User Tag List

Sayfa 3/7 İlkİlk 12345 ... SonSon
120 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Yolda Kavga

Diyadin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    33 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sebebi ne olursa olsun kavga küfür şiddet bir şeye çözüm değil.

Karşı tarafı dinlemeden sadece tek taraflı yorum yapmak bence doğru değil konu ne olursa olsun 2 tarafı dinlemek lazım.

Sebebi ne olursa olsun şiddetle çözüm aranan her konuda mutlaka bir üst şamaya geçilir. Örneğin küfür-kavga-bıçak-silah-kundaklama vs.

Erkek adamız hepimiz. Dayak yiyen taraf siz olsaydınız. Muhtemelen buraya konu açmayacaktınız ya da intikam almak için uğraşıyor olacaktınız.

Biliyorum belki çoğu zaman zor gelecek ama tartışın ama asla arabadan inmeyin. Levye var baston kilit var jop var silah var vs.

En güzeli yola devam etmek. Burada madem darp edilmiş bir adam var. Sizde inkar etmeden kanunun hükümlerini kabul edin.

İzzet Göçmen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı diyadin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sebebi ne olursa olsun kavga küfür şiddet bir şeye çözüm değil.

Karşı tarafı dinlemeden sadece tek taraflı yorum yapmak bence doğru değil konu ne olursa olsun 2 tarafı dinlemek lazım.

Sebebi ne olursa olsun şiddetle çözüm aranan her konuda mutlaka bir üst şamaya geçilir. Örneğin küfür-kavga-bıçak-silah-kundaklama vs.

Erkek adamız hepimiz. Dayak yiyen taraf siz olsaydınız. Muhtemelen buraya konu açmayacaktınız ya da intikam almak için uğraşıyor olacaktınız.

Biliyorum belki çoğu zaman zor gelecek ama tartışın ama asla arabadan inmeyin. Levye var baston kilit var jop var silah var vs.

En güzeli yola devam etmek. Burada madem darp edilmiş bir adam var. Sizde inkar etmeden kanunun hükümlerini kabul edin.

Haklısınız arayan polis memuru adamın ifadesinin beni yolda durdurup zorla arabama saldırıp beni arabamda darp ettiler diye belirtmiş bende karakolda yer mevki verip mobeselerin incelenmesini istedigimi belirttim nolur bilmiyorum.

c20let - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Herkes burada sakin ol diyor, kimse de kötü niyetli değil fakat iş her zaman böyle olmuyor.

Şimdi pek bilinmiyor ama dönel kavşak içinde yol hakkı kavşak içinde bulunan araca aittir. Bende kavşaktan yola çıkarken en az 20-25 metre uzaktan tahminim 40-50km/s hızla gelen adam çılgına döndü. Neden peki? Düz yolunda geliyormuş yol hakkı onunmuş. O kadar delirdi ki kaldırıma çıkacak kadar yoldan çekilip geçmesine izin vermeme rağmen öfkesi geçmedi. Adam 40-45 yaşlarında yanında o yaşlarda eşi benimde yanımda kız arkadaşım var. Yolu kesti bir güzel, ana avrat küfür kıyamet üzerime geldi. Sanki anasına tecavüz ettim. Etraflıca bir miktar dövdükten sonra önce onun aracını kapattığı yoldan kaldırdım ardından yoluma devam ettim. Yaşça büyük, yanında eşi var ve tahrik edecek tek lafım yoktu muhatap dahi olmadım. İşte bazen dayak cennetten çıkma.

LnchCntrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    herşey iyi hoş kamyonla sıkışıp makasa girene kadar frenleseydin adam geçip gitseydi bu kadar kafan ağrımazdı. benzer olayları çok yaşadım. dükkanın doblosuyla trafikte tartıştı bizim araba hınç sanayici azman dolu kapıyı kilitledim. adamdan haklı olmama rağmen özür diledim. bastı gitti. bu kadar basit.

Mivec_4G63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir avukat olarak başıma gelen bir olayı yazayım,

Adamın biri yol verme kavgasından, öndeki arabanın önüne kırıp bir güzel adamı paket ediyor. (döven adam karayolları genel müdürü) Kavga esnasında elemanın gözünün alt kısmı arabanın kapısına çarpıyor ve yarılıyor. Elemanı hastaneye götürüyorlar dikiş v.s atıyorlar. Bu aşamadan sonra elemanın yüzünde sabit iz kalıyor. Kasten yaralamaya ilişkin dosyada darp raporu var, sabit iz kaldığına dair hastaneden alınmış rapor var. Kanun ne diyor?

