ek9 u japonyadan ithal edip motorunu resmi olarak kullanabiliyomusun?
Tr deki 1.4 is e b16b motor koyarsin ama ruhsata işlemez. Cc değişikliğinde baya sıkıntı çıkıyo. Fatura proje flan istiyolar. Kaporta aksami uyuyor. Taşıyıcı ve yürüyen uyuyor. Şanzıman oranları farkli ama komple alt takım motor sanziman beyin al tak şeklinde olursa olur. Yada daha basiti burdaki 1.4 ün motor sase numarasini ek9a çakarsın. Ek9a da 1.4 ünkini. Al sana oldu. Sonra diğerini trafikten çekip imha edersin. Olmaya olur da işte ne kadar yasal yada ne kadar zaman alır belli değil
SWAT
@Yarbay
Hatta hiç bu işlere girmeden sadece direksiyon değişikliği ile de yapılabilir ama boş yere emniyete ifade vermeye gitmek istemiyorum.![]()
aynen hocam buda bir seçenek ve çokta yapanda oldu ama bunda biraz kaportacı uzmanlığı önemli çünkü alüminyum kaynak uzmanlık istediği yetmediği gibi birde çok hassas olunması gerekiyor ama bu yeteneklerde bir tanıdık atölye mevcut ise tam aksine dediğin gibi daha kolay bile olan seçenek,katılıyorum
sanıldığı kadar zor dedğil hocam lpg kiti ruhsata işletmek kadar kolay aynen ondada proje vs lazım,aynı adımlar zaten dediğim gibi adanada 2 araç var biri K20 eg, biri k24 ep3, mersinde birebir 1.4 is b16a var onlardan k20 eg yapanı arkadaşım ve hatırladığım kadarıylada 1000tl gibi bir masrafı olmuştu.
ama dediğin gibi şase,motor kodlarıda değiştirilebilirde buna change yasası/cezası artık hükümetçe baya ağırlaştırıldı değermi sorgulamak lazım
Şimdi son durum ne bi seçenek söyleyin çıkamıycam yoksa bu işin içinden napayım ben![]()
Progressive Trance & Progressive House Music Producer.
Spotify : https://open.spotify.com/artist/24ek...jQ&dl_branch=1
O zaman hiç böyle bir maceraya atılmayın derim ben. Zaten bu tarz araçlar mal edilişinin çok çok altına fiyatlara satılıyor satılırken. O yüzden böyle bir tanesini bulup alıp paşa paşa binin derim. Ustanın başında durmazsanız, çıkan sürprizlere karşı anlık çözümler üretemezseniz o iş uzar da uzar, bir şeye de benzemez.
ortak soruyu soran sen, sonra laa olmaz ya bende vakit diyen sen olmadı ama şimdine diye yoruyon laa bizi
her durumda burası türkiye Amerika,Kanada,İngiltere değil sensör bozuk çıkar, usta yanlış kablo keser bağlar sigorta yakar, yok monte edemez sonra binbir sayfadan bak kılavuz bul, yol yöntem bul onu Türkçeye çevir adama anlat. tabi bu sadece montaj kısmı birde ithalatı vs sen bu işe zaman ayıramazsan ek9 hayal ortak.
ama istersen bu işi birebir yapmış bir uzmanlık derecesinde bilgi sahibi bir kardeşimizi tanıyorum veririm kontak bilgilerini (tabi bulabilirsem) pmden kendin konuşursun bu işlerden uzak duruyor son 4-5 senedir ama türkiyede birkaç aracı kendisi tamamlamıştı oda incirlik Amerikan üstünde birkaç Amerikalı ile yolunu buluyor japonyadaki Amerikan üstünden incirliğe gelen hondaları parçalıyor monte ediyordu ama diyorum ya o seneler ile şu olduğumuz zaman arasında kimbilir neler değişti.
Şu aracı 30 bin tl'ye mal edin bakalım nasıl ediyorsunuz.
Bir de Maşallah'ı eksik etmeyin.
![]()
Murat CANTÜRK
Trafik ve Kasko teklifleri için lütfen pm mail atınız.
Renpar Sigorta
info@renpar.net
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)