Olursa herşeyin hayırlısı olur umarım dileğin gerçekleşir
Bu arada başlığı görüncede http://forum.donanimhaber.com/m_46817032/tm.htm geldi aklıma
IMPOSSIBLE IS NOTHING
sen milletin amerika ingiletere dediğine bakma tabiki demesi kolay ama macaristanda okuman hemen hemen bile burayla aynı fiyata gelir herşey imkan meselesi.polonya özellikle çek cumhuriyeti içinde öğrenci için çok iyi olduğunu söylüyorlar.ama orda kendini fazla kaptırmaman lazım ordaki ortam kızlar burası gibi değil bir arkdaşım polonyaya gitti orda kötü alışkanlıklara bulaştı uyuşturucu vs kendinden büyük çocklu bir kadına aşık oldu psikolojisi bozuldu . burda burslu okuyup alttan üstten ders alıyordu 3, sınıfta gitti orda 8 yılda daha okudu geride kalan 2 yılını bitiremedi buraya geldi tekrar ama oranın ortamına alıştığı için burdada yapamadı tekrar döndü ama şimdi napıyor haberim yok.herşeyi tadında burakmanı tavsiye ederim
evox
oraya uni okumaya giden bi arkadaşım en son vatandaşlık almaya uğraşıyordu
varsa imkan nere olursa yurtdışında git derim![]()
Ben de araştırıyorum bir süredir, 6 aylık da olsa gitmeyi düşünüyorum. Amacın kaliteli bir eğitim ise açıkçası çok kabul gören yerler değil. İlk fikrim benimde budapeşteydi fakat güzel vakit ve farklı bir tecrübe haricinde pek birşey katacağını sanmıyorum. Turist olarak gittim ben de, şehir olarak güzel, keyifli ve rahat bir yer ama istanbul gibi bir yer bekleme, ufak bir şehir. Gezdiğim gördüğüm kadarıyla avrupanın çoğu da böyleUzun süre kalınca memnun eder mi bilemiyorum. Prag, Charles üniversitesi daha kaliteli bir okul ve şehir olarak da çok çok güzel ama aynı şeyler burası için de geçerli.
Yüksek lisans mı düşünüyorsun yoksa daha kısa süreli sertifika programı gibi birşey mi? Sertifika için İtalya ve İspanyayı düşünüyordum ben fakat daha da pahalı yerler. Almanya yı düşünebilirsin yüksek lisans için, okullar ücretsiz, kabulun için bir araştırma yap derim. En azından güzel bir eğitim alabileceğin bir ülke ama insanları ve hayat tarzı olarak pek eğlenceli değiller bana göreAyrca geçerliliği olan ikinci bir dil daha öğrenebilirsin.
Ya da çalışmayı da düşünrsen en iyi alternatif Amerika bence. Avrupa ülkelerinde çalışma imkanın düşük, bildiğim kadarıyla pek çok ülke kabul etmiyor öğrencilerin çalışmasını. Amerikada diline de yardımcı olabilecek part time bir iş bulabilirsin daha kolay bir şekilde ve belki masraflarının büyük kısmını da çıkarabilirsin.
Ben de takipteyim konuyu, uzaktan yaptığım araştırmalara göre fikir belirttim ama oralarda bulunup yaşayanların yorumu daha da yardımcı olur tabi ki![]()
YouTubeDR.ECU
Çok teşekkür ederimBu arada efsane konuyu tekrar okumama yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim
Öncelikle yorumun için teşekkür ederim abi.İmkan olayı gerçekten en önemli nokta malesef..Kendimi kaptırma konusuna gelince,burda bir çok şeyi çok küçük yaşta yaşayıp gördüğüm için pek özenmiyorum açıkcası o tarz işlereBurda bile gece hayatı vs çok meraklı değilimdir belki senede 1 kere giderim oda arkadaşlarım çok ısrar ederse.O yüzden o durumu pek önemsemiyorum
Türkiye'nin bu şartlarında okumam malesef imkansız.Öss gibi bir engel ve istediğim bölümleri 1 senemin sonunda kazanamama ihtimali(ihtimal bile değil imkansız)O yüzden yurtdışı çok mantıklı geliyor.En azından ufkumu genişletmek kendi ayaklarımın üzerinde durmak için bile güzel bir tecrübe
Abi valla burada ki üniversitemi bitiremediğim ve bıraktıgım için direk 0'dan lisans eğitimine başlıcam malesefDediğim gibi diğer gelişmiş Avrupa ülkelerini düşünüyorum fakat hem imkan meselesi hemde bir çoğu kabul etmiyor 0'dan başlayacağım için.İstanbul'dan kaçmamın bi sebebide büyük şehiri sevmiyor ve alışkın olmamamdan kaynaklıydı.Çorlu'da büyümüş biri olarak büyük şehirlere alışamıyorum.O yüzden macaristan'da budapeste değil pesc'e bile gitsem sıkılacağımı düşünmüyorum
![]()
Sizin Maymun Olmanıza Darwin de Şaşkın.
Belly Detail
Valla cümleye nasıl gireyim bilemedim.Açık konuşacağım benim için kızlar önemli ben playboyluk yaparım aga kızlarla çok takılırım diyen adam için Prag diyorum.Erasmusla birden fazla arkadaşım geri döndüğünde birer Johhny Sins özgüveniyle,kızlardan bıkmış şekilde geziyor.