5237 S.lı Türk Ceza Kanunu MADDE 87
    (1) Kasten yaralama fiili, mağdurun;

a) Duyularından veya organlarından birinin işlevinin sürekli zayıflamasına,

b) Konuşmasında sürekli zorluğa,

c) Yüzünde sabit ize,

d) Yaşamını tehlikeye sokan bir duruma,

e) Gebe bir kadına karşı işlenip de çocuğunun vaktinden önce doğmasına,

Neden olmuşsa, yukarıdaki maddeye göre belirlenen ceza, bir kat artırılır. Ancak, verilecek ceza, birinci fıkraya giren hallerde üç yıldan, üçüncü fıkraya giren hallerde beş yıldan az olamaz.

Bir anlık öfke nelere mal oluyor değil mi?

Kardeşim senin olayına gelirsek, ortada darp raporu var, eşin tanıklığı var, polis sizi aradığında suçu işlemiş gibi cevap vermişsiniz bu da var. Takipsizlik falan bekleme, buradan sana bir ceza çıkacak elbet. Bence vatandaşın yüzünde sabit iz v.s kalmasın diye dua etmekten başka yapacağın bir şey yok. Yine adamın bir yeri kırıldı ise hapis cezası çıkması muhtemel. Bunun haricinde ortada illaki küfür v.s olduğunu düşünüyorum buradan da bir şeyler çıkabilir. Bir de bu işin maddi manevi tazminat kısmı var. Allah yardımcın olsun, keşke yan yana geldiğinizde frene basarak belayı başından savsaydın. Geçmiş olsun.
    men dakka dukka.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dövdüyseniz de iyi olmuş mk. takma bişe çıkmaz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    avukat abi yazmış. benim yorumu kaale alma bro

NakkaSss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Kimse kusura bakmasın' da kendi ailesini düşünmeyen adamın ailesini elin adamı hiç düşünmez. Herkes adam boş olmayabilirdi diyor da o adam da düşünsün bu arkadaşların yerinde başka dolu birisi olup çıktıkları ailecek son yolculuk da olabilirdi. Yeşil yanınca kornaya bastı diye adam vuran bir milletiz. Öyle arabada aile varken her makas atana inseydik vay halimize. Eğer olay birebir anlattığınız gibiyse elinize sağlık hak etmiş..
    Tufan has no limits.

Emre Akçay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben sana detaylı anlatayım. İşim gereği bu işlerle içli dışlı olduğum için bilgilendireyim. Hastaneden olaya karışan tüm şahıslar için genel adli muayene raporu alınır. Doktor burada ön muayene yapar ve morluk, çizikler vs için BTM ile giderilebilir şekilde yaralanmıştır der. Yani basit tıbbi müdahale ile giderilebilir şekilde. Şimdi sizde de karşı tarafta da bu rapor varsa karşılıklı olarak müşteki şüpheli sıfatıyla basit yaralama suçundan ifadeler alınır. Savcılıktan ifade vermeniz için çağrı kağıdı gelecektir. Akabinde Asliye Ceza Mahkemesi'ne iddianame düzenlenir ve bu sefer mahkemeden mernis adresinize tebligat gelir. Mahkemede sıfatınız müşteki sanık olur. Tabi biz şuan dosyayı ve içeriğindeki evrakları bilmeden konuşuyoruz. Genel anlamda bu işler böyle yürür. Geçmiş olsun tekrardan.

NakkaSss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı NakkaSss Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kimse kusura bakmasın' da kendi ailesini düşünmeyen adamın ailesini elin adamı hiç düşünmez. Herkes adam boş olmayabilirdi diyor da o adam da düşünsün bu arkadaşların yerinde başka dolu birisi olup çıktıkları ailecek son yolculuk da olabilirdi. Yeşil yanınca kornaya bastı diye adam vuran bir milletiz. Öyle arabada aile varken her makas atana inseydik vay halimize. Eğer olay birebir anlattığınız gibiyse elinize sağlık hak etmiş..
    Diğer bir yandan ise buna benzer birşey arkadaşımın başına gelmişti. Hapis cezası çıkmıştı onuda sanırım paraya çevirdiler daha sonra.
    Tufan has no limits.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mivec_4G63 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bir avukat olarak başıma gelen bir olayı yazayım,

Adamın biri yol verme kavgasından, öndeki arabanın önüne kırıp bir güzel adamı paket ediyor. (döven adam karayolları genel müdürü) Kavga esnasında elemanın gözünün alt kısmı arabanın kapısına çarpıyor ve yarılıyor. Elemanı hastaneye götürüyorlar dikiş v.s atıyorlar. Bu aşamadan sonra elemanın yüzünde sabit iz kalıyor. Kasten yaralamaya ilişkin dosyada darp raporu var, sabit iz kaldığına dair hastaneden alınmış rapor var. Kanun ne diyor?

