User Tag List

Sayfa 9/11 İlkİlk ... 7891011 SonSon
209 sonuçtan 153 ile 171 arası

Konu: f30 Seyir halinde Yağ boşaltı

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şu konuyu özellikle de araca sahip olup da objektif olduğuna inandığım yorumlardan sonra zihnimdeki "BMW" algısı yerle bir oldu.

Her araçta sıkıntı olabilir geri çağırılır onarılır vs bunlar anlaşılır da. Bayiden çıkan araçta balans ? bi değişik geldi.

Hani benim alma ihtimalim zayıf ta olsa aldıktan sonra bunları yaşasam çok üzülürdüm sanırım.

dragon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2010-2013 yılları arasında 3.30d kullandım.Sıfır olarak geldi bize ( kiralık ) 117 bin km boyunca VURACAM KIRBACI modunda kullandık.Hep S modunda ve vıtesi manuel küçültüp büyüterek kullandık.Ben çukurlardan hep sakındım ama patronum çukur filan hiç umursamaz. Bu 117 bin km boyunca arabada ön takımdan küçük bir parça bile değişmedi. İlk 2 yıl dolana kadar Borusan'a götürdüm.Son 1 yıl özel servise.Bol bol lastik değiştirdik ( 245hp - 520nm ve arkadan itişli sonsuz keyif ) onun haricinde periyodik bakım harici bir şey değişmedi,şikayetim de olmadı 1 şey hariç; 110 bin km'de şanzıman arızası verdi-ki bence 110 bin km iyi dayandı.Komple sıfır şanzıman geldi. Son 1 yılında özel servise gitmesine rağmen masrafın %70 ini Borusan karşıladı. Yukarıda yazılanları hayretle okudum.Şanslıymışız diyorum.Şu an da 5.25d xdrive kullanıyoruz.Hiçbir şikayetimiz yok.

onurc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu işler biraz da şans işi sanırım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    171 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bmw - Mercedes kötüdür ya da şu modelden başlıyor demekte yanlış W222 Kasa ilk çıktığında seyir halinde iken alev almıştı mesela bence bu F30'un direksiyon titremesinden daha can sıkıcı bir sorun , ayrıca bu kronik olayına da anlam veremiyorum o kadar ar-ge yapılıyor falan filan yapılıyor yahu bu arabalar o kadar testten geçiyor da nasıl böyle basit tabir ettiğimiz olaylar atlanıyor anlamış da değilim .

CaNeR44 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hep sıkıntılardan bahsettikte güzel yanlarına var ben bu kadar az yakan, bu kada iyi giden, yanlayan, az yakan sınıfında bir arabaya daha binmedim otobanda çoğu arabayı ayırır kendinden güçlü arabalarla kafa burun giden bir araç 320d bahsediyorum

