User Tag List

Sayfa 3/3 İlkİlk 123
53 sonuçtan 39 ile 53 arası

Konu: Ek9 kasa

eyuparsln - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ek9 u japonyadan ithal edip motorunu resmi olarak kullanabiliyomusun?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı eyuparsln Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ek9 u japonyadan ithal edip motorunu resmi olarak kullanabiliyomusun?

Çukurova bölgesinde 3 araç biliyorum bu şekilde olan, özetle keskin bir eminlikle evet!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yarbay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kimse saldırmasın bana ama diyeceğim bence çokta karamsar olunacak durum yokki

hocam geldiğim ülke Kanada, millet bu işi tek başına evindeki garajında yapıyordu 18-19 yaşındaki arkadaşlarıyla.

bulursun japonyadan araç ithal eden bir firma (genelde sağdan direksiyonlu ülkelerde bakkal kadar çok var, en yakını rum tarafı kıbrısta hatta kktcde bile var diye biliyorum) getirtirirsin temiz bir ek9.

buna dönör bir ek yada ej kasada memleketde bulursun, alacağın aracın ne kadar ölü motor,bitik şanzımana sahip olursa fiyatını okdar kıracağın için en bitiklerine bakmanda fayda var tabi kazasız olan ve ek9daki kullanabileceğin her bir cıvatayı aldığın ej kasaya aktarırsın sonra ejden çıkan parçaları satarsın.

ek9lar japonyada 3000-4000usd lerde bile var (9000-12000tl)

20dc lik konteynır, iç nakliyeler taş çatlasın 2500-3000usd tutar (7500tl-9000tl)

liman masrafları acenta komisyonu 750 usd (2250tl)

bitik ej kasa (11000 tl ye bulsan)

değişim için işçilik (2000tl)

aracı tazeleştirecek yeni parçalar( buji,kablo,filtre,baskı balata,triger, conta vs) 400usd (1200tl)

taze boya (2000tl)

taze lastik (1000tl)

motor (b16b) ruhsata işletme 1000tl

toplam 37,000tl

ej den çıkacak jant lastik, süspansiyon,motor,şanzıman,koltuk,airbag, direksiyon vs hepsi 4000tl ye gitse

genel toplam 33,000tlye al sana gerçek b16b motorlu, adam gibi taze bir ek9
    Abi açıklaman için çok teşekkür ederim kafamda bayağı şeyler değiştirdi fakat bunu yapabilmem için birazcık çevre ve uğraşıcak usta lazım bu konudada bana yardımcı olabilirsen sevinirim

suk3b3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mertim, sen anlatıklarımı sanırsam hiç anlamadın

abi arkadaştaki ister 1.4 is olsun, ister 1.6 vti fark etmez, asıl 1.4 is olması işine bile gelir çünkü 1.6 vtidaki ne extra varsa çöpe gidecek 1.4 is çok daha uyguna gelir.

burada 1.4 is donör araç olacak ve arkadaşın japonyadan getireceği 1.6 b16b motorlu ek9 ctr üzerindeki ne varsa o 1.4 is olan araca aktarılacak , her bir cıvatası birbirine uyuyor ve son derece basit kolay.

aktarılacaklar arasında

motor
    şanzıman
    süspansiyon
    5 bijon göbek
    frenler
    fren merkezi
    koltuklar
    gösterge
    vites topuzu
    halılar
    ön çamurluklar,kaput (alınan ek9 99-00 olursa daha yakışıklı ve makyajlı)
    ön farlar
    arka farlar
    ön arka tamponlar
    jant