5237 S.lı Türk Ceza Kanunu MADDE 87
    (1) Kasten yaralama fiili, mağdurun;

a) Duyularından veya organlarından birinin işlevinin sürekli zayıflamasına,

b) Konuşmasında sürekli zorluğa,

c) Yüzünde sabit ize,

d) Yaşamını tehlikeye sokan bir duruma,

e) Gebe bir kadına karşı işlenip de çocuğunun vaktinden önce doğmasına,

Neden olmuşsa, yukarıdaki maddeye göre belirlenen ceza, bir kat artırılır. Ancak, verilecek ceza, birinci fıkraya giren hallerde üç yıldan, üçüncü fıkraya giren hallerde beş yıldan az olamaz.

Bir anlık öfke nelere mal oluyor değil mi?

Kardeşim senin olayına gelirsek, ortada darp raporu var, eşin tanıklığı var, polis sizi aradığında suçu işlemiş gibi cevap vermişsiniz bu da var. Takipsizlik falan bekleme, buradan sana bir ceza çıkacak elbet. Bence vatandaşın yüzünde sabit iz v.s kalmasın diye dua etmekten başka yapacağın bir şey yok. Yine adamın bir yeri kırıldı ise hapis cezası çıkması muhtemel. Bunun haricinde ortada illaki küfür v.s olduğunu düşünüyorum buradan da bir şeyler çıkabilir. Bir de bu işin maddi manevi tazminat kısmı var. Allah yardımcın olsun, keşke yan yana geldiğinizde frene basarak belayı başından savsaydın. Geçmiş olsun.

Bakın avukat bey diyeyim ısıklarda kemerim takılıdı oldugu halde arabada tokatlanan kenara cek lan diyip azar yiyen benim sonra ilerde önüme kırdıgında frene bastıgımda önüme kırılanda benim sonra arabadan cıkıp geldiginde arabadan tutup dısarı cıkartılanda benim anlamadım gene benmi suclu oluyorum bu durumda ?

Ki adamı tek basıma dövmedim ben adam benim bogazıma sarıldıgında yerde yatarken arkadaslarım saglamca vuruyorlardı zaten

hakotech - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı İzzet Göçmen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bakın avukat bey diyeyim ısıklarda kemerim takılıdı oldugu halde arabada tokatlanan kenara cek lan diyip azar yiyen benim sonra ilerde önüme kırdıgında frene bastıgımda önüme kırılanda benim sonra arabadan cıkıp geldiginde arabadan tutup dısarı cıkartılanda benim anlamadım gene benmi suclu oluyorum bu durumda ?

Ki adamı tek basıma dövmedim ben adam benim bogazıma sarıldıgında yerde yatarken arkadaslarım saglamca vuruyorlardı zaten
    Kardeşim bişey sorucam affına sığınarak,ikidir arkadaşlarım daha çok vurduya getiriyosun,açık açık yazarmısın ne demek istediğini ? Ben darp edilenim ancak arkadaşlarım dövdü cezayı onların alması gerekmı demek ıstıyosun anlamadım da ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı hakotech Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kardeşim bişey sorucam affına sığınarak,ikidir arkadaşlarım daha çok vurduya getiriyosun,açık açık yazarmısın ne demek istediğini ? Ben darp edilenim ancak arkadaşlarım dövdü cezayı onların alması gerekmı demek ıstıyosun anlamadım da ?

Söyle anlatayım adam kapıyı acmaya calıstı kilitedim hemen kemerimi cıkarttım 2.cide kapıyı actım adam beni tuttu ben adamı cektik birbimizi sol arkadan arkadasım cıktı adam beni bıraktı arkadasımı kapıya sıkıstırmak istedi onlar orda birbirine girdi zaten yumruklasma falan oldu aralarında adam bana saldırdı biz kenetlendik yere attı adam beni ben yerdeyim adam üstümde adam bana vuruo ben adama vuruyorum arkadsımda adamı üstümden almaya calısıo oda vuruo yani kim kime dum duma oldu herkez vurdu..Tek basıma agzını burnunu kırmadım yani onların alması gerek degil hepimiz yaptık bu olayı kimse kacmıyor zaten neyse anlatırız diyorlar öyle insanlar degiliz sıyırılarım kurtulalım gibisinden

SerkanYazgan. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bunun altında bişi yok abi dediği adam beni altına aldı, arkadaşlarımda beni kurtarmak için vurdu. Ben birşey çıkacağını sanmıyorum fakat böyle kaşınıp dayak yiyipte şikayetçi olmak kancıklıktır. Hem arabadan in dövmeye kalkış hemde dayak yiyince git şikayetçi ol. Durduk yere insanın başına dert açıyorlar.
    "Bu ülkede ilgililer bilgisiz, bilgililer de ilgisizdir."