Bu detaya pek belli etmese de önem veren arkadaşlar için yazdım.
Peç biraz küçük ama güzel şehir, kısmi olarak müze olan bi camisi bile var, (Yakovalı Hasan Paşa Camii) 40-50 km öteden afrikalı bir doktor gelip cuma kıldırıyordu, genelde arap ve türk öğrenciler oluyordu zaten, diğer günlerde müsade yoktu ibadete, oralarda ezan duymamak büyük bir boşlukta hissettiriyor insana kendini, kulağınızda bişey eksik gibi. Türk öğrenci sayısı az. Tıp okuyan bi çocuğun macar numarası var bende, Ali Emir... adında, lazımsa verebilirim özelden.
Passat TDI ile; BUDAPEŞTE-Viyana-Bratislava-Prag-Münih-Stuttgart-Frankfurt-Luxemburg-Paris-Saraybosna-Zagreb-Podgorica-Tiran-Belgrad-Sofya-Üsküp-Venedik-Milano-Cenova-Roma...
Sonuç nedir?
Passat TDI ile; BUDAPEŞTE-Viyana-Bratislava-Prag-Münih-Stuttgart-Frankfurt-Luxemburg-Paris-Saraybosna-Zagreb-Podgorica-Tiran-Belgrad-Sofya-Üsküp-Venedik-Milano-Cenova-Roma...
Kardeşim sana özelden orda okuyan bi arkadaşımın numarasını atıyorum whatsappdan yazarsan Orçun verdi numaranı dersen istediğin cevapları alabilirsin diye düşünüyorum sanırım 3 yıldır orda makine mühendisliği okuyor belki faydası olur![]()
Açıkçası pek ilgi alanıma girmediği için bilemiyorum ama italya ve ispanyada ağırlıklı olarak moda/tasarım programları var ya da işletme ve çoğunluğu uzun dönemli programlar. Minimum 1 senelik oluyor. Güzel yanı ise birçok okul, program sonrasında staj olanağı da sağlıyor ki medya iletisim gibi bir dal için güzel şans bence.
Ben vazgeçtim ama Barcelona özellikle istediğim bir yerdi, şehir olarak tavsiye edilen bir yer ayrıca ikinci ve kabul gören bir dil öğrenebilme şansı da var. Fakat fiyatlar pek uygun değil ayrıca birçoğu da toefl veya ielts skoru istiyor.
Bakarken kaydettiğim linkler vardı tekrar baktım yardımcı olur belki.
Burası güzel bir kaynak, dünyadaki birçok okul ve sunduğu programlar var
http://www.academiccourses.com/Cours...on/Spain/ERAM/
Bu da kısa süreli bir program, biraz daha genel fakat fiyatları nispeten uygun
http://www.karyainternational.com/gb...a-programi.htm
http://www.academix.com.tr/yurtdisin...niversity.aspx
http://www.globalvizyon.com/5036-avr...ogramlari.aspx
YouTubeDR.ECU
Polonya konusunda Ufuk bahsetmiş, Eylülden beri Polonya'dayım. Erasmus ile geldik kız arkadaşımla birlikte, ikimiz de son sınıfız. 2. Döneme uzattık Hazirana kadar burada olacağız , sorusu olan varsa yardımcı olabilirim elimden geldiğince.
-Fırat
Macaristan da master yapma durumum netleşti gibi, kısmetse şubatta başlıyorum. Okulum; Budapesti Metropolitan FÅ‘iskola,
forumdan orada yaşayan varsa tanışmak isterim.
TeamPASAOGLU
Arkadaşım Malta'ya gitti ingilizce için sanırım .
Baya baya baya baya memnunCennete düştüm diyor.
imzasız..
Bulgaristan olabilir yakın diye söylüyorum okuyan arkadaşlarım var oralarda memnunlar![]()
/// M POWER 3.20 // VW MK6 TDI //SEAT LEON TFSI
Bizde varda noluyo ki anasini satiyimBiz haric herkese faydalari var
Mert benim arkadasim yanlis hatirlamiyosam budapeste de fizyoterapi okuyordu gitmeden once dil konusunda baya iyi hazirlandi ingilizce ana dili gibi oldu . Ama yazin konustugumuzda dersler cok zor arel e gecmeyi düşünüyorum falan diyodu. He avrupa ulkesi avantaji yok mu var ama o baya zorlaniyodu. Alkol sigarayi fiyatlari konusunda da biseyler dedi de hatirlamiyorum suan
Eger yer konusu kesinlesirse pm at bana ben bi daha konusurum onunla
![]()
Budapesti Metropolitan Főiskola
(Macarca'da okulun adındaki sağa meyilli noktaları olan (ő) harfler uzatılarak söylenir, S harfleri de Ş olarak okunur, SZ harfini ise S olarak okursun.) Bu bilgiyi 3 ayda öğrenemeyenler var bak unutma.![]()
Şimdi baktım, IKEAnın arkasında bir yerde, ÖRS VEZER TERE'de metrodan iner 3-5 dkda yürüyerek gidersin.
For further information: PM.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)