leventrc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende 3.20i (F30) Sahibiyim. 2013 Kasımda sıfır km aldım ve hala biniyorum. Aracım şu anda 48.000km de.
    Evet F30 lar kesinlikle sorunsuz otomobiller değiller. Yolda giderken arka stop farım düştü. Geri dönüp farımı alıp Kosiflere götürdüm. Garantiden değiştiler. Stop farın normalde ne kadar pahalı olduğunu tahmin edersiniz. Neyseki garantiden degişti...
    Direksiyonda problem çıktı. Direksiyondaki bütün tuşlar bozuluyor ve limitör arızası veriyordu. Araç 30 km yi geçemiyordu. Direksiyonu tam tur çevirdikten sonra araç normale dönüyordu. Kosiflere götürdüm garantiden parça değiştirdiler. Sonuç? Eğer garantim olmasaydı parça fiyatı 1.800TL idi...
    Bir süre sonra aynı problem tekrarladı. Tekrar götürdüm. İnanmıyoruz dediler. Kavga ettim. Asabım bozuldu. Çünkü arıza otomobilin datasında gözükmüyordu. Ben de çareyi video çekmekte buldum. İlk arızada videoya çekmeyi başardım. Servise gittim ve videoyu izlettim. Özür dilediler ve parça yeniden birkaç parçayla birlikte değişti. Sonuç? 2.100TL. Aracım garantide olmasaydı '2.100TL cebimden akıp gidecekti...
    İç mekandaki tıkırtılar? Özellikle ön konsoldaki alt kısım ( Direksiyon hizasının altındaki parçalar ) Felaket ses yapıyor...özellikle güneşli havalarda. Çünkü otomobil güneşi yiyince genleşiyor. Sonrası? İçerde F30 kasa BMW senfonisi!!!! Binip dinlemek isteyene bilet kesmeyeceğim söz!!!
    Peki Servis? Bayinin servis stratejisinden nefret ediyorum... İşimi gücümü bırakıp randevu almama ragmen gidip en az yarım saat ya bir danışman bekliyorum, ya da daha danışmana daha ulaşamadan resepsiyon bölümündeki süslü püslü takılan resepsiyonist bayanların önünde mutlaka 20dk bekliyorum. Ne oldu? Randevu alarak geldim...
    Direksiyondaki titreme aldığım ilk günden beri var. Asla çözüme ulaştıramadım... He çok mu rahatsızlık verici? Hayır... O sebeple üzerinde durmuyorum.
    Sonuç olarak premium araç sorunsuzdur demeyin. Benim aracımda bırakın yazılımı cam filmi bile takılmadı...Ki titizligimden dolayı ailem ve kız arkadaşımdan sürekli uyarı alan bir adamım. Servise hep yetkili servisinde girdi. 48.000 km F30 320i kullanmış biri olarak şunu gönül rahatlıgıyla söyleyebilirimki; Evet otomobil inanılmaz zevkli. Kullanımı, direksiyon, şanzıman ve motor üçlüsünün uyumu insana mükemmel bir haz veriyor. Ama kesinlikle sorunsuz bir otomobil değil... Fazlasıyla çıtkırıldım (Narin, kırılgan) bir otomobil. Ki bu otomobilleri özel yapan bizim ülkemizdeki satış rakamları. Yurtdışında 320i dendiğinde akıllara gelen şey; - Bir otomobil işte. Öyle lüks falan ıvır zıvır olarakta değil. İyi bir markanın alt serisi otomobil işte. Çok abartılacak bir durum yok yani...

Konu sahibinin aracı hakkındaki yorumum; Bu bir 316i. Orjinalinde 136hp güç üretiyor... Motoru 320i ile aynı olsa da birtakım farklılıkları var diye biliyorum. Peki orjinalinde 136hp veren bir arabayı sadece yazılımla 225hp lere çıkarmak olası bir problemin kapılarını aralamak değilmidir? (4000 5000 km yazılımlı kullanılsa dahi...) ( Yazılımla o hp lere geldiğini okuyup duruyorum. Ona istinaden 225hp yazdım) Amacım yalnızca görüşümü belirtmekti. Ben otomobil teknisyeni, Makina mühendisi vs vs değilim. Sadece F30 kullanıcısı olarak düşüncemi yazdım. Bilmişlik taslama gibi bir amacım yok yani. Yanlış anlaşılmak istemem...

Büyük konuşmak istemiyorum, BMW markasını gerçekten çok seviyorum. Yeni kasa 3 serisi gelene kadarda aracımı satma gibi bir niyetim yok. Ama yeni 3 serisi geldiğinde bütün detayıyla gözlerimle ve internetten inceleyip en ufak bir soru işaretim olursa BMW yerine Mutlak bir şekilde Mercedes alacağıma eminim. (Mercedesin işçiliginin daha kaliteli olduğuna inanıyorum).

Konu sahibi arkadaşa çok geçmiş olsun...