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı İzzet Göçmen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Söyle anlatayım adam kapıyı acmaya calıstı kilitedim hemen kemerimi cıkarttım 2.cide kapıyı actım adam beni tuttu ben adamı cektik birbimizi sol arkadan arkadasım cıktı adam beni bıraktı arkadasımı kapıya sıkıstırmak istedi onlar orda birbirine girdi zaten yumruklasma falan oldu aralarında adam bana saldırdı biz kenetlendik yere attı adam beni ben yerdeyim adam üstümde adam bana vuruo ben adama vuruyorum arkadsımda adamı üstümden almaya calısıo oda vuruo yani kim kime dum duma oldu herkez vurdu..Tek basıma agzını burnunu kırmadım yani onların alması gerek degil hepimiz yaptık bu olayı kimse kacmıyor zaten neyse anlatırız diyorlar öyle insanlar degiliz sıyırılarım kurtulalım gibisinden
    Anladım kardeşim,neyse sana yine geçmiş olsun inan ben bu ay dışarı bile çıkmaya korkar oldum..şu seferi ayı geçsin diye,sanmıyorum yatarlı bir ceza geleceğini,istersen kavga ettiğiniz şahsın bilgilerini alın karakoldan,uzlaşmak istediğinizi söleyin,bi adamla da konusun,şikayetini geri alırsa bir sıkıntı çıkacağını sanmıyorum,ancak kamu davasına dönermi onu bilemiyorum,bilenler daha net yazacaktır.. kamu davasına döndü diyelim,para cezası verılmesı yüzde 90 bana göre.. tekrar geçmiş olsun diyeyim..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SerkanYazgan. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bunun altında bişi yok abi dediği adam beni altına aldı, arkadaşlarımda beni kurtarmak için vurdu. Ben birşey çıkacağını sanmıyorum fakat böyle kaşınıp dayak yiyipte şikayetçi olmak kancıklıktır. Hem arabadan in dövmeye kalkış hemde dayak yiyince git şikayetçi ol. Durduk yere insanın başına dert açıyorlar.
    Anam sendemi ordaydın !! sanada geçmiş olsun,bişey çıkmaz tahminimce,avukat beyın soledıgı unsurlar olusmadıysa.. acı bi tecrübe yapmadım desem yalan olur,bende çok ateşliydim,ama burda sosyal mesaj vermek durumundayım,ki hakaten bu mesajları canı gönülden de veriyorum,keşke imkan olsada hepbirlikte cay yudumlarken anlatabilsem sıkmayın canınızı,bu arada 32 yaşında dede gibi hissediyorum,ben evleniym artık

KoramiraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    öncelikle geçmiş olsun gazetede çalıştığım dönemde bir servis şoförü ile yol verme sıkıştırma yüzünden kavga ettik servis komple aşağıya indi rapor aldık araca rapor aldık tüm servisten şikayetci olduk sonuç ilk duruşma herkes serbest eyvallah o yüzden pek bir şey çıkacak değil sonuçta sizi tahrik etmiş laf söylemiş ama ailesi üzerinden dava acarsa durumun rengi değişiklik gösterir sırf bu yol kavgası yüzünden 3 kez dosya açıldı kapanda hiçte iyi bir şey olmuyor geçmiş olsun

SerkanYazgan. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Anam sendemi ordaydın !! sanada geçmiş olsun,bişey çıkmaz tahminimce,avukat beyın soledıgı unsurlar olusmadıysa.. acı bi tecrübe yapmadım desem yalan olur,bende çok ateşliydim,ama burda sosyal mesaj vermek durumundayım,ki hakaten bu mesajları canı gönülden de veriyorum,keşke imkan olsada hepbirlikte cay yudumlarken anlatabilsem sıkmayın canınızı,bu arada 32 yaşında dede gibi hissediyorum,ben evleniym artık
    hahahah bencede vaktin geldi abi, emsallerin torun seviyor
    Ben sadece durduk yere başlarını derde sokan adamın şikayetçi olmasına şaşırdım o kadar
    "Bu ülkede ilgililer bilgisiz, bilgililer de ilgisizdir."

34btr1907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    önceden ertelemen vs yoksa bişey cıkmaz,sulhta mahkeme olur en fazla,hükmün acıklamasını gerı bırakır,denetımlı 5 yıl verır baska suca karısma der.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)