vs vs vs vs

inan bana çok ama çok kolay milletin uzay roketi sandığı bu işe 3gün harcadım dese biri yurtduşında gülerler hani o derece ve açıkçası 1.6 vtiların 25-35 çektiği bu piyasada b16b motorlu adam gibi soldan direksiyonlu ek9 u 33-35e mal etmek bence çok mantıklı ve hiçte s2000 masrafında değil.
    Tr deki 1.4 is e b16b motor koyarsin ama ruhsata işlemez. Cc değişikliğinde baya sıkıntı çıkıyo. Fatura proje flan istiyolar. Kaporta aksami uyuyor. Taşıyıcı ve yürüyen uyuyor. Şanzıman oranları farkli ama komple alt takım motor sanziman beyin al tak şeklinde olursa olur. Yada daha basiti burdaki 1.4 ün motor sase numarasini ek9a çakarsın. Ek9a da 1.4 ünkini. Al sana oldu. Sonra diğerini trafikten çekip imha edersin. Olmaya olur da işte ne kadar yasal yada ne kadar zaman alır belli değil
    SWAT

Seven7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @Yarbay

Hatta hiç bu işlere girmeden sadece direksiyon değişikliği ile de yapılabilir ama boş yere emniyete ifade vermeye gitmek istemiyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Seven7 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @Yarbay

Hatta hiç bu işlere girmeden sadece direksiyon değişikliği ile de yapılabilir ama boş yere emniyete ifade vermeye gitmek istemiyorum.

aynen hocam buda bir seçenek ve çokta yapanda oldu ama bunda biraz kaportacı uzmanlığı önemli çünkü alüminyum kaynak uzmanlık istediği yetmediği gibi birde çok hassas olunması gerekiyor ama bu yeteneklerde bir tanıdık atölye mevcut ise tam aksine dediğin gibi daha kolay bile olan seçenek,katılıyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı suk3b3 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tr deki 1.4 is e b16b motor koyarsin ama ruhsata işlemez. Cc değişikliğinde baya sıkıntı çıkıyo. Fatura proje flan istiyolar. Kaporta aksami uyuyor. Taşıyıcı ve yürüyen uyuyor. Şanzıman oranları farkli ama komple alt takım motor sanziman beyin al tak şeklinde olursa olur. Yada daha basiti burdaki 1.4 ün motor sase numarasini ek9a çakarsın. Ek9a da 1.4 ünkini. Al sana oldu. Sonra diğerini trafikten çekip imha edersin. Olmaya olur da işte ne kadar yasal yada ne kadar zaman alır belli değil

sanıldığı kadar zor dedğil hocam lpg kiti ruhsata işletmek kadar kolay aynen ondada proje vs lazım,aynı adımlar zaten dediğim gibi adanada 2 araç var biri K20 eg, biri k24 ep3, mersinde birebir 1.4 is b16a var onlardan k20 eg yapanı arkadaşım ve hatırladığım kadarıylada 1000tl gibi bir masrafı olmuştu.

ama dediğin gibi şase,motor kodlarıda değiştirilebilirde buna change yasası/cezası artık hükümetçe baya ağırlaştırıldı değermi sorgulamak lazım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şimdi son durum ne bi seçenek söyleyin çıkamıycam yoksa bu işin içinden napayım ben

Havayı Koklayan Adam Redfish16V - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı atakanburnt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şimdi son durum ne bi seçenek söyleyin çıkamıycam yoksa bu işin içinden napayım ben
    sonuç ne olursa olsun senin bütçene bakıyor Varsa paran bu işi yapacağmım diyorsa hemen hemen çoğu ilde
    antalyada bile eminim bu işleri 1000lerce kez yapmış deneyimle ustalar vardır isim yapmış.Tek gereken aracın,paran ve zaman
    Progressive Trance & Progressive House Music Producer.
    Spotify : https://open.spotify.com/artist/24ek...jQ&dl_branch=1

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GSİ CLUB Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sonuç ne olursa olsun senin bütçene bakıyor Varsa paran bu işi yapacağmım diyorsa hemen hemen çoğu ilde
    antalyada bile eminim bu işleri 1000lerce kez yapmış deneyimle ustalar vardır isim yapmış.Tek gereken aracın,paran ve zaman
    Para ve araç bir şekilde hallediliyor asıl sıkıntı olan benim için zaman
    Eczanede çalıştığım için sıkıntı senelik iznime bile çıkamıyorum