Herkese keyifli forumlar dilerim...

onurc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bmw sahipleri yanlış anlamasın ama ben böyle "içler acısı"sorunlar görmedim.Stop nasıl düşer ? Kapı yolda nasıl açılır ? Gülünesi şeyler.Ne varsa eskilerde var diye boşa konuşmuyor büyüklerimiz demek ki.

leventrc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onurc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bmw sahipleri yanlış anlamasın ama ben böyle "içler acısı"sorunlar görmedim.Stop nasıl düşer ? Kapı yolda nasıl açılır ? Gülünesi şeyler.Ne varsa eskilerde var diye boşa konuşmuyor büyüklerimiz demek ki.
    Yok Ben yanlış anlamam merak etmeyin BMW de hisse sahibi değilim. Sadece BMW kullanıcısıyım. Çok canımı sıkarsa gider başka marka alırım dert değil. Yazdığım yazıya istinaden düşüncelerim hakkında hiçbir yazıyı yanlış anlamam. Marka fanatiği değilim. Hayatımda da en saçma bulduğum muhabbet marka fanatizmi muhabbeti. İşimize gücümüze bakalım, cebimizdeki paraya göre otomobilimize binip keyif alalım kanaatindeyim. Bu hepimizin hobisi ki bu forumda aynı çatı altındayız. Adamlar milyar dolarlar kazanıyorlar sonuçta. Bize ne? Bütçemize göre binip keyif alalım bize yeter...

ACYV - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onurc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yapılan reklamlarla tüketicilerin beklentilerini çok yükselttiler ancak araçların durumu o beklentinin altında ezilip kalıyor. Eski arabaların sağlamlığı, uzun ömürlülüğü ayrı bir tartışma konusu ancak eskiden tüketici beklentileri bu kadar yüksek değildi, mevcut araçlara biniliyordu. Dolayısıyla bu tarz araçlarda problem çok. Beklentisiz binilirse bunların hiç biri göze batmaz kanaatimce.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu konu amme hizmeti gibi bir şey oldu. Hiç bir yerde dile getirilmeyen sorunlar toplanınca ortaya bir F30-F20 gerçeği çıktı. Bütün hayellerim de yıkıldı. 3.20i alıp vurucam kırbacı ne de olsa kapı gibi BMW diye düşüyordum. Sandık motorlar, yolda açılan kapı, yolda düşen stop, direksiyon titremesi, bir sürü sensör arızası, trim sesleri.... Say say bitmezmiş. Ben de saf gibi giuliettamın anteni bozulunca alfa işte sorun çıkarttı diye kızıyordum Yatıp kalkıp şükredicem artık.

Sert@ç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dragon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2010-2013 yılları arasında 3.30d kullandım.Sıfır olarak geldi bize ( kiralık ) 117 bin km boyunca VURACAM KIRBACI modunda kullandık.Hep S modunda ve vıtesi manuel küçültüp büyüterek kullandık.Ben çukurlardan hep sakındım ama patronum çukur filan hiç umursamaz. Bu 117 bin km boyunca arabada ön takımdan küçük bir parça bile değişmedi. İlk 2 yıl dolana kadar Borusan'a götürdüm.Son 1 yıl özel servise.Bol bol lastik değiştirdik ( 245hp - 520nm ve arkadan itişli sonsuz keyif ) onun haricinde periyodik bakım harici bir şey değişmedi,şikayetim de olmadı 1 şey hariç; 110 bin km'de şanzıman arızası verdi-ki bence 110 bin km iyi dayandı.Komple sıfır şanzıman geldi. Son 1 yılında özel servise gitmesine rağmen masrafın %70 ini Borusan karşıladı. Yukarıda yazılanları hayretle okudum.Şanslıymışız diyorum.Şu an da 5.25d xdrive kullanıyoruz.Hiçbir şikayetimiz yok.
    O arabayı ben alcaktım çeturçelebiden az mı çektirdiler bana
    Galiba sizde pumada çalışıyorsunuz ?
    Alıntı hakotech Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3 tane daha konu acarsan magnumdan lamboyu kazanıcaksın hemde yalamadan..

Canselmo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Her araçta ufak tefek sorunlar olur bmw diye sorunsuz olmasını mı bekliyorsunuz.

Ama abi kapı açılması stop düşmesi nedir yahu resmen ölüme sebebiyettir. Allah korusun sert bi viraj dönüp kapı açılırsa ne olucak yolcu düştü diyelim Bmw bunun altından kalkamaz
    Elleme Sekelesin...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Canselmo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Her araçta ufak tefek sorunlar olur bmw diye sorunsuz olmasını mı bekliyorsunuz.

