıkların seni ilmen daha ileri götürmesi, değerlerini daha da güçlendirmesidir. (oraya gidince sudan çıkmış balığa dönecek ve memleketin kıymetini daha iyi anlayacaksın) Onlardan öğreneceğin çok şey olduğu gibi senin de onlara vereceğin birşeyler olacak. Bu arada disiplinli ve kararlı olmana sevindim. Bir günde en az 50 defa teşekkür ederim, 50 defa da özür dilerim sözünü duyabileceğin nadir yerlerden biridir Macaristan; genelde nazikler, Türkleri severler. Budapeşte'den 200 km öteye git, Avusturya'lılar biti kadar sevmezler bizi. Ancak şartsız da güven demiyorum, "gavur" sonuçta, denk getirdiğinde geçirirler adama. Dili hemen öğrenmek gerek, hatta dili bilmiyormuş ayağına yatmak iyi oluyor.![]()
Ne okumayı düşünüyorsun?
Budapeşte'ye gidip de Kaposvar'da okumak, okumaya Ankara'ya gidiyorum diyip de Şereflikoçhisar'da okumak gibi bişey. Erasmusa gitmiştir o, 4 yıllık falan okuyacaksa ya Bp (Budapeşte, artık kısaca yazacağım), ya da Szeged, veyahut en kötü Pecs (Peç).
Passat TDI ile; BUDAPEŞTE-Viyana-Bratislava-Prag-Münih-Stuttgart-Frankfurt-Luxemburg-Paris-Saraybosna-Zagreb-Podgorica-Tiran-Belgrad-Sofya-Üsküp-Venedik-Milano-Cenova-Roma...
Abi benim arkadaşımda pecste.University of pecste okuyor.Oraya gidicem yüksek ihtimal.Ne diyosun nasıl bir yer?
ben veterinerlik,beden eğitimi ve koçluk veya psikoloji düşünüyorum.Fiyatlarda biraz etken olacak tabi bu 3 nden birini seçmemde![]()
Belly Detail
Valla ne yalan söyliyeyim benimde çok gidesim var. Her şeyi bırakıp sıfırdan başka bir yerde başlamak.
Ne çok gitmek isteyen varmışAtatürk'ün Türk gençliğine emaneti olan bu güzel toprakları beyni örümcek ağı kaplamış varlıklara mı bırakacağız
Sözüm okumak için değil de kaçmak için gidenlere.
Ben tatil için gittim keşke burda öğrenci olsaydım dedim. Çok güzel yer hayat ucuz eğlence sewiyorsan oda güzel tam öğrenci hayatı yaşanacaknyrr türkleri sewiyorlar hiç bir konuda sıkıntı çekeceğini düşünmem imkanın varsa hiç düşünme.
evox
ben macaristanda erasmus yaptım.Acayip öküz bi millet olmasının dışında kötü yanlarını görmedim.Yanlarında öl dönüp bakmazlarBudapeştede bi gece sabahlamışlığım vardır o vakitler hayatımın en güzel anlarıydı muhteşem bir şehir
avrupada bir çok yere yakın olması açısından gezmeye müsait bir ülke.Yaşam pahalılığıda bizim ülke gibi.
Polonya da makul olabilecek seçeneklerden birisi forum uyelerinden fırat orada ve gayet mutlu. Hatta yanına kaynak yapmayı düşünüyorum bendeeğer not ortalamami tutturursam bende türkiyeden topuklama fikrine sahibim.
Valla bi pm alabilirsem memnun olurumYaşam hakkında,okullar hakkında ufak ufak bilgiler
Cevaplayan yardımcı olmaya çalışan herkese çok teşekkür ederimKafamda bir çok şey şekillenmeye başladı.Bu ülkeden kaçış falan değil sadece hayata biyerden tutunmak.Burda kimse lise mezunusun diyip iş vermiyorken,öss gibi bir sınava mecbur bırakılıyorken yurtdışı imkanım varken evet burda kalmak istemiyorum.
Bu arada polonyada mantıklı biryer aslında araştırmak lazım![]()
Belly Detail
Hayırlısı olsun Mert güzel karar herşey istediğin gibi olur umarım. Benimde imkanım olsa giderim dönmem hatta. Şöyle avrupada yaşayan zengin bi amcamız dayımız olsaydı keşke 1 dk durmazdım burda![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)