Seven7 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    18 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O zaman hiç böyle bir maceraya atılmayın derim ben. Zaten bu tarz araçlar mal edilişinin çok çok altına fiyatlara satılıyor satılırken. O yüzden böyle bir tanesini bulup alıp paşa paşa binin derim. Ustanın başında durmazsanız, çıkan sürprizlere karşı anlık çözümler üretemezseniz o iş uzar da uzar, bir şeye de benzemez.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ortak soruyu soran sen, sonra laa olmaz ya bende vakit diyen sen olmadı ama şimdi ne diye yoruyon laa bizi

her durumda burası türkiye Amerika,Kanada,İngiltere değil sensör bozuk çıkar, usta yanlış kablo keser bağlar sigorta yakar, yok monte edemez sonra binbir sayfadan bak kılavuz bul, yol yöntem bul onu Türkçeye çevir adama anlat. tabi bu sadece montaj kısmı birde ithalatı vs sen bu işe zaman ayıramazsan ek9 hayal ortak.

ama istersen bu işi birebir yapmış bir uzmanlık derecesinde bilgi sahibi bir kardeşimizi tanıyorum veririm kontak bilgilerini (tabi bulabilirsem) pmden kendin konuşursun bu işlerden uzak duruyor son 4-5 senedir ama türkiyede birkaç aracı kendisi tamamlamıştı oda incirlik Amerikan üstünde birkaç Amerikalı ile yolunu buluyor japonyadaki Amerikan üstünden incirliğe gelen hondaları parçalıyor monte ediyordu ama diyorum ya o seneler ile şu olduğumuz zaman arasında kimbilir neler değişti.

ProdriveSTI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    53 Post(s)
    Tagged
    4 Thread(s)
    Şu aracı 30 bin tl'ye mal edin bakalım nasıl ediyorsunuz.

Bir de Maşallah'ı eksik etmeyin.

Murat CANTÜRK

Trafik ve Kasko teklifleri için lütfen pm mail atınız.
    Renpar Sigorta
    info@renpar.net

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ortak soruyu soran sen, sonra laa olmaz ya bende vakit diyen sen olmadı ama şimdi ne diye yoruyon laa bizi

her durumda burası türkiye Amerika,Kanada,İngiltere değil sensör bozuk çıkar, usta yanlış kablo keser bağlar sigorta yakar, yok monte edemez sonra binbir sayfadan bak kılavuz bul, yol yöntem bul onu Türkçeye çevir adama anlat. tabi bu sadece montaj kısmı birde ithalatı vs sen bu işe zaman ayıramazsan ek9 hayal ortak.

ama istersen bu işi birebir yapmış bir uzmanlık derecesinde bilgi sahibi bir kardeşimizi tanıyorum veririm kontak bilgilerini (tabi bulabilirsem) pmden kendin konuşursun bu işlerden uzak duruyor son 4-5 senedir ama türkiyede birkaç aracı kendisi tamamlamıştı oda incirlik Amerikan üstünde birkaç Amerikalı ile yolunu buluyor japonyadaki Amerikan üstünden incirliğe gelen hondaları parçalıyor monte ediyordu ama diyorum ya o seneler ile şu olduğumuz zaman arasında kimbilir neler değişti.
    Hazırını 1 senedir araştırıyorum hala bulamadım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ProdriveSTI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şu aracı 30 bin tl'ye mal edin bakalım nasıl ediyorsunuz.

Bir de Maşallah'ı eksik etmeyin.

Maşallah ya tam kafamdaki işte bu hayalim bu denim ya
    Spoiler biraz daha alkık dursa daha iyi bence Alıcağım elbet bir gün

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)