Ama abi kapı açılması stop düşmesi nedir yahu resmen ölüme sebebiyettir. Allah korusun sert bi viraj dönüp kapı açılırsa ne olucak yolcu düştü diyelim Bmw bunun altından kalkamaz
    Sorun şu ki kapı açılma beyinde gözükmüyor. Söyleyince yalancı müşteri gözüyle bakıyorlar. Böyle bir sorunu da videoya çekme şansı hiç yok. Allah korusun arkada iki çocuk oturuyor. Düşünmesi bile çok ağır. Yoksa direksiyon titremiş, stop düşmüş, su birikintisinden geçtikten sonra tekleme yapmış çok da önemli değil. Önemli olan Can güvenliği.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Canselmo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Hani Allah korusun öyle bir şey yaşansa BMW onu da kullanıcıya kitler bir şekilde (Tüm markalar bunu dener)

Düşen stop yüzünden arkadandan gelen kaza yapsa vebali ?

Yürüyen arabanın stobu düşmesi de vay arkadaş dedirtti. Şahi'in doğanın düşse yerden yere vururlar

Yalnız BMW sahiplerini takdir ettim ciddi objektifler, aynı şeyler Honda da yaşansa kan gövdeyi götürmüştü forumda.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tolga_kaan_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hani Allah korusun öyle bir şey yaşansa BMW onu da kullanıcıya kitler bir şekilde (Tüm markalar bunu dener)

Düşen stop yüzünden arkadandan gelen kaza yapsa vebali ?

Yürüyen arabanın stobu düşmesi de vay arkadaş dedirtti. Şahi'in doğanın düşse yerden yere vururlar

Yalnız BMW sahiplerini takdir ettim ciddi objektifler, aynı şeyler Honda da yaşansa kan gövdeyi götürmüştü forumda.
    Kan gövdeyi götürmüştü derken abi
    Türkiye'de ki asıl katliam Sahibinden'de değil vatanımızın içerisindedir . /OMRASM01

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    doğru demiş hondacılar varsa yoksa honda diyor çünkü
    konunun son mesajlara gelince. ben passattaki ufak tefek trim seslerinden acayip nefret ederdim kaç bin tl lik araba diye. bmw de de gelmesi beni şaşırttı. premium bir arabadada sessizlik beklenir çünkü bana göre özellikle araçtan çıt ses gelmemeli.

halilcakir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Beyler bu stop düşmesi kapı açılması falan acaba sizin haberiniz olmadan otoparkta falan tıkladılar arabalara öyle vs mi oldu?

Kapı açılması için düşük ihtimalde stop için olabilir gibi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı halilcakir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Beyler bu stop düşmesi kapı açılması falan acaba sizin haberiniz olmadan otoparkta falan tıkladılar arabalara öyle vs mi oldu?

Kapı açılması için düşük ihtimalde stop için olabilir gibi
    O nasıl olacak? Biri stobu gevşetecek başka biri de kapıyla oynayacak ve yolda açılacak mı?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı omrasm01 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kan gövdeyi götürmüştü derken abi
    Fanatik olmayan Honda severleri (ki ben de severim nasipse 1.8 Civic alacağım) tenzih ederek yazayım.

Böyle kanı kaynayan arkadaşlar var sanki Honda dünyanın en iyi/özellikli arabasıymış gibi hissedip aktaran.

Yani 2000 model bomboş arabayı yere göğe sığdıramayan falan, ben onları kastettim. En nihayetinde 1 avuç cıvata.

Farklı ortamlarda otobanda motor kitleyen renult modellerini de duyduk. Her marka da ya da markanın bir modelinde yaşanabilen kronik sıkıntılar olabilir.

Benim hoşuma giden burada ki bmw sahibi arkadaşların tarafsız yaklaşımı. Yani adam "100 bin para verdik, şimdi kalkıp yolda stobu düştü dersek" ne düşünürler kaygısı gütmemiş.

Aracın premium luğu gözümden düşse de forumdaki sahipleri gözümde son derece premium insanlar oldular

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)